Renault, İlk Testler Sonrası Endişeli Değil

yazar:

kategori:

Renault takımı, yeni araçları R29 ile gerçekleştirdikleri ilk testlerde hayal kırıklığına uğradıkları konusundaki spekülasyonları kabul etmiyor ve önümüzdeki birkaç hafta içerisinde aracın gelişeceğine güveniyor.

Eski dünya şampiyonu pilot Fernando Alonso, Portekiz’de gerçekleştirilen testlerde en yavaş isim olmuş, Williams FW31’in yaklaşık 2 saniye gerisinde kalmıştı. Alonso testler boyunca ilk izlenim olarak aracın kontrolünden ve tutunma eksikliğinden şikayt etmişti. Ancak Renault’nun mühendislik şefi Pat Symond, geçen haftaki testler planlandığı gibi bitmese de araç konusunda ümitli.

"Evet hayal kırıklığına uğradım, harika bir test değildi. Kuru havada attığımız birkaç turda her şeyi istediğimiz gibi gerçekleştiremedik. Ama elimizde değerlendirilecek birçok veri var ve ihtiyacımız olan bazı şeylere dikkat etmemiz gerektiğini gördük. Aracın aerodinamik planları çok farklı ve belki ayarlarda da yeteri kadar dikkatli olamadık. Daha iyisini yapabiliriz, sürüşü daha kolay hale getirebiliriz. Ama bu yıl son testlerin gerçekten her zamankinden çok belirleyici olacağını düşünüyorum"

Symonds, aracın göründüğü kadar kötü olmamasına rağmen Alonso’nun Portekiz’de attığı turların yeteri kadar iyi olmaması konusunda tam bir açıklama bulamadıklarını söylüyor.

"Nedenini gerçekten bilmiyorum. Benzin yüklerinin ne durumda olduğundan da haberim yok ama bunlar uzun sürüşlerdi. Bu yüzden çok büyük fark olacağını düşünmüyorum. Şu anda Williams’ın muhtemelen bizden hızlı olduğunu düşünüyorum ama bunun 2 saniye civarında olduğunu sanmıyorum."

Symonds, gelecek birkaç hafta çerisinde takımın aerodinamik revizyon planları olduğunu, bunun da aracın görünümünü daha farklı hale getireceğini belirtiyor.

"Tam aero pakete sahip olmadıkça son ayarları bulamayız. Diğerlerine göre nerede olduğumuzu bilemiyorum. Willliams’ın hızından etkilendim, bu konuda şüphe yok ama son testlerde neler yapacağımızı görelim."


Yorumlar

  1. ABİM aramıza h. geldn… bende sana katılıyorum abi valla jerez testleri bi başlasa

  2. inşallah ilk yarışta podyum mücadelesi veririz çünkü nasıl başlarsak öyle gider inşallah bir çözüm bulabilirlerr

  3. mehmet bilir avatarı

    gecen sende aynı acıklamalar yapılmıştı ama malesef sezonun 2.yarısında arac hızlanmıştı.. inş bu seferde öle olmaz sezona bomba gibi başlar

  4. hadi renault gösterişin zamanı geldi hadi zorla birazz

  5. alonso demişti zaten avusturyada kullanacağımız araç ile testlerdeki araç arasında çok büyük bir farklılık olacak demiştii renault işini bilir yaaa güvenimiz sonsuzzz

  6. MagicAlonso avatarı

    reno birçok takımın yaprığı gibi birçokşeyi gizliyor.Burun kısmının değişeceği aşikar.Bu tasarımı yaptıklarında belirli bir seviye hedefliyorlar ve onun üzerine geliştirme yapmayı planlıyorlardır.Symonds böyle konuşuyorsa sorunu büyük ihtimal hallederler.yeterki sezona en azından geçen sene bmw nin başladığı gibi belirli düzeyde rekabetçi bir araçla başlarlar.gerisi zaten hem reno nun geliştirme çalışmalarındaki yeteneği hemde Alonso nun yeteneğiyle çok rahat kapanır.ayrıca bu var olan durumları mclaren ferrari ve bmw nin iyi bir araç yaptıklarını varsayarak söylüyorum.yoksa onlarında bocalama yada istediği bir araca sahip olmama ihtimali var

  7. daha zaman var aracın görünümünde değişiklik olacak diyor adamm millimstan etkilenmişşş vay bee

  8. williams gecen sene testler sonrasi 3.takim olrak goruluyordu.ama sezonn icinde beklenildigi gibi olmadi.uarim bu sezun ayni sey olmaz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir