Mercedes Aracı 8 Kg Hafiflemiş

yazar:

kategori:

Mercedes Spa’ya yeni bir aero paket ve yeni bir burunla geldi. Yeni burun küçük tasarım modifikasyonları içeriyor, ancak aynı zamanda ağırlık farkı da var. Paddy Lowe tarafından yönetilen mühendisler aracın  ön kısmından azaltılacak ağırlığın arka kısma kaydırılabilmesi için çalıştılar.

Aracın ağırlık dağılımı kurallar tarafından belirleniyor ve takımların ulaşmaya çalıştıkları şey bu dağılıma azgari safra kullanarak ulaşmak.

İtalyan Omnicorse’nin haberine göre Mercedes aracı sadece gövde parçaları üzerinde yapılan modifikasyonlarla sezon başından bu yana 8 kg kadar hafiflemiş ve bu da yarışta tur başına 0.2 saniye anlamına geliyor.


Yorumlar

“Mercedes Aracı 8 Kg Hafiflemiş” için 20 yanıt

  1. ferrari ne yapmi bilen goren varmi ?? :D. adamlar yagmurda bile 2 saniye fark atti nasil bir guncelleme yaptilarsa artik

  2. Bu çalışmayı Ferrari yapsa emin olun izin verilmezdi.Büyük ihtimal illegal bir sistem olurdu.Fakat Mercedes ya da Red bull yapınca legal oluyor.

    1. Mehmet Günaydın avatarı
      Mehmet Günaydın

      Redbull ile Mercedes arasında bir fark var Redbull yaptığı tüm geliştirmeler yasaklanma yoluna gidilirken Mercedes ödüllendiriliyor.

      1. O konuda katılırım sonuçta 2013te en hızlı takım Red bull’du.Nasıl durdururuz diye düşündüler.Bu arada Mercedes’in de F1’i bırakmasını istemediler.Testlere falan göz yumdular doğruya doğru.Normalde F1’den ihraç edilmesi lazımdı Mercedes denen gizli saklı iş yapan takımın.

        1. Siz ayni kisimisiniz?

          1. Hayır arkadaşı tanımam.Ama objektif yorum yaparım.Sonuçta Red bull 2014 yılına kadar şampiyon olmuş bir takım.

  3. rosberg power avatarı

    Acaba Rosberg ve Hamilton’un ağırlıkları nedir bilen var mı?

  4. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Araç kesinlikle yasal değil adamlar geçen seneden beri bağırıyor Mercedes avantajlı olacak diye ne hikmetse medyum gibiler.

    1. 😀 Bizde bu yorumları geçen senelerde RB’nin araçları için okuyorduk değişen zihniyet yok sadece isim değişti Merc oldu

      1. Kaybeden takımların hep bir bahanesi, illegal araç. EBD sistemine illegal diyorlar ama kendileri de kullanıyolardı. 2013 Redbull aracına illegal diyorlar, nesi illegaldi? Adamlar 4 yıldır illegal araç üretiyor ve kimse çıkıp gık demiyor. Ama burada yorum yapanlar sallıyor 🙂 Şimdi de aynı şey Mercedes için geçerli. Adamlar haklarıyla iyi bir araç yapmışlar. Baltalamaya gerek yok. Meyve veren ağaç taşlanırmış. Sorun Mercedeste değil, ona yetişemeyen takımlarda. Bundan önceki senede de sorun Redbull’da değildi, ona yetişemeyen takımlardaydı.

    2. Bu kanıya nasıl vardınız bilmiyorum. Fakat F1’de çok çalışan kazanır. Mercedes 2010 yılından itibaren her sene aracı geliştirdi ve bugünkü aracı oluşturdu. Renault ve Red Bull 2012, 2013’e odaklandığı zaman Mercedes 2014 turbo motorlar dönemini düşündü. E haliyle 5 yıllık çalışmayla birlikte harika bir motor ve harika bir Mercedes görüyoruz. Ross Brawn’ın temellerini attığı Mercedes, Mercedes gücüyle birlikte uçuyor ve buna bana göre yasal değil diyemezsiniz. Çok çalışmak yasal değilse, 2010,2011,2012 ve 2013 yıllarında çok çalışan Red Bull’un aracı da yasal değil ve şampiyonluğu haketmiyorlar.

      Adamlar geçen seneden beri bağırıyor diyorsun, ama Mercedes 2010 yılından beri 2014’ü düşünüyor ve bağırarak söylüyor. Ama Ferrari ve Renault Mercedes kadar bu seneyi düşünmediği için sürünüyorlar. Haug’un açıklamalarının sana en büyük cevap olacağını düşünüyorum

      Haug, “Takım, Nico Rosberg ve Lewis Hamilton’la iyi bir konumda. Dahası yeni nesil motorları yaklaşık 5 yıl öncesinde düşünmeye başlamıştık” dedi. (Açıklamadan 2010 yılından itibaren 2014’ü düşündükleri sonucunu çıkartabilirsiniz)

      Servus TV’ye konuşan Haug, Red Bull’un takımı bu seviyeye getirmesinin beş yıl aldığını hatırlatarak, “Mercedes’in dördüncü yılı. Sanırım şu ana kadar herşey planlandığı gibi gidiyor” ifadelerini kullandı.

      Eurosport’a konuşan Haug: “Yeni Gümüş Oklar takımımızı Formula 1’de oturtmaya devam edeceğiz.”

      “Gelişmelerimiz ve öğrendiklerimiz bizi kademeli olarak yukarıya taşıyacak; adım adım: Şu an için 4. güçten 3. güce, sonra ikiye ve nihayetinde ilk sıraya”

      “Bu ancak uzun süren sıkı ve odaklanmış çalışma ile başarılabilir. Şu anki dünya şampiyonunun (Red Bull’un) ilk başarıya ulaşması 5 sene aldı.”

      1. Mehmet Günaydın avatarı
        Mehmet Günaydın

        Bu kanıya nereden mi vardım şuradan. 2012 yılından beri sadece Mercedes öne çıkacak deniliyor bir şeyler biliniyor demek ki ? Neden Mclaren Williams Force india değil ? Bu senenin lastiklerini test eden ve ceza almayan Mercedes takımı önde ? Geçen yıl Singapurda 2 sn yediklerinde ağlayanlar şimdi daha beter oldular 😀 Bir 4 yılda Rosberg şampiyon olur onu izlersiniz 😀

        1. Yazdıklarımın alt kısmını okumamışsınız sanırım. Mercedes 2012 yılından itibaren demedi, 2010 yılından itibaren 5 senelik dedi. Haug’un açıklamalarını okuyun lütfen. Adamlar 2010 yılından beri 2014 senesinde şampiyon olacaklarını söylediler zaten. Çünkü adamlar Renault gibi 2014 çalışmalarına geç başlamadı…

          1. Ciddiye alip cevap yazmaya degmeyecek birisine cevap yazmissjn.

          2. Mehmet Günaydın avatarı
            Mehmet Günaydın

            Evet bende diyorumki çalışmalara geçen yıldan başladılar lastik testleri ile. Sırf spordan çekilmesinler diye izin verilen şeyler var Mercedes e kimse bunu ulu orta söyleyecek değildir. Antrax mıdır nedir sana gelince madem cevap yazmaya değmez diyorsun sazan gibi ne atlıyorsun ?

          3. Sorsan Redbull 2009 kurallarına hangi yıldan beri hazırlanmış onu bile bilmezler o yüzden boşuna anlatma derim 🙂

        2. Korku daglari bekler.

    3. Yazik ya.Start finish duzlugunde spin atan dunya sampiyonu mu olur?

  5. Adamlar boş durmuyor burunda gözle görülür değişiklikte var

  6. Kazanmak için hertürlü çalışmayı yapan Merco ekibini kutlamak lazım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir