Formula 1, Popülerliğinin Düşmesi Nedeniyle Kurallara Tekrar Bakacak

yazar:

kategori:

Bernie Ecclestone, Formula 1’in düşen popülaritesinin ardından mevcut kurallara yeniden bakacaklarını söyledi.

Bu sene turbo motorlarla gelen sessizliğin ardından yarışlara katılım ve televizyondan izlenme oranlarında düşüşler meydana geldi. Bu durum özellikle Almanya’da tam olarak gün yüzüne çıktı.

Yaşanan bu durum Formula 1 dünyasında uyanma etkisi yarattı. Bu kapsamda kaza skandalıyla bilinen eski takım patronlarından Flavio Briatore göreve getirildi.

Macaristan’da takım patronlarıyla bir araya gelen Ecclestone “Neler yapabileceğimize bakacağız.” dedi.

Ferrari Takım patronu Marco Mattiacci, Formula 1’in genel durumunu ve nasıl iyileştireceklerini görüştüklerini söyledi.

Ecclestone “Bu kadar olumsuzluk olması nedeniyle kurallara bakmak istiyoruz. Buna bakıp bazı şeyleri temizlemeliyiz.” dedi.


Yorumlar

“Formula 1, Popülerliğinin Düşmesi Nedeniyle Kurallara Tekrar Bakacak” için 16 yanıt

  1. MyN1Fernando avatarı

    Çok Basit. v10+yakıt ikmali+DRS’yi kaldır. Lastik konusunda size katılmıyorum.Pirellinin değişken lastikleriyle beraber daha heyecanlı olacaktır diye düşünüyorum.

  2. Popülerliği arttırmak amacıya şikeci birisini göreve getirmek kadar aptalca bir şey olmaz. Sporun içine etmek için yapmadığınız bir bu kalmıştı, onu da başardınız. Tebrikler.

  3. jules bianchi fan club avatarı
    jules bianchi fan club

    O motora ses ver kükresin biraz,Yakıt ikmalini geri getir,her b*ka ceza vermeyin mücadeleler sert geçsin.Kaldır Babam DRS’yi geçişler şöyle biraz zorlaşsın.
    Yarışta son sıradan kalkan adam podyum mücadelesine kolay kolay yetişemesin öyle.
    Eski yarışlara bakıyorum sel olurcasına yağmur yağıyor bugün böyle olsun hemen Kırmızı bayrak kalkıyor pisti doğa koşullarına tamamen teslim et.

  4. Main Eventer avatarı

    Nedense casusluk olayından sonra 2008 sezonu yaklaştığından kural değişikliği olmayacağından 2009’dan itibaren Formula 1’i değiştirmeye başladıklarını düşünüyorum.

    1. Yani kural değişiklikleri sezon bitince yapılıyor öyle mi 🙂 Köklü kural değişiklikleri kararları en az 2 sezon önceden alınır, takımlara bildirilir.

      1. Main Eventer avatarı

        Sen nerenle okuyorsun söyle bi .

        2008 sezonu yaklaştığından kural değişikliği olmayacağından

        Bunu nasıl okudun anlatsana bi 😀

        1. Senin yazdığın, okuduğun ve anlamaya çalışıp da anlayamadığın yerimle/yerlerimle okumuyorum. İnsan olarak, insan gibi, gözlerimle okuyup beynimle anlıyorum.

          “2008 sezonu yaklaştığından kural değişikliği olmayacağından”

          Bu şuraya çıkıyor; kurallar 2008’de değişecekti de “casusluk” olayı patlak verince bir yıl ötelediler.

          Takımlar bir sonraki sezon yarışacakları araçlarını içerisinde bulundukları sezonun nisan-mayıs aylarında zaten hazırlamaya başlarlar. Hazırlıklar hızla sürerken değil FIA, feriştahı gelse “biz bunu bir sezon öteledik” diyemez. He sen olsan dersin, seni de kimse takmaz o ayrı.

          1. Main Eventer avatarı

            Galiba yanlış anladın Casusluk olayından sonra FIA köklü değişiklik düşündü ama sezon sonuna gelindiği için 2009 yılı için bu fikirlerini uyguladıkları gibi varsayımım var

            Senin güzel avatarın için açık şekilde yazdım şimdi buna göre yorumunu yap kardeşim .

            1. Bir önceki yorumda yazılanı neremle okuduğum belli değildi şimdi ise kardeş olduk he!

              Neyse, uzatmayayım…

              İnsan gibi okuyup, anlayıp, cevap yazdığın için tam olarak cevap vereyim. Sporun kural koyucusu FIA, 2009 değişikliklerini 22 Aralık 2006 tarihinde duyurmuştur, kardeşim.

            2. sen bu olayı TFF’nin şike davasından sonra süper final gibi saçpa sapan kurallar koyması ile karıştırıyor olmayasın? 🙂

  5. V10 motorlar ve yakıt ihmali gelse biraz düzelme olur ama turbo sezonu yeni olduğu için bence devam eder onun yerine daha sesli motorlar üretebilirler, v6 olup daha çok ses çıkartan motor sesleri görebiliriz bir daha ki sene, bunu tüm motor üreticileri yapıcaktır kendi fikrim, birde mercedes motorunda turbo sesi gelirken ferraride turbo sesini hiç duyamadım bu benim dikkatimi çekti cıy cıy diye bir ses çıkıyor dikkatli dinlerseniz ferrari motorunda bu ses yok renault da yok bu yüzden mercedes daha güçlü motora sahip olabilir gerçek turbo dan böyle sesler çıktığını biliyorum önceden Grand Trismo oynardım o dönemden biliyorum ps1 zamanında eski dönemlerden bu ses motorun kalitesini gösteriyor bence bir dahaki sezon turbo dönemi olup daha fazla ses çıkartan motorlar daha iyi lastikelr belkide yakıt ikmali bile geri gelebilir her şeye hazırlıklı olmamız lazım her şey olabilir.

  6. CaptainKiller avatarı
    CaptainKiller

    yakıt ikmali ne güzeldi be, ne stratejiler görüyorduk. Sıralamalarda kimin kaç kg yakıtla çıktığını tahmin etmeye çalışıyorduk, hafif depoyla pole alanlar falan oluyordu. Güzeldi yani 🙂

  7. tek yol ;v8 motorlar,yakıt ikmali,sağlam lastikler….

  8. Yakıt ikmali dönse bir nebze dahi olsun heyecan gelir

  9. Formula1 iceman avatarı
    Formula1 iceman

    Kafanız yeni mi çark etti Bay E?

  10. vw-tdi-power avatarı

    Getirin V10’u geri. Yakıt ekonomisini bırakın başka seriler yapsın, taraftar saf güç, saf yarışçılık istiyor.. Her kıla tüye ceza da vermeyi bırakın, pilotların yarışçı ruhu çıkabilsin ortaya.. Yakıt ikmalini geri getirin, lastiklerle daha fazla oynamayın lütfen..

    Kısacası bize eski F1’i geri getirin, çok düşünmenize gerek yok, cevap geçmişte…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir