Takımlar, Ecclestone’un ’22 Yarışlık Takvim’ Planına Karşı

yazar:

kategori:

Formula 1’in takım patronları, Bernie Ecclestone’un gelecek yıllar için 22 yarışlık bir F1 takvimi yapma planlarına karşı olduğunu söylüyor.

Gelecek yıl Azerbaycan ve Meksika’nın Formula 1 takvimine gireceği kesinleşti. Ayrıca New Jersey yarışının yapılması olası görünüyor. Bu da takvimdeki grand prix sayısının 22’ye çıkması anlamına geliyor.

Ancak Concorde anlaşmasına göre bir sezonda maksimum 20 yarış yapılabilir. Hatta takımlar son yıllarda hep yarış sayısını 19’un altında tutmak için çabalıyor.

Öte yandan Bernie Ecclestone, Auto Motor und Sport’un haberine göre, bu anlaşmayı güncellemek ve yapılabilecek maksimum yarış sayısını 22’ye kadar çıkartmak istiyor.

Fakat yine yapılan analizlere göre, finansal açıdan birçok takımın yapabileceği maksimum yarış sayısı 21. Yarış sayısının daha da artması halinde bazı takımların F1’den kaçabileceği söyleniyor.

Mali sorunlarla boğuşan Sauber’in takım patronu Monisha Kaltenborn konu hakkında, “Bir yılı çok fazla yarış ile doldurmamak gerekiyor. Buradaki ince çizgiyi korumak önemli.”

“Eğer yarış sayısı 22’ye çıkarsa, bunun bizim açımızdan ne anlama geleceğini biliyoruz ve muhtemelen tekrar düşünüp bazı adımlar atmamız gerekecek.” dedi.

Ayrıca Red Bull takım patronu Christian Horner da, “Bunun tekrar tekrar düşünülmesi gerek. Umarım biz takımların fikirleri de sorulur ve dikkate alınır. Formula 1 bazı limitleri aşmamalı.” dedi.

Öte yandan Marco Mattiacci de konu hakkında şunları söyledi; “Durum açık. Daha fazla yarış daha fazla para demek. Şampiyonadaki yarış sayısını arttırmak bizim de daha fazla yatırım yapmamızı gerektirecek ve böylece muhtemelen Ferrari’de ve Formula 1’de çokça bu konu tartışılacak. Bu bazı önemli takımları kaçırabilir.”


Yorumlar

“Takımlar, Ecclestone’un ’22 Yarışlık Takvim’ Planına Karşı” için 7 yanıt

  1. Yarış sayısının artması takımların yanında bizlerin sosyal hayatı için de sorun. Aslında ben de daha fazla yarış istiyorum ancak bu iş biraz fazla olduğunda sorun olabilir. Peşpeşe yarışlar olmasa daha iyi olur.

    Eskisi gibi 16 yarış olsa, ama her hafta sonunda GP2 gibi çift yarış yapılsa nasıl olurdu?

  2. valla sadece izleyici olsam yine karşı olurum. futbol değil ki bu. şu anda bile en az 19 pazar günümüzü bağlıyoruz. sadece pazar da olmuyor çoğumuz için. kaç tane yarış akşam ya da sabah oluyor da günü kurtarıyoruz?

    ben gerçekten istemiyorum. Az olsun öz olsun keyifli olsun. Sırf Bernie ve FOM kazansın diye yarışların artmasına karşıyım.

  3. 22 yarış nedir yav? En az 40 yarış olmalı. Yazın da şöyle 1 ay kışın da 1 ay tatil olmalı ki biz de tatile filan çıkınca yarışları kaçırmayalım.

    Abdullah’ın işine gelmediğine bakmayın, biz isteriz.

  4. 22 yarış çok çok fazla

    1. Onur Gentas avatarı

      Her hafta sonuna yarış koysalar iyi olmazmı:)

      1. Yarış manyagı oluruz herhalde her hafta sonu 😀

  5. bu ne ya! ben de karşıyım. yeter

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir