Briatore Formula 1’i Daha Popüler Yapmak İçin Çalışacak

yazar:

kategori:

Eski Formula 1 takım patronu Flavio Briatore Bernie Ecclestone tarafından kurulmuş yeni bir çalışma grubunda yer alıyor ve sporu daha popüler yapmanın yollarını arayacak.

Bu sezonda yeni F1’in taraftarlar ve televizyon izleyicisi tarafından ilgi çekmemeye başlamasının ardından Ecclestone’un üzerindeki baskı artıyor.

Ecclestone Macaristan GP’sinde Cumartesi sabahı takım patronları ile görüştü ve önümüzdeki haftalarda yeni kişilerle ve Briatore ile birlikte toplantılar düzenleyeceğini açıkladı.

Briatore 2008 Singapur GP’de olanlardan sonra 2009’da Renault’daki görevinden ayrılmak zorunda kalmıştı ve o dönemden bu yana Formula 1’de değil.

Mercedes motorsporları şefi Toto Wolff görüşmelerde az sayıda takımın olmasının daha iyi olacağını düşünüyor.

Wolff ayrıca basına da danışılması gerektiğini düşünüyor, bu şekilde çifte puan kuralı gibi takım önerilerinin geniş çaplı eleştirilmesi gibi şeylerin önüne geçilmesini istiyor.

“Birkaç insan birlikte oturacak ve karar verecek, çünkü herkesi davet ederseniz öncelikleri ve çözümleriyle gelirler ve bu işleri zorlaştırır.”

“Son kez durumu değiştirmek için çözümlerle geldiğimizde fikirlerimizin gerçekten b*ktan olduğunu söylediniz. Bernie takımlarla görüşüp Formula 1 şovunu nasıl geliştirebileceğimizi tartışmak istiyor.”

“Bu olumsuz bir görüşme değildi, harika yarışlar çıkardık ve Avusturya, Montreal ve Silverstone’da çok fazla izleyicimiz oldu.”

“Ancak burada ve Hockenheim’da daha küçük izleyici kitlesine sahibiz, neden böyle? Bu yüzden bir araya geleceğiz ve fikirler vereceğiz.”

Red Bull patronu Christian Horner Cuma günü basının F1 konusunda çok olumsuz konuştuğunu söyledi ve ortalığı karıştırdı.

Ancak McLaren’dan Eric Boullier takımların F1’in düşen itibarın hakkında suçun bir kısmını üstlenmesi gerektiğini düşünüyor.

“Padoktaki birçok insan değişiklikler konusunda olumsuzdu ve F1’in yapmaya çalıştığı herşey bunun üzerine.”

“Elbette biz sizin olumsuz şeyler yazmanız için malzeme verirseniz olumsuz şeyler yazarsanız, bu yüzde tüm suçu üstlenmeliyiz.”

“Ancak insanların tutkularını köreltecek kadar olumsuzluk yayıyoruz ve bu yüzden potansiyel izleyiciyi kendimiz kaybediyoruz.””Sorunun olumsuzluk kısmı izleyicilerimizin azalmasının sebeplerinden birisi.”


Yorumlar

“Briatore Formula 1’i Daha Popüler Yapmak İçin Çalışacak” için 7 yanıt

  1. OtonomAktor avatarı

    f1 kendiyle çelişiyor.

  2. gel gel bi sen eksiktin doldurun f1 i duzembazlarla. senin gelsin anca alonoya yarar senden sonra bir turlu sampiyon olamadi. bakalim ne firildaklar cevirecekler

  3. toto’ya bak hele. herkesin görüşünü mü alacağız, herkesin görüşüyle mi uğraşacağız, ortalıkta vızıltı yapmayın, sporun kelek kesenleri olarak biz 2-3 baş oturur herkes adına karar veririz, siz de buna eşek gibi uyarsınız, doğrusu bu olmalı diyor mealen.

    kimsin lan sen? kaç günlük “lider takım şefi”sin de böyle atar yapıyorsun? daha geçen sene başına kadar arkaları süpüren williams da ağlanıp sızlanıyordun, ne zaman adam oldun? verdiğin paralarla aldığın mercedes hisseleri sayesinde mercedes’e oturdun da, mercedes’in kurucusu mu sandın kendini?

  4. Wolff’ün dediklerine dikkat edin. Tamamen Mercedes’in ticari çıkarını düşünerek konuşuyor ve gerideki takımları takmadığını açıkça söylüyor. Ferrari’den beter oldular, spora hiçbir şey katmak istemiyorlar. Pilotları arasındaki mücadeleye de sadece araçları TV’de görünsün diye izin veriyorlar. Aman diyelim daha fazla içine etmesinler.

  5. Onur Gentas avatarı

    f1 e ciddi anlamda darbe indirmiş ve acaba böyle oyunlar sürekli oynanıyormu diye düşünmemize sebep olan birinin F1’i daha popüler yapmaya çalışması çok ilginç geldi bana.

  6. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Formula 1 i değil Alonsoyu şampiyon yapmak için çalışacak ikisi iyi ikilidir şike konusunda.

    1. Kendi aracini duvara carptirma konusunda iyidir.Komik olan Renonun ceza almamasidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir