FOTA'nın Gelişimi Bu Hafta da Devam Etti

yazar:

kategori:

Formula 1 Takımlar Birliği, bu hafta harcamaları kısıtlama konusunda yaptığı ataklar ile gelişimini sürdürdü.

FOTA, bu hafta yapılan görüşmelerde 2010’dan itibaren bağımsız takımlara ucuza vites kutusu ve motor sağlama düşüncesini yineledi.

FOTA’nın üyesi olan üreticiler isteyen bağımsız takımlara yıllık 5 milyon Euro’ya motor, 1.5 milyon Euro’ya vites kutusu sağlayacaklarını belirttiler.

Bu hareket ile bağımsız takımlar, FIA’nın teklifi olan Cosworth motorunu kullanmak istemeyebilirler ancak üreticiler bu seçimin bağımsız takımlara kalacağını söylediler.

Bunun yanında 2010’dan itibaren yakıt ikmali konusundaki planlar hakkında da görüşmeler yapıldı ve bununla birlikte standart telemetre bilgisi fikri ortaya çıktı. 

Takımlar ayrıca gelecek sezon için 2 haftalık yaz tatilinde fabrikaları kapatmayı ve daha fazla rüzgar tüneli kısıtlama konularını da masaya yatırdılar.

FOTA aynı zamanda taraftarların nasıl F1 istediklerini öğrenme amaçlı yapılan anketin sonuçlarını da değerlendirmeye başladı. Henüz tüm sonuçlar analiz edilmiş olmasa da, ilk sonuçlara göre takımlar ne tür değişikliklerin yapılabileceğini görüşmeye başladı.

Süperlisans ödemelerine yapılan zam hakkında GPDA ve FIA arasında olan anlaşmazlık için ne kadar süre harcandığı tam olarak bilinmiyor. Bununla birlikte önümüzdeki sezon için ekstra sezon içi testi verilmesi hakkında da ne tür kararlar alındı bilinmiyor.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir