FIA Difüzör Sorununun Farkında

yazar:

kategori:

FIA, bazı takımların tasarımlarının onaylanmasının ardından difüzör kurallarını aşmış olabileceğinin farkında olduğunu kabul etti ancak araçların yasal olup olmadıkları konusunda yorum yapmadı.

Dün çıkan haberlerde Williams ve Toyota takımlarının 2009 araçlarının döfüzör bölümlerinin kurallara aykırı olabileceği belirtilmişti. Çıkan haberlerde Toyota ve Williams’ın difüzörlerinin akıllıca tasarlanmış arka yapı sayesinde 175 mm yüksekliği geçtiği iddia edilmişti.

Her iki takım henüz resmi bir şekilde tasarımları hakkında yorum yapmadı ancak takımlara yakın kaynaklar, takımların tasarımlarından emin olduklarını belirtiyorlar.

FIA’ya rakip takımların ne zaman konu ile ilgili yaklaşacakları bilinmiyor ancak FIA’ya yakın isimler yönetim kurulunun durumun farkında olduğunu belirttiler.

Autosport’a konuşan kaynak "FIA’nın difüzörler hakkında Toyota ile görüşmesi oldu ancak  henüz tam olarak test edildiğini bilmiyoruz."

"Bir tasarım FIA tarafından kabul edildi ancak bunun sorgulanan tasarım olduğunu doğrulayamayız." dedi.

Eğer Williams ve Toyota difüzörleri yasal olarak kabul edilirse, diğer takımlar da en kısa sürede difüzörlerinin tasarımını değiştireceklerdir.

 


Yorumlar

  1. kürşat baydın avatarı
    kürşat baydın

    nası olsa kopyalıcaklar,oyüzden milleti ugrastırmayıp yasaklasalar bari 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir