Mosley: "Süperlisans Ücretleri Makul"

yazar:

kategori:

FIA Başkanı Max Mosley, pilotların kazançları ve spordaki güvenlik seviyelerini göz önünde bulundurarak süperlisans bedelini "makul" olarak değerlendirdi.

Formula 1 pilotları, sezonda yer alabilmek için gerekli olan bu belgenin bedelinin yüksek olduğunu düşünerek bu konuda memnuniyetsizliklerini bir bildiri ile ifade etmişlerdi.

Bunun üzerine Max Mosley, Pilotlar Birliği’nden yapılan açıklamaya cevap verdi.

Mosley tarafından bütün pilotlara gönderilen mektupta FIA başkanı, pilotların ne kadar kazandıklarını kendisine söylemedikçe onların süperlisansllarla ilgili ekonomik zorluklarla yüz yüze olup olmadığını yargılayamayacağını belirtti.

Mosley: "Takdir edersiniz ki, bu bilgiye sahip olmadan cefaya değer biçemeyiz. Güvenilirlik bir mesele değil, takımlardan yüksek derecede güvenli bilgi anlaşmasına sahibiz."

Mosley ayrıca eğer pilotlar bu durumdan memnun değilse, başka serilerde yarışmakta özgür olduklarını söyledi.

Mosley: "Formula 1’den ayrı olarak, bir profesyonel yarış pilotunun iyi, bazen de çok iyi kazanabileceği bir çok şampiyona ve seri var. Uluslararası lisanslar (A lisansları bile), FIA’nın imzası altında bir pilotun ASN’si (Ulusal sportif yetkilisi) tarafından basılır."

"Bu denli lisansların maliyetleri, ilgili ASN tarafından sabitlenir ama genellikle mütevazidir. Bu yüzden, istemeyen veya hatta bir Formula 1 süperlisansı için ödeme yapmayan bir pilotun bir çok alternatifi var"

"Formula 1’de rekabet eden pilotlar genellikle, motor sporlarının en yüksek ücretlerini alıyor. Bu yüzden güvenlik ve çok kazandıkları bu sporda yer alabilmenin vergisini vermeleri makul görünüyor."

Bununla birlikte Mosley, gelecekte süperlisanslarla ilgili yapılacak arttırımın sadece enflasyonla birlikte olacağına söz verdi.

Mosley: "Umuyorum ki bizim konumumuzun adilliğini görüp Formula 1 Dünya Şampiyonası’nda sürmeye devam etme kararı vereceksiniz. Eğer yardımı olacaksa şu nu doğrulayabilirim; artışlar gelecek için enflasyonla sınırlı olacak"

FIA bu hafta başlarında, 3 pilotun süperlisans için ödeme yaptığını dyurmuştu.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir