Mercedes: “Takım Emri Sebebiyle Pişman Değiliz”

yazar:

kategori:

Mercedes’den Toto Wolff, Macaristan GP’sinde Hamilton’a verilen takım emri sebebiyle ilgili pişman olmadıklarını ve bu konuda rahat olduklarını söylüyor.

Wolff, bu konuyu “iki tarafa da galibiyet şansı vermek” olarak açıklıyor.

“Stratejiler farklıydı. Bunu daha önce de söyledim. Rosberg’in geçmesini istedik çünkü iki tarafa da galibiyet şansı vermek istedik.”

“Güvenlik aracı piste girdiğinde, farklı stratejiler seçtik. Bu iki tarafın da kazanması veya en azından podyum yakalaması içindi.”

“Nico, normalde Lewis’in 2 sıra önündeydi. Nico’ya agresif 3 pitstoplu strateji seçerken, Hamilton’a uzun bir son bölümü olan 2 pitstopu tercih ettik. Bu stratejiler sonucunda birbirleriyle pistte karşılacaklarını biliyorduk ve bu konuda bir kararımız olmalıydı.”

“Karşılaştıklarında Lewis’e durumu bildirdik ve bize ‘ona yol vermemi mi istiyorsunuz?’ diye sordu. Ona ‘evet’ dedik çünkü stratejileri çalıştığında iyi yerlerde bitirebileceklerini düşündük.”

Wolff, hem takım emrinden, hem de Hamilton’un yol vermemesinden dolayı bir endişelerinin olmadığını söyledi.

“Stratejilerimizin mantıklı olduğunu düşünüyorum. Tek sorun Nico’nun geçecek kadar yaklaşamamasıydı. Eğer Rosberg o anda Lewis’i geçebilseydi, yarışın sonunda öndekileri de zorlayabilir diye düşündük. Takım emrinden dolayı pişman değiliz ve vicdan azabımız kesinlikle yok. Aynı zamanda Lewis izin vermediği için de bir problem yok. Bu konu kapandı. Herhangi bir endişemiz ve huzursuzluk yok.”


Yorumlar

“Mercedes: “Takım Emri Sebebiyle Pişman Değiliz”” için 8 yanıt

  1. Alman takımında Alman pilot şampiyon olur.Helal sana Wolf.

  2. hayır bu yarışı Lewis’in de kazanma şansı vardı. Ondan hiç bahsetmiyorsunuz nedense. Bariz bir şekilde taraf belli ediyorlar gibi görünüyor.

    1. daha ilk yarışın formasyon turunda kenara çekmesi, sonrasında yine hamiltonu bulan bunca problem ve mercedes yetkililerinin,özellikle toto’nun bu açıklamaları birleşince, komplo güçlü bir ihtimal olarak beliriyor..hamiltonun bu son yarışı kazanma ihtimalinin hiç dillendirilmemesi bence de ilginç ve çok önemli bir ayrıntı..

  3. Onur Gentas avatarı

    Sen lewise 2. Pit stoptan itibaren rosberg ile aynı stratejiyi uygulasan öndekileri çok daha fazla zorlayabilirdi. Bu yarışı lewisin kazanmaması için elinizden geleni yaptınız.

    1. 2 hafta önce aynı kişi her iki pilotada aynı stratejiyi uygulayacaklarını aynı sayıda pitstop yapacaklarını söylemişti.Ama bu yarış her ne hikmetse söylediğinin aksini uyguladılar.Bu adama zerre güvenilmez.

  4. Bunlardan öncekilerde bunlarda stratejiden anlamıyorlar. Rosbergin galibiyet alma şansı yoktu. Alonsoyu Hamiltonu Riccardoyu pist üstünde geçmesi gerekiyordu. Vergni geçememişsin bunları mı geçeceksin. Totoş hala kendi egosunun derdinde yanlış düşündüklerinin kendileride farkında eğer öyle olmasa Hamilton fanlarına açıklama yapma gereği duymazdı.

  5. Lewis’de takım emrini dinlemediği için çok rahattır emin ol Toto.

  6. Ben pek kapanacağını düşünmüyorum sayın Wolff

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir