Basın: "F1'e Yeni Hissadar"

yazar:

kategori:

Financial times’e göre Formula 1, yeni bir küçük hissedara sahip oluyor.

Financial Times’e göre hem iletişim servisleri grubu WPP’nin kurucusu Martin Sorrell hem de yiyecek firması Nestle’nin başkanı Peter Brabeck’in, Delta Topco’nun bu sporda sahip olduğu hisselerini aldığını yazdı.

Hisseler, düşük bir bedelle satın alındığı ama bedelin her biri içi 6 milyon dolar olduğu belirtildi. Habere göre bu işlem, şirket yöneticilerine uzun vadeki teşvikte bulunmak için CVC’nin taktiğinin bir parçası.

Hukukçu Sacha Woodward-Hill, iktisatçı Duncan Llowarch ve pist kenarı reklamsorumlusu Patrick McNally dahil olmak üzere daha fazla F1 yöneticileri her biri şimdi %1 hisenin sahibi oldu. Hisselerin büyük kısmına sahip CVC’nin payı ise %70’ten %63.4’e geriledi.

F1’in patronu Bernie Ecclestone’nin %8.5’luk hissesi ise Financial Times’e göre 100 milyon dolar değerinde.

%15.3’lük hisse sahibi Lehman Brothers ise geçen sene iflasını ilan etmişti, böylelikle F1 yönetim kurulu grubu hisselerini satmayı talep edebilir.

CVC’nin Britanya İdare Sorumlusu Nick Clarry: "Gerçekte, biz sadece satın alıcıyız. Geçmişte Lehman’ın hisselerini satın almak için teklifte bulunmuştuk, bunu tekrar yapabiliriz"


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir