Wolff: “Rosberg, Hamilton’u Yol Vermemesi İle Galibiyeti Kaçırmadı”

yazar:

kategori:

Mercedes’in Motor Sporları Patronu Toto Wolff, Macaristan yarışında Nico Rosberg’in yarışı kazanamamasının sebebinin Lewis Hamilton olmadığını, bir çok şeyin kendilerini olumsuz etkilediğini söyledi.

Wolff “Yarışta bir çok şey olduğu için takımın alabileceği sonuçlar etkilendi.”

“Güvenlik aracı girdiğinde ilk 3 sıradaki araçlar 4,7 ve 8. sıralarda döndüler ve orada kaybettik. Ardından güvenlik aracı içeri girdikten sonraki turda elektronik fren sisteminde sorun yaşadık. Bu yüzden çok şey oldu.”

“Bu durumu tek bir konuya bağlamak hata olur. Şu yüzden bu sonucu aldık ya da Nico yarışı bu yüzden kazanamadı demek hatalı olur.”

“Gerçek şu ki Rosberg onun arkasındayken performansı düştü. Geçiş yapmaya yakın değildi. Bu açık. Bu yüzden onun geçebileceği açık değildi. Performansı yoktu.”

“Rosberg’in kazanamamasında Hamilton’un savunması bir etki olabilir ancak geçseydi bile Nico’nun performansı yarışı kazanmaya yeterli olur muydu bilmiyoruz.” dedi.


Yorumlar

“Wolff: “Rosberg, Hamilton’u Yol Vermemesi İle Galibiyeti Kaçırmadı”” için 29 yanıt

  1. ne yapıp edin bir almanı şampiyon yapın hile ve her türlü kurnazlık olur

    sevgili rosberg de öyle bir yetenek ki adeta akıyor mübarek en hızlı araçla 2. olacak kadar gidebiliyor

    gerisi telsizden devam yolu açın..

  2. ←Simply The Best avatarı
    ←Simply The Best

    Dünkü yarışta açıkçası olaylar çok karmaşıktı, kimseyi tam olarak suçlayamayız. Mercedesin Hamiltondan yol istemesi şampiyonluk için savaşan bir pilot için kabul edilebilir bir durum değildi. Keza Hamilton da yer vermeyerek doğru olanı yaptı. Bir pilot diğerini geçmek istiyorsa piste geçmesi gerekir. Gel gör ki fanboylar arasında tutarsızlık diz boyu. Sezonun başında ve geçen sene Vettel takım emrine uymadı diye adeta fanboylar tarafından afaroz edildi. Konuya dönersek dün Rosberg hem beceriksiz hem de kötü adam olarak addedildi. Bence bu büyük bir haksızlık. Birincisi Rosberg takımdan yol istemedi, takım kendisi ona Hamiltonun yol vereceğini söylemiş. Hamilton yol vermeyince o da takıma sorup durdu. Eğer takım rekabetin serbest olduğunu söylemiş olsaydı belki de Rosberg Hamiltonu geçemeyebilirdi ama lastiklerini bitirmesine neden olabilirdi. Tabi bu bir varsayım. İkincisi Rosbergin Vergneyi geçememesi normal değildi ve sıkıntı yaşadığı çok açıktı. Bunu yarışı izlerken birazcık spikeri dinleseler eminim öğrenirlerdi de ama kimin umrunda birilerine sallamak varken. Üçüncüsü Mercedes yarışı kazanmak için Hamiltondan yol istedi, bu Hamilton için iyi bir durum olmazsa da takım yarışı almak istiyordu. Onlar için pilot önemli değildi. Diğer taraftan Mercedesin taraf tutuğunu düşünenler var. Evet, Mercedes eğer birinin tarafını tutuyorsa somut deliller bunun Hamilton olduğunu gösteriyor. Şöyle ki 2013 Malezya ve Brezilya; 2014 Bahreyn gizli takım emri Rosberge verildi. Şu da çok açıktır ki Hamilton bu takıma bir numaralı pilot olarak geldi.
    Dileğimiz bu pilotların bir daha şansızlık yaşamaması ve şampiyonun böyle belirlenmesi.

    1. Onur Gentas avatarı

      Senin bu dediğine göre mercedes takımı ciddi anlamda tutarsız ve pilotunu aldatmaya çalışıyor. Mecedes daha önce ne açıkladı :pilotlarımıza yarışmaları için izin verdik ve buna müdahale etmeyeceğiz. Bu ne demek pilotların rekabet etmesi önemli. Hamiltona rosbergin 1 pit daha yapacağını söylüyorlar. Aslında hamilton o anda yol verse rosberg yarışı kazanacak. Yani takım hamiltonı aldatmaya çalıştı.

      Rosberg hamiltonın lastiklerini bitirebilirdi demişsin. Rosberg hamiltona yaklaşamadı bile zorlayabilecek durumda olsa zaten takımdan medet ummaz kendi geçmeyi denerdi. Fanboyların rosbergi küçümsemesi nasıl yanlışsa seninde buram buram rosberg yanlısı yorumun en az onlar kadar yanlış.

      1. ←Simply The Best avatarı
        ←Simply The Best

        Tabiki de Mercedes samimi değildi. Dün bunun açık bir kanıtı değil miydi ya da Bahreynde Lauda takım emri verildiğini ve pilotlarının bunu dinlemediğini ağzından kaçırdığını söylese de pek kimsenin ilgisini çekmedi.

        Rosberg Hamiltonun lastiklerini bitirebilirdi şöyle ki: 39. turda Mercedes Hamiltonu pite alır ve Rosbergin önünde çıkarır. 46 altıncı tura kadar Rosberg Hamiltondan zaman çalar ve aradaki fark 1.085 kadar iner. Zaten o ana kadar da telsizden Nicoya Hamilton sana yol verecek şeklinde bilgi vermişlerdi. Halmiltonun arkasındayken üç kere(galiba) radyodan hamiltonun yer vermediğinden şikayet etti, karşıdaki mühendis de ona biz hamiltona mesajı ilettik tarzında bir şeyler söyledi. Mercedes aksini söylemeden benim tahminlerim bunlar. Eğer yanlış olduğunu düşünüyorsan delillerle ispat et. Aşağıdaki ekler belki bir fikir verebilir.
        Link

        1. Onur Gentas avatarı

          Siz varsayımlara göre yorum yazmışsınız ama benden delil istiyorsunuz:) neyin delilini istiyorsunuz onud anlamadım. Rosbergin elinde olsa zaten lewisin lastiklerini eritmezmiydi? realite dünkü yarıştır ve sizin dedikleriniz olmadı.

          1. ←Simply The Best avatarı
            ←Simply The Best

            Varsayımı da var olmayan bir şeye göre yapmıyorum ya? Orda tur zamanları var tabloda, linkte de yarışın seyrini analiz edebiliyorsun. Ki olay olmadan ben sana kesin bilgiyi veremem ki. Var olan verilere göre teoriler üretebiliriz ancak. Ben de fikrimi açıkladım sen de katılmadın benim dediklerime. Mademki katılmıyorsun neye göre Rosbergin Hamiltonu zorlayamadığını düşünüyorsun? Ben diyorum ki Rosberg arayı kapattıktan sonra Mercedesten gelecek haberi bekliyordu, bunun için Hamiltona saldırmıyordu. Hamiltonun kendisine yol vereceğini düşünüyordu. Tur zamanları da bunu destekler nitelikte. Sen aksini düşünüyorsan bunu bir temele dayandırmak zorundasın.

            1. Onur Gentas avatarı

              Takım hamiltona yol ver dedikten sonra kaç tur döndüler? Hamiltonın yol vermeyeceği ortadayken rosberg neden baskı kuramadı hamilton üzerinde? Kuramadı çünkü. Rosbergde sorun neydi bilmiyorum ama ya araçta bir sorun vardı ya da bu haftasonu işlerin ters gitmesinden dolayı hızlı değildi. Normal şartlarda baskı kurabilmesi lazımdı.

    2. bahreynde gizli takım emri varmış 😀 şaka yaptıysan komik, ciddiysen daha da komik 😀 adamlar kaza yapmaktan santimkerle kurtuldu, merc garajının gerginliği yüzlerinden okunuyordu. Rosberg çıkıp 9 kez geçtiğimi düşündüm ama onu geçemedim dedi. Hiçbir pilot, takım emri sonucu kaybedilen bir zaferde böyle davranmaz. Yarışı kafanı çalıştırarak birkez daha izlersen son 10 yılın en iyi mücadelelerinden biri olduğunu görürsün.

  3. rosberg power avatarı
    rosberg power

    Yanlış yaptın ROS, dakika da bir HAM gibi bir tarafım yanıyor. Araçta sorun var tarzı şeyler söyleyecektin telsizden geride kalınca. Hem mağdur olurdun hem de yükselirsen hiç birşey yapmadan kahraman olurdun. Hem daha fazla adam geçtin hemde vasıfsız pilot oldun düştüğün durumlara bak.

    1. Vasıfsız pilot olmadı. Zaten vasıfsızdı. Bunu iyice insanların gözüne sokmayı başardı bu yarışta yalnızca.

      Daha fazla adam geçe geçe pole’den başlayıp 4ncü bitirmek kahramanlık, pit yolundan başlayıp şansın da yardımıyla mücadelenden galip çıkıp podyuma ulaşmak ise vasıfsızlık size göre tabi. E ne olacaktı başka. Problemleri 4-1 değil de 2-1 sayıyorum diyerek, Mercedes’in en kötü ihtimalle ikinci bitirecek aracı üretmesini ise Hamilton’ın şansı olarak değerlendiren subjektif yorum sahibi birinden de aksi beklenemezdi zaten.

  4. hiç hamiltona şöyle yapsak kazanırdı dememiş hep ros şöyle olsa kazanırdı şu yüzden kazanamadı. performnsı çok yetmedi vs vs

  5. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Valla ilk sc de bu grubun en araksında Alo çıktı 8. sırada bak adam 2.oldu. Az daha dayansa 1. olacaktı. Bu araç Ferrari, hani şu Mersedes’ten 1 saniye fark yiyen araç. Rosberg’in arızası 1-2 turluk bişeydi.

    Ah ulan ah şu Alo’nun altında az adam gibi bir araç olsa hiç birinizin esamesi okunmayacakta, buldunuz meydanı boş konuşup durun işte.

  6. *********** (spä2000) avatarı
    *********** (spä2000)

    Yıllardır dediğim gibi bırakın 3 pilotu takımlar tek pilot ile yarışsın.
    Masraflar kısılsın.
    Arkadakinin takım arkadaşına selektör yapmasının önüne geçilsin.

    Bu yapıldığında f1 de yer almak isteyeceklerin sayısı muazzam olacaktır. (Maliyetler makul düzeyde olacaktır. Tek garaj, yarış mühendislerinin ve kadronun yaklaşık yarısı yok. lojistik gideri minimum. yakıt gideri lastik gideri üretim giderleri vs minimum, yüksek pilot maaşı yok, Hamilton’ın maaşına yaklaşsın diye Rosberg e zam yok vs. saymakla bitmeyecek bir tasarruf 1 pilottan vazgeçmek.)

    Bütçe oluşturmak daha kolay olacak ve rekabet edilebilinir bir f1 olacaktır. yoksa sadece yarım milyar doları veya avrosu olanlar…….

    Tabii Ferrari bunu istemeyeceklerin başını çekecektir. Malum f1 de 1 yarışa 10 aracıyla birden (1952 Monza) çıkan bir takım…..

    ——————
    Adamlar bizler yokken 6-7-8-10 araçla yarışıp çok iyi istatistikler toplamış.
    Şimdi o sayede ( +Schumi)şaşalı duran istatikler bize ……..

  7. Heyecan yapma jetman. Tek turluk bir aşırı ısınma sorunundan bahsediyor. Hamilton a da bu yarış içinde defalarca oldu. Problemli araçla son bölümdeki gibi 2,5 saniye hızla yetişeceğini düşünemiyorsan bu senin sorunun. Rosberg in basına böyle bir şey hakkında bir kelam etmediğini düşünmek ise saçmalık. Bir rahatlayacaktın ama olmadı. Yazdığınla dahamilton ın ne kadar üstün olduğunu bir kez daha kabullenmiş oldun.

    1. Yalnız burada tek turluk bir ısınma olduğuna dair bir açıklama yok sorunun ne kadar ve ne oranda yasandığı muallak pit sonrası epey tur rosberg fazlasıyla yavas kaldı buna mukabil yarısın basında ve 2.pitlerden sonra ise çok çok hızlı bir araç vardı ancak ilk pitlerden sonra vergne yaklasamayacak kadar ağır kalan bir mercedes vardı yani iki farklı tablo aynı yarısta yasandı burada araç bazında diğer araçlara göre ciddi boyutta sorun yasandığı kesin.Rosberg i elestirelim ama bu yarıs için çok fazla söylenecek bir sey yok epey bahtsızdı.Tabi keser döner sap döner hamilton da problemler yasıyor bu isler böyle.

    2. hah bende tam onu söylüyorum hamilton süper bir pilot tamam.rosberg ondan daha zayıf olmasına rağmen onunla kafa kafaya gidiyorsa o zaman rosbergi alkışlarsın hamiltonıda eleştirirsin doğrumu.ayrıca rosbeg o konuda bir şey söylememiş olabilir hamilton gibi gerideyken sürekli telsizden yok ön taraf kayıyor yok frenler sorunlu yok estek yok köstek deyip bir yerlerinden bir şeyler uydurupta bir anda hızlanmıyor.yani hamiltonın söylediği bahanelerin yarısı yalan kalan yarısıda zaten doğal olan yaşanması gerekn problem şöyleki;öndeki arabaya yakın gidersen tabiki aracın türbülansta kalır tutupda araba kayıyor diye feryad etmen mantıksız olur şöyleki:düzlük sonuna her seferinde aşırı hızla gidip frenlere haddinden fazla abanırsan onların arızalanma ihtimalide artar.şöyleki geçen yarıştaki gibi diğerlerini çarpa çarpa geçersen bir tarafların kırılır ve yavaşlarsın telsizden çıkıp birde sızlanıyor beyefendi.

      1. hamiltonun araba ile ilgili şikayetlerinin yarısının yalan olduğunu nerden biliyorsun? sanki adam onun mühendisi, anlık olarak değerlendirmiş her şeyi..ölçmüş biçmiş de yüzde ellisi anca doğru çıkmış.yorum mu yani bu yazdığın.hamiltonu sevmiyor olabilirsin..ille eleştireceksen mok atacaksan, bir sürü açığı var hamiltonun eleştirilebilecek..onlardan gir..bi tarafından uydurup yazma

        1. çünkü gerideyken bildirdiği sorunlar ne hikmetse önler doğru geldikçe çözülüyor ondan.anlık sorunlar olabilir ama hamilton mağduru ve mazlumu oynamayı çok seviyor iyide rol yapıyor hani.

          1. Onur Gentas avatarı

            Dün yarışı izlediğinizden süpheliyim ben sizin.Adam 2. Sırada giderken sol alt tarafımda ısınma var diyor. 2.lik size göre geri bir sıraysa bilemem ama yarış sonuna kadar hamilton bundan şikayet etti. Hamiltonı sevmeyebilirsin ama bu dünden beri hamiltonı her haberde karalayim durumuna dönüşmüş durumda sizde. Yarış bu hamilton önde bitirdi gelecek yarış rosberg önde bitirir. Rakip pilotu bukadar kötülemenin anlamı yok. Lafım sadece sizede değil. Rosberg bukadar başarılı olmuşken onun yaptıklarınıda küçümseyenler yanlış yapıyorlar.

            1. yarışın başında spin atıyor ve diyorki frenler tutmuyor ve soğuk diyor. tabiki soğuk olacak pist ıslak hava serin yarışın başı frenler tabiki soğuk olacak bu normal noluyor spinin sebebine kılıf arıyor.daha sonra bir kez daha dışarı taşıyor ve telsizden diyorki arka tarafta difransiyelde sorunmu var.yok sorun morun viraja hızlı girmişsin yerler ıslak dışarı taşmıssın.sadece bu yarıştan 2 örnek buyrun.mc laren dahil tüm kariyeri boyunca hep böyleydi adam zaten

              1. Onur Gentas avatarı

                Bende diyorum ki hep arkadayekn mızmızlanıyor öne geçince susuyor diyorsun.2. Sırada da mızmızlanıyor senin dediğine göre.

  8. “”elektronik fren sistemi sorunu””
    yav rosberge o kadarda sallamışlardı ne olacak şimdi.biriside çıkıpta okuduğu şu yazıdan vay demek rosberg bu yüzden performans kaybetmiş diyemiyor.
    her nedense çoğu taraftar sadece kendi penceresinden bakıyor olaylara.diğerinin penceresinden bakmayı denemiyor buda objektiflikten uzak olaylara neden oluyor.rosberg hamiltondan çok değil ama daha yavaş bir pilot olabilir fakat istikrarlı sürüşü gerektiğinde aklını kullanarak yarışması hamiltona karşı en büyük silahları.bende büyük bir rosberg taraftarı değilim ama adamı acımasızca eleştiren subjektif yorumlarada karşıyım ve ilk günkü üyeliğimden beri amacımı açık açık yazmıştım buda kimsenin yapmadığını yada yapamadığını yapmak bunun içinde karşı yorumları sık yapıyorum ne kadar on-bjektif olabiliyorum emin değilim ama çabalıyorum.bu sitedeki taraftarların çoğunun daha çok yol alması gerek çok.benim babam seninkini nasılda dövdü edası nasıl çocukca ise bazı yorumlarda o kadar kötü.

    1. Açıkçası bir problem olduğu belliydi.Çünkü diğer iki set lastiktede hızlı bir pilot var.Bunu görmezden gelemeyiz resmin tamamına bakmalıyız yargılamak için .Ne olduysa ilk pitden çıktığında oldu zaten araç inanılmaz yavastı 4-5 kisiye birden geçildi vergne yaklasamadı bile bırak atak yapmayı aracın hızında bir problem olduğu asikardı.
      Ama diğer taraftan 1ve 3 setlerde çok yüksek hızda olduğunu görüyoruz burada rosbergi eleştirmek son derece mantıksız.Bence rosberg oldukça sanssızdı hem güvenlik aracı hem aracın hızının bir anda kesilmesi rosbergin galibiyetine mal oldu.Ama formula 1 böyle bir spor bir gün önce hamilton şanssızdı 1 gün sonra isler tersine döndü duvara spin atan hamilton ın aracına büyük bir sansla hiç bir sey olmadı orada hersey bitebilirdi büyük sans oldu sonra güvenlik aracı mesafeleri kapattı sorunsuz aracıylada mercedes farkı ile üstün bir pilotajla yükseldi.
      Ama bütün bunlardan su cıkmasın rosberg hamilton dan iyi pilot ben bunu söylemiyorum bana göre yetenek anlamında hamilton kesinlikle çok yukarda ama rosberg inde yabana atılmayacak özellikleri var.
      Ama hamilton bir tık önde sampiyonluk yolunda düsüncem budur.

  9. Çevir kazi yanmasin muhabbetleri bunlar,hem Rosbergi sampiyon yapmak birinci onceligimiz,hemde Hamiltonu kusturmeyelim ilerki yarislarda ihtiyacimiz olacak tarzi cumleler…

  10. Yol verse hoşuna giderdi ama dimi

  11. Ah Marko ah! Meğer senin kıymetini bilememişiz 🙂

  12. Sene başı Mercedes güçlü olduğunda sesi çok çıkmaya başladı demiştim.Maalesef beni haksız çıkartmadı.Hatta Marko kadar antipatik olmaya çalışıyor söylemlerim de boşa çıkmadı.Neredeyse onu bile geçecek.

  13. Gececek bi durum yokdu once yaklassin da sonra gecmeyi konusun

  14. Yusuf Hitay avatarı

    rosberg yetişemedi ki, neyin savunmasından bahsediyor bu adam? helmut’u geçti bu zıbıdı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir