Renault 2015’te Radikal Değişiklikler Yapacak

yazar:

kategori:

Remi Taffin Renault’nun kuralların önümüzdeki yıl için belirli olmasına rağmen motorunu 2015 için tamamen yenileyebilecek kapasitesinin olduğunu söylüyor.

Motor gelişimi 2015’ten sonra adım adım kısıtlanacak ve üreticilerin bir sonraki yıl için hangi parçaların değişmesi gerektiğine karar vermesi için 32 tane bileti bulunuyor. Bu liste 2018’e kadar daralarak uzayacak. Tüm bu biletler kullanıldığında takımlar yeni sezon için motorun 45 parçasının %48’ini değiştirebilecekler.

Firmanın pist üzeri operasyonları şefi Remi Taffin Renault’nun yeni motorunun her açıdan farklı olabileceğini söylüyor.

“Bu olacak demiyorum, ancak olabilir. Size verilen biletlerin %50’sini kullanabilirsiniz, sezon boyunca 60 biletiniz var ve 30’a kadar çıkabilirsiniz. Tüm bileşenlere bakarsanız 30 tanesiyle tüm motoru değiştirebilirsiniz.”

“Hala bu sezona odaklanmış durumdayız, ancak 2015 için çalışmalar da bir süredir ilerliyor. Aslında tek bir parça üzerinde çalışamıyorsunuz, herşey birbirine bağlı ve 2015 için bulduğunuz bir şeyi 2014’e de getirebilirsiniz. Bu yüzden her iki programı da aynı anda yürütüyoruz.”Taffin 2016’da kullanılacak güç ünitesi için çalışmaların da başladığını ekledi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir