Perez: “McLaren Beni Daha İyi Bir Pilot Yaptı”

yazar:

kategori:

Sergio Perez, McLaren’de bir yıl yarışmasının ona çok önemli şeyler kattığını söylüyor.

Sauber’de geçirdiği iki iyi yılın ardından Perez, 2013 yılının başında McLaren’de Hamilton’dan boşalan koltuğa getirilmişti. Ancak Meksikalı pilot sene boyunca takım arkadaşının gerisinde kalmış ve bekleneni verememişti. Ve sene sonunda Perez McLaren’den yollandı ve yerine Kevin Magnussen getirildi.

Perez, “Geri dönüp baktığımda, McLaren’de yarıştığım için pişman değilim. Orada çok şeyler öğrendim. McLaren beni daha iyi bir sürücü haline getirdi.”

“Fakat muhtemelen, kariyerim açısından en iyi seçim değildi. Ancak Formula 1’de her şey çok çabuk değişiyor ve şu anda bile beni nasıl bir geleceğin beklediğini bilemiyorum.” dedi.

Meksikalı pilot ayrıca geçen yıl takım arkadaşı olan, 2009’un dünya şampiyonu Jenson Button’ı övdü.

“Jenson çok yetenekli birisi ve tam bir lider. Aracın ondan ne istediğini çok iyi anlayabiliyor. Belki de geçen yıl aramızdaki farkın sebebi buydu.”

“Formula 1’deki üçüncü yılımda onun gibi bir takım arkadaşım olduğu için mutluyum.”


Yorumlar

“Perez: “McLaren Beni Daha İyi Bir Pilot Yaptı”” için 5 yanıt

  1. Tamam abi. Kusura bakma 🙁

  2. sen önce start finiş düzlüğünde spin atmamayı öğren sonra demeç ver.

    çaylak

    1. Eren Donmez avatarı

      öyle deme, o spini atmasaydı, aynı durumu çarpmadan kurtaran vettel’in ne kadar iyi, perez’in ne kadar kötü bir sürücü olduğunu nasıl anlardık?

  3. Biz de Button’dan memnunuz koçum. Bir de Honda’dan memnun olduk mu tamam. Artık bizim sıramız gelmiş olsun! Alonso ya da Hamilton’dan biri de geliyormuş, öyle diyorlar; boşuna gelmezler herhalde 🙂

  4. Vettel hariç griddeki tüm şampiyonlar McLaren koltuğunda bulunmuş, Mclaren’in (bu durum Ferrari için de geçerli)kariyer açısından iyi bir tercih olmadığını söylemek abesle iştigal. Mclaren’e kötü bir anında gelmiş olabilir ancak şampiyonlar takımında yer almış olmak dahi bir artıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir