Vettel, Grev Düşüncelerini Reddetti

yazar:

kategori:

Sebastian Vettel, pilotların süper lisansları konusunda tartışmalar nedeniyle mart ayı sonunda Alber Park’a sessizliğin hakim olacağı yönündeki düşünceleri reddetti.

FIA Başkanı Max Mosley geçen hafta, 2009 sezonu için hiç bir pilotun geçerli süper lisansa sahip olmadığını söylemişti ve Pilotlar Birliği de (GPDA), bu zorunlu evrak konusunu gündeme taşımıştı.

Red Bull’un yeni aracı RB5’in pazartesi Jerez’deki tanıtımında 21 yaşındaki Vettel, kendisinin bir GPDA üyesi olduğunu ve birkaç gün önce birliğin yönetim kurulu tarafından yayınlanan hoşnutsuzluk bildirisini de desteklediğini açıkladı.

Ama Alman pilot, yeni süper lisansların alınmaması durumunda Melbourne’de pit yolundan piste çıkmalarına izin verilmeyeceği yönünde Mosley’in uyarısına rağmen bu durumun açılış yarışını etkilemeyeceğini söyledi.

Rheinische Post’e konuşan Vettel: " Hayır, sanmıyorum. Çünkü biz sürmek istiyoruz."

Geçen sene İtalya GP’yi Toro Rosso adına kazanan Vettel, 2009’daki lisansının az bir miktar daha fazla paraya (80.000 avro) mâl olacağını belirtti.

Vettel: " Bu konuya karşı koydukları tavır açısından herkesin dikkatli olması gerekiyor. Çünkü kimse, pilotların greve gideceğini yazan manşetler istemez."

" Bu asla söylenmedi, konu sadece durumdan mutsuz olduğumuzdu. FIA ile işbirliğine açığız. Gelecekte olacaklar konusunda bekleyip görmemiz gerekecek"


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir