Alonso için Tek Hedef Şampiyonluk

yazar:

kategori:

Fernando Alonso, Renault’nun 20009 sezonundaki hedeflerinin her iki şampiyonada da zirve ulaşmak olduğu konusunda ısrar ediyor.

Çifte dünya şampiyonu pilot, 2008 sezonunda oldukça güçlü bir ikinci bölüm yaşamıştı. Bu seneki radikal kural değişikliklerine rağmen, İspanyol pilot sezona olumlu yaklaştığını ve zirvede olmayı hedeflediğini söylüyor. Ancak bu hedefi gerçekleştirmenin kolay olmayacağının da farkında.

“2009’da yukarıyı hedeflemek zorundayız. Amacımız şampiyonayı kazanabilmek. Tabii ki bunun zor olacağını biliyoruz.”

“Pilotlar şampiyonluğunu kazandığınızda, markalar şampiyonu olmak daha özel oluyor çünkü puan toplamak genellikle zordur. Bu yüzden hedefimiz her ikisine de kazanmak. Bu geçen sene çok zordu ama final yarışlarında güçlüydük ve hedefimiz değişti.”

“Şimdi, sezon başlamadan önce, olumlu olmalıyız. Her iki şampiyonluk da bizim hedefimiz.”

Renault pilotu, yeni kuralların ardından şampiyonluk için kimin favori olduğunu önceden belirtmenin zor olacağını düşünüyor.

“Pilotlar şampiyonluğunun ucu bu sene oldukça açık olacak çünkü yeni kurallarla her şey olabilir ve herhangi bir takım hızlı olabilir. Ancak Ferrari, McLaren ve BMW gibi takımlar en güçlü takımlar olacaklar ve şampiyonluk için mücadele edeceklerdir.”


Yorumlar

  1. Alonso'nun takıma karşı olan şüphesi 2007 sezonunun daha başlarına dayanıyor maalesef.Son 3-5 yarış kala olanlar ise artık tum birikimlerin yüze vurmasıydı.Neyin ne olduğu hakkında herkes çok şey söyledi ve ben şahsen bir Alonso fanı olarak neye inandığımı çok net biliyorum ama kimse bana katılmak zorunda değil.Tum pilotlar onune bakıp soru işaretleriyle dolu bir sezona açıklık getirmeye çabalarken burada hala eski sezonların konuşulması bize hiçbirşey kazandımıyor. Kimin tuttuğu pilotun daha üstün olduğunu tartışmak yerine önümüzdeki sezon şu olur bu olur diye fikir paylaşmak daha F1 severlerin işi bence.

    Çok saygı duyduğum McLaren taraftarları var ve onlar Alonso'nun yeteneğine veya karakterine laf etmiyorlar bir pilot olarak ona saygi duyuyorlar. Bu da o pilotun GELECEK seneyle ilgili duşunceleri. Aynı pilot Lewis'e ve Ron'a saygı duyduğunu ama onlarla yakın bir ilişki içinde olmadığını belirten bir kişi. Bu konuyla ilgili onlar bu kadar ılımlıyken ve bu kadar geleceğe yönelik duşunme çabasındayken biz taraftarların bu saygı sınırını zorlayan davranışı garip.

  2. şimdi bazı zeki arkadaşlar her şeyi tek başına yapıyosun demekle aracı bile alonso nun yaptığını demek istediğimi falan anlar. şunu anlatmak istedim. tek başına yapmak zorunda kaldığı şey takımdan destek almadan(desteği de bıraktıp köstek olmasalardı bari) motive olma çabasıdır. yoksa oturup ön kanat modeli falan çizdiğini sölemedim.yanlış anlaşılma olmasın.

  3. takım arkadaşın doğduğundan beri takımda sense yeni gelmişin.herşeye yabancısın.tüm personele,araca,çalışma şekline… bide üstüne üstlük takım arkadaşının torpilli olduğunu öğreniyosun. karşında çirkeflikleriyle ün salmış koca ingiliz basın ordusu ve onaların çirkin piskolojik oyunları. sonra bide bakıyosun tek başınasın.kendi takımına karşı yarışıyosun.hatta takımın senin onların dilini anladığını bile unutması söz konusu. takımda yalnız olduğunu düşünüp kendin bişiler yapmaya çalışıyosun. herşeyi mükemmel yapsanda çaylak takım arkadaşından yavaş kalıyosun.sebebini anlayamıyosun. ister istemez aklına araçlarımız farklı mı acaba sorusunu getiyosun? bide bunun baskısı. bunlarda yetmiyo. takım patronun resmen sana karşı yarıştığını açıklıyo.ama sen buna rağmen takım arkadaşınla aynı puanla bitiriyosun.ve şampiyonluğu 1 puanla farkla kaybediyosun. işte sen busun. bana göre en iyisisin.

  4. gurcan hezer avatarı

    Burası özgün ,dünyadaki benzerleri ile karşılaştırıldığında ,yorumların süzgeçten geçirildiği ama SANSÜRLENMEDİĞİ bir çok f1 sitesine göre malesef malul bir site…….
    Herkes uslubuna dikkat ettiği sürece düşüncelerini özgürce dile getirmeli ,kişisel fikrini beyan etmelidir.Benim yazdıklarımda ne uslup ne de edep açısından deforme olmuş bir format yokken bunların silinmesi,neden DIŞ DÜNYA da bulunan f1 sitelerindeki o özdün ve kendine has havanın olmadığının göstergeri..
    BRAVO TEBRİKELER….
    Kuruluş amacına aykırı yöneteceğiniz ,kişisel fikirleri kendinizin makasladığı bir siteyi neden kurdunuz ,şayet buysa amacı dünyada bir ilksiniz ,değilse başlı başna bir ironisiniz ama böyle olmaz biraz dış basını takip edelim ,oradaki ambiyansı nasıl koruyorlar merek ettniz mi?

  5. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Bir olayı 100 kişiden 99 u aynı şekilde yorumluyor veya yapıyor diye doğru olması gerekmez ;f1 severlerin çok özlediği rekabetin dorukta olduğu dönemlerde neredeyse tüm pilotlar birbirleriyle kavgalıydı en basiti Senna-Prost ;rekabet halinde olduğunuz kişilerle dost veya arkadaş olacaksınız diye bir kaide mi var ? hiç zannetmiyorum varlığını kabul edersin ve bu da yeterlidir ,aynı ortama geldiğinde merhaba merhaba dersin olup biter ;kişilerin f1 camiasından arkadaşları olacak diye bir kaide yok en basit örneği Raikkonendir tabiri caizse ICEMAN varmı f1 den arkadaşı veya dostu ? ;

    Bir arkadaşım haddi aşmaktan bahsetmiş ,haddin sınırlarını belirleyen kimdir ? nedir ? ortada bu şekilde bir platform varken kişilere sövmedikten ,hakaret etmedikten sonra insanlar duygularını ,düşüncelerini bu kıstaslar dahilinde dile getirebilirler kanaatindeyim ;haaa oradaki haddi aşmak kelimesi kendi desteklediği takıma laf söylenmesi ise hiçkimse kusura bakmasın fakat bunu engelleyecek bir kaide veya emir yok olamazda hele hele insanların artık kişisel inançları çok rahat bir şekilde tartıştığı bir dünyada kurumlar ve düşünceler her şekilde tartışmaya ve eleştiriye açıktır ;

    Haberde Alonsonun hedefi şampiyonluk demiş gayet normal iki kez f1 şampiyonu olmuş bir kişinin kendisine başka bir amaç belirlemesi çok yanlış olurdu zaten ve olduğu yeri haketmediğini gösterirdi ;

    F1 bir yarıştı eskiden kozların paylaşıldığı fakat günümüzde danışıklı bir dövüşe dönmüş durumda tıpkı sen benim hakimiyet alanıma girme bende senin alanında dolaşmayayım gibilerinden bunun en güzel yansımasıda Hamiltonun geçişlerine kabahat aranmasıdır ve bu noktada sorasım geliyor siz 90'lardan önceki geçişleri gördünüzmü ? ;F1 orada neden diye soranlara cevabım ;o vakitlerde hemen hemen her takım rekabetin içindeydi ve herkes ileriye doğru hamle yapmaya uğraşıyordu ve f1 f1 için yapılıyordu şimdiki gibi ticari kaygılar içerisinde değildi ,şu anda tüm f1 ticari kaygılardan ,maddiyattan ibaret ve bu da eskiyi bilenleri rahatsız ediyor ve bence rahatsız olanlarda şu anki 2/3 takımın ancak birbiriyle mücadele edebildiği f1 i hiç sevmiyor ve sadece f1 isminin kaldığını biliyor ;

    Bir de şu konuya değineyim kişilerin karakterlerini veya kişiliklerini hiçbir zaman için dostlarının veya arkadaşlarının sayısı belirlemez ,onu belirleyen hayatında kendisininde içinde olduğu gerçekleşmiş olaylara verdiği reaksiyonlardır ve bu reaksiyonların sonuçlarıdır ;insanoğlu artık b encilliğin zirvelerine yakın yerlerde dolaşmaktadır ve bunun ispatıda yolda yürürken veya evinize giderken mahalle sakinlerinden kaç tanesine iyi günler demenizle ölçülebilir veya yolda bir olay gördüğünüzde ona müdahale edip etmediğinizle ölçülebilir ;f1 de yanılmıyorsam eskiden kaza geçiren bir sürücüye Senna nın aracını durdurup yardım etmesi sözkonusuydu ,yakın geçmişte gerçekleşen Kubicanın kazasında kaç kişi durdu hakeza Ralfin kazasında ….

  6. pilotların kişilkleri değil yetenekleri konuşur alonso çok objektif biri takımda bişeyler kötüyse cesurca dile getirebiliyor ayrıca hamiltonun kişiliğine gelirsek gridde 1 tane bile dostu yok sadece rosberg le arası iyi sonra kişiliği mükemmel olan insanlar nasıl oluyordu yarıslarda diğer pilotları pist dışına iterek geçiş yapıyor hamilton akdar tehlikeli geçiş yapan bir pilot daa yok bnce almanyada nelson piquetle ilk podyumumuzu aldğımzda nelsonu yarıs dısı bırakacak diye ödüm koptu nelsonu bile adam gibi geçmedi nelsonun lastikleri bitmişti ztn kolayca geçip liderliği almak varken nelsonu pist dışına cıkartarak geçti neyseki nelson toparladı ve 2.liği aldı demem oki hiç kimse pilot kişiliği yargılamakla mükellef değil biz alonsocu renocular hiçbir zmn lewise shumiye laf söylemedik en azından kendim söylemedim ama bakyrm ki mclarenciler hadlerini aşmaya başlamışlar geçen sene kötü araçla tarih yazan alonsonun bu sezon daha iyi bir araçla tarih yazmasından korkudan mıdır yoksa geçmişin karhrının bağrı yakmasındanmıdır bilemyeceğim karalama kampanyaları başlamış yav korkmayın bukadar bu sezonki araç 3.hızlı araç olsa alonso şampiyon olur kanıtmı bakın son 6-7 yarıslık puan tablosuna zirvede alonso var bu senede 3.hızlı olsun renault alonso gerekeni yapar suturması gerekenleri susturur

  7. gurcan hezer avatarı

    Her şeyden önce Alonsunun Hamiltondan daha iyi bir kişiliğie sahip olduğunu göreceğiz diyerek ,kendi yorumunu ötelemiş ve kendinle çelişmiş oluyorsun…
    Haklarında çok fazla yorum yapılan kişiler sadece saygın ve değerli kişiler midir? Vardığın kanaatteki yargı oldukça göreceli ve bizati yanlış…
    Aynası iştir kişinin lafa bakılmaz diye bir özdeyiş vardır,Alonsunun ifa etmeye çalıştığı işe ve ilişikilerine bakarsan zaten argümanın kararlı bir tutarlılıkla değişir ,umarın fazla zaman almaz…
    Tek bir örnek vericem zaten tek dememin sebebi Fİ TARİHİNDE BİR İLK OLMASI…
    Daha önce hiç bir pilot ,yepazeyi genişletebiliriz,hiçbir takım yöneticisi ,şampiyona bitmeden ,kendi takımı haricindeki bir takıma "şampiyon olmaları için elimden geleni yapacağım" şeklimde bir demeçte bulunmadılar ama ilklerin Adamı Alonso bunu da yaparak f1 tarihindeki ilk eklentilerine ,nir yenisini daha ekledi…
    Sanırım bu bir insan hakkında yargıya varmak için yeterlidir yada senin analiz dediğin zamanı gelince yapacağın o tez için önemli bir veridir..
    Ben Mclaren taraftarıyım ama mesela F2002 ye hala hayranlık duyarım çünkü oyunu bir adım öne taşımıştır,
    Shumacher her yünden mükemmel bir pilottur benim için ….
    Umarım anlatabildim Magic Alonso….

  8. MagicAlonso avatarı

    gurcan hezer arkadaşım alonso nun 2006 yılında reno hakkında konumalarında haklıydı çünkü Alonso 2005 yılında mclarenle anlaşma yaptığı için Alonso ya gidici muamelesi yapılıyordu fisi ye daha çok sahip çıkıp değer veriyorlardı.yaptıkları hatanın onlarda farkında.yoksa Alonso reno hakkında bu tür davranışlar olmadığı sürece konuşmamıştır.Birçok F1 otoritesi ve Alonso yu yakından tanıyan pilotlar onun kişiliği hakkında bırakın kötü konuşmayı çoğu kez övücü şekilde bahsederken biz tarftarlar nasıl oluyor da hemen kötüleme ve karalama işini çok iyi başarıyoruz.sanki Alonso yu o çalıştığı insanlardan daha iyi tanıyormuşuz gibi.Alonso yu sevmeyebilrsiniz *.*hiç unutmuyorum Alonso 2005 te üst üste birincilikleri aldığında önce yeteneği ve sürüşü üzrerine konuşup karalarlardı ama artık söylediklerinin tamamen saçma olduğunu görünce herhalde bu yola başvurdular.bana şu pilot kişilikli bu pilot kişiliksiz demek okadar saçma geliyor ki o insanlar orda yarışmaya ve yeteneklerini göstermeye çıkıyorlar.senin hangi pilot veya takımın taraftarı olduğunu bilmiyorum ama zamanında bu tarz yorumları shumi taraftarları yapıyordu şmidi ise herkes gerçeği ve doğruları gördüğü için sesini çıkarmıyor.sıra hamilton taraftarlarına geldi sanırım.eğer bir kişilik karşılaştırması yapılacak olursa merak etme bunu ilerki senelerde hep beraber analiz edeceğiz ve Alonso nun hamiltondan daha iyi bir karaktere sahip olduğunu göreceğiz.(ki bana göre herzamn söyledğim gibi kişil olarak kıyaslayıp çamur atmak saçma ve insafsızca)Alonso büyük ve önemli bir kişi olmasaydı en fazla yorumlar onunla ilgili haberlere yapılmazdı.

    Saygılar

  9. elif çivici avatarı

    evt bazı yerler taraflı ama onun dısında doğru seyler…evt lewıs ilk yla yarısacak kadar kondüsyüna sahipti ve sanslıydı(ilk yılında mclaren deydi) ötesi yok..ha alonso ya bişeyler yapıldı mı mclaaren de öle bilemeyiz yine kapalı kutu

  10. burak bocek avatarı

    her yorumunda bir aşagılama var sen kimsin ki sen sevsen ne olur asıl sen kimsin be ne işe yararsın kaç yıldır f1 izlersin?ne sanıyoersun kendini.önce bir yazdıklarımı oku sonra idrak et.ne laftan ne anlam çıkardın.dönüp dolaşıp temcit pilavı gibi aynı seylerden bahsediyorsn rekabetçi araç rekabetçi araç tamam alonson en iyi al senin olsun ezik piskolojisi mi var nedir adamda ya sanki alonso yerine bu yarısıor

  11. burak bocek avatarı

    evren farkında mısın ben bilinçli kelimesiyle seni ve senin gibi düşünenleri korudun ama laf yanlış anlaşıldı kınandık.benim bilinçtn kastım sürekli 2007yi hatırlayan sureklı o yılı bu ısın ıcıne katanlaraydı.sen ustune alındın.yorumlarımda da bunun ne alakası var dedım ama şener arkadasımız gayet guzel o geçmişte kaldı bilinçten kasıt bu.ayrıca bana terbiye dersi vericek en son kişisin.her yorumunda birilerini susturma dediğim dedik çaldıgım düdük tarzı yazıyorsun.renault fanları içinde hiç milleti takmayan ve kaba usluple konusan 1-2kişiden birisin.

  12. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    şampiyonada kimi massa lewis çekişmesinin içine katılacaksanız ve bizim seyir zevkimizi daha da artırcaksanız şöyle buyrun sayın alonso 🙂
    geçen sene ki performansıyla bu sneye de taşıyacağı kesin ama umarım aracı istediği gibi olur…

  13. onur aybars avatarı

    Adama "aynı dille" cevap veriyorum "Hazımsızlık" diyor. Hey Allah'ım…

  14. alonsoyu çekemeyen ne cok kişi var unutyorlar alonso döneminin 2.en iyi aracyla iki kez sampıyon olmuştur fesatlık diz boyu olmuş bu arkadaşlara tanıdıgım unlu bir psikolugun adresini vereblrm malum bilinçaltlarına işlemiş çocuklugunuza ınmek lazım acaba neyaptı bu alonso size önce bunu bulup meydana cıkartmak sonrada hazımsızlık tedavisi yapmak gerekirki bu tedavilerin sonucundada özellkle bazı arkadasların geçeceğini sanmam ama rahatsızlıklarında bir ilerleme olur herhalde

  15. evren ayaoku avatarı

    hazımsızlık bu olsa gerek hahahaha.

  16. onur aybars avatarı

    Sene 2005, yer Almanya, Kimi'nin son tur da sağ ön süspansiyon kırılır ve ikinciliğe razı olan Alonso ballı bir birincilik alır. O sezon Alonso o kadar ballıdır ki sezon sonunda El Nano lakabının yanında başka bir lakaba daha sahip olur.

    Evren kardeşim, benim bu yazdıklarımın Alonso'nun şansıyla alakası yoktur. McLaren adam gibi araç Mercedes adam gibi motor verecekti 2005'de pilotlarına. Geçen sene de Lewis'in şansı değildir. Ferrari adam olacaktı.

  17. bilinçli insan tartışmasını ortaya atanları kınıyorum…

  18. evren ayaoku avatarı

    sene 2999 mc laren hala takımlar sampiyonluğu kazanamamıştır.2008 deki ballı sampiyonlugunu hatırlar.hatta bu sampiyonluk tarihe gecmiştir en ballı sampiyonluk diye(massa son üç tur motor olayı)

  19. onur aybars avatarı

    Şu Lewis'in Alonso'yu geçme olayı da benim kanımca şudur; Sen "çifte dünya şampiyonu"sun takım arkadaşınsa bir "çaylak". Sezon sonu sen çaylakla aynı puandasın. Bu bana göre malup olmaktır. Alonsonun Lewis'e karşı o sezon sıralamalarda ve puanda üstünlük değil "bariz bir üstünlük" kurması gerekirdi.

  20. sene 2023
    alonso ve reno cular hala 05 06 şampiyonluklarından bahsederler.
    Alonsoda yaşından dolayı artık pilot olmasada ferrarini yönetimide girmeye çalışmaktadır.REno nun yeni sponsoruda magneti olmuştur.:D

  21. onur aybars avatarı

    Habere bakıyorum bir de dönüp yorumlara, afalladım valla 🙂

    Açıkçası Alonso'nun kalitesini hiç kimseyle tartışmam. Ancak Lewis'in hem ilk hem de ikinci yılında yaptıkları da çok çok önemlidir. Kimsenin şahsına bir şey yazmak istemiyorum, sonra karşılıklı atışmaya dönüyor olay, ama şunu belirtmem lazım; geçen sezon Lewis en az bir yarış önce şampiyonluğunu ilan edecekti. Fakat "bir takım çevreler" şampiyonluğun son yarışa sarkmasının ceplerine daha fazla para gireceğini sağlayacağından dolayı sezon boyunca puanlara sürekli "balans ayarı" çektiler. Yani şampiyonluğun son viraja kalmasının asıl nedeni budur. He son viraja kaldıda ne oldu, Lewis karşıtları hayatlarının en mutlu 10 – 15 saniyesini yaşadı 🙂

    Bir de şunu unutmamak lazım, tarihteki kişiler ve başarıları ya da başarısızlıkları o kişilerin yaşadığı döneme göre değerlendirilmeli ve daha önceki veya daha sonraki bir dönemin insanlarıyla kıyaslanmamalı. F1'de her sezon yeni bir dönemdir. Mesela 2007 ile 2008 farklıdır. Diyebilirsiniz ki kurallar aynıydı pilotlar aynıydı. Ancak şu vardı ki Alonso aracından, Kimi ise pilotajından dolayı 2007'deki konumlarında değillerdi. 2007'de 4 pilot çekişirken 2008'de 2 pilot çekişti. Yani 2 pilot yarıştan uzaklaştı ki bu iki pilot benim kanaatime göre şu an yarışan en iyi iki isim.

  22. evren ayaoku avatarı

    sana anlatmama rağmen anlamak istemiyosun cünkü işine gelmiyo herhalde yazacak bi şey bulamadın sanırım hahaha.bütün dünya zaten biliyo kimin ii olduğunu sen anlamasanda olurr.alonso üstüste 5 kez sampiyon olsa bile sen hala anlamazsın.

  23. puan muhabbeti için bkz: ''luris bence sende bırak bu işleri ikiside 109 109 bitirdi sadece sıralamalardan dolayı bööle gözüküyo fıa da'' , ''alonsonun kaç puanla sampiyon olduguna bakın bide lewis kaç puanla'' , ''2006 nın ilk 9 yarışı alonso aldığı puan lewis in (18 yarış)aldıgı puana cok yakın işi puana bırakırsan alonso her türlü ezerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr'' burdaki son kelime bonus olsun artık.

    araç muhabbeti için bkz: '' alonso kötü bi arac la bile ne kadar kaliteli olduğunu gösterebildiğidir.''

    bir an kendimi kılıçdaroğlu gibi hissettim yaa:) sonuç olarak ben gereken cvpları verdiğimi düşünüyorum, hadi eyw sevgili renocu arkadaşlarım:)

  24. evren ayaoku avatarı

    alonso sampiyonluklarında eze eze sampiyon oldu.ayrıca rakibi massa değil bir f1 fenomeni sumi ydi.bilmem anlatabildimmi.

  25. evren ayaoku avatarı

    yani ucu ucuna sampiyon olmadı.klasını göstererek ve acaba hata yaparda sampiyonluğu kaybeder diye taraftarlarını sıkıntıya sokmadı.ama siz lewis ciler son yarışta ömrünüzden ne kadar gittiğini hesap edin.lewis insanlarda hep soru işareti bıraktı ama alonso asla bööle durumlara düşmedi

  26. evren ayaoku avatarı

    sen kimsinki bu kadar insana bilinçsiz diyebiliyorsun.önce terbiyeni takın sen bu lafınla kendi bilincini ortaya koyuyorsun.luris ayrıca ben puan muhabbeti ve arac muhabbeti yapmadım oradaki ince msj anlaymıyorsan buraya yazma.benim söölediğim alonso kötü bi arac la bile ne kadar kaliteli olduğunu gösterebildiğidir.ayrıca alonso işi hiç bir zaman son viraja bırakmadı bu da onoun kalitesidir

  27. burak bocek avatarı

    halen sıralama derdindesiniz ben anlamıyorum bıkmıyorm usunuz siz olmuş bitmiş olayları sürekli konuşmaktan yaa…2007de kalanlar orda kalsın ben dıyorum kı ne alakası var bir yıl alonso geçildi diye sıralamada bu yıl şampiyonluga oynamaya engel mi siz diyorsunuz 2007de 1-kimi2-lewis3-alonso aman ne buyuk olay kimse kimseyi dunya klansmanında geçmedi sankı bugüne kadar lewis o yıl kaybetti ama ertesi yıl kazandı alonsoda o yıl kaybetti ama baska yıl kazanır belkı.şurda şener salih kadar bilinçli adam yok

  28. harbi komiksiniz yani, o zaman brezilya08'de hamilton son virajda glocku geçemeyeseydi ve massa ve hamiltonın puanları eşit olduğunda da aynı edebiyatı sürdürecekmiydiniz, tabiki hayır, işte sizin samimiyetiniz bu kadar.. bide sizin araç iyiydi bizim araç kötüydü ve buna rağmen x kadar fark atabildiniz gibi bişiylerle avunuyosunuz, yani ne zamandan beri renonun veya genel konuşmak gerekirse rakibin kötü bir araç yapması kazanan takımın suçu olarak görülmeye başladı, bırakın bu fakir edebiyatını.. ben alonsoya kötü pilot demiyorum ama lewis en az alonso kadar iyi..

  29. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Bence bu konuları artık bıraksak da önümüze baksak nasıl olur geçmiş tarihin raflarındaki yerini aldı fakat gelecek henüz oluşmadı ….

  30. evren ayaoku avatarı

    luris bence sende bırak bu işleri ikiside 109 109 bitirdi sadece sıralamalardan dolayı bööle gözüküyo fıa da.amasiz bunlara tamah edersiniz anca.şimdi bide söyle düşün 2008 in en ii aracıyla bizim en kötü reno muza 37 puan fark yaptınız.eğri oturup doğru düşünün.bide alonsonun kaç puanla sampiyon olduguna bakın bide lewis kaç puanla.2006 nın ilk 9 yarışı alonso aldığı puan lewis in (18 yarış)aldıgı puana cok yakın işi puana bırakırsan alonso her türlü ezerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.

  31. ya bi fia'nın sitesine girin bakın 2007'de lewis mi geçmiş yoksa alonso mu, yani siz daha bunu bile kabullenememişken ben ne anlatabilirimki size:)) gürcan arkadaşım bence sende bırak bunlara cevap vermeyi

  32. ama tarih sayfalarında 2007 sezonu
    1.Kimi
    2.Lewis
    3.Fernando yazacak…

  33. Bora Subaşı avatarı
    Bora Subaşı

    gürcan hezer sana önerim; eğer bir fikrin varsa söyle sana değer verelim. Ama yok her yazılana birşey yazacağım diyorsan önce araştır sonra bizimle paylaş… 2007 de hamilton ve alonso aynı puanları aldılar, kimse kimseyi geçmedi yada senin anlayacağın şekilde diyeyim "kimse kimseyi ütmedi"

  34. evren ayaoku avatarı

    murat kardesim on numara yorum yapmışsın . daha yorum yapmaya gerek yok artık anlayın en ii oooooooooo fernado alonsooooooo

  35. murat korkut avatarı

    Alonso altında rekabetçi bir araç olduğu müddetçe şampiyonluğun her zaman favorisi bir pilottur.Tüm f1 ileri gelen otoriteleri hatta bazı pilotlar tarafından şu an yarışanların içinde en iyisi olduğu fikirbirliğine varılan birisi için şampiyonluk tek hedef olmalı,tabiki takımda bu bilinç içerisinde olduğu müddetçe.

  36. hamilton alonsoyu puan olarak geçmemişti. eşit puandalardı sanırım

  37. burak bocek avatarı

    Bence kimsenin yorumunu şaşkınlıkla okuma herkes güzelce düşüncelerini belirtmiş ve kendi tuttuğu takımın pilotunun doğal olarak şampiyon olmasını istemiş.ancak nedense bazı arkadaşlar halen 2007de halen lewisin ilk senesinde kalmış sürekli olarak belirli konuları ilgili habere sokup duruyorlar.ne yapmaya çalışılıyor ben anlam veremiyorum.Yani başarabilir katılırsın yada katılamzsın belki başaramaz ama rakibine hiçbir saygısı olmayan şurda yazmasın lütfen.renault taraftarlarıda haksız değil hani her alonso haberlerinde böyle yapılmamalı.herkes için söylemiyorum belli başlı kişiler bunu yapıyor.Şimdi ne alakası var gürcan arkadaşım 2007de bir çaylak geldi mağlup etti alonsoyu diyorsun?bu alonsonun 2009da eğer iyi bir araca sahip olursa şampiyonluğua oynayamacağı artık bırakması gerektiği anlamına geliyor.bir sezon bir pilota yenilmesi(puanlar aynı ama sıralamada fark ettiği için)bu anlamamı geliyor.lütfen bizi aydınlatırsan sevinirim.bunun dışında mclaren cephesinden çok güzel yorumlarda gelmiş.herkese teşekkürler

  38. gurcan hezer avatarı

    2007 sezonunu başında Mclarende bir çaylak ve bir dünya şampiyonunun yarıştığını ve o çaylağın Alonsoyu nasıl mağlup ettiğini ,sezon sonunda da puan olarak geçtiğini unutan yada hatırlamak ,kafalarında kurdukları hayelleri tarumar edeceğinden işlerine gelmeyen arkadaşlarımı ,objektif olmayan değerlendirmeleri için şaşırarak okudum …
    Çaylak sezonunda bile (America,Canada) Alonso ile mücadele edebilen bir pilot ,kazandığı şampiyonluğun tecrübesiyle ,tabi ki de çok daha bilinçli birikimle yarışacaktır.
    Kavalainen ,Nelson tada Fisicellayla karıştırmayalım Hamiltonu…..

  39. Bora Subaşı avatarı
    Bora Subaşı

    Bu adam başka biri kesinlikle.. 2007 Brezilya GP'de kürsüye çıktı sadece 1 puanla şampiyonluğu kaçırdı (herşeye rağmen)ama o kürsüde gülümsüyordu.. Tutkuları herşeyin üstünde kesinlikle, sadece inandığı idealler için yaşıyor.. Sıkı bir Schumi hayranıyım ama bu adama büyük saygım var…
    Schuminin bütün hırsı ve azmi bu adamda var,, yolun açık olsun İspanyol Ateşi

  40. elif çivici avatarı

    umarım alonso.ama zor gerçi sen zoru seversin.bu arada kers hakkında pek olumsuz bişe sölememeiş ama bilmiyorum acaba sırf taraftarı coşturmak için mi söylüyor çünkü test sonucları baz alınmada da kötü

  41. mehmet ceviz avatarı

    mercedes in yıldızından dolayı macca tutuyorum.el nano ise en sevdiğim pilot.macca takımları el nano pilotları alırsa keyfim gıcır olur.ama her iki şampiyonlukta 3-4 takım 3-4 pilot arasında geçerse(takımdanda pilottanda önce f1 diyorum)ayrı gıcır olur.şafak 51.herkese saygılar.

  42. Bekliyoruz alonsoyu büyük bir heyecanla şampiyonluk yarışına 🙂 eski açıklamalarını özletti 😛 son 1 seneyi çok sessiz geçirdi..3 ya da 4 takımın çekişmesi olursa çok güzel bir yıl olur.geçen sene bmw nin gölgesi bile yetmişti heyecan açısından umarım bu sene güçlü bir bmw ve güçlü bir alonso ile daha güzel şeyler olur.

  43. gurcan hezer avatarı

    kendine başka hedefler de belirlemeli..

  44. FERNANDO ALONSO LEWİS SAVAŞI GÜZEL SARCAK BU SENE. eğer renaultgüzel bir aracla başlarsa sezona güzel yarışlar bisi beklio arkdşlar

  45. kürşat baydın avatarı
    kürşat baydın

    Tebrikler maccaF1 ,demekki isteyince insan objektif olabiliyormuş.

  46. macca tebrik ederim kardeş ne güzel yorum yapmışın

  47. macca F1 senin gibi mccacılarda varmış tebrik etmek ıstyrm senı olaylara duygusal bakmıyosun baskası olsa maziden dolayı alonsonun basarısız olmasına dua ederdi helal olsun dıyorum

  48. eğer renault iyi bir araç yaparca McLaren taraftarı olmama rağmen en büyük şampiyonluk adayı olarak Alonso yu gösteririm.snra Lewis ve Kimi gelir bnim için.gene de tahmin yapmak için çok erken.

  49. evet bencede favoriyi önceden belirlemek çok güç. bu kers çok soru işareti yaratıyo. ama inş alonso şampiyonluk için savaşabileceği bi araca kavuşur

  50. sonuna kadar arkandayız fernandom 2009 champion

  51. MagicAlonso avatarı

    sonuna kadar seni destekliyoruz.umarım reno da bizi yanıltmaz ve iyi bir araç yapar

  52. fernando alonsooo sonuna kadar hadi beee gücenim sonsuz alonsoyaaa bir gün mutlaka

  53. bizim içinde tek düşünce senin şampiyonluğun fernandom barcelona testlerini iple çekiyorum barcelonada gerçek R29un işartlerini göreceğiz ama asıl araç melbernde piyasaya cıkacak sundan emınımkı R29 bu sezonun en ıyı bırkac aracından olacak takım cok calısyor ve emeklerının karsılıgına almaları ıcın hıcbır engel yok ınsallah sampıyon olacagız bekle bızı 2009

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir