Webber: "F1'deki Değişim Gösteriyi Zedeleyebilir"

yazar:

kategori:

Geçiş imkânlarını arttırmak için sarfedilen çabalara rağmen Mark Webber, 2009 kurallarıyla F1 gösterisinin olumsuz yönde etkilenebileceğini düşünüyor.

Pilotlar için rakiplerini takip edip geçmeyi kolaylaştırmak için yapıla çalışmalarda araçların aerodinamik profilleri tamamıyla değişti ve KERS, ön kanat açısının kokpitten ayarlanabilir olması gibi özellikler eklendi.

Ama bu seneki yarışların daha yakın ve daha iyi olup olmayacağı sorulan Mark Webber: "Kesin değil"

"(araçlar arasındaki) zaman farklarının daha büyük olacağını düşünüyorum"

"Geçen sene sıralamalarda (araçlar arasındaki) farklar 0,2 saniye civarında ise bu sene belki de 0,4 saniye olacak."

"Üç turun ardından farkların ne kadar büyük olacağını hesap edebilirsiniz."

"Herkes gösterinin gelişmesi gerektiğini söylüyor ama geçen sene bazı ilgi çekici yarışlar olmuştu. Son iki sene, kesinlikle görülmeye değerdi"

"Eğer gösteriyi daha iyi hale getirebileceklerine inanıyorlarsa hayalci olmalılar"

32 yaşındaki Avustralyalı pilot ayrıca, çok fazla geçişin de aslında, Amerika’daki oval yarışlar gibi sıkıcı olacağını belirtti.

Webber: "Her yarışta 10.000 geçiş olursa pek ilgi çekici olmaz. Bir mücadele olması lazım. Kolay olmamalı, aksi takdirde Indycar gibi pek ilgi çekici olmaz"

Webber ayrıca, araçların aerodinamik profillerinin çarpıcı bir şekilde değişmesine rağmen F1’in oldukça kısa olan fren mesafelerinin aynı kaldığını söyledi.

Webber: "Yine de gerçekten geç fren yapacağız ve burada (Jerez) geçen seneye göre pek de yavaş turlar atmıyoruz. Sınır sınırdır"


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir