Ecclestone İle Gelirler, Mosley ve Vettel Üzerine

yazar:

kategori:

F1’in patronu Bernie Ecclestone’ye göre F1 takımları, zaten daha yüksek ticari gelirlerin keyfini sürüyor.

Takımlar Birliği, 78 yaşındaki Ecclestone’nin gelirler konusunda takımlara daha fazla pay vermesi için zorluyor.

Bunun yanında F1 patronu direniyor ve dolar-avro paritesindeki değişimin takımlar adına şimdiden daha fazla gelir anlamına geldiğini belirtiyor.

Auto Bild’e konuşan Ecclestone: "Takımlara dolar olarak ödeme yaptım ve avroya kıyasla, alaşılandan belki de %25 daha fazla alıyorlar"

Dahasında McLaren patronu Ron Dennis bu hafta, 2009 için düzenlenen maliyet kısma kurallarının hem üretici destekli takımlar hem de bapımsızlar için başarılı olduğunu belirtmişti.

Bu konunun yan sıra Bernie Ecclestone, FIA’nın başkanlık koltuğu için seçime katılıp katılmama konusunda Haziran ayında son kararını verecek olan Max Mosley’in görevine devam etmesi gerektiğini düşünüyor.

Ecclestone: "Bu Max’a bağlı. Eğer tekrar aday olursa, şüphe yok ki kazanacak ve umarım bunu yapar"

"İyi bir iş çıkardı"

Sporun parlayan yıldızı Vettel ile ilgili de konuşan Bernie Ecclestone, üst düzey bir takımın direksiyonuna geçmenin yolu konusunda Alman pilota yardım önerdi.

21 yaşındaki Vettel, 2009’da Red Bull adına yarışacak ama Ecclestone, sonuçta genç yıldızın Ferrari adına yarışacağını tahmin etmişti.

Ecclestone: "Eğer bir yardıma ihtiyaç duyarsa beni arayabilir."

Ecclestone ayrıca Vettel’in şu anki anlaşmasının kendisini hem bu sene hem de 2010 için Red Bull’a başladığını belirtti ama;

"Ama neler olacağını asla bilemezsiniz" dedi.

"İşler çok çabuk bir şekilde değişebilir ve belki de Red Bull, sene sonunda onu satmaktan memnun kalacak"


Yorumlar

  1. Dun Dundur, Bugun Bugun 🙂

  2. bu adam tıpkı bizim demirel gibi..hiç bir söylediği bir öncekini tutmuyor..geçen sene maxın gitmesi gerektiğini söylüyordu bu sene kalması gerek diyor..demeçlerini okuyanlara salak muamelesi yapıyor resmen..Allah bir dese inanırım, başka da inanamam hiç bir dediğine..samimiyetsiz bunak..f1 in bu paragöz bunakları defetmesi gerekir ki bir spor olabilsin

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir