Grosjean: Raikkonen Güven Eksikliği Yaşıyor

yazar:

kategori:

Romain  Grosjean Kimi Raikkonen’in Ferrari’deki performansını neyin etkilediğinden tam olarak emin olmasa da eski takım arkadaşının kendine güven eksikliği yapıyor olabileceğini söylüyor.

“Onun neyden hoşlanmadığını biliyorum, bu yılın lastikleri ona çok fazla uymuyor. İyi bir ön taraf istiyor ve bu lastikler ona o hissi vermiyor. Açıklaması zor, ancak bu biraz güven eksikliği yaratır.”

Eski ve yeni takım arkadaşlarını karşılaştırması istendiğinde Grosjean aralarında çok fazla fark olduğunu söyledi.

“Tamamen farklı. Pastor iyi bir çocuk ve baba, bu yüzden pist dışındaki bir çok şeyden konuşabiliyoruz, bunu Kimi ile yapamamıştım çünkü ortak hiçbir noktamız yoktu.”

“Çalışma arkadaşlığı tamamen benzer, bazen Pastor ile Kimi ile olduğundan biraz daha fazla konuşabiliyorum. Kimi sahip olması çok ilginç bir takım arkadaşı, çünkü araçta çok iyi işler çıkarıyor ve ortalarda olması iyi oluyor.”


Yorumlar

“Grosjean: Raikkonen Güven Eksikliği Yaşıyor” için 9 yanıt

  1. Rockford Fosgate avatarı
    Rockford Fosgate

    2 gün önce yabancı medyada bu haberi okuduktan sonra, bu kadar yanlış bir başlık seçimi ve içeriğin bu kadar kötü çevrilmesine cidden şaşırdım. Haberin orjinalinde lastikler nedeniyle arzulanan ön bölüme sahip olmayan Raikkonen’in zorluk yaşadığına vurgu yapıyor Grosjean. Haberde ise, tamamen özgüven kaybına sahip olduğu algısı yaratılmaya çalışılmış. Bu kadar başarılı bulduğum bir sitenin bu çeviriyi birebir yapabileceğine emin olduğum için neden bu algıyı yaratmak istediğini anlayamadım. Şimdi bana site yöneticilerinin vereceği cevap haberde orjinalinde yazan herşeyin yazdığı olacak ancak cevap vermemenizi rica ediyorum.

    1. şimdi ben orijinal haberi okumadım. Bu haberi de okumamıştım açıkçası ama yorumunuza denk gelince haberin türkçesini okudum.

      “Onun neyden hoşlanmadığını biliyorum, bu yılın lastikleri ona çok fazla uymuyor. İyi bir ön taraf istiyor ve bu lastikler ona o hissi vermiyor. Açıklaması zor, ancak bu biraz güven eksikliği yaratır.”

      burada aslında lastiklerden memnun olmadığı açık bir şekilde ifade edilmiş gibi geldi bana.

      1. Rockford Fosgate avatarı
        Rockford Fosgate

        Bu işe gönül vererek yaptığınızın farkındayım, burda eften püften eleştirmiş olmak için eleştirmediğime de emin olmanızı isterim. Başlık seçimi ve içeriğin yeterince iyi çevrilmediğini düşünüyorum ve sizle paylaşıyorum. Cevabınız da beklediğim gibi ve saygı duyuyorum.

        Sevgiler..

    2. Grosjean thinks Raikkonen is lacking confidence

      Kaynak haberin başlığı bundan bahsediyor. Bundan sonrası kaynak GrandPrix247 sitesini ve Grosjean’ı ilgilendiriyor.

      Haber çevirisi yaparken bahsettiğiniz şeyler üzerinde düşünmediğimizden emin olun. Bu tür düşünceler siz yorumculara aittir, biz elçilere değil.

      1. Rockford Fosgate avatarı
        Rockford Fosgate

        http://www.planetf1.com/driver/18227/9407108/Grosjean-Kimi-woes-not-too-surprising
        http://en.espnf1.com/lotusf1/motorsport/story/170453.html
        http://www.formulaspy.com/news/2112-grosjean-kimi-doesn-t-like-the-tyres/2112-grosjean-kimi-doesn-t-like-the-tyres

        Ben size inanıyorum ancak tek kaynağınızın da GrandPrix247 olmadığına ve yukarıda yer alan sitelerden de beslendiğinizi eminim. Demek ki siz elçi olarak çeviri konusunda sıkıntı yaşamışsınız. Amaç size saldırı değil, ben de yorumcu oalrak diğer kalburüstü motorsporları sitelerinde gördüğümün dışında farklı bir içerikle sunulduğu için dikkatimi çeken bu konuya yorum yaptım. Cevap vermemenizi isteme ricam da tam da bu yüzdendir.

        Sevgiler

  2. Düşünsenize Maldonado’nun çocuk erkekse yaşı gelince F1’e giriyormuş. E bi’ de boynuz kulağı geçiyormuş 🙂

    1. Formula1 iceman avatarı
      Formula1 iceman

      Cümlenizi okuduktan sonra kafamda canlandırdım.Sesli güldüm 😀

    2. Şimdilik şanslıyızki kızı var 😀

      1. Daha da kötü olabilir, aman diyelim 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir