Ecclestone: "İnternette Genişleme Benim Elimde Değil"

yazar:

kategori:

Bernie Ecclestone’a göre, Formula 1’in televizyon yayıncıları sporun internetteki profilinin gelişmesinde ön ayak olması gereken kişiler. 

Geçen hafta Max Mosley’in internetin gerektiği gibi kullanılmadığı konusundaki yorumlarıne Ecclestone bu konuda ellerinin bağlı olduğunu söyleyerek yanıt verdi.

Ecclestone, yapılan anlaşmalara göre eğer internette padoklara ve garajlara kameralar koymak gibi ekstra yayınlar yapılırsa, televizyon yayıncılarının haklarının ihlal edilmiş olacağını söyledi. 

"Dünya çapındaki televizyon şirketleri ile internetin de dahil olduğu tüm medya organlarıyla Formula1’den yararlanmak konusunda onlara haklar veren anlaşmalarımız var. Eğer anlaşmaları bozmak istemiyorsak, onları serbest bırakmalıyız."

Mosley geçen hafta Formula 1’in internet ile daha da fazla gelişebileceğini düşündüğünü belirtmiş ve, "İnterneti kullanım şeklimizde devrim yapardım; internet F1’in ihmâl edilmiş büyük bir yeri." diye konuşmuştu. 

Mosley, pit duvarındaki bilgisayar verilerine, padoğun canlı görüntüleri ile çoklu kanal online çekimlerine, motorize evlerin (motorhome) halka açık alanlarına ve pit garajlarına, taraftarların evlerinden girebilmesi düşüncesini yinelemişti.


Yorumlar

  1. yaa tmm bende bernie'yi sevmem, benim görüşeme göre de iyi yönetemiyo ama bu konuda yapabileceği bişiy yok, yayın hakkını hem tv kanallarına hem de internete satmasını nasıl olağan buluyosunuz onu anlamadım, başka bir sürü sorun var, mesela sadece tek bir siteye satması halinde bile o siteden tüm dünya yayını izleyebilir ve böyle olunca onlarca tv kanalı ile yapılmış ayrı ayrı anlaşmaya aykırı davranmış olur sayın bernie

  2. Sanırım Mosley Nascar'ı kıskandı…

  3. bak luris temiz kardeşim tv yayın hakkı başka internet hakkı başkadır beni esas düşündüren mevzu bunu Fia başkanının dile getirmesidir yani F1 başkanı bunları yapması ve dile getirmesi gerekirken Fia başkanı söylüyor artık bernie bunamış yeni jenerasyonlara ihtiyacı var F1 başkanlığı ve yönetimi için.bal gibi yapılır internet berniee istese yapar ama kendisini tatmin edecek para yağarsa :))

  4. bence sinirlenmeye gerek yok çünkü adam haklı, yayın hakkı sahibi olan tv kanallarıdır, onların teşebbüsü ile internette bişiy yapılır veya yapılmaz, biraz düşünerek yorum yazalım dimi

  5. ya bu adama sinirmi olsam sinirden gülsemmi bilmiyorum ben bu adama şaşıyorum ben ulan yaşlı bunak bir banka kasası kadar paran var mazaret üretiyon başlarım şimdi mazaretine haaa bulursun bulursun birşeyler yaparsın interneti hadiiii…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir