ING'nin Ayrılışı Türkiye GP'yi de Etkileyebilir

yazar:

kategori:

Hollandalı banka ING’nin, Renault ile aralarındaki üç senelik anlaşmayı (2007-2009) yenilememe ve 2009 sonrasında Formula 1’de herhangi bir şekilde yer almama kararını duyurması yankı buldu.

Renault’tan Flavio Briatore, açıklamanın ardından bankanın vermiş olduğu kararın içinde bulunduğumuz ekonomik şartlar altında anlaşılır olduğunu dile getirmişti.

2009 sezonundaki Türkiye GP’nin de isim sponsoru olan ING’den gelen diğer açıklamaya göre ülkemizde yapılan bu yarışa üç sene değil, sadece bu sezon için sponsor olunduğu ve 2009 sonrasında bir işbirliğinin yapılmayacağı belirtildi.

ING Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Jon Tracey: "Türkiye GP’nin isim sponsorluğu sadece 2009 içindir, üç senelik değil. Bu nedenle 2009 sonrasında yarışın isim sponsou olunmayacağını açıklayabiliriz" 

Bu açıklamanın artdından zaten ekonomik açıdan sıkıntıları bulunan Türkiye GP’nin 2009 sonrasında nasıl bir yol izleyeceği merakla bekleniyor.


Yorumlar

  1. forzaferrari avatarı

    ülkede spor organizasyonlarını düzenlemek, pist işletmek siyasetçilerin işi değildir(bknz 2006 istanbul park podyum krizi:)) bu pist yapılırken odalar ve borsalar birliği ortağıydı, ancak başarılı olamadı, ve bernie ecclestone aldı, fakat pist dolmuyor, neden kar etmediği bir işi devam ettirsinki? seyircisi ve sponsoru olmayan pistin takvimde kalması için bir neden yok! istanbul park ulaşım için kesinlikle avantajlı, pilotlar, takımlar, organizatörler bunu kendi ağızlarıyla söylüyorlar, mesela silverstone'a ulaşımın çok zor olduğu söyleniyor.. bilet fiyatları da kesinlikle diğer ülkelere nazaran ucuz, ben hiç f1 izlemeyen birisi olsam o kadar para vermem ama f1 seven, ulaşımı ve fiyatları bahane ederek gitmeyenleri anlamıyorum…

  2. elif çivici avatarı

    bu kadar büyük bi oganizasyonda boş tribünleri gördüğümde içim acımıştı ya tamam pahalı filan hepsini attım da ne bekliodun ki zaten adamın işi yok gücü yok ki yarışa gitsin…:) ama şu da bir gerçek ki futbol kadar ilgi görmüyor bu spor

  3. Halkın sosyal durumunu ve F1 kültürünü tahmin etmeden, hem İstanbul'un merkezine hem de Adapazarı'nın merkezine uzakta bir pist inşa ettiler ki buraya kadar gelmesi bile mucize. Normalde 2006 son yarış olması gerekirdi. İzmit körfez pistinde yapılan paliocup yarışları bile daha çok seyirci çekiyordu.

  4. Mc laren'e katılmakla birlikte daha önce konu hakkında bir çok yorum yapmam nedeniyle bir kez daha tekrar edemeyeceğiz. çok şükür ki şu ana kadar 3 yarışa katılabildim. bu sene de katılabilirsem tamamdır, gönlüm rahat olacak 😀

  5. niye herşeyi devletten bekliyorsunuz.Siz yapın.İlk başta devletin yardımı olmasa çok olurdu bu pist. Orası kar etmiyor her sene para mı yatıracaklar.
    Reklamda bir yere kadar kabul edilebilir.
    Piste gitmiyoruz.Zaten bana göre güzel de değil, uzak, yapılan organizasyonlar seyircisiz . nereye kadar devam ederki

  6. resim süper ya duygulandırdı beni biraz

  7. malesef 🙁

  8. tayyip erdoğan orada burada nara atıp açılış yapacağına gitsin istanbul park a sahip çıksın yoksa uçup gidecek bu hazinemiz.

  9. birşey de yolunda gitsin yaa..umarım 2009 sezonu ist.park için son olmaz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir