McLaren 2008 Kanadını Kullanma Nedenini Açıkladı

yazar:

kategori:

Test pilotu Pedro de la Rosa, McLaren’in 2008 arka kanadını kullanmasının nedeninin, yeni araç MP4-24 için bir referans noktası oluşturması olduğunu söyledi.

Potimao’daki ilk sürüşlerde zaman zaman ve sonrasında da geçen hafta Jerez’de, McLaren 2009 aracı üzerinde MP4-23’ün arka kanadı yer alıyordu.

Bu kanadın kullanılması ile ilgili bir çok görüş öne sürülmüştü. Başlangıçta Portekiz’deki testte MLaren basın ofisi, o şartlarda "downforce’yi arttırmak adına bir tedbir" olduğunu söylemişti.

Geçen hafta Jerez’de ise hava şartlarının da geliştiği testlerde McLaren, takımın şu anda yüksek downforce’ye sahip 2009 özellikli bir parça olmadan çalıştığı için 2008 kanadının kullanıldığını söyledi.

Bugünlerde ise Jerez’de, "beklenen downforce yüklemesinin daha etkili bir şekilde simule edilmesi amacıyla karışık özellikteki kanadın kullanıldığı ifade edildi. Takım ayrıca, bir çok yeni parçanı gelecek kış testinde görüleceğini ilave etti.

İspanyol Diario Sport’a konuşan de la Rosa: "Geçen senenin verilerini (bu seneninkilerle) kıyaslama konusunda bir referans noktası istedik."

"Her halûkârda uygun aerodinamik yüklemeleri daima kullanıyoruz. Bu bir aldatmaca veya kayıp zaman değil"


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir