Stepney ve Coughlan için Sınırlamalar Kaldırıldı

yazar:

kategori:

Max Mosley’in dediğine göre, 2007 yılında casusluk skandalının ardındna Nigel Stepney ve Mike Coughlan’a uygulanan sınırlamalar FIA tarafından kaldırıldı. FIA, Stepney ve Coughlan’a resmi bir ceza vermezken lisans sahiplerine, onlara 2009 haziranına kadar çalışma yasağı getirilmesi gerektiğini belirtmişti. Mosley, avukatlardan gelen ricalar sonucu sınırlamaların kaldırıldığını belirtti.

“Önceki gün avukatlardan birinden bir mektup aldık ve mektupta iki takım kendi aralarında anlaşmışken artık bunu sürdürmenin gereksiz olduğu yazıyordu. Biz de onlara bunu artık unutabileceğimizi söyledik.”

“Sonuçta onlar sadece piyondu. Eğer hikayenin tamamı ortaya çıksaydı onları yanında daha önemli insanların olduğunu da görebilirdik. Ama hikayenin bütünü muhtemelen hiç açığa çıkmayacak.”

Mosley, Mclaren’in aldığı 100 milyon dolarlık para cezası konusunda da, “Başlangıçta, olaydan kimsenin haberi olmadığını söyledikleri için ceza aldılar ama Coughlan biliyordu. Daha sonra daha fazla kişinin olaydan haberdar olduğu ortaya çıktı. Ceza çok büyük olsa da asıl ceza şampiyonadan çıkarılmaktı.”

"En mantıklı ceza bu olurdu. Bir takımdan tüm bilgileri uygunsuz bir şekilde alabilirsin ama sonucu şampiyonadan çıkarılmak olur. Eğer bunu yapsaydık McLaren’e 100 milyon dolardan fazlaya patlardı ve onları bu sporun dışına bile itebilirdi.”

“İnsanlar 100 milyon doların çok büyük bir para olduğunun farkında ama McLaren gibi bir takımın şampiyonadan çıkarılmasının sonuçlarını idrak edemiyorlar.”

“Anti- McLaren’ci olduğum için değil ama mantıklı bir bakış açısıyla bunu söylemek zorundayım. Ben olsaydım onları ihraç ederdim. Ancak kurulun büyük çoğunluğu cezayı tercih etti.”

Şu anda Stepney, Superlig serisiyle işbirliği yapan Gigawave şirketi ile birlikte yarış teknolojileri konusunda çalışmaya bşladı ve Coughlan da İngiltere’nin en büyük tasarım danışmanlığı şirketlerinden birinde çalışıyor.


Yorumlar

  1. Yavuz Balcı avatarı

    kaan arkadaşım kitabın ortasını yazmış.ama arkadaşlar bence sakin olalım. Allahtan böyle bir adam McLarenin savunucusu değil. bence dua etmemiz lazım. düşünsenize bu adamla McLaren adının anıldığını.vazgeçtim düşünmeyin :)))

  2. kaan kaanhan avatarı

    “Anti- McLaren’ci olduğum için değil ama……" tabi tabi tabi 🙂 başroldekilere ceza yok, takıma ceza verdiniz.
    "hikayenin bütünü muhtemelen hiç açığa çıkmayacak.” çıkaramayan namerttir, çıkaramadan ceza yağdıranda namerttir, çıkmaramadan davasından vazgeçende namerttir. hoşş ne kadar mert olduğun malum videolarda çok net gözüküyorda çıkıp namus timsali kesilmek ne kadar kolay.elinden geleni yap mosley, keser döner sap döner gün gelir hesap döner dediğimizde sanki Allah söyletmiş, malum videolar patlak verdi gerçek yüzünü gördü insanlar. daha dün, kırmızı başlıklı mosley utanmadan Lewisi ferrariye davet ediyordun. adaletin gerçek savunucusu, tarafsız, örnek insan kırmızı başlıklı mosley.

  3. Ben olsam omur boyu FIA organizasyonlarindan men ederdim bu iki yamuk herifi..

  4. Anti- McLaren’ci olduğum için değil ama mantıklı bir bakış açısıyla bunu söylemek zorundayım. Ben olsaydım onları ihraç ederdim

  5. anti-mosleyci olduğum için değil senden daha rezilini görmedim.utanmaz adam. birde ahlak üzerine ders veriyor…

  6. burak bocek avatarı

    Bu adamlar mühendisler için söylüyorum bir suç işlediler ve bence sınırlama f1 için kalmalıydı.Artık kim stepneye güvenir ki?Ne kadar iyi olursa olsun…Ve artık Ferrari-Fia zırvalıklarıda biraz olsun biter umarım.Neyse artık iki takım Fota için çok uyumlu çalışıyor ve bu konuyu kapatık yarayı kaşımak istemiyorlar.Birde bizim fanatik ötesi ultra fanatik içi nefret dolu bazı taraftarlarımız anlasa çok daha güzel olucak.Olayı kan davası gibi görenler umarım biraz değişir.Ona buna klavyeden çamur atmak kolaydır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir