Newey: F1 GP1 Olma Yolunda İlerliyor

yazar:

kategori: ,

Formula 1 kariyerinin son sezonlarında olan Adrian Newey kuralların çok kısıtlayıcı olması sebebiyle sporun GP1 olma yolunda olduğunu söylüyor.

Bu sezon Newey’in F1 padoğundaki son yılı, teknik adam Red Bull F1 takımından ayrılıyor. Yine Red Bull’da devam edecek olan tasarımcı biraz daha geride çalışacak.

Newey Formula 1’i Formula 1 yapan şeylerin kaybolmasından korkuyor.

“F1’i bırakma kararımda birçok etken etkili oldu. Başka mücadeleler için zamanın geldiğini hissettim. Ancak aynı zamanda kurallar çok kısıtlayıcı olmaya başladı.”

“Şasi yönünden GP1 olma yönünde tehlikedeyiz. Herkes çok daha benzer araçlar üretiyor.”

“Tüm araçları beyaza boyayın, farkı anlamak çok zor, üstelik seneye farklı burunlar da olmayacak.”


Yorumlar

“Newey: F1 GP1 Olma Yolunda İlerliyor” için 17 yanıt

  1. aman nolur gitme. memnun değilsen yanından bile geçme.

  2. Çok Haklısın Newey..F1 i bu hale getirenler utansın.Spor resmen can çekişiyor..

  3. Şimdi iki gömlek üstün lafının altını iyi doldurmak lazım, yoksa bu kişisel mastürbasyondan öteye gitmez.
    2005 ve 2006 sezonunu iyi izlemek lazım. O sezonlarda çekişen pilotlardan biri Kimi diğeri Shumi, bu iki sezonda şampiyon olan pilot ( Alonso) ile 2. olan pilotların 1 lik sayıları aynı, yani 2006 sezonundan beri şampiyon olamayan pilot şampiyon olduğu sezonlarda bile en yakın rakiplerini ezememiş, kaldı ki 2005 sezonunda tarihte belkide ilk kez bir motor üreticisi ki bu Mercedes, pilotundan özür diledi. 2005 sezonunun şampiyonunu bir nevi Mercedes belirledi.

    Şimdi tarihte tüm bunlar somut örneklerle dururken 8 senedir şampiyon olamayan bir pilotu ki adı bir çok skandala ve şaibeye karışmış pilotu överken karşısına aldığınız pilotu iyi tartarak kıyaslayın, yoksa Alonso’nun şuan gridteki en iyi 3 pilottan biri olduğunu herkes çok iyi biliyor. Ancak Alonso’nun etrafında toplanırsa takım yoksa Alonso takım için el bombasına da dönüşebilir.

    Velhasıl kelam şuan Kimi bir geçiş sürecinde ama aynı Ricciardo gibi çok çabuk adepte olması lazımdı, bunun mazareti yok en azından Kimi ayarında pilot için belli ki Kimi bu konuda yeteri kadar ilgilinmiyor. Takımın üvey evlat muamelesi yapacağı zaten birlinen bir şeydi ancak bu düşünceyi kıracak şeyde Kimi’nin performansı olacaktı. Şimdiye kadar bunu göremedik. Ricciardo gibi bir dönüş yaparsa 2. yarı, Ferrari Alonso’yu o zaman gözden çıkarabilir. Yoksa şuan bütün ipler haklı olarak Alonso’nun elinde

    1. Yorum yanlış başlık altına yazıldı herkesten özür diliyorum.

    2. kusura bakma ama yotumunda sende baştan aşağı saçmalıksınız başka bir şeyde ğil.

  4. bu sporu bu hale kim getirdi acaba daha illegal yapmadığınız gri bölge kalmadıki ebd başlayıp esnete dele çeke çevire ancak bu kadar şimdide tutup gidiyorum havaları beter ol.

    bu sporun katili olarak anılacaksın aero iştahlı canlı

  5. lafın yeri geldi de geçiyor…
    ey dekolte kafalı aerocu sen değilmiydin habire esnete dele ve gri bölgelerle uğraşıp sporu bu hale getiren

    egzos beslemeli difizörle yıllarca şampiyonluklar aldınız yetmedi lastikleri değiştirdiniz..

    ama artık sende gördünki bu işin sonu geldi bu sporu bu hale sen getirdin bir başkası değil

    dolayısıyla f1 olmayacağı kesin artık.

    şimdide kıvırma durumları sana ancak meşrubatçı fanları inanır gerçi onlarda kalmadı hepsi kayboldu biri hariç
    rambo vs..gibiler.

  6. Geç Gelmiş yorum ! 4 Sene Domine ettiğiniz zaman nerdeydiniz ?

    Açıkçası f1 artık eskisi gibi göz önünde değil bazıları cepleri uğruna şu sporu ne hale getirdiler yazıklar olsun ! nerde o 2006 – 2007 araçları 🙁

  7. 20 yıldan fazladır bu işin içindesin, tamam haklısın kurallar gitgide mühendislerin elini kolunu bağlıyor ancak 2014 ile beraber şasi konusunda bazı kısıtlamalar olsa da motor departmanında ki mühendisler için yeni tasarım fırsatları ortaya çıktı değerlendiren de değerlendirdi (bkz. Mercedes). Şimdi anladın ki önümüzde ki yıllar rolün azalacak hemen açıklamalara başlamışsın. Yakışmıyor.

    1. acaba kaç yıldır f1 izleyip böyle basitçe “yakışmıyor ” diyebiliyorsunuz merak ediyorum

      1. Yaşım gereği 2000 yılından itibaren fiilen takip ettim daha öncelerini de tekrarlardan ve okuyarak takip ettim. Üstteki yorum benim görüşüm ve bunun kaç yıldır f1 izlemeyle de alakası yok ben Newey e saygı duyarım ama bu yorumundan ve bu sene içinde ki buna benzer bir kaç yoruma istinaden ona yakışmayacağını söyledim yoksa herhangi bir takım sempatizanlığı yaptığımdan değil.

  8. valla 2008 öncesi ferrari ve mclarenin baskınlığı sonrası senin sayende 4 senede bu hale geldi neweycim.brawn ve seni kaybetmek çok acı.ama senin tasarımın bezdiriyor sporu.

  9. ForzaFerrari avatarı

    4 yıldır anasını ağlattınız fomula 1 in. Ozaman hiç sesiniz çıkmıyordu. Acaba bu seneyi de domine etseydiniz konuşur muydunuz böyle? f1 den gidiyormuş güle güle git redbull uçak yarışlarına katıl uçak felan tasarla. Bu sene önceki 4 sezondan çok daha keyifli.

    1. Kimi_Raikko_Forza avatarı
      Kimi_Raikko_Forza

      Eline sağlık.

    2. OtonomAktor avatarı

      Valla bende çok keyif aliyorum bu seneden seyir için tek eksik mercedesle diğer takimlarin farki. Bu konuda diğer takımlar mercedes e yakinlasabilirlerse o zaman ki rekabetin güzelliğini gercekten izlemek büyük zevk olur.

      1. Mehmet Günaydın avatarı
        Mehmet Günaydın

        Diğer takımlarda geçtiğimiz 4 sene Redbull a yaklaşşalardı o zaman 😉

  10. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    kesinlikle haklı üstat Newey. Spor o yolda ilerliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir