2014 Belçika GP – Ricciardo 3. Kez Kazandı, Mercedes’te İşler Kızıştı!

2014 Formula 1 Şampiyonası’nın 12. yarışı olan ve Spa Francorchamps pistinde gerçekleştirilen Belçika GP’yi Red Bull pilotu Daniel Ricciardo kazandı.

Yarışa 5. sıradan başlayan Ricciardo, Mercedes’lerin temas yaşayarak kazanma şansını kaybettikleri yarışın ilerleyen bölümlerinde avantajı ele geçirerek damalı bayrağı ilk sırada gördü ve bu sene 3., art arda ise 2. zaferini elde etti.

Yarışa ilk sıradan başlayan ancak startın ardından liderliği takım arkadaşına kaptıran Nico Rosberg, henüz ikinci turdayken uzun düzlüğün sonundaki virajda önde olan Lewis Hamilton’un sol arka tekerleğine temas etti. Bu temas sonucunda Hamilton lider başladığı yarışta çok fazla zaman kaybederek en geriye düşerken Rosberg’in kanadının küçük bir parçası kırıldı. Rosberg ön kanadını ilk pitinde değiştirirken yarışı 2. sırada tamamlamayı başardı.

Yarışı 3. sırada tamamlayan isim Williams pilotu Valtteri Bottas oldu. 6. sıradan başlayan Bottas, galibiyet mücadelesine ortak olamasa da 3. olarak bu sene 4. kez podyumda yer aldı.

Ferrari ile sezona sıkıntılı bir başlangıç yapan Kimi Raikkonen, uzun süre podyum mücadelesinin içerisinde yer aldı. Raikkonen son bölümde Bottas’a geçilince 4. oldu ancak bu seneki en iyi sonucunu elde etti.

Yarışın son bölümünde 5.lik için kıyasıya bir mücadele oldu. McLaren’den Kevin Magnussen’in başı çektiği grupta Fernando Alonso, Jenson Button ve Sebastian Vettel yer alıyordu. Alonso uzun süre Magnussen’i zorladı ancak bir türlü geçmeyi başaramadı. Bu mücadele sonucunda arkadaki iki sürücü de ön gruba yaklaştılar. Bir ara 4 sürücünün birden art arda birbirlerini geçmesinin ardından öne geçen isim Vettel oldu.

Vettel yarışı 5. sırada tamamlarken Magnussen 6., takım arkadaşı Button ise 7. oldu. 5.lik uman Alonso ise ancak 8. olabildi. Alonso, son turda Vettel ile ilk virajda temas yaşadı. Alonso bu temas nedeniyle inceleme altına alınırken Magnussen de Alonso’yu çime taşırdığı için inceleme altına alındı.

Yarışın başında Felipe Massa’yı geçerek 9. sıraya yükselen Force India pilotu Sergio Perez yarışı aynı pozisyonda tamamlarken Belçika’da son puanı alan isim Toro Rosso’nun çaylak pilotu Daniil Kvyat kazandı.

Belçika’da puanı kıl payı kaçıran isim Force India ile gerilerden başlayan Nico Hulkenberg oldu. Onu Toro Rosso’dan Jean Eric Vergne takip ederken Williams pilotu Felipe Massa oldukça sönük bir yarış çıkardı. 9. sıradan başlayan Massa sürekli olarak normalden yavaş turlar atarak ancak 13. sırada yarışı tamamlayabildi.

Formula 1’de ilk yarışına çıkan Andre Lotterer daha başlangıçta yarışa veda etmek zorunda kaldı.

Sezonun 13. yarışı 7 Eylül’de İtalya’da gerçekleşecek.

 

Poz Pilot                 Takım                   Süre
 1. Daniel Ricciardo      Red Bull-Renault        1sa24m36.556s
 2. Nico Rosberg          Mercedes                +3.383s
 3. Valtteri Bottas       Williams-Mercedes       +28.032s
 4. Kimi Raikkonen        Ferrari                 +36.815s
 5. Sebastian Vettel      Red Bull-Renault        +52.196s
 6. Kevin Magnussen       McLaren-Mercedes        +54.262s
 7. Jenson Button         McLaren-Mercedes        +54.580s
 8. Fernando Alonso       Ferrari                 +1m01.162s
 9. Sergio Perez          Force India-Mercedes    +1m04.293s
10. Daniil Kvyat          Toro Rosso-Renault      +1m05.347s
11. Nico Hulkenberg       Force India-Mercedes    +1m05.697s
12. Jean-Eric Vergne      Toro Rosso-Renault      +1m11.920s
13. Felipe Massa          Williams-Mercedes       +1m15.975s
14. Adrian Sutil          Sauber-Ferrari          +1m22.447s
15. Esteban Gutierrez     Sauber-Ferrari          +1m30.825s
16. Max Chilton           Marussia-Ferrari        -1 lap
17. Marcus Ericsson       Caterham-Renault        -1 lap
18. Jules Bianchi         Marussia-Ferrari        -5 laps

Yarış dışı

    Lewis Hamilton        Mercedes                 38 laps
    Romain Grosjean       Lotus-Renault            332 lap
    Pastor Maldonado      Lotus-Renault            1 lap
    Andre Lotterer        Caterham-Renault         1 lap


Pilotlar                            Takımlar 

 1. Nico Rosberg         220        1. Mercedes               411          
 2. Lewis Hamilton       191        2. Red Bull/Renault       254      
 3. Daniel Ricciardo     156        3. Ferrari                158
 4. Fernando Alonso      119        4. Williams/Mercedes      150
 5. Valtteri Bottas      110        5. McLaren/Mercedes       111
 6. Sebastian Vettel     98         6. Force India/Mercedes   100
 7. Nico Hülkenberg      69         7. Toro Rosso/Renault     18 
 8. Jenson Button        66         8. Lotus/Renault          8  
 9. Kevin Magnussen      45         9. Marussia/Ferrari       2  
10. Felipe Massa         40        10. Sauber/Ferrari         0  
11. Kimi Räikkönen       39        11. Caterham/Renault       0  
12. Sergio Pérez         31                                        
13. Jean-Éric Vergne     11                                        
14. Romain Grosjean      8       
15. Daniil Kvyat         7       
16. Jules Bianchi        2

Yorumlar

“2014 Belçika GP – Ricciardo 3. Kez Kazandı, Mercedes’te İşler Kızıştı!” için 203 yanıt

  1. Ricciardoyu tebrik ederim iyi yarış cıkardı.
    Red bull sezona başlarken motor sorunları yaşadı. Red bull sezon içerisinde nasıl geliştiğini gösteriyor. Adamlar iyi iş çıkartıyor. Ferrari ise nasıl bu kadar berbat bir araç yapıp geliştirme konusunda geride kalıyor anlamış değilim. Motor bölümü başkanı görevden ayrılıyor ve takımın tasarımcısını suçluyor bu nasıl bir organizasyon kopukluğudur. Birbirinize suçlayacağınıza şu aracı geliştirsenize…

  2. arkadaşlar spa motora bağlı bir pist. ben kendim adıma seviniyorum. burayıda renault kazandıya yeter bana
    bazı arkadaşlar yazacak mersedesler kaza yaptı. diğer mersedes motorlu araçlar nerede.
    mersedes motorlu araçların güzel günleri.

  3. Osman Yıldız avatarı
    Osman Yıldız

    Santander, Luca Di Montezemelo ve tüm Ferrari çalışanlarının 11 yarışlık Raikkonen’e sabotaj serisi sona erdi ve mükemmel pilotumuz Alonso’yu geçti.(!)

    Startta anlamsız bir takım hatasıyla gelen 5 sn cezası, yağmura göre ayarlanmış downforce oranı.. Dördüncülüğü nasıl koruyacak Alonso ben de bilmiyorum. Raikkonen istikrarı devam ettirsinde her yarış geçsin Alonso’yu takıma puanlar gelsin bari.

  4. güney ateş avatarı

    redbull aracı motor dışında en iyi araç. motor dezavantajını gidermek ve düzlüklerde hızlı olmak için arka kanat açısı kullanmadılar. vettelin ilk turda atak yaparken virajı kesmesi de bu yüzden galiba. buna rağmen virajlarda fena değillerdi. düzlüklerde drs açmiş gibi gidiyorlardı. ric bir iki yarış daha kazanabilirse çifte puandan dolayı son yarış için şampiyonluk şansı ile olabilir.

  5. arkadaşlar yarışı kaçırdım,izleyebileceğim bir link var mı

  6. arkadaşlar yarışı kaçırdım,izleyebileceğim bir link var mı ?

  7. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Yanlız lider ile Ricciardo’nun arasında 64 puan fark var ve Redbull’un sevdiği pistler Monacodan sonra başlıyor son yarışa şansını taşıyıp 50 puanı Ric alırsa deymeyin keyfime.

    1. Aynen öyle. Bu saatten sonra Ricciardo da şampiyonluk için bir adaydır kesinlikle. Üstelik ilk iki yarışta yaşadıklarını da düşünürsek Ricciardo sene sonunda kafasını duvarlara da vurabilir.

      Ha ama ister miyim, istemem. Bir Red Bull’un şampiyonluğu kazanmasını istemem. Yeterince Red Bull şampiyonluğu gördük, biraz ara vermelerine ses çıkarmam. 🙂

  8. Hamilton’un verdiği demece göre yarıştan sonraki toplantıda Rosberg bilerek vurduğunu söylemiş.

  9. Rosberg agresif bir atak yaptı. Ama bilerek kasti bir hamle yaptığına inanmıyorum. Acele etti ve bunu hem kendi ödedi, hemde takıma ödetti. Taraftarların yuhalamasına gelirsek bu bir pilota yapılan en büyük hakarettir. Rosberg tamamen suçlu olsa zaten FIA tarafından ceza alırdı. Oysa ki FIA bunu inceleme altına bile almadı. Bu tamamen yarış kazasıydı ve duygusal davranan taraftarlar, Rosberg’e büyük saygısızlık yaptı. Bana göre bu temasdaki en büyük suç Rosberg’deydi. Ama çıkıpta yuhalanacak kadar büyük birşey yapmadı, yada kasti birşey yapmadı. Eminim bu olay tam tersi olsaydı kimse çıkıp Hamilton’I yuhalamazdı. Lauda’da Hamilton’ı eleştirmezdi. Şampiyonluk için yarışan iki pilot arasında daima temaslar yaşanacaktır. Mercedes bunu en başından göze almış olmalıydı.

    Massa berbat bir sürüş yaptı. Acaba ne oldu çok merak ediyorum. Takım arkadaşından 1 tur yiyecekti neredeyse.. Böyle sürerse yine duygusal olarak çöker ve kariyeri biter. Toparlanmalı

    1. rosberg power avatarı

      Teşekkürler.

    2. “Felipe was incredibly unlucky, picking up a large amount of debris from Hamilton’s tyre that stayed under his car for 20 laps and probably cost him about 40 seconds in total with his compromised pace and strategy.” (smedley)

      anlayacağın bizimki yine pişmiş tavuk oldu.

    3. bahadır sezgin avatarı
      bahadır sezgin

      Massa kötü sürmedi. Hamilton’un patlayan lastiğinde ki parçalar Massa’nın tabanına yapıştı. Bu da aracı sürülemez hale getiriyor. Williams’ta bu yavaşlığın sebebini bildiği halde 2.pitlerde temizledi ve bu yavaşlık lastik patlatığı turda oluştu.

    4. Massa’nın aracında Hamilton’un patlayan lastiğinden gelen bir parça sıkışıp araçta downforce’u düşürmüş ve takımda ancak 2. pitte temizlemiş bu lastikleri Bottas’ı gerçekten beğeniyorum bu sene çok iyi, Massa’yıda pek sevmem ancak takım bu sene Massa’ya çok yanlış yaptı maalesef özellikle de pitlerde.

    5. bahadır sezgin avatarı
      bahadır sezgin

      Ve bu tabana yapışan parça saniye başında 2 sn götürdü.

  10. Merhabalar,

    Bence güzel bir yarış her şeyiyle birlikte. Kazanan pilota tebrikler hatta hemen hemen her pilota tebrikler.

    1. Rosberg – Hamilton kazasında, kimseyi boşuna suçlamayın. Bunlar her yarış olan şeyler. Geçmişte de çok oldu hala olacaktır. Ben Rosberg’in bilerek çarpacağını düşünmüyorum, hatta çoğu arkadaş da öyle düşünmüyordur ama aralarındaki rekabet söz konusu olunca taraftarlık devreye giriyor.

    2. Rosberg – Hamilton kazası sonrası, Mercedes pit ekibi Rosberg’e “yumuşak – sert – yumuşak” şeklinde lastik taksaydı 1. olma ihtimali çok yüksekti. Çünkü sertler ile istediği geçişleri yapamadı. Ayrıca Hamilton’un sürekli “ben motor saklayayım” demesi, böyle şampiyon bir pilota yakışmadı. Diğer yarışlarda yarış dışı kalmış olabilir ama devam etmesi doğru olandı ki Schumacher 3 sene boyunca böyle devam etti. Başına gelmeyen kalmadı ama bir kere bile “beni içeri alın” demedi yani. Tamam morali bozulmuş olabilir ama sonuçta her yarış, o takım için bir test niteliği taşıyor. O zaman Alonso hiç yarışmasın, Raikkonen yarışmasın, Massa yarışmasın yani. Nasılsa her yarış, başlarına bir şey geliyor. Ama Hamilton bir şekilde arayı kapatacaktır diye düşünüyorum. Sadece kendini biraz sörfe, hamburgere, sevişmeye adaması gerekiyor. Ya da evlensin artık, F1 dışındaki hayatı düzene girsin. Neyse…

    3. RedBull’a şaşırmamak elde değil gerçekten. Mercedes’lerle düzlükte kapıştılar resmen. Adamların böyle kritik yarışlarda, karambol olayları lehlerine çevirmesi gerçekten harikulade bir anlayış. Vettel’in alışamadığı bir gerçek veya böyle bir aracı kullanmak istemiyor olabilir. Çünkü 4 yıl boyunca ona uygun bir araç vardı ortada. Ricciardo’nun sürüş tarzını nedense ben “Button”a benzetiyorum. Garip bir benzetme oldu farkındayım ama izlerken sanki “Buttonvari” bir şeyler görüyorum. Kriz yönetiminde usta olan RedBull’a tebrikler.

    4. Ferrari’lere ne söylesek bilemiyorum ama eğer ilahi adalet varsa kesinlikle son senelerde bu sistem çalışıyor. Birkaç pilotun hakkı yendi bu takımda. “Massa, Raikkonen, Schumacher, Barrichello”, bu takımı şahlandıran kişilere saygısızlık seviyesinde muameleler yapıldı. Kabak ise Alonso’nun başında patlıyor senelerce. Keşke para peşinde değilde başarı peşinde koşsaydı, en az 1 şampiyonluk daha gelirdi kendisi adına. Ama o inat ettikçe Ferrari düzelemez geliyor bana. Ferrari’nin artık bu pilot – mühendis kombinasyonundan kurtulması gerekiyor.

    5. McLaren ise kendi çabasıyla bir şeyler yapmaya çalışıyor. Mercedes sayesinde motorları iyi olsa da çoğu konuda (motor bazında) veri paylaşımının yapılmadığını söylemişti, BBC’deki adamın biri. Özellikle de bu McLaren’in tüm gelişimini etkilediğini söyledi iki hafta önce. Serhan Acar’da antremanlarda buna değinmişti gerçi. Ama iki pilotu da bugün iyi iş çıkardı. Savunmalara br şey diyemem, olması gereken budur bana göre. “Sen gel beni geç”, Formula1’e ters bir olgu zaten.

    6. Araç boyu mesafe, lastik hizası kuralı, “F1 Tarihi”nin en berbat kurallarıdır. Pardon bir de “DRS”. Bu ikisi yüzünden ne rekabet izleyebiliyoruz, ne atak hamleleri, ne de kazaları 🙂

    Sevgiler ve saygılar.

  11. Gülen Adama kocaman bir alkış ..

    Benim düşündüğüm ise Ferrari Motorunun gerçekten çok zayıf olduğudur. Rosberg DRS alanı daha başlarken o kadar rahat geçti ki Rai yi .. ve birde Magnussen ile Alonsonun birbiriyle yarışırken aynı anda Km ve Vitesi gösteren karede izleme olanağı oldu. Magnussen 4. vitesle virajları alırken Alonso 3 ve 4 arasında sürekli boğuşuyordu. Evet biliyorum vites oranları her takıma ve hatta takımdaki her pilota göre değişebiliyor ama burada güç farkı ciddi anlamda belli ediyor kendini. Magnussen tork avantajı ile virajdan daha rahat çıkarken Alonso savaş veriyor…

    Bu Motorla bu kadar olur Pilotlarımızın ikiside harika bana göre….. Ne diyeyim

    Yarışı İnternetten izledim Japon yorumcular harikaydı 🙂

  12. Rosberg power bu cevap sana. Sen Rosberg bu sene Hamilton yaptıklarına bak. Monakoda sırf polu almasın diye kendini kaçış yoluna attı. Bana Maldondodan ve grojandan farkını söyle

    1. rosberg power avatarı

      Monaco’da o hareketi yaptı ve rüzgarı kendi lehine çevirdi. Yapması gereken neyse onu yaptı.

      Bu dediklerinin daha beterini Schumacher de yaptı. Bu onu Maldonado’mu yapıyor sence?

      1. rosberg power avatarı

        Birde eklemek isterim ki, Schumacher döneminde Rosberg, Schumi’den çok şey öğrendi ve bunları da Hamilton’a karşı çok güzel uyguluyor.

  13. Yarış başı Rosberg’in yaptığı biraz gereksizdi, hem kendi hem Hamilton’ın yarışını batırdı… kötü yani… Hamilton’a yazık… Ama yarışırken olabilecek şeyler bunlar…

    Yarışın başında Alonso’ya olanı kaçırdım ama daha baştan 5 saniye cezayı almak hiç yardımcı olmadı… takımda ne yapıp yapıp MAgnussen’i aradan çıkaramadı, Alonso’da geçemedi… Zaten dün yüksek downforce paketine geçmişti Ferrari, sıralama da tamamda yarışta olayı batırdı… Yağmurda yağmayınca düzlükte REd Bulllardan da yavaş kaldık… Alonso’nun hızı oldukça iyiydi, yarışı kazanamazdı ama başına gelenler gelmese podyum şansı olabilirdi… gerçi Bottas’ı arkasında tutamazdı o da o düzlük hızıyla… Kimi’ye de hayırlı olsun inş. performansı böyle devam eder, bitirdiği yer önemli değil o kadar benim için, hızı Alonso ile başa baştı çoğunlukla

    Magnussen’in yaptığı savunmaya gelirsek, düzlükte yaptığı kabul edilemez, geri kalanı ise oldukça sertti, Mclaren’de her sene bir pilot bazı yarışlarda kamikazeye bağlıyor, geçen sene de Perez böyleydi… Ricciardo oldukça güzel işler yapıyor 🙂 Vettel oturup not almalı…

  14. Kimi_Raikko_Forza avatarı
    Kimi_Raikko_Forza

    HAM-ROS kazası yarış kazasıdır. Etik midir? Değildir ama bunun gibi geçmişte tonla örnek var. Bakınız yuhalanan VET in yaptıkları unutuldu gitti şimdi kimse aynı duygularla bakmıyor VET e ama adam 4 kere şampiyon oldu adını tarihe yazdırdı çok net. ROS da şimdi yuhalanır şampiyon olur 2-3 yıl sonra o da unutulur şampiyonluğun kaymağını yer. Bizde burda tartıştığımızla kalırız.

    RAİ iyi iş çıkardın bravo. ALO tecrübesini konuştu MAG ceza alacaktır. RİC büyülemeye devam ediyor.

  15. F-one-Driver avatarı

    Güzel bir yarış oldu, Ricciardo ışıl ışıl parlamaya devam ediyor, tebrikler… Alonso-wettel-magnussen-button dörtlüsüne de teşekkürler, finishi daha heyecanlı hale getirdiler, mag iyi savundu ama bazı hareketleri incelenecektir, alonso ise az daha wettel i yarışdışı bırakıyordu, ucuz atlattılar…

    Rosberg- Hamilton ikilisine gelince mercedes bu kafayla devam etsin daha çok yarış kaybederler, pilotları resmen ipini koparmış gibi yarışıyor, hayır burada omuz omuza adil bir mücadele de yok ki mücadele etmelerine izin veresiniz, resmen tertemiz dönebilecekleri virajda rosberg bana göre bile bile yapsa ancak bu kadar mükemmel yapardı hamiltonu safdışı bıraktı, bu hiç hoş olmadı, gayet tabi tertemiz dönebilirlerdi, yarışın daha ilk mücadelesinde yarışın başında sınıfta kaldılar, mercedesin bu sinir bozucu sessiz tavrı artık şunu gösterdi ki takım açıkça rosbergi şampiyon görmek istiyor, galibiyet gitmiş umurlarında değil, kesinlikle yarış kazası falan diyerek bu kazayı hafife alamayız, mercedes safını belli etmiştir, dikkat ederseniz hamilton artık isyan da etmiyor, çünkü bunu o da hissetti, hamiltonu bu takımda tutmaları iyice zorlaşıyor… Ben sezonun geri kalanında bu ikiliden artık güzel mücadeleler beklemiyorum çünkü takım bu işi pilotlarına bırakarak iyice çıkmaza soktu…

  16. clubbed to death ......... (spä2000) avatarı
    clubbed to death ……… (spä2000)

    diazın el hareketi ve yorumcuların genelinden anladığım kadarıyla ortada bu spora dair çok bariz bir yanlış kanı var.

    Yanlış varılmış kanı şudur ki: Pistte yarışan 2 rakipten önde olanı arkadakine anlayış göstermelidir. Kısaca oha diyorum.

    Yarışan 2 pilottan arkadaki, aracının burnunu diğer aracın burun hizasının önüne getiremediği sürece alınan tüm riskten sorumludur. Bu Altın bir kuraldır. Anlayış belki yatakta yeterli performansı gösteremediğinde partnerinden bekleyeceğin birşey olabilir ama F1 de anlayış beklemek ….

    Buna rağmen kaza olabilir mi. Evet.
    Bizim istediğimizde zaten bu. Kaza olacak sınıra kadar zorlamaları pilotların. Bazen bu sınır aşılabilir. Bugünde olan budur. Rosberg sınırı ayarlayamadı ama tam anlamıyla agresiflik örneği sundu. Lewis şanssız ve haklı taraftı ama o kadar. Bu bir motor sporu. Lauda da haklı problem yarışın 2. turunda bu denli agresif olması olabilir Rosberg in.

    ve McNussen.
    Bugün Ron’un ondan istemiş olduklarını yerine getirdi. 3 dünya şampiyonuna karşı muazzamdı. Bu denli baskıda pistten çıkması çok normal olabilirdi ama her seferinde viraj girişlerini kapadı her seferinde. Tahminim sinirlerine de hakim olan taraftı arkasındakilerin karışık ve spontane ataklarına bakınca.

    Tabi Ricci yi de tebrik ederim.

    1. Alonso ve Hamilton karşılaştırmalarından görülüyor ki sen aşırı derece de fanatiksin.İki olayı çok farklı şekilde birbirine bağlamışsın.

    2. Burak Karaküdük avatarı
      Burak Karaküdük

      anlayış değil de kurallara uyulması gerektiği isteniyor olabilir.benim arkadan son atakları izlediğim kadarıyla eau rouge virajı tırmanılıp düzlüğe çıkıldıktan sonra alonso drs açtı ve magnusses iki kez yön değiştirdi yani zig zag yaptı.daha evvel ise zaten alonso yanına kadar geliyor ama çime çıkıyor haksız mıyım?yani 4tekeri ile birden.

  17. F1’in eski tadı yok bu yarışta daha net şekilde görüldü.Artık 5.lik çekişmesinde ne olacak diye düşünüyoruz.Çünkü önde hiçbir çekişme yok.Heyecan da yok.

    1. her yarış aynı terane, copy paste mi yapıyorsun napıyorsun 😀

      1. Altta bir arkadaş yazmış ona ithafen yazdım bu yorumu.F1’i bu sene izlemek daha zevkli diye.Aslında oraya yazmam gerekirdi fakat alt alta yorumlar olunca sayfa karışıyor.

        1. Spa gibi bir pist macaristanın verdiği zevki veremiyorsa orda durup düşünmek gerekir.

          1. Aslında Macaristan da ıslak değilken uyku getirir…

            1. O konuda kesinlikle katılıyorum ama.Spa gibi bir pist yağmur olmasa da bundan kat kat fazla heyecan vermesi lazım.En azından benim görüşüm bu.2010’daki yarışı izleyen hatırlar gayet heyecanlıydı.

  18. Pes dogrusu.Hala bu kaxada hami suclayanlar normal temas vs diyenler var.duygusallikla yazilmis ama gerceklerden uzak yorumlar.sen git danki sonturda mudale ediyormuscasina takim arkadasinin arka lastigini patlat takimini birinciliktrn arkadasini yaristan takimi olsi puanlardan et ..bu adamin adi Risberg.yuhlanmasi da digal biz adam gibi yarisma istiyoruz belalti vurus degil.

  19. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    Bazı McLaren taraftarlarının(!) Magnussen’e bu kadar çok eleştiri getirmesini anlamıyorum. Seneye bu takımda kalacak isim bana göre Magnussen’dir. Button’ın ise gitme vakti çoktan geldi.

  20. Bu pozisyonda bile Hamilton’ın yol vermesi gerektiğini düşünenler ya yarışı izlememiş ya da taraflı davranıyorlar demektir. Hamilton’ın nerdeyse arka lastiğindeki pilota yol vermesi için nerdeyse durması gerekir. Zaten yol verse ben yazıklar olsun derdim. Oysa Rosberg ayağını frene dokundursa böyle bir olay yaşanmazdı. Olay tabi ki yarışı kazasıdır ve incelenmesine de gerek yoktur. Fakat bu Rosberg’in hata yaptığı gerçeğini değiştirmez. Şunuda belirteyim aynı hatayı Hamilton yapsa onuda eleştirirdim.

    1. Arkadan daha iyi çekiş yakalayana araç boşluğu bırakmak zorunda. Yol verme ayrı şey, araç boşluğu bırakma zorunluluğu ayrı şey. Ros dışa çıkınca dışa çıkıyor. Hamilton özellikle geriden başladığı her yarış böyle yapıyor bir yerde patlak verecekti. Macaristan dahil birçok yerde Rosberg atak yaptığında pist dışına atıyor. Hani diyorlar ya Magnussen ceza almalı diye, Hami, kendisine yapılan her atakta, özellikle Rosberg’in kilerde pist dışına atmaya yada kaza yapmaya zorluyor. Hamilton için geçerli değil sanırım 1 araç boşluğu kuralı. O istediği gibi kullanır. Hamilton veya Rosberg taraftarı da değilim.

      1. Sizden sadece Macaristan ve diğer birçok yerde Hamilton’ın Rosbergi pist dışına itme pozisyonlarının linklerini rica edeceğim. Bütün yarışları izledim fakat Bahreyn dışında başka hatırlamıyorum.

  21. En son ne zaman bu şekilde heyecandan atlya zıplaya yarış izledim hatırlamıyorum vallahi. McLaren a özellikle K-Mag e bu yüzden helal olsun diyorum. Adranalinden başıma ağrılar girdi o son turlar resmen.

    Savunma işte böyle yapılır vallahi. Geçemeyeceksin demek böyle olur. Helal olsun K. Ama diğerlerinde helal çok iyi bir mücadele oldu. Alonso bir ara dedim sinirden direksiyonu koparmasa bari. :))) Uzun süre unutmaycam bu yarışı.

    Önde ki mücadeleye gelirsek , Nico sağlam bir hata yaptı başka bir şey demeye gerek duymuyorum çünkü benimle alakalı bir takım olayı değil. Ne halleri varsa görsünler açıkçası. Yanlız sadece daha heyecanlı bir yarış olabilirdi bunu engelledi Nico yapacak birşey yok.

    Şimdi gerekli gereksiz herkes Nico ya yardırır. Unutmayın ki Shumide gidip şampiyonluk için çarpmıştı villeneuve e. F1 de bu şekilde olaylar her zaman oldu. Temiz bir şampiyona hiç bir zaman olmadı burda. Kimse gaza gelip yardırmasın.

    Burası Fomula 1 yani dünyanın en büyük şampiyonluğu(bence) için şavaşıyorlar. Daha kötülerinide gördük kanımca.

    Son olarak Bahrain de az daha Lewis batırıyordu yarışı hatırlatırım. Nico orda yer vardı da kırdı. Burda yer yoktu. Yani şöyle viraja dıştan girdikten sonra yer yoktu. Yapılması gereken girmemekti. Ama girdi oda yapacak birşey yok pist dışına çıkmamak için eken döndürdü aracı.

    Bence kasti birşey yok ortada. Tamamen zafer uğruna herşeyi feda edebilecek adamların kapışması sonucu beklenen bir kazaydı. Biraz geç geldi kabul edin.

    Bu arada beni ilgilendirmez dedim baya yazdım ilgilendirse ne olurdu kim bilir. :)))))

    Zafer için olmasada McLaren ın bu performansı beni mutlu etti açıkçası. Bir Ferrari nin bizi geçmek için yırtınmasını ve başaramamasını izlemek kadar güzel birşey olamaz.

    1. Savunma diyorsun da senden şu 1 araç boşluğu kuralıyla ilgili bir fikir alalım?

  22. Bence bu yarışın en güzel yanı Rai’nin geri dönüşü oldu.

  23. Monza’da bu Ferrari motoruyla rezil olmasak bari.Renault bile ne yapmış etmiş motorda bizi geçmiş.Sonra Sauber’e laf atılıyor.Adamların bu motorla ne yapması bekleniyor ki?

  24. Öncelikle şunu belirtmek lazım. Rosberg ve Hamilton teması yarış içerisinde görülebilecek normal bir kaza. Ama aralarındaki rekabet ve şampiyonluk savaşı nedeniyle üzerinde çokça konuşulacaktır.
    Rosberg tek turda hızlı bir pilot ancak özellikle Vettel’in arkasındayken belli ettiği üzre büyük bir pilot değil. Hamilton ‘ın mental sorunları nedeniyle şampiyon olacak ya üzücü olan o.
    Ricciardo’ya gelince Mevla yürü ya kulum diyor, o da koşuyor mübarek 🙂 Gerçekten mükemmel iş çıkarıyor, Onun bu hali Vettel’in başını ağrıtmaya devam edecek.
    Vettel’e gelince iyi başladı ancak yarışın başından sonuna kadar 2.sektörde Ricciardo’nun tam 1 saniye gerisindeydi hep. Bunu cuma 2.antremanlara katılamayıp, kuru hava ayarını yapamamasına bağladım ancak bu yine de performans farkını açıklamıyor. Lastikleri kullanamıyor. Sezonun ikinci yarısında toparlayacağına ve Ricciardo’yu yakalayacağına inanmıştım ancak yanıldığımı bu yarışla anlamış oldum. Sıralamalarda dengeyi yakalıyor ama yarışta Ricciardo çok daha iyi durumda.
    Alonso kalitesine yakışmayan bir yarış yaptı. Yarışın sonuna kadar Magnussen’in arka kanadını izledi. Magnussen sert savunma yaptı ancak Alonso ‘da İngiltere’de Vettel’ e yaptığı savunmayı açıp bir izlesin. Pek farkı yok bence. Bir de Vettel’e gereksiz yere arkadan çarpması çok saçmaydı. Yakışmadı.
    Raikkonen ‘e neden King Of Spa deniyor bugün gösterdi. Maximumu aldı tebrikler

    1. Hamiltonun mental sorunu ile bu unku olay arasinda nasil baglanti kurdunuz anlayamadim.gorunr tek sey rosbergin hamiltonun lastigini patlatarak yaris disi olmasi.satir satir yazmaya ne gerek var.

      1. Aslında mental sorunu odaklanamama ve hırs eksikliği olarak açıklayabiliriz.
        Çabuk pes ediyor, duygusal, soğuk savaşta genellikle kaybedebilecek karakter özelliklerine sahip. Severiz o ayrı 🙂

  25. Bu arada anektod; Ferrari yaz arasından ne kârla ayrılabilmiş ne de zarar olduğu yerde sayıyor. Marussia sayesinde elde edilecek 20 hp’ninde asparagas olduğu net görüldü özellikle Alonsonun düzlüklerde şamar oğlanına dönmesiyle. Bi de kötü renaulta bakmak lazım….

  26. Bu magnussen den pilot olmaz arkadaş. Adam perez 2 hatta daha beteri

    1. Ne izledin birader sen??

      1. Sen ne izledin o nasıl bi savunmadır arkadaş Alonso yu resmen çime itti. Bide sonda Button onu geçecekken onuda dışarı itti

  27. Hamilton – Rosberg kazasında olayı tamamen rosberge yükliyemeyiz.Hamiltonada acımıyorum zamanında Massa olsun Raikkonen olsun kaz defa yarışlarını mahvetti.

  28. Ricciardo ya hiçbir şey diyemiyorum adam fırsat yakaladımı affetmiyor. 😀
    Adrian Newey, ona da hiçbir şey diyemiyorum o nasıl bir arka kanattır Drs yi açınca arka kanat diye bir şey kalmıyor ama ona rağmen yol tutabiliyor helal olsun.
    Vettel cuma günü garajda geçtiği için o arka kanata alışamamış pouhon da sorun yaşayıp durdu.

    Rosberg bu yarışta yaptığı kasıtlı gibi durmuyor ama çaylaklardan beter bi hata yaptı ve yaptıkları artık kasıtlı gibi görünmeye başladı daha önce ben bu kadar yuhlanan bir pilot hatırlamıyorum.

    Rai sessiz bir dönüş yaptı umarım böyle devam eder.
    Alo sinirinin kurbanı oldu.
    Magnussen kınama cezası almalı bir pilot sidepod a kadar geldiyse artık sen onu dışarıya itemessin öyle bir virajda ki Button a da aynısını yaptı.

    Son olarakta Bottas a da helal olsun.

  29. rosberg power avatarı

    Olay 1: Rosberg – Hamilton Teması

    Bilerek yaptı diyen kişilerin öncelikli olarak yaşları ve video oyunu oynayıp oynamadıkları sorgulanmalı. Yani diyelim ki öyle Rosberg’in temas edip Hamilton’un lastiğinin patlatmasının bir garantisi mi var? Bundan sadece kendisi ön kanadını kırarak zararlıda çıkabilirdi böyle bir plan olsaydı.

    Sadece ikinci turda atak için çok aceleci davrandı ama bunu yapması gerekiyordu belki de atak için tek fırsatı o an olacaktı. Yapmasaydı Hamilton kopup gidebilirdi. Yapmalıydı ve yaptı da.

    Yaşanan temas tamamiyle bir yarış kazasıdır. Şunu da görmek lazım ;

    Bahreyn’de ve Macaristan’da Hamilton’un Rosberg’i aşırı sıkıştırmalarına bir bakın. Her zaman ayağını gazdan çeken taraf Rosberg olmuştur. Ancak bu sefer agresif davrandı ve kazayla sonuçlandı. Burada Hamilton’da yanında kimse yokmuş gibi viraja girmemeliydi.

    Alonso Magnussen olayı gibi. Magnussen yapması gereken şeyi yapmayıp yanında araç yok gibi yarışıyordu ve Alonso her seferinde kazayı önleyen taraf oldu. Hamilton’da buna benzer bir sürüş sergiliyor genel olarak.

    Olay da en büyük suç belki Rosberg’de dir ancak Hamilton’da dikkatli davranmalıydı ve Rosberg’in orda olabileceğini ya da olduğunu görüp ona göre davranmalıydı.

    Olay 2: Hamilton neden pist üzerinde kaldı?

    Neden mi kaldı size açıklayayım. Çok basit. Çünkü şampiyonluğa oynuyor. Yarışın 10. turunda pite mi alacaklardı Hamilton’u yarış bitti deyip? Öyle bir durumda ne olacaktı? Takım puan almasını engelledi denecekti. Şimdi ne deniyor takım motoru yıpratsın diye pistte tuttu. Gerçekten gülünç.

    Olay 3: Rosberg’in Yuhalanması

    Herkes yuhalarken suratının hiç düşmemesi ve gülümsemesi mental olarak ne kadar güçlü olduğunun göstergesidir. Aynı durumda Hamilton’u düşünün ne hallere girerdi? Bu işler böyledir. Her zaman sempatik bir şampiyon olamazsınız. Alonso şampiyon olurken çok mu sempatik bir pilottu. Yapması gerekeni yaptı. F1’de duygusal yaklaşıma yer yok. Duygusal olursanız kaybeden taraf siz olursunuz. Sonuçta puan farkı 29 oldu. Ve Rosberg psikolojik olarak 1 adım daha öne geçti.

    1. Haha olay 3 suratın hiç dümemesi mi? Git bi daha izle podyum seremonisini…

    2. Virgülüne kadar katılıyorum

    3. ayrıca şunuda yorumunun üstüne belirtelim. kanada yarışı ilk virajı izlesinler bakalım. Lewis ayağını çekmese aynı kaza olur mu olmaz mı ? tek fark biri sağa, biri sola doğru viraj.

    4. sana sorarlar 2013 te rosberg ortalarda yokken neredeydin ? küçük bir tahmin 2 5 vettel taraftarından biriydin şimdide baktın olmuyor rosberge kaydın

      1. rosberg power avatarı

        Evet ondan önce Button’cu, ondan önce Hamilton ve Alonso’cu son olarakta. Schumi’ciydim. Oldu mu hayatım 🙂

    5. Kimi_Raikko_Forza avatarı
      Kimi_Raikko_Forza

      Sayın site sakinleri bu Rosberg Power mıdır nedir şu adamın yazılarını yayınlamadan önce bi okuyun öyle yayınlayın. Terbiyesizlikte tavan yapmış durumda. Hem cahil hem terbiyesiz. Cahil olmak suç değilde bu terbiyesizlik nedir? Kurduğu cümlelere falan bakın. Ben bu arkadaşın siteden ihraç edilmesini istiyorum. Birde Sennaya laf atmamış mı güler misin ağlar mısın? Yaş 12 galiba.

      1. rosberg power avatarı

        Ben düzgün yorum yapıyorum verilen cevaplar ve saldırılarla yine mi ben suçlu oluyorum 🙂 Senin gibi düzgün gözüken ve hakaret içeren yorum yapanlara mı kalsın ortalık? Teker teker gelin.

        1. Kimi_Raikko_Forza avatarı
          Kimi_Raikko_Forza

          Benim üslubum son derece düzgün. Sense bu sokak ağzınla aldığın terbiyeyi belli ediyorsun. Dediğin gibi işin içine zeka katıp düzgün yorum yaparak da yererim ben insanları sende olmayan bir şey kasma fazla 😉 Sen devam et hakaretlere 😉

          1. rosberg power avatarı

            Ben düzeltmek isterdim üslubunu ancak mevcut imkanlar dahilinde bu kadar yardımcı olabiliyorum.

  30. F1 izlemek artık iyice sıkıcı hale geldi…Hamilton yine bir dalavereye kurban gitti..Rosberg bence bilerek ön kanadını oraya soktu ve Lewis’in lastiği patladı…Rosberg bu ve önceki numaralarla (Monaco) galibiyet elde etmesi belki Almanlar için sevindirici olabilir fakat F1’i izleyenler için oldukça kötü..Rosberg’in hem Mercedes’in bütün gücünü arkasına alarak yarışması hemde böyle numaralarla rakibine zarar vermesi iyice keyifleri kaçırıyor…
    Ricciardo’ya ve Raikonen’e tabrikler yarışın sonunda biraz çekişme izlememizi sağlayan Alonso,Button,Magnussen ve Vettel’i de kutlamak lazım…

    1. MyN1Fernando avatarı

      tam tersi. ben böyle olayları gördükçe daha fazla izlemek istiyorum.acaba hamilton sonraki yarışta ne yapacak ? rosbergi geçebilecek mi ? rosberg bir çakallık daha yapar mı ? amerikan dizisine döndü f1 😀

      1. -1 Önemli olan rekabet içinde yarışta geçişler olması alavere dalavere değil..

  31. Kazada Hamilton’un payı yok değil. Çarçabuk yarış çizgisine girerek hız ve yol tutuş avantajı yakalamak istedi. Ama sen o an bir mücadele içindesin ve diğer adam da bir şekilde kendine avantaj sağlayacak bir yer arayışı içinde. Sonra da böyle gümlediniz. Zaten olay inceleme altına bile alınmadı. Sıradan bir yarış olayı olarak görüldü.

  32. Ricciardoya ve Renaulta tebrikler. Ferrari pit yönetimi gene kendinden beklenen performansı gösterdi ve Raikkoneni 2. pitlerde 2 tur geç içeri alarak podyum şansını bitirdi. Burdan Serhan Acarıda kınıyorum Alonso fan cluba üye olduğu afişe oldu. Rai öndeyken sürekli Alonsoyu anıp “alonso ceza almasa neler olurdu uçardı kaçardı alonso her boşluğu zorluyor usta pilot vs” bu laflarına dikkat etmesi lazım..

    1. Daha ilk turlarda Alonso gerilere düşmeye başlamıştı zaten.

      1. geriye dusmeyemi basladi 🙂 dduzluk hizi yuksek olan bottasa geçildi ve hala raikkonenin onundeydi alonso spada hep sanssiz zaten 5sn cezasiyla magnussenin arkasina düşünce anladim zaten o 5sn ceza 15 sn kaybettirdi alonsoya magnussenin ardinda.

  33. bu arada, rosberg’in ne anası kalmış ne avradı.

    kardeşim, bahreyn’den son macar yarışına kadar rosberg ne zaman hamilton’un arkasında olsa ve atağa kalksa yanyana geldiklerinde hamilton çöp süpürür gibi dışarı doğru süpürüyordu rosberg’i. bu kazanın şimdiye dek olmamasının tek nedeni, rosberg’in ayağını gazdan çekmesi idi. bugün de hamilton yanına sokulmuş olan rosberg’i alıştığı üzere dışarı doğru sürmeye başlamıştı ki, sonunda rosberg’in sabır taşı çatlayıp gazlamaya devam edince 4 ay önce olacak kaza bugüne nasip olmuş oldu. bundan sonra hamilton rakibini pistin dışına doğru sürerken 2 kere düşünür artık. kayıtlara “yarış kazası” diye geçen, içinde bolca ders barındıran bir olaydır.

    1. valla sen bu yorumu yaparak içindeki kini kusmuşsun. başka bir şey değil. zamanında massa ile olan temaslarında nasıl senin kamyon sürücüsü pilotun haksızsa burda da rosberg haksızdır.

      viraja önce giren ve yerini alan Lewis arka tekerleğine vuran rosberg ama suçlu Lewis. matematiğinizi seveyim.

      yarış kazası diyen arkadaşlar hariç, hepsinin için de bir lewis düşmanlığı olduğu aşikar. zamanında senin pilotunu tokatladı diye böyle saçma bir yorum olamaz. Allah akıl fikir versin.

      1. bahadır sezgin avatarı
        bahadır sezgin

        O değil de sen de baya bir kin boşaltmışsın 😀 Ayrıca Massa’yı tokatladı demişsinde sezonun son yarışında 1 puan farkla şampiyonluk kazanmak bana pek tokatlamak gibi gelmiyor.

        1. ben şampiyonluktan bahsetmiyordum bu birincisi. ikincisi ise nasıl yorum yapılıyorsa o şekilde cevap veriyorum. anormal olan ne ?

      2. dediğin kazalar 3 sene öncede kaldı, hamilton’un katlettiği yarışların acısını çektik ve unuttuk. kin filan yok güzel kardeşim, rahat ol.

        hamilton’un senelerdir yaptığı şeydir bu, “ben ayağımı gazdan çekmem, dışarı sürerim, nasıl olsa kaza yapmak istemeyen pilot ayağını gazdan çeker”.

        yanındaki rosberg’in de sene başından bu yana bu tarz hamlelere ayağını gazdan çekerek karşılık vermesinden yüz bulan hamilton, bugün de aynı pilavı yedireceğini düşündü ama rosberg bu kez eyvallah demedi. ne olursa olsuna getirdi, bilerek gazlamaya devam etti, ve amacı hamilton’un lastiğini patlatmak değil, hamilton’a alıştığı huyundan dönmesi için bir uyarıydı. ama acı bir uyarı oldu, o ayrı.

        rosberg elbette ayağını gazdan çekebilirdi, elbette kazayı önleyebilirdi. ama ezberi bozmak için, hamilton’a pistin babasının tarlası olmadığını öğretmesi de gerekti, ve yaptı. geç de olsa yaptı.

  34. İyi sayılacak bir yarıştı…

    Bence Rosberg ve Hamilton kazasında hatalı olan Hamiltondu çunkü; Rosberg içeriyi almıştı ve yer vermesi gerekirdi.Bu kazalar Hamiltonun her zaman yaotığı kaza türleri.Orada Hamiltonun yerinde Kimi, Alonso, Button, Vettel olsa böyle bir kaza yaşanmazdı.Bahreynde yaptığı sert savunmaya Rosberg çok yumuşak karşılık verdi burada ise doğru olanı yaptı açtığı kapıyı geri vermedi, Hamiltonda verdiği kapıyı her zaman yaptığı gibi ya herro ya merro diyerek korkutarak almaya çalıştı ancak Rosberg bu sefer daha gözü kara olandı doğru olanı yaptı Hamiltona gereken dersi verdi.Buda Hamiltonun hatalarına katılan bir yenisidir.

    Bunun dışında Alonso aşırı agresifti, biraz daha sabırlı olsa magnussenden kurtulabilirdi.Önündeki adam kasapın alası sonuçta, olan oldu.Ferrari de tabiki sorun görünce şaşırdıkmı tabiki şaşırmadık, artı parantez açmayada gerek yok.Organizasyon sorunu devam ediyor, gidenlerin yerine gelenlerle takım daha berbat hale gelmeye devam ediyor.

    1. virajı dönerken içeri alan nasıl dışardaki adam oluyor ilginç 🙂

    2. Aynen katılıyorum.Alonso az daha sabretse belki arka düzlüğe gelmeden bile geçebilirdi.Magnussen zaten bi kazma savunması sertti ama gel geç diyemezdi.Hata alonsodada var daha önce o virajda kapıyı kapatmıştı.

    3. nasıl yarış izliyorsunuz siz öyle? rosberg içeriyi mi almıştı?

      desene golfe yönelme zamanı geldi de geçiyor.

  35. Yarış kazasıymış… Pabucumun kazası… Benzer mücadelede Alonso-Magnussen Rivage’da alonso ayağını gazdan çekip kazayı engelledi. Rosberg istese o kaza OLMAZDI!

  36. Hala Alman ahlaksizligina taniklik ediyoruz.pilotuyla takimiyla f1 den soguturlar kimse kalmaz yakinda.

  37. Rosberg – Hamilton arasında yaşanan temas tabi ki kasıtlı değildir ancak akıl var mantık var. Bu iki sürücü dünya şampiyonluğu için mücadele eden aynı takımın sürücüleri. İkisi de Mercedes adına yarışıyorlar ve daha yarışın başı. Startta geçildin diye orada burnunu sokup hem kendi, hem takım arkadaşının yarışını niye mahvetmeyi tercih ediyorsun ki?

    İnsanlar yuhalamakta ve kızmakta haklılar. Geçen sene kazanan ve parmak çıkaran Vettel’i yuhalayanlardan kat ve kat haklılar diye düşünüyorum. O kadar masum bir olay olsaydı emin olun Rosberg podyumda şen şakrak olurdu ancak öyle bir durum da olmadı.

  38. Yarış boyunca tek anlamadığım nokta Raikkonenin 4 saniye arkasında olan Rosberg pitlerden sonra o farkı nasıl oluşturdu anlıyamadım.

    1. Cevabı verelim. Raikkonen kamyon sürerken, Rosberg F1 aracı sürüyordu.

      1. 😀 doğru olabilir

  39. Kasitli yada degil onu bilemem. Ancak net olan Rosberg in hatali oldugudur. Yaris çizgisinde olan ondeki araca arkadan dokundurmak pilotaj hatasindan başka birşey degildir

  40. site adminlerinden ricam ferrarinin haftaya pilotlarını nasıl katledeceği ile ilgili bir tahmin oyunu yapmaları

    1. 😀 Bence pitstopta hata yapacaklar..Bahisler açılsın.

      1. aynen hahhaha 😀

  41. K.bakmayın ama nicoda kasıt aramanız saçma sonuçta kendi kanadını kırdı ve işler her zaman hamiltonun istediği gibi olmuyor illa safety car çıkmasımi gerekirdi! Bugün çok vasat bir sürüş gerçekleştirdi üstüne motoru koruyayim diyerek ağlamaya başladı.

  42. Öncelikle İceman, bu Ferrari’yle yapılabilecek en iyi yarışı çıkardı ve özlediğimiz performansı bize gösterdi. Tebrilk ediyorum umarım bu şekilde devam eder.

    Alonso’nun formasyon öncesi şanssızlığı yarışını baştan baltalamıştı, onada yapılabilecek söylenebilecek birşey yok Alonso için en azından. Magnussenle mücadelesinde pekte bir sıkıntı görmedim. Kendisi Vettel’e karşı savunma yaparken bundan daha yumuşak bir savunma yapmadı..İncelenecek zaten Magnussen’e ceza çıkmayacaktır. Ferrari’nin zayıflığı onun geçiş yapmasını Magnussen’den daha fazla engelledi bence.

    Ricciardo yarış öncesi düşündüğünü yaptı ‘Mercedes hata yapıp bize fırsat verirse orda olmalıyız’ demişti ve öyle oldu. Tebrikler gülen adama.

    Rosberg’e de bukadar yüklenmek adil değil. Basit bir yarış kazası aslında. İnceleme bile olmadı.

  43. bence ham ros teması yarış teması ham çok agresif kapattı ve temas oldu. o yüzden ros u suçlamanın doğru olduğunu düşünmüyorum. zaten daha büyük bir temas olup ham in lastiği patlamadan devam etse niconun ön kanat değişikliği ile yarışı rezil olacaktı. nico akıllı olduğunu zekasını kullandığını gösterdi 2. bitirip 7 puan kapansa farkın yine önde olacağını biliyordu ve bu kendi planlarınca alacağı bir riskten fazlaydı. yani kısaca isteyerek yaptığı bir hareket değildi bu komple yarışını bitirecek bir risk almaz ros.

    raikkonene tebrikler bu pistte çok iyi olduğunu herkes biliyordu zaten. alo ya yazık oldu hem cezası hem yarış sonundaki durumuna üzüldüm. magnussen sınırları çok aştı dışarı iterek alo yu büyük bir ceza alacaktır tahminimce.

    bu yarış sanırım şampiyonanın dönüm noktası olacak ham ros teması günlerce tartışılıp konuşulacak ama objektif bakarsak gerçekten bir yarış temasından fazlası değil. bu teması atıyorum hulkenberg perez veya grojen maldonado gibi 2 isim yapsaydı kimse konuşmazdı herkes yarış teması olduğu kanısında birleşirdi fakat şampiyonluk savaşı veren 2 pilot işin içinde olunca komplolar adam kayırmalar takımın taraf tutması vs. herşey söylenecek ve tartışılacak. bu sene herhangi bir pilot tutmamama rağmen seyirci olarak büyük keyif alıyorum yarışlardan. umarım bundan sonra sene sonuna kadar adil bir yarış olur.

  44. MyN1Fernando avatarı

    Yarışın adamları Ricciardo,Bottas ve Raikkonen.Üçüne tebrikler.Rosberg’i tebrik edesim gelmiyor nedense.

    Ek olarak Magnussen çaylağı,340 km hızla gelen bir araca nasıl yer bırakmazsın? F1 2013 mü oynuyorsun ? Ben oyunda bile öyle savunma yapmıyorum.Alonso değil de başka birisi olsa kaza olma ihtimali çok çok yüksekti.Ceza almalı kesinlikle…Alonso’dan da sağlam küfür yedi 😀 Adam o kadar sinirlendi ki son turda 7-8 saniye yavaşladı bilerek

    1. yok kanadı parçalandı ondan yavaşladı alo vet e çarpmış ön kanat sol taraf yoktu.

    2. Bilerek yavaşlama gibi bir durumu yok..Vettel’le temasında kanadı kırıldı yavaşlamanın nedeni o. Sanırım kaçırdınız o bölümü yarış bitince gösterdiler.

  45. hamilton’ı 40 tur pistte tutan dangalakların amacı neydi acaba? zaten yeteri kadar hızlı değildi, araçta hasar vardı. alma ihtimalleri olan 1-2 puandan daha değerli idi temiz bir motor.

    1. Motor fazla yol katetsinki nico ya karşı avantajlı olmasın tabı onlarda haklı

    2. Rosberg’e sormuşlardır , o da yarıştırın biraz demiştir.

    3. sanırım bir güvenlik aracı girme ihtimalini düşündüler. girseydi ham en azından puan alıp şu anki hasarı daha azaltabilirdi ama olmadı. eğer ham i erken alıp bir güvenlik aracı girseydi nasıl pite alıp yarışı bıraktırırsınız ham e diye hesap sorardınız muhtemelen.

      1. tur derecelerine bakarsak, güvenlik aracı girse dahi hamilton için 1-2 puandan fazlası ancak hayal olurdu. dediğim gibi motor burada daha önemliydi bana kalırsa.

        hoş siz kazada bile hamilton’a suç bulabildiğinize göre vardır bir bildiğiniz. agresif kapatmışmış. tam tamına yarış çizgisinde olan hamilton, tam tamına arkadan çarpan rosberg. insan gerçekten hayret ediyor.

        1. ros un burun soktuğu ortada dah önce bahreynde ham in sert savunmalarına ros yumuşak tepki vermişti kaza yada temas olmamıştı ham yine aynı yumuşak tepkiyi bekledi sanırım ros dan ama şampiyonluk git gide kızışırken ve bu kadar çekişmeli giderken ros un daha gözü kara olacağı açıktı ham bu konuda yanıldı ve sert bir savunma için burun sokup dışarda kalmak isteyen ros a “boşluk bırakmadan” kapı kapattı ve temas oldu.

          dediğim gibi başka 2 takım arkadaşı yapmış olsa inanın kimsenin umrunda olmuyacaktı bu şekil bir temas ama şampiyonluk işin içinde olunca suçlamalar gayet doğal. ve ben 2 pilotu da desteklemiyorum ve olabildiğince kendi adıma objektif yorumlamaya çalışıyorum. fakat taraflı olan yani ham ve ros tan birini tutan bir seyircinin suçlamalarda bulunması ve kendi pilotunu haklı görmesi gerçekten doğaldır.

          1. evet ben de ondan bahsettim ilk olarak, puan avantajı olan pilotun tek rakibine karşı risk olması çok normaldir. senna, prost’a çarparak şampiyonluğunu garanti altına aldığı zamanları da biliyoruz. ama boşluk bırakmadan dışar itmek vesaire tamamen safsata. o viraj tehdit altında o şekilde dönülür, aksini söyleyen de kimse kusura bakmasın hiçbir şey bilmiyordur. hamilton yarış çizgisinde, rosberg ise çok zorladığı için alakasız bir yerdedir. dışarı itme denilen şey ilk turdaki vettel hamilton mücadelesidir, orada içeriyi aldığınız zaman neredeyse önünüze geçmiş aracı bile agresif bir direnme ile ekarte edebilirsiniz. rosberg tam anlamıyla arkadan çarptı orada. bu, olayı ceza gerektirecek bir olay olarak yorumladığım anlamına gelmiyor ama kazanın tek sebebi rosberg’in hiçbir geçme şansı kalmadığı durumda dahi hala burnunu sokmaya çalışması idi. rosberg’in şampiyonadaki konumu için gayet açıklanabilir bir hareket. ama burada hamilton’a suç bulan adam aşırı taraflıdır. ya da içeriyi dışarıyı bilmiyordur.

      2. Aynn katılıyorum sana

    4. Son derece mantıksız bir hareketti. Güvenlik aracı girse bile bir avantaj elde edemezdi.

  46. yarışın 3. turundan itibaren her tur 1 saniye kaybeden massa’nın probleminin aracın altına sıkışmış parçalar olduğunu söylemiş williams (galiba hamilton’un patlayan lastik parçaları).

    o gerizekalı tweeti ben de okudum, aşağıda bahadır çok güzel söylemiş.
    yarışın başında araca sıkışan parçanın downfoce’u azalttığını biliyorsun da, ne b.k yemeye ilk pit stopa alırken massa’nın 17 saniye geri düşmesini bekliyorsunuz?

    hadi bekledin, ilk pit stopta temizlik işini neden yapmadınız?

    kalkmış pişmiş kellenin sırıtması gibi “yarışın başında araca sıkışan parça bu pit stopta (2. piti kastediyor) temizlendi, şu an pistte en hızlı araç” diye konuşuyorlar.

    bir yarış daha çöp.
    yazıklar olsun. ama bravo, mekaniker hatası, strateji hatası derken yaratıcı ön kesme malzemeleri buluyorlar aferin.

    1. FerrariFanTR avatarı

      aynen aynen williams da kessiyor massa’nın önünü aynen

      1. bahadır sezgin avatarı
        bahadır sezgin

        Sana cevap vericektim de kullanıcı adını görünce cevap verme ihtiyacım kaçtı.

  47. Ferraride hiç bi gelişim yok.bu düzlük hızıyla galibiyet hayal olarak kalır.Renault motoru bile Ferrariden çok daha iyi ki sezon öncesi test yapmamış bir motordan bahsediyoruz.

  48. jules bianchi fan club avatarı
    jules bianchi fan club

    Kazada Rosberg’e yükleniyor herkes ne suçu var?
    Bence gayet doğal bir yarış kazası.

    Montoya-Schumacher Schumacher-Hakkinen rekabetlerini izleyin.

    1. 😉 aynen öyle. Kasıtlı vurmuş gibi konuşuyorlar bide. Eğer kasıtlı diyorlarsa, bende Hamilton yer bıraksaydı diyorum. 🙂

      1. jules bianchi fan club avatarı
        jules bianchi fan club

        Burada ne Hamilton’da ne de Rosberg’de bir suç var çok doğal rastlanabilecek bir yarış kazasıydı.
        Hata aramak saçma bir iş şu an da.

    2. Prost senna arasında yaşananların binde biri olamayan çekişme, pilotlar, araçlar. Ah nerede o eski f1

  49. Çakal Rosberg, baktı ki geçiliyor; yine yaptı çakallığını, Hamilton’un lastiğini patlattı. Öyle bodoslama dalınır mı lan oraya? Kendi kanadını da kırdı Maldonado kılıklı. Mercedes’in sırf Alaman diye bu çakala böylesi destek vermesi adına hiç yakışmıyor.

    Vettel’den acemixe hatalar gördük gibi duruyor ama aslında arka kanat takmayı unutan RBR aracından kaynaklı hatalar olsa gerek. Arka kanat takmayınca da düzlüklerde uçtular Renault motoruyla 🙂

    Ricciardo’ya helal olsun, en ufak fırsatta hem Vettel’i hem de Mercedesleri tokatlıyor.

    Bu pistin kralı Raikkonen’den aracı ne kadar kötü olursa olsun daha fazlasını beklerdim.

    Alonso’ya verilen cezayı tam anlayamadım. Birisi tam sebebini açıklayabilir mi bana?

    Eh işte denilecek türden vasat bir yarıştı. O da son turlardaki Vettel-Alonso-Button-Magnussen kapışmasından ötürü.

    Fazla lafa lüzum yok bence. TOSberg çakalı hatiç herkese tebrikler.

    1. Alonso.Diaz(Yavuz) avatarı
      Alonso.Diaz(Yavuz)

      Formasyon turu öncesi aracı kaldıramadı. Mekanikerler de bu yüzden pist üstünde yardımcı olmak zorunda kaldı. Bu olay sebebiyle mekanikerlerin pist üstünde kalma sınırı aşıldığı için Alonso’ya da ceza verildi.

    2. formasyon turunda aracı çalıştıramadılar, ışıklar yandıktan sonra bile pistin içinde mekanikerler aractaki sorunu gidermeye çalışıyordu. neredeyse tüm araçlar geçtikten sonra araç düzeldi ve herkesi formasyon turunda geçmek zorunda kaldı. 5 sn cezası çok hafif bir ceza idi sanki.

      1. Yavuz ve Yusuf, şimdi anladım olayı; o kısmı kaçırmışım. Çok aptalca bir hata daha yapmış Ferrari.

        1. Alonso.Diaz(Yavuz) avatarı
          Alonso.Diaz(Yavuz)

          Ferrari’de hatalar bitmez 😀 . Ferrari’de hata yapmak artık adet oldu bir gelenek haline geldi.

  50. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    Mercedes’in, Rosberg’e verdiği aşırı yüzün sonucudur bu temas.

    Orada aynı tür ataklar denendi ve hiç birinde temas yaşanmadı.

    Rosberg denilen Britney kılıklı dengesiz: Biraz sabretmesini öğren. Tek atak şansın yok. Koca yarış var ve adamın yarışının içine ettin.

    Belki de kendi galibiyetini de Ricciardo’ya hediye ettin.

    Mercedes artık gereken önlemleri almalı. Yoksa Hamilton bir gün arkadan bodoslama dalacak bu dengesiz herife.

  51. Alttaki yorumu yanlış yere yazmışım.

    Alonso belki arka sıralarda kaldı fakat araç nasıl kullanılır bütün pilotlara ders verdi. Şampiyona lideri Rosberg en basit pozisyonda bile nerede frenleme yapması gerektiğini bilmezken, Alonso’nun önündeki pilotun bilinçsiz savunmasına rağmen aracını sağlam şekilde finishe getirmesi bana göre ayrı bir takdiri hakettiriyor. Alonso iyiki yarışta vardı da güzel bir yarış izleme şansını verdi bize.

    1. alo ya gerçekten yazık oldu. mag rai den sonra diğer ferrari alo yuda yaktı.

  52. scuderiaferrarimarlboro avatarı
    scuderiaferrarimarlboro

    Veee KRAL yüzümüzü güldürdü. Kimi sonunda fernandoyu mağlup etti, bunun önünü açacağına inanıyorum artık.Ayrıca apabildiği tek şey milleti dışarı itip, aptalca hareketler yapan magnussen umarım cezasını alacaktır. Olan tabi fernando’ya oldu. Ama asıl 3. galibiyetini alıp vetteli bir kez daha alt eden ricciardoya tebrikler. Ayrıca yuhalanmaları şahsımca hak etti rosberg, hamilton’ın kanına girmeye devam ediyor. Yarış boyu lewisi 16. 17. arası görmek beni biraz üzdü doğrusu….

  53. Ben objektif yorum yaparım.Yarışın tebrik edilecek 2 ismi var.Biri Raikkonen diğeri ise Ricciardo.Nedenlerine gelirsek Raikkonen şu araca rağmen gayet iyi iş çıkardı.Ricciardo’da bir ara 5.sırada olmasına rağmen fırsatları çok iyi değerlendirip yarışı aldı.Vettel ile olan farkını görüyoruz.4 şampiyonluğu olan pilot Ricciardo’nun yanında çok sıradan kalıyor.

    1. Vettel arkasindakileri tutmasaydi.Zor gorurdu galibiyeti.Dogruya dogru adam iyi savunma yapti bugun.Son tura girerken sekizinci idi.Aradan siyrilip besinci olmayi bildi.Bir tebrikte Raikkonene.

    2. Vettel’in hatasını değerlendirip önüne geçmesi çok iyiydi. Vettel, bu sene ciddi anlamda sıradan bir pilot gibi sürüyor. Sadece savunmaları iyi. Kanada’da Massa’ya karşı aracı ortalaması olsun, diğer pistlerde olsun. Ancak bugün pistten çıkışında bile drift yaparak çıkıyordu. Ricciardo kadar kontrol edemiyor aracı, araca hakim değil. Birde motoru ceza almamak için önceki kullandıklarından kullandı sanırım. Ne kadar etkiler bilmiyorum ama etkilese düzlüklerde etkilerdi. 🙂

  54. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    Rosberg şampiyonluğa ilerliyor.Ben,Hamilton’un almasını isterim ama böyle hataları yaptıkça şansı git gide azalıyor.Kaza,genel olarak bakarsak bir yarış kazası gibi duruyor.Rosberg orada burnunu sokmasa bu temas yaşanmayabilirdi.Bu tür durumlarda Alonso gibi kazadan kaçınmak bence daha iyi ama hem yarışın hem şampiyonanın kaderini bu temasla değiştirdi.

    Ayrıca bu tür teması yapan pilotlarda gördüğüm en fazla ufak tefek ön kanat kırılması oluyor.Önde giden ise ya spin atıyor ya lastiini patlatıyor.Yani Rosberg’in bunu düşünmediğini sanmıyorum.Bu yüzden çok konuşulacak ancak hiçbir sonuç alınamayacak bir olay.Son olarak yarışı kazandığı için tebrik ediyorum

    Ferrariye değinmeden bir yarış geçersek olmaz.Hele böyle hatalar zinciri bir haftasonu asla değinmeden geçmemeliyiz.Bu kadar çok aptal adam bir araya toplanmışsa orası kesinlikle Ferrari garajıdır.Nasıl oldu ve ne oldu da 15sn kala mekanikerlerin araç yanından uzaklaşması prosedürünü uygulayamadılar?Neden son zamanlarda hep en geç antreman seansına katılan,sıralamada tura en son başlayan,en kötü tercihi yapan takım haline geldik.Ben ne formula 1 de ne Ferrari de böyle bir grid hadisesi görmedim.Her geçen gün biraz daha rezil kepaze oluyorlar.

    Alonso-Magnussen savaşı ise herkesin malumu oldu zaten.Fazla sert bir savunma ve aracı dışarı attı.Çimenlere çıktığı yerde ciddi bir kaza olabilirdi.Serhan Acar’da tıpkı böyle belirtti.Muhtemelen bir ceza alacak.Magnussen bir çaylak ve sezon genelinde gördüğüm kadarıyla Ferrari pilotlarına fazlaca zararı oldu.Ne diyelim zaten berbat bir haftasonu bizi bekliyordu bu işi perçinledi.

    Kimi ise burda başka sürüyor arkadaş.Adam ilk kez öyle veya böyle Alonso’nun önünde bitirdi.Tabi çok fazla sıkıntı yaşadı Alonso ama işte olabilecek en büyük şansını değerlendirdi.Kendisini tebrik ediyoruz.

    Bu sene enteresan yarışlar izlemeye devam ediyoruz.Motor sesi berbat denecek düzeyde ama yarışlar zevkli.Son turlar inanılmaz çekişmeler oluyor.Bakalım son gülen kim olacak…

  55. Şampiyona lideri ve Yuhhhhhhhh sevgiyle selamlıyorum hepsini.

  56. jules bianchi fan club avatarı
    jules bianchi fan club

    Yarışın son bölümü süperdi abi ya 😀

    J.Button,Magnussen,Vettel ve Alonso harika bir final yaşattılar hepsine helal olsun. 😀 Magnussen’de ciddi anlamda iyi bir performans var.
    Seneye Honda ile inşallah güzel bir araç üretir McLaren Magnussen’i daha iyi izlemiş oluruz bizde. 🙂

    Rosberg’i yuhlayanlar da ayrı değişik.Ne yapmışta yuhalanıyor.Saygısız insanlar.

  57. O pilot olacak Rosberg ehliyeti ve ya pilotluk iznini bakkaldan mı aldı ? O herife ehliyet veren hayatının hatasını yapmış. Üzgünüm biraz sert oldu ama hakketti.

  58. hahahahahaha. Eddie Jordan verdi gazı yuhalattı yine Rosberg’i 😀

  59. Alonso’ ya gelen gecen yapistirdi tokadi, yazik.

  60. 99 dan beri yarışları izlerim bir çok sürücüye zaman zaman gıcık olmuşumdur ama asla nefret etmedim ta ki Rosberg’e kadar her neyse bu şekilde şampiyon olacak belli ki . İlk defa bir hafta sonunda Rosberg’i beğenmiştim ta ki yarışa kadar ne kadar vasıfsız bir pilot olduğunu gösterdi bence… Ayrıca Magnussen’e de değinmeden geçemiyeceğim kaç yıllık Mclaren taraftarıyım (geçen sezonu izleyemedim o yüzden Perez’İ katmıyorum) bence Kovaleinen den sonraki en kalitesiz pilotumuzdur. Mclaren resmen balon getirmiş bu sene yazık. Bottas’ı da kutluyorum yarışım yıldızıydı ayrıca RAikkonen’i de tebrik ediyorum umarı düzelişin başlangıcı olur bu yarış.

    1. Ayrıca Magnussen’in salaklığı yüzünden Alonso’ya da yazık oldu…

  61. Şu pistte yüksek downforceun bi işe yaramadığını yıllardır görüyoruz düşük downforce ve drs ile birlikte düzlük hızı SPA’da aşırı kolaylık sağladığını biliyoruz ama Ferraride düzlük hızı diye hiçbişey yok.
    Magnussene yumuşak diyodum sezon başından beri ama öylesi daha iyiymiş bu nedir arkadaş hadi alonsonun tepki gösterdiği ilk sert savunmasına bişey demeyelim o normal de son 2 si korkunç bariz dışarı itti şimdi Magnussen ceza alsa nolacak neye yarar! Alonso böyle sorunlu geçen bir yarış gününde bile hasarı azaltıp max alarak 5. olacaktı takım arkadaşının arkasında.O 4lü karambol içine girince dedim Button en önde cıkar ne yapıp edip hayret olmadı o da Magnussen yüzünden yine.Raikkonenin temposu çok iyiydi Bottas da Massanın hiç ortada olmadığı bir günde iyi iş yaptı .Ricciardo da alıştı galibiyete artık tadını aldı bırakmıyor 🙂

  62. riccardo y bottas a tebrikler bu yilin tarismasiz yildizlari. nico nun yaptigi biraz manidar. kimi iyi is ckardi. alonso nun magnusse ne el hareketi cok yersiz di ne bekliyordu yol vermesini mi ? ve son turda vettel e arkadan dang diye carpmasi.

  63. Magnussen Alonsonun yarışını mahvetti.Alonsoya 2 sıra kaybettirdi.Bu arada Ricciardoya tebrikler 😀 😀

  64. Raikkonende artık lastik diye bişey kalmamıştı bottasta geldi geçti zaten motor diye bişey yok Ferraride.2 pit stop erken oldu Raikkonen için bi 3-4 tur daha gitmeliydi podyum belki olabilirdi.

    Magnussen-Alonso mücadelesi içinse magnussen o virajda daha once kapıyı kapattı alonso giremedi yine deneyince bu sefer dışarı taştı.Magnussende hata yok savunma yaptı,Alonso girmemeliydi içeri orda.

    1. Rai 25’de girse şansı olabilirdi ama pistte o kadar kalsaydı bottas pitlerde önünde çıkıp farkı arttırabilirdi,bugün Ferrari’nin Kimi için stratejisinin kötü olduğunu kimse söyleyemez.
      Ferrari aslında beklemediğim bir şey yapıp Alonsoya bu yarış öncelik vermediler cezalı olduğu için,mantıklı olan buydu belki de,ama Alonso kesinlikle mutlu değildir,sonuçta pist pozisyonuna sahipti ve önceliği onun alması gerekiyordu,ki alonso pite önce girse Raikkonenle aynı yerde bitirirdi aşağı yukarı.

      1. İlk kez Raikkonen alonsodan önce pite girdi ferrari kariyerinde.eğer önde olan pilot önce pit stop yapıcak diye bi kural varsa Ferrari bu konuda Alonsoyu hep ilk pite aldı zaten biz rai taraftarıda Ferrarinin pit stop konusunda alonsoyu hep önce almasına kızıyorduk.

      2. Burak Karaküdük avatarı
        Burak Karaküdük

        Erennnn!Ne yapıyorsun,nerelerdesin?Arkadaş bir ara sor.Bu arada tebrikler adamın önde bitirdi 😀

      3. Alonso’nun temposu yarışın ilk turlarından itibaren düşüktü. Rai’nin durumu daha iyiydi bugün. Stratejide hata yaptıklarını söyleyemem. Ama araç biraz daha iyileştirilmiş gibi.

  65. puan olarak önde olmak ne güzel, her yere burnunu sokuyorsun. yarış kazası deniyor ama orayı o şekilde nasıl dönmeyi hayal ediyordu anlamadım. vettel neredeyse bir araç önde olmasına rağmen hamilton’a geç de olsa yeri bırakmak zorunda kaldı.

    ricciardo ve bottas harikalar gerçekten. massa’ya ne oldu yahu, bir kere bile ekrana gelemedi.

    redbull’un arka kanadı gerçekten işe yaradı. ferrari düzlük sonunda ancak 300ü geçiyordu, bu performans ile monza daha zorlu geçebilir.

    1. bahadır sezgin avatarı
      bahadır sezgin

      Aracında debris oldu Massa’nın. Sağ olsun williams ekibi en başından beri bildiği halde 2. pitstopta aracı temizledi. 🙂

  66. bus stop sonrası resmen içim acıdı ferrariye 😀

  67. Rosberg icin AHMAK desem iltifat yerine gecer.Hamilton’un lastigini patlat.Kendi kanadini kir.Ustune tur bindirmen gereken adamlar yarisi kazansin.Hemde ucuncu kez.Takimimi ahmaklar yonetiyor.Ne diyim.Acilen her iki pilotuda kovmak lazim.

    1. Mehmet Günaydın avatarı
      Mehmet Günaydın

      Kardeş senin takımın şampiyon olacak ne bu kin ? Rosberg bir Alpan panzeri tabiki o şampiyon olacak kim olacak ?

      1. Kimin sampiyon oldugu beni hic ilgilendirmiyor.Ikiside bu koltugu haketmiyor.
        Rosberg Couldhard olma yolunda ilerliyor.Hakkinene carpislarini hala hatirlarim.Ben Hamilton’un yerinde olsam odunla dalarim.
        Bu aracla Danica Patrick yarisi kazanirdi.Gerisi bos.

    2. Sonuna kadar katılıyorum ikisine şutlasak çok güzel olur, kendi ellerimizle gene yarışı verdik.O ahmak her geçen gün daha da sinirimi bozuyor.

  68. F_Alonso Diaz avatarı

    Aracı hızlı olan kimseyi tebrik etmiyorum anasını satayım. Hem araç hızlı hem drs var, daha neyini tebrik edeyim.

    Tebrik edilecek tek adam Rai………… Bu kodar boktan bir araçlan bu pistte yine konuşturdu klasını. Bir ara kazanacakmı lan yoksa falan oldum yeminlen…

    Alonso ya gelen vurdu giden vurdu, magnussen petrov gibi aslan kesildi şampiyonluğa gittiği için, inşallah alır cezasını aklı başına gelir. Savunma yaparsın anlarımda yanındaki Alo olmasa 40 tane kazaya sebep olmuştu.

    Alonso da da bir arıza vardı herhalde araç 305 den yukarı çıkmadı çünkü, Vettel DRS olmadan 323 görebiliyordu.

    Reizillik. Yahu şu ferraride bir tane mi adam çıkmaz be kardeşim al birini vur ötekine. Daha yarış başlamadan 5 saniyeyi geçirdiler adama.

    Önümüze bakacaz.. Hep bakıyoruz gerçi. Boyun öyle kaldı..

    1. Aslında Alonso hata yapıyor.Vuracaktı 1 tane Rosberg gibi ne güzel yarışın ilerleyen bölümünde keyfine bakacaktı.Artık F1de çamur yapan kazanıyor.

      1. vurduya vettele arkadan gecilince son turda ceza almasi gereken burda alonso.

        1. Alonso orda gayet doğru çizgiden döndü.Ne yapsaydı dışardan dönme gibi bir duruma gidip Button’a mı geçilecekti? Tamamen bir yarış kazası o.Zaten olan Alonso’ya oldu kimi ilgilendirir ki.Dediğim lastik patlatmak.Alonso’nun orda Vettel’e vurma gibi bir amacı yoktu.

    2. Magnussen sezonun ilk yarisinda da hatirlarsaniz kimi ye karsi kasap gibi suruyordu. F1 deki degisim bu tarz seyleri beraberinde getiriyor ne yazikki.

  69. bahadır sezgin avatarı
    bahadır sezgin

    Ricciardo mükkemmel bir iş çıkarıyor. Gelecek yıllarda kesinlikle onu şampiyon olarak görücez. Bottas’a da tebrikler o da iyi bir iş çıkardı. Ne yazık ki Williams Massa için pek bir şey yapmadı. Yarışın başından beri Massa’da debris varmış ve debris’i 2.pitstopta temizlediler. Utanmadan bir de ”debrisin temizlenmesi işe yaramış gözüküyor. Massa şu an pistteki en hızlı isim” şeklinde bir tweet atıyorlar. Hayır o debrisin adamı yavaşlattığını biliyorsun ilk pitte neden temizlemiyorsun? İnsan sormadan edemiyor…

  70. tebrikler ric ama rosberg in gecıs hatası acemice gp2 yarıscısı gıbı hatası magnussen yaptıgı ıs değil f1 bile almak suc onu alonsoyu oldurecektı nerdeyse tabana zarar gelmistır bile boyle yarıs olamaz da mekanıkerlerın hatasınıda cektı yuksek downforce ayarları da olması kotu oldu

  71. Rosberg yuhalandı. Çok iyi bir sezon geçiriyor ancak açıkçası bir türlü ısınamıyorum kendisine. Hamilton’un en kötü 18 puanını yedi.

    Mercedes kanat kırana kadar devam demişti. Bakalım bundan sonra ne yapacak? Bundan sonra mücadeleye izin vermese ne olacak sanki? Kritik bir yarışta diğer pilot ciddi dezavantajlı duruma düştü. Hamilton yarışmak istememekte haklıydı bana göre.

    Ricciardo’ya tebrikler. Hayal edemeyeceği kadar başarılı bir sezon geçiriyor cidden.

    1. hala devam ediyor yuhalama.

  72. KimiRaikkonen7 avatarı
    KimiRaikkonen7

    rai nin bottasa fernandonun da şamar oğlanına dönmesi son turda ferraride işlerin yolunda gitttiğini gösteriyor dominiğin laneti 😀

  73. Ben de buna kesinlikle katılıyorum.Şuna bak testlere katılamayan Renault motorlu araçlar bile gayet güzel atak yaparken Ferrari’nin bir aracı geçmesi için vura vura geçmesi lazım.Başka türlü geçiş imkanı yok.

  74. F1’in en karaktersiz pilotu Rosberg yine hünerlerini sergiledi. Şampiyonluğun olacağına biraz şerefin olsun.

  75. Dün Ricc mercedesin peşinde olacağız diyince bu da iyi alıştı diyenler bir daha düşünmüştür umarım 🙂

    1. Mehmet Günaydın avatarı
      Mehmet Günaydın

      hahaha aynen kardeşim çok haklısın

    2. ahaha 😀 Aynen 🙂

    3. O bendim.Ne olduki?Sana Ricciardo yarisi kazanmis gibi gelmis olabilir.Gercekte olan ise bizim iki embesilin yarisi elleri ile vermesi.

      1. Mehmet Günaydın avatarı
        Mehmet Günaydın

        Haticeye değil Neticeye bakıcaksın

        1. Vettele ne diyon?Ricciardo uc yaris kazandi.Simdi evde yataga uzanmis agliyor diyorlar.

          1. Mehmet Günaydın avatarı
            Mehmet Günaydın

            Kimse yenilmez değildir benim öyle takıntım yok sizin gibi takım arkadaşına yeniliyormuş yok eziliyormuş. Herkesi malup eden biri çıkar daima. Bakın geçmişe ölümsüz yada yenilmez olabileni var mı ? Onun için ben pilotumu ve takımımı böyle destekliyorum sizin gibi takım arkadaşına söverek değil.

      2. sonuç olarak Mercedes’in efsane şekilde domine ettiği sezonda farklı bir takımdan yarış kazanabilen tek sürücü Ricciardo

  76. Ayrıca Magnussen denen kazma 1 araç boşluğu yer bırakması gerekirken gidip çime kadar sürdü Alonso’yu.Kesinlikle 20 saniye cezası ve gelecek yarış için grid cezası alması lazım.

    1. evet hiç yer bırakmadı yazık oldu alo ya.

  77. Yalnız bu Rosberg istediği saygıyı hiç ama hiç bi zaman göremeyecek malesef. Artık bunu kesinleştirdi gibi bişey. Kendi ellerinle kendini rezil etmeye devam ediyor hala.
    Hem kendi yarşını mahvet, hem güya takım arkadaşın olacak Hamilton’ın yarışını tamamen yok et. Hem de yarış boyunca sürecek ve yarışa renk katıcak bi kapışmayı yok ederek seyircilerin istediği yarış zevkini ortadan kaldır.

    Eminim o teması bilerek yapmadı yani, o kadar da değil. Kendisi de zaman kaybetti sonuçta. Ama yarışın ilk turunda Vettel kendisini geçerken ve onunla kapışırken bile çok daha temkinli davranıp mesafe bırakan, ve kaza yapmaktan kaçınan Rosberg, git sen takım arkadaşınla kapışırken temastan kesinlikle ama kesinlikle hiç kaçınma, körlemesine içeri dal, atak işe yaramayınca da ayağını gazdan son anda çek. Temas olur tabi yani ne olacaktı başka ?
    Vettel bile o kadar hırsına rağmen ve güzel bi atakla Hamilton’dan liderliği koparmak üzereyken temastan kaçınmıştı ve şikanı kesmek zorunda kalmıştı ve Rosberg’e geçilmişti. Vettel bile başka bi takıma karşı böyle saygılı davranıp son damlasına kadar savaşıp yine de doğru anda ayağını gazdan çekebiliyorken, Rosberg’in böylesine aptalca ve hesaplamadan deneme yapıp, ayağını gazdan çekmek için de bu kadar geç kalıp, yok yere temas yaşatması tam anlamıyla bi hayal kırıklığı ve rezilliktir bana göre…

    Bu tip olaylarla birlikte kendisine olan saygıyı günbegün azaltmaya devam ediyor.
    Monaco’dan beri psikolojik olarak üstünlük kurmak için pist üstünde yaptığı rezillikler ona puanlara ulaşmasına yardımcı olur ama kaybettiği saygının ve değerin önemi çok daha fazla bence.

  78. Alonso.Diaz(Yavuz) avatarı
    Alonso.Diaz(Yavuz)

    Çaylak bozuntusu Alonso’nun yarışını iyi baltaladı .

  79. Startta geçilmeyi yedireme bilerek kasıtlı olarak adama çarp puan farkını aç ohh ne güzel.

    1. Mehmet Günaydın avatarı
      Mehmet Günaydın

      Hamilton yol vermesini öğrenecek o zaman takımdaki diğer pilotu sevmeyen taraftarmı olurmuş ?

      1. Sen benım yorumlarıma daha cevap mı yazıyorsun be adam defol git kutlamanı mı yapıyosun ne yapsıyosun !

        1. Mehmet Günaydın avatarı
          Mehmet Günaydın

          Sana cevap verilemez diye bir seçenek mi var sitede ?

          1. jules bianchi fan club avatarı
            jules bianchi fan club

            Sakinleş Sinan…

      2. bahadır sezgin avatarı
        bahadır sezgin

        Sen nediyorsun arkadaşım? Adam startta geçmiş bir de yol mu verecek? Macaristanı kast ediyorsan o takım emri değildi sadece yarış mühendisinin verdiği bir emirdi. Toto ve Niki’nin payı yoktu.

      3. Mehmet bak iste sen bu yuzden ozluyoruz : )
        Yol vrrmesini ogrenecek diyorsun da kapiyi mi accak adama arkadas.Nasil bi dusunce anlayamadim.
        Seyirciler bile yuhaliyor ama bizim.Mehmete bakin :)))))

        1. Mehmet Günaydın avatarı
          Mehmet Günaydın

          O zaman lastiği patlayacak üzülmeyeceksiniz önünüzdeki yarışlara bakacaksınız. Şampiyon Rosbergi tebrik ediyorum.

      4. Alonso belki arka sıralarda kaldı fakat araç nasıl kullanılır bütün pilotlara ders verdi. Şampiyona lideri Rosberg en basit pozisyonda bile nerede frenleme yapması gerektiğini bilmezken, Alonso’nun önündeki pilotun bilinçsiz savunmasına rağmen aracını sağlam şekilde finishe getirmesi bana göre ayrı bir takdiri hakettiriyor. Alonso iyiki yarışta vardı da güzel bir yarış izleme şansını verdi bize.

        1. galiba vettele captigini gormemissin vettelin lasigini patlatacakti nerdeyse ve kendinin de on kanadin sol tarafini his etti 1. virajda yaisi iyi izleyin

      5. jules bianchi fan club avatarı
        jules bianchi fan club

        Sinan Uzunoğlu

    2. Geçiş için boşluk bırakmasın önünü kapatsın, sonra kasıtlı vurdu olsun. Magnussen için boşluk bırakmadı Alonso’ya dersiniz. Hamilton bırakmak zorunda değil ama di mi?
      Ayrıca yönetici de olsan, karşındaki birisine defol git demek yakışmıyor. Biz desek direk cezalandırılırız 😉 İmam-cemaat ilişkisini düşünün yorum yaparken. Cezalandırılacak hareketleri öncelikli olarak baştakilerin yapmaması lazım.

      1. Mehmet Günaydın avatarı
        Mehmet Günaydın

        Allah razı olsun kardeşim yöneticiyim diye doğru söyleyeni hemen sansürlüyorlar

        1. Mehmet kardesim.senin zorun Hamiltonun Vettelden daha iyi oldgunu kendini yetirememen bu yuzden rosbergi savunmalarin.
          Su sitede herkes biliyorki Hamilton herturlu rosbergi samarlar herturlu.sendr dahil..ama kardesim adami brakmiyorlarki.
          Sen rosbergi savunmaya devam et.
          Hamiltinsuz bir yaris iste bole olir.kos kos oturursun.sok iki tur olmasa heycen adina hicbisey yoktu.onada Alonso saolsun.Birde bottas.Senn vettelede tebrikler 3 uncu basladi 5 inci oldu.iyi is.

          1. Mehmet Günaydın avatarı
            Mehmet Günaydın

            Hamilton Vettelden iyi pilot olması için 4+ yapması lazım onun için geri kalan şeylere cevap verme gereği bile hissetmiyorum sana karşı 😀

            1. Hahaaahahahah

      2. mrtsnr, senin savunduğun adam pilotların kaza yapması için dua eden biri. Böyle bir adama saygı göstermem ben kendi adıma.

      3. bu yoruma katılmamak mümkün değil. bizim milletimizin genel problemi zaten objektiflikten uzak kalmak. magnussen savunma yapınca yeteneksiz balon deniyor, hamilton aynı savunmayı yapınca vay efendim rosberg karaktersiz burnunu sokmasaydı vs.
        bir insanın taraftar olmasında hiçbir yanlışlık yok yeter ki mantıksızlık derecesinde duygusal olmasın.
        hamilton kazadan sonra mızmız çocuklar gibi sürekli motoru koruma bahanesiyle yarıştan çekilmek istedi. takım onu ısrarla yarışın içinde tutmak istemesine rağmen. bu profesyonellik mi şimdi?

  80. Bir Ferrari klasiği.Yine en geç pit,yine hatalı strateji.Ben artık ne diyeceğimi şaşırıyorum.Madem geç pite alıyorsun niye ilk pitte 5 sn beklersin.Yarışın sonuna doğru cezanı çeksene.Aslında bunlar daha belalarını bulmamışlar.Alsalar Alonso’yu Raikkonen’den 1-2 tur önce şuan galibiyeti konuşuyorduk.

    1. Bunun için belli bir kural var kafana göre 5 sanıye cezası cekemıyorsun..Cezayı aldıktan sonra 4-5 tur içinde cezayı çekmesi gerekiyor. Net bilen arkadaşlar aydınlatsın ama böyle diye biliyorum.

      1. Eski kurala göre cezayı aldıktan 3 tur içinde pite girmeniz gerekirdi ve ceza ile normal pit i aynı turda gerçekleştiremezdiniz. Örneğin 14. tur lastik değiştirmek için pite geliyorsunuz, o tur pitte yalnızca cezanızı çeker ve sonra piste geri dönüp 15.tur tekrar pite gelirdiniz.
        Şimdiki kurala göre ise cezayı ilk pitte çekmek zorundasınız ancak pitle birleştirebilirsiniz, bugün olduğu gibi.

        1. İlk pitlerde çekmek diye kural mı var? Onu da ben tam bilmiyordum.Bilgi için teşekkürler.Fakat Alonso bunlara ne dese az.Gidin diyor aracın yanından hala bekliyorlar.

          1. Yanlışta biliyor olabilirim, çünkü bu sene her kim ceza aldı ise ilk pitinde cezasını çekti. Ona itafen söyledim.

      2. Bu sene öyle bir kural yok.Cezayı yarışın istediğin bölümünde çekebilirsin.

      3. FerrariFanTR avatarı

        pitten gecme cezalarını 3 tur içinde, dur kalk cezalarını ise istediğin zaman çekersin.

      4. Alonso.Diaz(Yavuz) avatarı
        Alonso.Diaz(Yavuz)

        Bildiğim kadarıyla bu 5 sn bekleme cezaların da hemen pite gireceksin diye bir durum yok . Pit yolundan geçme cezaların da olabilir . Örnek: Alonso’nun silverstone yarışı .

      5. Yanlış biliyormuşum. Formula1 in resmi sitesinde yazanlara göre;

        Her türlü ceza takımın bilgilendirilmesinden en geç 3 tur içinde çekilmek zorundadır. Dur-kalk cezaları dahil.

    2. Kimi_Raikko_Forza avatarı
      Kimi_Raikko_Forza

      Daha iyi bir yerde bitirebilirdi ama galibiyeti falan konuşuyorduk demen komik olmuş 🙂 Çünkü 5 sn cezası yedin ve 3-4 tur geç pite girdin diye 1dk dan fazla fark yemezsin.

      1. Alonso’nun yediği farkın sorundan olduğunu herkes biliyor.Adam ilk pitlerde Raikkonen’in önündeydi.2 tur pite erken alınsa hem 5 saniyeyi telafi eder hem de ilk 2 sırada olurdu.Hadi diyelim galibiyeti bırak en kötü ihtimal podyumu alırdı.

        1. Aynen galibiyeti bırak podyum da olmayabilirdi.Alonsoyla Raikkonen tüm yarış boyunca aynı tempodalardı muhtemelen Raiyle Alo 4.lük mücadelesi verirlerdi .Neyse ki starttaki enteresan problem Raikkonen’i bulmadı da herkesin başına gelebileceği görüldü 🙂 Ceza alınca sadece 5 saniye kaybetmiyosun Magnussenin mercedes moturunun arkasına düştüğünden fark açıldı tabi 🙂 Ne olursa olsun bugün düşük downforce ile yarışsaydı Ferrari Raikkonen podyumda olurdu.Alonso da Magnussenle uğraşmadan rahat geçerdi 2.sektörü bi şekilde kurtarırdı bu pilotlar.Garip hatalar vardı bugğn Ferrari’de

    3. Önceki yorumlarımı düzeltiyorum.

      More severe are the five- and ten-second time penalties (also commonly known as a stop-go penalties) where the driver must not only enter the pits, but must also stop for five/ten seconds at his pit before rejoining the race. During this time the driver’s team are not permitted to work on the car or change the car’s tyres.

      In the case of all three penalties, a driver has three laps from the time his team is notified in which to enter the pits. Failure to do so may result in a black flag and the driver being excluded from the race.

      kaynak : http://www.formula1.com/inside_f1/rules_and_regulations/sporting_regulations/8683/

      ceza her ne olursa olsun ilk 3 tur içinde uygulanmalıdır. Ancak dur kalk cezalarından sonra araca müdahale edilebilir. ( elbette 5 ya da 10 saniye sonra )

  81. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Ben böyle muhteşem yarış görmedim Ricciardo yine fırsatçılığını konuşturdu ve tempoyu ayarladı yarış öncesinde dediği gibi Mercedeslerin hata yapmasını bekledi çok beklersin diyenleri yanılttı. Yarışa damgasını vuran ilk turda Vettel oldu o atağı yapmayıp ikincilik için yerini korusaydı Rosberg Hamiltonla temas edip lastiği patlamayan Hamilton galip gelecekti. Takım olarak çok iyi işler yapıyoruz sezon başındaki görüntüye göre YEEEEEEAAAAH

  82. Nico bilerek çok usta işi çarptı çakal
    Riccardo harika bir pilot muazzam işler yapıyor harika bir galibiyet daha aldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir