Mclaren Açıkça FIA'dan Özür Diledi

yazar:

kategori:

5 Aralık’ta Max Mosley’e gönderilen ve bugün de Mclaren’in sitesinde yayınlanan mektupta Mclaren takımı bilgilerin düşündüklerinden daha fazla takım içerisinde yayıldığını kabul ediyor.

FIA yetkililerin Mclaren’in 2008 aracını araştırması üzerine yeni hızlı vites kutusu ve lastiklerde kullanılan gazlar dahil bazı bölümlerin Ferrari bilgilerinden alınmış olunabileceği belirtildi. Mclaren takımı bunun üzerine bazı parçaları üretimden geri çekti.

Mclaren’in sitesinde yapılan açıklamada "Ferrari’ye ait bilgilerin 2008’de performansımızı arttırabilme olasılığına karşı Mclaren FIA’ya detaylı şekilde vaatte bulundu. 3 ayrı sistemin üretiminde moratoryum (beklenen zamanından geç üretim) olacak."

"Bu süreç içerisinde Mclaren takımı personel alımı ve yönetimi ile ilgili politikasını derin şekilde gözden geçirdi. "

"Mclaren olarak FIA’dan, Ferrari’den, tüm Formula 1 camiasından ve tüm dünyadaki Formula 1 taraftarlarından özür diliyor ve yaşanan olaylarla ilgili yapılan değişimlerin bir daha tekrarlanmayacağını taahhüt ediyoruz. Mclaren aynı zamanda FIA’nın harcama giderlerini ödemeyi kabul etmiştir."

"Mclaren takımı artık tüm yaşananları geride bırakmak ve 2008 sezonuna odaklanmak istiyor." sözlerine yer verildi.


Yorumlar

  1. McLaren-Mercedes avatarı
    McLaren-Mercedes

    ya ne alakası var 2007 aracıyla anlıyamadım 2007 aracı 2005 yılında başladı üretilmeye 2008 aracıda 2006 yılında fakat Mp4-23 ün sorumlularından biride Coughlandı Mp4-22 de kullanması olanaksızdı zaten FIA da araçta kullanıldığına dair hiç bi kanıt bulamamıştı kendi yazılı açıklamalarındada var..Fakat Mp4-23'te bazı parçalarda esinlenme olabilceği düşünüldüğünden takım o parçaların gelişimini durdurup yeniden yapılandırma yapıcak buda boşuna zaman ve para kaybına yol açıcak bence takım 2008'de pek kasmıcak fakat 2009 da çok daha güçlü bir şekilde geri gelcek fakat umarım dediğim çıkmazda 2008 dede çok güçlü oluruz..

  2. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    2008 aracından pürüz çıkıyor ve 2007 aracı yasal oluyor işe bak sen 🙂 arkadaşım demekki o parçalar 2007 de kullanılmışki 2008 otomobilinede aktarılmış.

  3. McLaren-Mercedes avatarı
    McLaren-Mercedes

    Bizim ülkemizde özür dileyen birisini görürlerse direk saldırı modu oluyor hiç birşeye saygısı kalmamış bazı insanların özür dilemek erdemliktir ayrıca takımın 2007 aracı tamamen yasaldır 2008 aracında 2-3 parçadan bi pürüz çıkmış ki bu aracın designer'ı Coughlan'dı takım nerden bilsin böyle bişi olucağını şimdi ise bu 2-3 parçayı kaldırıp yeniliycekler ve ortada bi sorun kalmıcak ama siz dünyadan bi haber..McLaren herzamanki gibi asaletiyle erdemliğiyle hareket etti Forever Macca…

  4. McLaren-Mercedes avatarı
    McLaren-Mercedes

    Bizim ülkemizde özür dileyen birisini görürlerse direk saldırı modu oluyor hiç birşeye saygısı kalmamış bazı insanların özür dilemek erdemliktir ayrıca takımın 2007 aracı tamamen yasaldır 2008 aracında 2-3 parçadan bi pürüz çıkmış ki bu aracın designer'ı Coughlan'dı takım nerden bilsin böyle bişi olucağını şimdi ise bu 2-3 parçayı kaldırıp yeniliycekler ve ortada bi sorun kalmıcak ama siz dünyadan bi haber..McLaren herzamanki gibi asaletiyle erdemliğiyle hareket etti Forever Macca…

  5. mclaren fan avatarı

    zehraalonso senin tuttuğun pilot bile geçen takımdan ayrılırken takım ikimize de eşit şartlar sundu diye açıklama yapıyor ama sen tın tın…alonso dan bile çok bilirsin sen…

  6. Geç artık geç,yaptınız yapçaınızı we eşitlik die tutturdunuz,ona rağmen bişe yapamadınız eğer siz biraz eşitlik uygulaıp bize güwen werseydiniz &100 Fernando şu an 3. şampionluunu alırdı we sizde takım olarak şampion olurdunuz ama puan bile alamadınız,geçin bunları artık geçin,siz 2008'de olcaınız duruma yanın,bakalım o Lewis denen 2 ruhlu sizi neree kadar ****ürebilcek,senee bi Fer'e bakın bi Lewis'e hadi bakalım,ama arabalar eşit iilikte olursa tabi !!!! ….

  7. Hiç bir takım ve taraftar takımında bazı hainlerin olabileceğini tahmin edemez.

  8. mclaren fan avatarı

    biz soğumuyoruz teşşekür ederiz..

  9. McLaren özür dilemiş artık fazla üstüne gitmeye gerek yok. Bi hatadır yapmışlar çalmışlar bilgileri. Leke çok kara ama yapacak başka da bişey yok. İnşallah böyle şeyler bir daha olmaz çok çirkin olaylar. Bir McLaren taraftarı olsaydım takımımdan soğurdum.

  10. yasin düzgün yaorum yap milleti proveke etme insanların damarına basma önce sen kendi kapının önünü süpür…birazda kendini geliştir git cin ali den başla..

  11. yasING-RENAULT avatarı
    yasING-RENAULT

    mclaren nıcklı bı arkadas vardı nıe yorum yapmams acaba bu habere zuhahaha hanı calmamstnzz bılgılerı takımnız ozur dılıooo zuhahaha

  12. McLaren özür diledi,herşey bitti,öylemi?Yap yap özür dile.Formula 1'e çok zarar verildi çok.

  13. Takimini savunmak elbette onurlu bir davranistir, buna hic kimse birsey diyemez.. Ama gercekleri bile bile carpitarak kendi degerlerinden odun vererek, gormezden gelerek koru korune Ferrari`yi suclayan Mclaren`ci arkadaslarima Ron Dennis araciligiyla selamlarimi yolluyorum..

  14. bakalım daha ne bilinmeyenler çıkacak ortaya.. bu olay bir türlü küllenmiyor, aksine küllerinden yeniden alevleniyor..

  15. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    mclarenci arkadaşlarımız savunsun şimdi tarihinde hiç kara leke olmayan mclaren'i

  16. Alonso-Rosa ve Coughlan mailleri ortaya çıkmadan önce yorumlarımda söylemiştim Ron Dennisin bu belgelerden haberi var diye. Bazı arkadaşlar hatırlar Ron Dennise Ferraride hareketli tabanlar olduğunu nerden bildiğini sorduklarında kendisi Stepneyin telefonla arayıp bu bilgiyi verdiğini söylemişti ama Stepney ertesi gün ben telefon felam açmadım demişti o zamanlar anlamıştık olayı. Yazık oldu temiz sayılabilecek tarihe sahipken Mclaren dayanıklılık uğruna kumar oynadı. Bu açıklamadan sonra Ron Denisin hala ne işi var orda diye sormak istiyorum ?

  17. hala daha bu mevzu bitmedimi ya.suçlu olan cezasını aldı.daha ne.çok can sıkıcı konular…

  18. abdullah çelik avatarı
    abdullah çelik

    bu iş çıgırından çıktı. artık herseyde kanıtlandı. bu olayın savunulacak bir yanı yok maalesef. yakışmadı bu olay mclarene.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir