Alonso, Ferrari ile Anlaşma Uzatmak İstiyor

yazar:

kategori:

Fernando Alonso, başka takıma geçebileceğine dair söylentiler çıkıyor olmasına rağmen Ferrari ile olan mevcut anlaşmasını uzatmak istediğini işaret etti.

Son dönemde çıkan haberlerde, Alonso’nun Ferrari’nin performansından memnun olmadığı ve gelecekte başka takıma geçmek istediği iddia ediliyor.

La Gazetta Dello Sport’a konuşan Alonso “Ferrari ile iki senelik anlaşmam var ve isteğim yeni anlaşmayı imzalamak olsa da acelem yok.”

“Sorun niçin imajımı lekelemek için abartılı ve konuşma içerisinden çıkarılan o sözler oluyor? Ama bunlar önemli değil.” dedi.


Yorumlar

“Alonso, Ferrari ile Anlaşma Uzatmak İstiyor” için 11 yanıt

  1. Sözleşme uzatmak istediğine göre; iki ihtimali değerlendireceğim ben.
    Ya Ferrari’de olumlu gelişmeler oldu gelecek yıl için.
    Ya da Alonso artık bıktı, paramı alır keyfime bakarım diyecek. 🙂

    1.ihtimaldir inşallah 😀

  2. vakti zamanında ralf schumacher oldukça yüklü bir maaşla toyota pilotu olur. sezon başı beklentiler çok yüksektir. ralf’i bir sıkıntı almış yürümüştür. ne zaman ki ilk yarış koşulur, toyota arkaları süpürür ve aracın bir cacık olmadığı anlaşılır; ralf kuş gibi hafifler, ağzı kulaklarına varır. artık yüklü maaş karşılığında isteneni veremeyen bir ralf değil; yüklü maaşla takıma getirilen ancak dandik araç yüzünden ziyan olan bir kahraman ralf vardır 🙂

    elbette alonso ralf değil, ferrari de toyota değil.
    ama bazı gerçekler herkes için aynıdır.
    eşek yüküyle bir maaş, yüzyıllarca sürecek bir “araç iyi olsa ohooo ama araç dandik işte” etiketi, el bebek gül bebek geçen bir hayat.

    kalıbımı basarım aracın istenen düzeyde olmaması, alonso’nun üstündeki baskıyı hafifletip el üstünde tutulmasına neden olduğu için buradaki en sıradan alonso taraftarı kadar bile üzmüyordur alonso’yu.

    hepimiz tuttuğumuz pilotların dininin imanının yarış kazanmak, şampiyon olmak deli gibi mücadele etmek istediğini; bunun hayatlarının en merkezindeki tek gerçek olduğunu sanıyoruz ama kazın ayağı hiç de öyle değil. onlar, bu işi meslek olarak yapıyor, ha sevdikleri bir meslek, o ayrı. ama sonuçta meslek, ve amaç para. gerisi pastanın kreması.

    inanmıyor musunuz?
    işte kanıtı.
    en cahil f1 taraftarı bile 5 senedir alonso’nun dandik araçta harcandığını düşünüyorken, alonso gibi bu işin içindeki bir pilot gerizekalı mı ki bunu düşünemeyecek? bu ısrar neden? f.alonso isminin kapısını açamadığı takım var mı gridde, kime istiyorum dese gider. işte mercedes, önceki yıllarda red bull. alonso’yu mıh gibi ferrari’ye çivileyen nedir?

    anlayacağınız, alan memnun veren memnun. gerisi “dostlar alışverişte görsün” safsatası.

    1. MyN1Fernando avatarı

      Söylediğini Raikkonen için söylemiş olsan tamam haklı olabilirsin derdim.Ama yazık günah.Adamın yıllardır geçtiği emek var ortada.2 kez son yarışta kaçan şampiyonluk,tırnak kazıya kazıya aldığı zaferler ve podyumlar,her sezon takım arkadaşlarına büyük üstünlük kurması da kazanmayı ne kadar çok istediğinin ve sürekli azmettiğinin bir göstergesi.Belki de ferrariyi yıllardır madara olmaktan kurtaran bir ismin aldığı maaş tartışılmamalı diye düşünüyorum.

      Alonso Ferrari’den neden ayrılmaz ?
      Çünkü Ferrari Formula 1’dir.Her ne kadar yavaş da olsa bu gerçek değişmez.Ferrari bu sporun zirvesi ve her pilotun da hayali olabilecek bir takımdır.Bu sezon yavaş olan Ferrari önümüzdeki sezon en hızlı araca sahip olabilir çünkü bu sporun lider takımından bahsediyoruz.

      Alonso Ferrari’den neden ayrılır ?
      Yıllardır umduğunu bulamadığı,sürekli emek geçtiği ve strateji hatasıyla şampiyonluklar kaptırdığı için ayrılabilir.5 sezondur en hızlı aracı veya en hızlı araca 0.2-0.3 saniye yakın bir aracı kullanmadığı için ayrılabilir.Her yarışta yarış galibiyetine değil de podyum için veya daha alt pozisyonlar için mücadele ettiğinden dolayı ayrılabilir.Önümüzdeki sezon Honda’nın spora hazır olarak girme ihtimalini değerlendirerek bir kumar da oynayabilir.

      Yani özet olarak söylediğin ”Ben paramı alayım,araç yavaş olsun ben de mücadeleci görüneyim” çıkarımı Alonso için doğru bir çıkarım değildir.Zaten tarihin en çok yarış kazanan pilotları arasında olan bir pilotu, yavaş araç altında, halen galibiyet için mücadele ederken görüyorsak bu çıkarım çok ama çok saçmadır.

      1. sen benim kast ettiğimi anlamamışsın sanırım.
        alonso, bu kadar sınırsız imkanlar, sınırsız para ve lüks yaşamı, daha az imkan ama daha hızlı bir araç için değişmez diyorum. sen değişir diyor isen, 5 yıldır süren red bull egemenliğinde alonso gibi bir pilota yer yok muydu, alonso “ben red bull’a gideceğim” dedi de red bull mu olmaz dedi? bu sene mercedes’e gitmek istedi de mercedes mi “hayır gelme biz ROS ile devam edeceğiz” dedi?

        ikincisi ferrari f1’in zirvesi filan değildir.

        derler ki padokta ferrari aracının kaçıncı turda motor patlatacağı, kaçıncı turda yarış dışı kalacağı üzerine bahisler yapılırdı. aracın motoru italya’da, şasisi ingiltere’de inşa edilir, motor ve aerodinami mühendisleri telefonla araç tasarlarlardı.

        20 seneyi aşkın bir zaman şampiyon olmamış ferrari, doğru zamanda doğru beyin ve yeteneklerin kendisinde toplanmış olmasına borçludur son başarılarını.

        alonso ve raikkonen bu takımda ünlenmedi. bu pilotlarla birlikte günümüz f1’inin en gözde diğer pilotları, hamilton ve vettel hiç ferrari aracına oturmadı. raikkonen’i raikkonen yapan mclaren’dir, aksine raikkonen’in ilk ferrari deneyimi de dahil olmak üzere raikkonen hep biraz “eğreti” hissetti kendini burada. alonso çifte şampiyon apoletiyle geldi takıma, ve hala 8 sene önceki şampiyonluğu var elinde. kaldı ki renault’dan sonra gittiği takım ferrari değil, “çocukluk hayalim” dediği mclaren’di. büyük ihtimalle 2007’de yaşanan problemler olmasa alonso ve mclaren ikilisini daha uzun yıllar birlikte görecektik.

        doğru zamanda doğru insanların toplanmasının etkisini red bull’da da görebiliriz. eğer kurallar değişmemiş olsaydı, aynen ferrari’nin 2000-2004 dönemi gibi kurallar değişene kadar önümüzdeki 25 seneyi de şampiyon kapatırlardı. 5 sene önce red bull’u kim bilirdi, dolaplardaki içecekleri olmasa??

        hasılı, pilotları ferrari’ye çeken şey nedir sorusunun cevabı bolca şatafat, ışıltılı yaşam, tutkulu bir hayat, yüksek kalitede yaşam vs. birçok neden gösterilebilir. başarı, kazanma ve şampiyonluk bunların arkasından gelir.

        1. al bak bunu okumadan mesaj atmıştım, bunda da aynı terane… evet Alonso sezon sonrası testlerde Mercedes’e geliyorum diyecek, Mercedeste Rosberg’i şutlayıp Alonso ile yarışacak… böyle olmadığını adın gibi biliyorsun da maksat işte başka…

    2. tamamda nereye gidecek? kim garanti verebilir? geçen senelerde Red Bull ortalığı süpürürken bu sene ne halde oldukları belli, sen çok iyi bilirsin ki geçtiğimiz yıllarda sürünen Williams ise bu sene Ferrari’den iyi, en kötü ihtimalle çok yakın performansa sahip araç, Sauber geçen senelerde podyum mücadelesi verirken bu sene puan alamadılar, Lotus geçtiğimiz sezon yarış kazanmadı mı ? bu sene durumları nedir ? Mclaren büyük takım değil mi ? neredeler senelerdir ? öyle bol keseden konuşuyorsun her zamanki gibi konu Alonso olunca 🙂 Senin söylediğin parasını alıp aracını süren, aracı iyi olmadı mı savaşmayan pilot tanımına uyan bir kaç pilot var gridde, herkes kimler olduğunu biliyor şimdi isim verip tartışmayı başka boyutlara taşımaya gerek yok, ama Alonso ? gerçekten bırak bu işleri… 5. lik için her yarış bir taraflarını yırtması, podyuma çıkıcam diye insanüstü efor sarfetmesi adamı üzmüyor, aksine parasını alıp geçiyor öyle mi… vay canına 🙂

      Alonso istese her yere gider diyorsun da, kontratlar ilk testlerden sonra araçlar ortaya çıktıktan sonra yapılsa evet, muhtemelen 11 takımın 9 una kafadan istediği anda gider, diğer 2 sine de zorlasa olur evet… kimse araç piste çıkmadan ne performans göstereceğini bilmiyor, Alonso nereden bilip nereye gitsin ? sonuçta adam Force India’da yarışmıyor ki, Ferrari’de… uzun lafın kısası, geçiniz bu işleri…

  3. Alpay Rüzgar avatarı

    olmadı Alonso olmadı. çok iyisin ama bizde olmadı be yavrum rakipken daha iyiydin bize

  4. Alonso o kadar parayı bırakıp nereye gidecek+sonuçta altında iyi olmayan bir araç ve her suçu ona atabiliyorken…Gidecek olsa son 5 senedir bir yere giderdi..

  5. bir defada danzos gibi kivirmadan demec ver her hafta farkli bir sey

  6. Seneye Mclaren ve Honda’yı koklayacaktır. Ama yine de yavaş bir araçta olmayı başaracağını düşünüyorum, takım farketmiyor.

  7. mercedes amg f1 team avatarı
    mercedes amg f1 team

    adam bu adam gercekten her takımın bünyesine katmak isteyeceği tek pilot

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir