Hamilton, Podyuma Rağmen Çok Mutlu Değil

Lewis Hamilton, pit alanından başladığı Macaristan yarışında 3. olarak podyumda olmasının ardından mutlu olduğunu ancak yine de tam olarak sevinemediğini söyledi.

Yarışa pit alanından başlayan ve ilk turda ıslak zeminde spin atan Hamilton, iyi bir yükselişle podyuma çıkmayı başardı. Ancak Hamilton, son bölümde daha iyi sonuç alamadığı için üzüldü.

Hamilton “Formula 1’deki en iyi sürüşüm değildi. Çılgın bir hafta sonu oldu. Bugün pit stoplarda harika iş çıkaran ve yardımcı olan takımıma büyük teşekkür ediyorum.”

“Spin atmam hayatımdaki en kötü anlarımdan birisiydi. Hiç şansım olmasaydı ne olurdu diyordum. Oradan devam ettiğim için şanslıydım.”

“Araç harikaydı ancak bu hafta sonu çok fazla puan kaybettik. Startta frenler çok soğuktu ve pist dışına çıktım. Ancak ardından piste dönüp zorlayabildim.” dedi.

Hamilton ayrıca uzun süre takip ettiği Sebastian Vettel’in spin atmasına da değindi. Hamilton “Her turda bordürlere çıkıyordu. Ben ise oranın ıslak olduğunu görebildim ve dikkatli olmayı tercih ettim. Oraya kadar çıkmadığım için onu geçemiyordum. Bu durum bana yardımcı oldu. Pitten başlayıp podyuma çıkmak iyi bir dönüştü.” dedi.


Yorumlar

“Hamilton, Podyuma Rağmen Çok Mutlu Değil” için 14 yanıt

  1. rosberg power avatarı
    rosberg power

    “Spin atmam hayatımdaki en kötü anlarımdan birisiydi. Hiç şansım olmasaydı ne olurdu diyordum. Oradan devam ettiğim için şanslıydım.”

    Bir şey olmazdı. Takım frenleri sabote etmiş derlerdi.

  2. Main Eventer avatarı

    Çok hayal olacak ama seneye Lewis ve Alonso tekrar McLaren’e gidebilir , Ferrari Bianchi’yi alır Mercedes Riccardo’yu veya Vettel’i alır . Eğer böyle olursa 2008 zamanlarındaki Formula 1 ruhu geri gelebilir ama bunlar maalesef olamayacak şeyler .

  3. Bundan sonra Alonso ve Ricciardo’dan sonra Hamilton’da destekleyeceğim pilotlar arasında.Her ne kadar abartılı bulsam da takım Rosberg’i kayırıyor gibi gelmeye başladı.Özellikle de bugünkü telsiz konuşması sonrasında.

  4. Dünkü alev alev yanışından sonra bugünkü sonuç tarif edilemez Lewis

  5. alonsoyu geçemediği için birde son turda rosberg onu geçecekken aynen bahreynde olduğu gibi rosbergi pistin dışına ittiği için fırça yemiş olabilir 🙂

    1. aynen kanadada rosbergin onu ittiği gibi itti. şu kullandığın at gözlükleri nerede satılıyor bay taraflı ?

  6. Ricciardo avantajı en başından beri elinde tutuyordu.Sen softları taksan bile en fazla 2.olurdun.Çok fazla kaybettiğin bir şey yok.Bu sonuca çok sevinmesi lazım.

  7. 2012 sezonu Mercedes’ini hatırlatıyor bana bu yıl. Tek fark Schumi’nin başına gelenlerin daha abartılı olması…

  8. Yusuf Hitay avatarı

    yarıştaki en hızlı isimlerden biriyken ve önü açıkken pite alıp sert lastikleri taktılar. 3-5 tur daha gidip yumuşak lastik taksalar bir efsaneye tanıklık edebilirdik.

    1. Aynen rekoru kırabilirdi

    2. kesinlikle haklısın..yarış ile ilgili aklımda kalan tek şey bu..kaldı ki, onlara kalsa daha önce pite alacaklardı..hamilton ısrar etti de bi iki tur daha atabildi..dediğin gibi..önü açıktı..hızı iyiydi..e madem son piti olacaktı, iyi durumdaki o lastikleri elinden geldiğince kullandırtmalıydılar ona, ki, son pitinde takacağı lastiklere daha az yük binsin.hatta, 5 tur daha pistte tutup o pitte sert değil de yumuşak lastikle deneyebilirlerdi

  9. Adam pit stratejisine bir şey söylemiyor ki başına daha kötü işler açılmasın…Son pit stopunda Medium lastik yerine Soft lastik takıp sonra bir pit stop daha yapıp soft lastikle muhtemelen yarışı kazanmıştı…

  10. CaptainKiller avatarı
    CaptainKiller

    takımın emir vermesinden de mutlu değildir, kız arkadaşının ismini bile kullandılar radyo mesajında.
    Rosberg’e ve takıma da lafı çakmış zaten, ben kendim için yarışıyorum diye. Bakalım sitede çıkacakmı o haber.

    Umarım sabotajlar devam etmez. Lewis şampiyon ruhuyla sürüyor, rosberg ağlıyor.

  11. ForzaFerrari avatarı

    Nasıl mutlu olsun. Kim bilir gelecek yarış ne getircekler adamın başına.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir