Newey'in Canına Tak Etti

yazar:

kategori:

Ünlü tasarımcı Adrian Newey, Formula 1’in artarak ilerleyen sınırlayıcı teknik kurallarının kendisini bu sporda daha uzun süreli kalıp kalmama konusunda düşünmeye sevk ettiğini söyledi.

Bu sene, sezon öncesi testlerde parlayan Red Bull aracı RB5’i tasarlayan Newey, gelecek bir kaç sene için F1’den ayrılmadı şimdiden aklına getirdiğini belirtti.

Bu sene için yapılan değişikliklerle ilgili heyecanlı olmasına rağmen Newey, geecekteki mücadelenin daha düşük kalacağını, çünkü kuralların şimdi çok sıkı olduğunu söyledi.

Newey: "Çok uzak olmayan bir gelecekte kesinlike geri çekilmeyi istiyorum. Kurallar gittikçe sınırlayıcı oluyor"

"Bu sene için bu denli büyük bir kural değişikliği heyecan verici olurken, sonuçta bu kurallar öncekilere göre daha sınırlayıcı"

Newey, eğer başka bir yerde fırsat kovalamayı seçerse F1’le bağını tam olarak koparmak istemediğini belirtti.

Newey: "Belki de bir danışman olarak ilgili kalabilirim ama bu, takım açısından olmalı. Takımdaki mühendislerin, benim danışmanlığımı istemesi gerekit, aksi takdirde bu işe yaramaz"

Başka serüvenleri göz önüne getiren Newy, bunun 2-3 sene içinde kesinlikle olacağını ekledi.

F1’deki kıstlayıcı kurallarla ilgili hisler, bu spordaki kuralların çok sıkı hale gelmesinin bir hata olduğuna inana Max Mosley tarafından da dile getirildi.

Mosley: "Kurallarla ilgilib ir hata bu. explained Mosley. "Maliyetleri ve hızı muhafaza etmek için çalışılacak alanları kısıtlıyorlar"

"(Colin) Chapman, (John) Cooper veya (Keith) Duckworth gibi insanlar, modern F1’de kaybolabilirdi.  Asgari icadın doğası ve sonsuz ince ayarlama mevcut"


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir