Boullier: F1 Kendi Ayağına Sıkıyor

yazar:

kategori: ,

McLaren yarış direktörü Eric Boullier’e göre kendisini yeni taraftarlara açmak yerine olumsuz yönlerine odaklanan F1’in kendi ayağına sıktığını söylüyor.

Spor bu sezon kendine güven sorunu yaşıyor, F1’in önde gelen kişileri yeni hibrid motorları eleştiriyor ve TV izleyicileri giderek azalıyor.

Boullier F1’in yeni taraftarlara ulaşmak için daha sıkı çalışması gerektiğine ve 2014 kurallarının oluşturduğu yarışların kalitesini artırmalarının önemine inanıyor.

“Şu an kendi ayağımıza sıkıyoruz, herkes eleştiriyor, ancak hemen her haftasonu harika yarışlar yaşıyoruz.”

“Yarış düzenlemekle ilgilenen daha fazla ülkeye sahibiz ve bu değişiklikleri desteklemeliyiz, çünkü F1’in yeni ülkelere gittiğini görmek harika. F1 taraftarlarla daha fazla içiçe olmalı ve yeni teknolojilere daha fazla bağlanmalı.”


Yorumlar

“Boullier: F1 Kendi Ayağına Sıkıyor” için 13 yanıt

  1. araclarin goruntusu mide bulandirici ses desen 2001 buyana ilk defa blokaj lastik sesini tv den isitiyorum kaza yada yagmur olmaz ise yarislar startan sonra tren gibi akip gidiyor gecen yillarda drs ile gecis oluyordu bu yil onuda goremiyoruz. f1 ayagina degilde kafasina SIKTI..

  2. Muammer UYAR avatarı

    Eh be Boullier hem kendi ayağımıza sıkıyoruz diyosun hem de aynı kafada devam ediyosun. Para para diye efsane pistleri bıraktınız yapay pistlere yöneldiniz. Teknoloji teknoloji diye araçları kısıtladınız v6 ve Ers saçmalığına kadar getirdiniz. Ama hala bu kafadasın

  3. abi kesinlikle su lastiklerın dayanıklılık saçmalığını ayarlamalılar ben 3-5 turluk seyır zevklı olan bı f1 ızlemek ıstemıyom o zevklı denılen yarışlarda herkez kuyruk kuyruğa ama gecıs yok sonrada bı noktada pıt kararları falan herkez ayrı gruplara dagılıyo olmaz bole f1 bole olmamalı

  4. Başlık “F1 Kendi Topuğuna Sıkıyor” diye belirtilse daha güzel bir çeviri olurmuş.

  5. Yine kendisiyle çelişen bir açıklama yapmış.Macaristan ve Kanada dışında keyifli yarış olmadı.Bu yarışlar da farklı etkenler yüzünden keyifli oldu.1.lik mücadelesi olmasaydı güzel yarış izleyemeyecektik.Madem bu saçma motorlardan şikayetçisiniz ne diye devam edersiniz.Bazı takımların motorlarından ses gelmiyor.F1’le iç içe olmak istiyorsanız taraftarın dediklerine kulak vermelisiniz.Yoksa F1 daha çok izleyici kaybetmeye devam eder.

    1. Yusuf Hitay avatarı

      fazla abartıyorsunuz. yarış yarış bakarsak, 2000’lerden bu yana çok az sezon bu yılkinden daha heyecanlıydı. tek sorun sesler ve geçişlerin yapay olması gibi duruyor. onun dışında, bir takımın çok baskın olmasına rağmen bu kadar heyecanlı bir sezon hatırlamıyorum. taraftarlık, objektif bakmayı çoğunlukla etkiliyor. ve yazık oluyor haliyle.

      1. artı bir

      2. Bu sezonkinden sıkıcı hangi sezonu söyleyebilirsiniz? Vettel’in şampiyon olduğu 2011 yılı bir nebze olabilir fakat geri kalan tüm yıllardaki yarışlar bu yılkinden iyiydi.

        1. Yusuf Hitay avatarı

          2001-02-04-09-11-13, bunlar çok bariz zevksiz geçenlerdi.

          07-08 gibi sezonlar da sadece şampiyonluk mücadelesi açısından iyiydi. 2007’yi hatırlıyorum, bir iki sivrilen yarış dışında başladığı gibi bitmişti hep yarışlar.

          öyle ya da böyle geçişler olağanüstü şekilde arttı. eskinin özlenecek tek kuralı yakıt ikmali. o da olsa hem sıralamalar hem yarışlar daha eğlenceli geçebilirdi.

          araçların sesi, görüntüsü ve lastikler ayrı mevzu. böyle baskın bir aracın olduğu hiçbir sezon bu kadar keyifli değildi. daha sezonun yarısı bitti ve şimdiden unutulmaz birkaç yarış gördük, şampiyonluk mücadelesi sürerse daha da iyilerini görebiliriz.

          1. İyi yarışlar gördük fakat bunun kaçı motordan ya da araçların karakteristiğinden kaynaklanıyor.Biri arızadan diğeri ise yağmurdan dolayı güzel yarış gibi geliyor gözümüze.Geçişler arttı da tek Macaristan gibi gplerde heyecanı getiriyor.Bunun dışındaki pistlerde geçişler çok yapay oluyor.

            1. Yusuf Hitay avatarı

              yapma gözünü seveyim. tarihin en keyifli bahreyn yarışını izledik, daha önce ben bahreyn de izlemeye değer yarış bile hatırlamıyorum bırak iyisini. genel olarak hep keyifli geçiyor yarışlar, böyle devam ederse bu sezon bekleneni bile aşar.

      3. gerçekten tebrik ediyorum, bence de bu sezon oldukça güzel… İnsanlar gerçekten ne bekliyor daha anlamıyorum… tamam araçlar eskisine göre daha çirkin olabilir, ses olmayabilir, ama mücadele üst düzeyde… teknik olarak hem takımlar hem pilotlar zorlanıyor… Baskın bir takım olmasına rağmen sürücüler şampiyonası hala tam gaz devam ediyor…

        yarış başı 2 geçiş olan, kazananın aylar öncesinde belli olduğu sezonları herkes unuttu sanırım… Ayrıca bu seneki yarışlar Pirelli lastikleri sayesinde de karışmıyor 2012 ve 2013 ün başındaki gibi, lastikler bir noktaya kadar stabil olmasına rağmen mücadele üst düzeyde…

        Bence yapılması gereken değişiklik, DRS’nin etkisi bir miktar daha azaltılabilir bazı pistlerde… doğal olarak geçişin olduğu Kanada, Italya, Belçika gibi pistlerde DRS açılan yerlerin uzunluğu kısıtlansa daha iyi olabilir… Sadece geçiş değil mücadele de görmek istiyoruz 🙂

  6. Nereye her hafta sonu harika yarışlar izliyosun Hamilton habire arkadan başlayıp patır patır geçiş yapmasa, yağmur yağmasa ya da Alonso olmasa gene saçma yarışlar izlicektik arabalar iğrenç, ses çıkarmıyorlar görüntü kirliliği yaratıyor.
    Alo hem dengesiz araçla boğuşuyor hemde rakiplerle mücadele ediyor.
    Bilgisayar beyinli motorları getirdiler Rai Kanada da birden spin attı aracın zaten ön tarafı boğa gibi habire boğuşuyor.
    Yeni araçlar Vettel yarış stiline uymuyor adam yarış stilini değiştirdi yeni yeni alışmaya başladı.
    Ric e gelince bu sezon hep doğru yerdeydi yarış yönetimi iyi iş çıkardı.
    Lastikler her hafta sonu saçma bir değişime uğruyor bide pilotlar her hafta araç yetmezmiş gibi lastikleri algılamaya çalışıyor.
    Sorunsuz bi yarış oluncada Mercedesler basıp gidiyor bu sefer arka tarafta mücadele izleniyor yarışı kazanmak için mücadele verilen yarışlarda mutlaka sorun çıktı o sorunlara dua et sen.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir