Symonds: “Williams Bu Sezon Üçüncü En Hızlı Araca Sahip”

yazar:

kategori:

Williams’ın teknik şefi Pat Symonds, bu sezon Williams’ın Mercedes ve Red Bull’un ardından 3. en hızlı araca sahip olduğuna inanıyor.

Takım, Macaristan GP’sinin ardından üreticiler şampiyonasında Ferrari’nin 7 puan gerisine düşerek 4. sıraya gerilemişti.

Symonds, “Kimse Mercedes’in önde olmadığını söylemiyor. Ardından bana göre de Red Bull geliyor. Fakat bu iki takımdan sonraki en hızlı araç bizde olabilir.”

“Ferrari, Force India, McLaren ve Williams arasında yakın bir mücadele var. Dengeler her haftasonu değişebiliyor. Podyumda olduğunuz bir yarışın ardından puan mücadelesi de verebiliyorsunuz.” dedi.

Symonds, ayrıca Williams’ın hızının pist yapısına göre değişmesini istemediğini de söyledi.

“Pistin yapısı her zaman bir etkendi ve hep bir etken olacak. Ancak bizim hedefimiz, her şeye rağmen 19 pistte de rekabetçi olabilecek dengeli bir araç yaratmak. Fakat eminim ki bunu hiçbir takım başaramıyor. Mercedes bile.”

Öte yandan Pat Symonds, 3. en hızlı araca sahip olmanın takımlar şampiyonasında 3. olmayı da garanti etmediğini de belirtti.

Symonds konu hakkında şunları söyledi; “Her haftasonu Mercedes’in 43 puan alabileceğini ve genellikle aldığını bilmek işleri biraz zorlaştırıyor. Bu demek oluyor ki geri kalanlar daha az bir puan için savaşıyor. Maksimumu, sıradışı bir durum olmadıkça alamayacağımızı biliyoruz.”

“Fakat, eğer 3. hızlı araç bizdeyse, takımlar şampiyonasını 3. olarak tamamlamalıyız. Ancak işler her zaman böyle olmuyor. Mesela 2005’de ben Renault’da iken, Alonso ile şampiyonluğu yakalamıştık. Ama en hızlı araç McLaren’deydi. Sadece daha iyi bir takım olmuştuk ve işleri daha iyi yönetmiştik.”

 


Yorumlar

“Symonds: “Williams Bu Sezon Üçüncü En Hızlı Araca Sahip”” için bir yanıt

  1. Alonso gibi bir pilot takımındaysa olduğun sıradan hep üstte bitirirsin.Bunu Ferrari için söylüyorum.Yoksa şuan takımlar şampiyonasında 4.ydük hatta 5 bile olurdu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir