Lotus Hala FRIC Sorunu Yaşıyor

yazar:

kategori:

Lotus Almanya GP’sinden önce kaldırılan FRIC (Ön ve Arka Bağımlı Süspansiyon) sisteminin eksikliğine adapte olmaya çalışıyor.

2008’den bu yana araçlarda bulunan bu sistem kaldırıldığından bu yana Lotus Sauber’in gerisine düşmüş durumda. Henüz üzerinden iki yarış geçmesine rağmen takımdan Nick Chester sorunların Spa’da devam etmesini bekliyor.

“Kaybolan süspansiyon sisteminin etkisini zayıflatacak adımlar attık, ancak hala biraz sorun yaşıyoruz. Spa’da bazı mekanik parçalarımız olacak, bunlar yeni yaylar ve geliştirilmiş süspansiyon ayarları. Aracımızdaki FRIC sistemi çok gelişmişti ve bunu kaybetmek ciddi performans kaybına yol açtı.”

Henüz belirgin bir gelişim kaydedememiş olmasına rağmen araçta gelişimin devam edeceği söyleniyor.

“E22’nin gelişimine devam ediyoruz. Aracın iyi kazançlar sağlayabileceği hassas noktalar olduğunu biliyoruz ve bu alanlara da odaklanıyoruz.”

“Spa için ön ve arka kanat gelişimlerimiz var. Arka kanat Spa’ya yetişemeyebilir, çünkü tatil arasından dolayı üretiminde zaman kaybettik, ancak yetiştirmek için çalışıyoruz. Yeni gövde parçalarımız ve şasinin önü ile ilgili bazı küçük modifikasyonlar olacak ve bunlar bize yere basma kuvveti kazandıracak.”


Yorumlar

“Lotus Hala FRIC Sorunu Yaşıyor” için 4 yanıt

  1. Haberin içeriğini okumadım ama Lotus sezona sıkıntılı başladı zaten FRIC falan işin bahanesi 🙂

    1. lotus bu sistemi iyi kullanıyordu bu sistem kalkınca araç çok etkilendi ve sezon başındaki araçtan bile kötü hale geldi. Bahane falan değil.

      1. İşte senin de dediğin gibi kötüydü daha kötü oldu değişen bir şey yok

        1. Lotus diğer Renault motoru kullanan takımların da gerisinde sezona testleri kaçırarak başlamaları iyiye işaret değildi ki öyle de oldu ne Gros. ne de Mald. araçta rahat değiller çoğu hafta sonu Q1’de elendiler Yani diyeceğim o ki FRIC için bahane üretmek yerine en azından Toro Rosso’yu geçebilmek için bir şeyler yapmalılar Ben griddeki hiç bir aracın FRIC’den önceki sıralamasının değiştiğini düşünmüyorum FRIC öncesi ve sonrası aynı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir