Monza’da Üzücü Gün: Parabolica Asfaltlandı

yazar:

kategori:

Formula 1’in en efsanevi virajlarından biri olan Parabolica’nın kaçış alanı artık asfalt.

İtalya GP’sine haftalar kala yapılan tadilat, twitter üzerinden duyruldu.

Takvimin en muhteşem virajlarından biri olan, hızlı ve uzun Parabolica, ana düzlükten önceki son viraj. Virajın kaçış alanında yıllardır, hata yapan pilotları cezalandırmak ve avantaj kazanmalarını engellemek amacıyla çakıl havuzu ve yapay çimler bulunmaktaydı. Ancak şimdi bunun yerini asfalt almış durumda.

Pist çizgisinin dışı asfaltlanmış olan yeni Parabolica, birçok pilota göre eski ihtişamını kaybetmiş durumda.

Karun Chandok, twitter üzerinden paylaştığı yazıda, “Artık Parabolica’nın çizgi dışı tamamen asfaltlandı. Bir muhteşem viraj daha sahip olduğu büyük mücadeleyi yitirecek.” dedi.

Jerome D’Ambrosio da konu hakkında, “Parabolica bir daha asla eskisi gibi olmayacak.” ifadelerini kullandı.

Bernie Ecclestone’un ücretleri arttırmak için, Monza hakkında savurduğu tehditlerden kısa bir süre sonra bu değişiklik yapılmış oldu.

Bu yılki İtalya GP’si 5-7 eylül tarihleri arasında yapılacak.


Yorumlar

“Monza’da Üzücü Gün: Parabolica Asfaltlandı” için 16 yanıt

    1. Koymaya çalıştığım video ne yazık ki çıkmamış.

  1. Çakıl yerine asfalt yapmak da güvenliğe katkı sağlayabiliyormuş meğer.

  2. RENAULT F1 Team avatarı
    RENAULT F1 Team

    2000 ~ 2005 V10 motorlar 860 900 beygir guçler motorun kukreyerek insanin içini titretmesi onboard kamerada tv nin sesi açilmasi Aaahhh FORMULA 1 im Vaaaaahh o yillar supeedi hersey… :(((((( . 2006 2008 V8 birazda 2010 iste 🙁

  3. Şöyle bir açıklama var. Aslında bizim için birşey değişmeyecekmiş.

    Kaçış alanı asfaltlaması fotoğrafta görülen kısma yapılıyor ve asıl pist dışına çıkma durumlarının olduğu çıkış kısmı yine çakıl kalacakmış. Giriş kısmındaki yarış çizgisinin kaçış alanından çok uzak olduğu ve pist sınırı ihlalinin yapılmayacağı söyleniyor. Asfalt kısım superbike motosiklerinin daha güvenli olabilmesi için yapılıyormuş.

    1. Eren Donmez avatarı

      sanırım daha fazlası da yapılacakmış, ama tepkilerin gelmesi de vazgeçilmesinde biraz etkili olmuş.

    2. Bence bu görseldeki gibi olacaktır. Diğer türlü pilotlar için çok tehlikeli olur. Hata yapan pilot pist dışına taşıp geri girebilir asfalt olursa, ama araç kontrolünü tamamen kaybedip bariyerlere doğru giderse asfalt o aracı yavaşlatmaz. O yüzden görseldeki gibi tam da aracın kontrolünü kaybedeceği apeks noktasından itibaren çakıl olursa viraj daha güvenli olur.

  4. Ne yani bu sene ki araçlar yolda tutunma sorunları yaşıyor diye pistlerin orjinal hallerini mi bozacağız bırak girsinler çakıla motora kadar zarar versinler yarış dışı kalsınlar çakılsınlar ama bozma orjinalliği

  5. Amaç ne Bernie yenileyin pisti derken bunu dememişti herhalde ?

  6. vw-tdi-power avatarı

    F1’i daha izlenebilir hale getirmek… Parabolica’yı asfaltlamak… F1’i daha izlenebilir hale getirmek… Parabolica’yı asfaltlamak…

  7. Ben anlayamıyorum, kafam basmıyor artık. Eau Rouge’u da kaldırın tam olsun bari.

    1. benim de korkum o. bunlar yakında eau rouge’u da kaldırırlar.

    2. Eau Rouge kaldıralı çok oldu zaten 🙂

      1. yeni eau rouge diyelim o zaman 😀

      2. Orası doğru. 🙂 Yazdıktan sonra aklıma gelmedi değil ama olsun, otokat’ın da dediği gibi yeni Eau Rouge hala F1’in tartışmasız en iyi virajı ve bir daha böyle bir viraj yapılamayacak olması insanı ister istemez üzüyor.

        Bir de bu sene yüksek torka sahip, her an kopmaya eğimli ve düşük downforcelu araçlarla o viraj nasıl geçilecek merak ediyorum. Son zamanların en zorlu Eau Rouge deneyimi olacak gibi.

  8. Alpay Rüzgar avatarı
    Alpay Rüzgar

    o hooooo

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir