Rosberg, Mercedes’in Avantajı Karşısında Şaşırmış

yazar:

kategori:

Belçika’da pole pozisyonunu kazanan Nico Rosberg, Mercedes’in diğer takımlar karşısındaki avantajı karşısında şaşırdığını söyledi.

Rosberg sıralamalarda takım arkadaşından 0.228 sn farkla önde yer alırken 3. sıradaki Sebastian Vettel 2.2 sn fark ile diğer takımlar içerisinde en çok yaklaşan isim oldu.

Rosberg “Aracımızın ne kadar hızlı olduğunu görmek gerçekten şaşırtıcı. O açıdan sadece Lewis’e odaklanmam gerekiyordu ve durum daha kolaydı.  Yoğun yağmur lastikleriyle bile güçlü olabilirdik. Belki diğerleri yakın olurdu ancak tam olarak kim yakın olurdu söylemek zor.”

“Yağmur olması açık bir şekilde bize yardım etti çünkü fark daha büyüktü ve gerçekten üstündük.” dedi.

Normalde Hamilton’un tek turda daha güçlü olduğu düşünülüyordu ancak Rosberg bugün 7. polünü kazandı ve sıralamalardaki üstünlüğünü devam ettirdi.

Rosberg “Pole kesinlikle muhteşem çünkü bu pist senenin en özel pistlerinden birisi. Bu yüzden burada önde olmak harika. Bugün koşullar neredeyse sürekli geçiş lastiklerine uygun olduğu için çok zor değildi.”

“Ancak yine de bu pistte yağmurda sürmek her zaman zordur bu yüzden gerçekten mutluyum. Mühendislerimle birlikte aracı sıralamalar için mükemmel bir şekilde ayarladık ve doğru şeyi başardık. Sonunda araç içerisinde gerçekten rahat hissediyordum ve zorlayabildim. Ancak henüz sıralamalar geride kaldı. Yarın uzun bir yarış olacak ancak tabi ki bugün çok mutluyum.” dedi.


Yorumlar

“Rosberg, Mercedes’in Avantajı Karşısında Şaşırmış” için 2 yanıt

  1. Alpay Rüzgar avatarı

    Vettel leşme yaaaa

  2. Şartlara göre gayet hızlı bir tur attı kusursuzdu pol ü kaptı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir