Bottas: Podyum Mümkündü

yazar:

kategori:

Williams pilotu Valtteri Bottas doğru lastik stratejisi ile Macaristan’da podyumda olabileceğini söyledi.

Bottas ilk güvenlik aracı periyodu ile kaybeden isimler arasındaydı. Ancak Fin pilotun sorunları ikinci pit stopta takımın her iki pilotunu orta sert lastiğe geçirme kararının ardından daha da arttı.

“Opsiyon lastikleriyle daha iyi gidebilirdik, Cuma günü elde ettiğimiz veriler her iki lastik arasında çok fazla fark olmadığını gösteriyordu, düşündük ve Orta sertlerle daha uzun gidebileceğimizi düşündük.”

“Soğuk hava ve lastik basınçları yüzünden beklediğimiz gibi çalışması. Opsiyonlarla olan son sürüş farklı bir histi ve lastik çalışıyordu, ancak bizim için çok geçti.”

“Bir noktada orta sertlerle yarışın sonuna kadar gidebileceğimizi düşünmüştüm, lastik çalışmıyordu ama ilk 10 tur yeni gibiydi. Sonra daha iyi olmaya başladı, ancak aşınma da çok arttı ve durmak zorunda kaldık.”

“Eğer herşeyi mükemmel yapmış olsaydım daha yakın olabilirdik. Bu bir yarış ve bundan öğrenmeliyiz, ancak bunun bizim için zor bir pist olacağını biliyorduk ve hala puanlar aldık.”

“Bence sezonun geri kalanı güzel geçecek. Önümüzde güzel zamanlar olacak ve eğer gelişmeyi sürdürebilirsek çok iyi olacak. Spa ve Monza güzel puanlar alabileceğimiz iyi yerler olacak.”


Yorumlar

“Bottas: Podyum Mümkündü” için 2 yanıt

  1. Monza’da galibiyet bekliyorum Mercedes takımından

  2. vw-tdi-power avatarı

    Monza’da galibiyet bekliyorum Williams takımından

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir