Hamilton, Rosberg’in Sürüşüne Anlam Veremiyor

Lewis Hamilton, Belçika yarışının daha başında kendisi ile temas yaşayan takım arkadaşı Nico Rosberg’in sürüşüne anlam veremediğini söyledi.

Yarışı ilk sırada götüren Hamilton, henüz ikinci turdayken uzun düzlüğün sonunda Rosberg’in kanadının arka tekerleğine temas etmesi sonucu lastiği patlayınca bu avantajını kaybetti.

Hamilton “Ne olduğunu gerçekten anlamadım. Arka tarafta büyük bir sıkıntı hissettim. Ben ona boşluk bıraktım. Gerçekten anlamıyorum.”

“Gerçekten kendim ve takım için kötü bir sonuç.  Sadece garajda benim tarafımda olanlar değil, tüm takım olarak zor bir sene geçiriyoruz.”

“Bunlar takım için iyi şeyler değil. Çok kolay bir şekilde 1-2 olabilirdik.” dedi.

Yarışı erken bırakmak istemesi konusunda Hamilton “Pes etme durumu değildi. 40-50 puan downforce kaybettim.”

“Bir şey yapamıyordum. Sadece aracı sürüyordum. Romain Grosjean’ı yakalayamadım. Güvenlik aracı piste girse dahi önemli değildi. Geçiş yapamazdım. Adrian Sutil benden uzaklaşıyordu.”

“Son yarışta bir motor yaktım. Daha şimdiden Nico’dan bir tane eksik motorum var.” dedi.

 

http://www.youtube.com/watch?v=lhbDTwhJTMg


Yorumlar

“Hamilton, Rosberg’in Sürüşüne Anlam Veremiyor” için 41 yanıt

  1. ah be karaoglan…bızde anlam veremıyoruz kı…hırsından catlıycak rosberg sana kaptırırsa sampıyonlugu..rıc e kaptırsa bu kadar koymaz galıba.. 😀

  2. Bu konuda objektif yorum yapmak gerekirse Drs açılmamışken atak yapan bir pilot risk alıyordur. Drs henüz enable olmadan eğer bir pilot atak yapıyorsa , öndekinden bariz şekilde hızlıdır bunu kabul edelim.

    Nico Rosberg’in düzlük hızı Drs hızı kadar kifayet etmeyince geç fren yapıp bu viraj için dışarıda sonraki viraj için içeride kalmayı planlıyor. Hamilton Rosbergin çizgisini biraz daralttığı için, Rosberg dışarı çıkmamak adına aniden frene basıyor ve sonraki virajda çekiş yakalamak için aracı hızla sağa çekmeye çalışıyor. Bu sırada Hamilton yeterince önde olmadığı için Rosberg arka tekere cm’lik değiyor. Tabii 150 km hızla cm’lik bile değseniz, sizin kanatınız da kırılır, öndekinin lastiği de patlar.

    Ben Hamilton-Massa temaslarını da geçmişten hatırladığım için Hamilton bu konularda sabıkasız, tamamen suçsuzdur diyemem. Eğer bir pilot Alonso kadar ihtiyatlı değilse bu tip durumlarda Hamiltona dokunabilir, temas edebilir, ikisini birden biçebilir. 2012 İtalyada galiba ya Maldonado ya Grosjean Hamiltonla temas yaşamıştı. Yani hamilton temas yaşama konusunda olağan şüphelilerden biri.

    Ben Rosbergin öyle temasçı-çirkef bir pilot olduğunu düşünmüyorum. Çok ihtiyatlı oluğu için mesala macaristanda vergne’yi geçemedi. Yine cesaret edemediği için Bahreynde Hamiltonu geçemedi. Kahraman olmakla darmaduman olmak arasında çok ince bir çizgi vardır. Hamilton bu tip durumlarda temasları göze aldığı için kimi zaman olağanüstü geçiş yapan kahraman modunda oluyor kimi zamanda karşısındaki kolay yem olmuyor ve bu durumda darmaduman oluyor.

    Aynı temas 2013 Malezyada Alonso ve Vettel arasında olmuştu. Alonso aynı şekilde viraj döneyim derken Vettele temas edip kendi kanadını kırmıştı. Bu işler birazda şans işi. Şans yanınızda olursa salt lastiğe temas edersiniz öndekinin yarışı mahvolur, eğer bahtsızsanız tam janta denk gelir kanadınızın iki ucu da kırılır. hatta düşer. Sizin yarışınız mahvolur

    Bu olayda Rosberg nispeten şanslıydı, kanatın sağ tarafıyla işi kurtardı. Dediğim gibi şu an Hamiltonun yerinde Rosbergte olabilirdi. Rosberg o kadar şanslı ki aracına poşet gibi, lastik gibi bir şey yapışıyor buna rağmen o lastik cisim direksiyona falan dolanmıyor. Bir adam eğer şansı yanına almışsa artık kimsenin elinden bir şey gelmez.

    Hamiltona gelince artık riskli sürmekten vazgeçecek. Geçmişten neden ders almıyor? Massa ile onlarca temas yaşadı, yine farklı isimlerle temas yaşamışlıkları var. Kontrolsüz güç, güç değildir. Bahreynde mesela aynı şartlar altında Rosbergi 3-4 defa çizgi dışına taşırdı. Ben hem en mükemmel savunmacıyım hem de en iyi geçiş yapan pilotum demeye kalkarsanız günün birinde temas kaçınılmaz olur. Alonso gibi dengeyi tutturmak zorundasınız.

    Alonsonun bu sene tamamlayamadığı tek bir yarış yok. Puan alamadığı tek bir yarışta yok. Çok tehlikeli yarışlar atlattı, kimisinde Hulkla, kimisinde Massa ile yan yana geldi, kimi zaman Vettel ile inanılmaz riskli mücadeleler yaşadı ama temas etmedi. Çünkü o hassas dengeyi mükemmel şekilde tutturdu.

    Yarışı kazanamıyorsan 2.liği ezilmişlik argümanı saymayacaksın.Varsayalım ki Rosberg 25 puan alsaydı Hamilton da 18 puan alacaktı. 7 puanlık dezavantaj olacaktı ama psikolojikman bir istikrar olacaktı. Gelecek yarış için kamçılayacaktı o ikincilik. Şimdi ise 18 puan kaybı var. Daha da önemlisi moralmen çöküş var, daha da önemlisi artık takımın Rosberge oynadığını açık şekilde görmüşlük var. Bu şartlar altında kariyerinde bulduğu en hızlı araç olan Mercedesten şampiyonluk göremeden ayrılacak gibi duruyor.

    Rosberg için ise şunu söylüyorum, bazı durumlarda ihtiyatlı davranabilirsiniz ama sezon boyu takım arkadaşınız dışında hemen hemen hiç bir pilota karşı risk almıyorsanız siz tam anlamıyla bir pilot değilsiniz demektir. Pilot dediğin ne Hamilton kadar gözünü karartıp abartı riskler alacak ne de Rosberg gibi ürkek sürecek. Bu dengeyi tutturmak şart. Rosbergin gridte tek risk aldığı pilot Hamilton. Riccardoya yaklaşsa geçebilecek miydi? hayır. Nitekim Vetteli geçemedi lastik yaktı. Öyleyse insanlar bu durumda kişisel hüsumet ve Gp2 hesaplaşması ararlar.

    Rosbergin pilotluk konusunda Hamiltondan öğreneceği şeyler var ama Hamiltonunda Rosberg kadar öğreneceği şeyler var. Mercedesin her şeyi mükemmel, araç mükemmel, ekip mükemmel ama pilotları Kvyattan daha genç ve tecrübesiz gibi yarışıyor. Sanki şampiyon olamazlarsa Dünyanın sonu olacak gibi davranıyorlar. Bu yüzden hızlı araçlarda hızlı olabilirler ama asla parmakla gösterilecek efsane pilotlardan olamazlar.

    1. tüm yazıya aynen katılıyorum. +1

    2. bu neyin kafası ? insan gerçekten hayret ediyor..

    3. Hamilton bu tür mücadelelerde agresiftir. 2011’de Massa’nın sezonunu mundar etmişti mesela. Sırf bazen gereksiz agresif olduğundan hep antipati duymuşumdur HAM’a.

      Ama burada bir kususru olduğunu düşünmüyorum. İkinco paragrafınız da bunu kanıtlıyor bence.

  3. Mercedes sene başından beri kaç olay yaşadı ama hiçbirinde ceza almadan kurtuluyor nedense? Ferrari her yarış cezasını çekiyor ama Mercedes’ten bir pilot kaza yapınca hiçbir şey olmadan yarışa devam ediyor.

  4. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    Hamilton yarış çizgisinde gitmiş.Rosberg çok iyimser atak yapıyor.Pistin o bölgesinde zaten geçmek için yeterli hızı da yakalayamamışken atak yapmak nerdeyse imkansız.Yarışı sunan spikerler de buna benzer konuşuyorlar.Hem bunun geçmişle kıyaslanması saçma.Yok işte x pistinde sen böyle yaptın o zaman al bunu demek olayı asla meşrulaştırmaz.Her olay,her kaza ayrıca vuku bulduğu an değerlendirilir.O hareketler ne kadar yanlışsa bu harekette o kadar hatalı.Ne yapıcaz yani o zaman eskiden adam vuruyorlardı şimdi de vururlar ses etme mi demeliyiz?Bu adamlar kin güdüp intikam için mi yarışıyorlar?Mantığa dikiz

  5. ham ros temasının videosu. herkes kendi izleyip yorumlayabilir kendine göre 🙂 bu başlıkta da paylaşayım.

    http://www.youtube.com/watch?v=mFY1Em0vG4c

    1. Rosberg direksiyonun hakimiyetini kaybediyor ve çarpıyor.Burda Hamilton’a suçlu diyenlerin F1 izlediğine emin değilim.

    2. bana göre iki yol var ya burda rosberg vettel gibi dışarı çıkacak yada 8.sn frenleyip geri çekilecekti

    3. Teması engellemek için dışarı çıkması gerekebilirdi Yarışın 2. turunda bu temas neresinden bakarsan bak yanlış

      1. Soldan bir aracın arka tekerinin yanına kadar girmişin, araç önüne doğru geliyor, fren yapıyorsun frene rağmen öndeki araç önüne geldiği için kanadın kırılıyor. Burada rosberg ekstra fren yapmamış olsa suçlu derim. Ve bunun üstüne, siz diyorsunuz ki araç üstüne geliyorsa sende pist dışına çık. Başka? Hamilton dokunulmazlığa mı sahip. Her seferinde herkesin önüne kırsın, onlarda Hamilton’a dokunmamak için pist dışına çıksın. Ne güzel dünya 🙂

        1. Evet çıkacak Hamilton’ın dokunulmazlığından çok kendisinin kazanacağı yarışı Daniel’e hediye etti Hamilton için değil KENDİ için çıkacak !

        2. Görüyorum da burada bu mantıkta çok insan var deveye hendek atlatmak daha kolay onlara laf anlatmaktan

  6. rosberg power avatarı

    Rosberg’in sürüşü eğitimin şart olduğunu bir kez daha gösterdi.

  7. Hamilton hatalı diyenler nasıl izliyorlar acaba olayın tekrarına bakarsanız görürsünüz aynısı alonsonun başına geldi magnussene rağmen çarpmadı. yukardaki fotoğrafta bile rosbergin geçecek yerinin olmadığı ve çizgi avantajının da olmadığı görünüyor hala neyin kafasını yaşıyorsunz. hele su vettelcilere ne oluyorsa riccardo tokat manyağı yaptı haal konusuyolar.

  8. kimin kusurlu oldugu bariz rosbergin yaptıgı cok acemice

  9. ve o dangalak ekip 40 tur pistte tuttular adamı. 20 tur önce her şey belli idi halbuki.

    yine pek bir şey söylememiş. başına o kadar şey geldi ki, acıyı hissetmiyor demek ki 😛

    1. Pistte tutmalarının sebebi fia’ya yarıştan çekilmek için geçerli bir sebep sunmaları gerekiyormuş. Öyle kafasına göre ben yarışı bırakıyorum diyemiyormuş. Neden olduğunu açıklamak gerekiyormuş o yüzden o kadar uzamış.

  10. oğlum sen böyle konuştukça kafana daha çok vururlar. çek isyan bayrağını artık.

  11. MyN1Fernando avatarı

    Mavi köşe Hamiltoncular Kırmızı Köşe Rosbergciler.Fight!!

  12. Bugün sonra ya pisliğe pislikle cevap vereceksin yada biran önce McLaren’le anlaşıp ayrılacaksın bu lanet takımdan.

    1. Hamilton’ı babam kaçırttı sanki, sen ilk önce sürünen takımına bak.Umarım alırsınız, yıllık 30 milyon dolar verdigimiz adamın Rosberg’i çok rahat yenmesi lazımdı yaptığı hatalar ve mental yönden berbat durumu ortada.W05’in direksiyonunda olmayı hakeden adam hiç kuşkusuz Alonso’dur haline şükret bence her başlıkta altında Mercedes’e kin kusmayı bırakta.Fanı olduğun adamın hiç değilse şampiyonluk şansı var bak Alonso da o bile yok.

      1. Hamilton’un aklını çelen seni 2014’te şampiyon yapacagız diyen Mercedes’tir.Aynı Mercedes her nedense bu sene alman pilotlarına oynuyor toto’nun sezon başından bu yana açıklamalarına aç da bak bi zahmet.Hiç bir şekilde Nico’cuguna toz kondurmuyor! Mental açıdan üst üste 4 zafer kazanırken gayet iyiydi taki çirkef pilotunuz monaco da hileli polü alana kadar dünde aynı şeyi yaptı Lewis gayet iyi idare ediyor durumu hertürlü pisliğe ragmen !

        Ben sürünen takımıma gayet iyi bakıyorum williams ve Force den daha kötü motorla ancak bu kadarını yapabiliyorlar.Siz ne çabuk unutmuşsunuz sürünmeyi 2010-2011-2012 sürünüyordunuz son 2 yılda biz sürünüyoruz demekki sürünme sırası bizdeymiş.

        O zaman merco direksiyonunu hakeden adamı alın.Lewis kurtulsunda sizden.

        1. Hamilton’ı Mercedes’e yaklaştıran Mclaren’in ta kendisidir bunlar bilinen şeyler şimdi detaya inmeye gerek yok. Mercedes’inde bu durumu fırsat olarak kullanmasından doğal bir şey yok bence.Ayrıca Mercedes Lewis’i fikirleri ile bütçesi,projeleri,vizyonu vs. ile ikna etmiştir belki nereden biliyoruz.Şampiyonluk sözü nasıl oluyor anlamadım şampiyon olabileceği bir araç olmasın o, şampiyonluk verilmez hakedinilir alınır.

          İkincisi bazı şeylerin bende farkındayım ama Monaco’da olanlar,Monacodan bu yana Lewis’in kötü mental ve sıralama performansını açıklamıyor. Herkesin beklentisi Lewis’in iki kat fazla maaş aldığı Nico’yu net bir şekilde yenmesi idi ama bunu yapamadı,dayanıklılık sorunlarına tmm ama Lewis bir şampiyon gibi yarışmıyor bu sezon bu ikiliden bende Lewis’i şampiyon olarak görmek istiyorum ama durum bu bence.

          Geçmiş sezonları unutmuş değilim yine gerilere düşebiliriz F1 bu ama sende uslubuna biraz dikkat et o ifadeyi kullanmak istemezdim ama kullandığın kelimeler insanları tahrik edebilecek kelimeler.az olduğumuz olmadıgımız anlamına gelmiyor. Ferrari’ye bu kadar rahat hakaret edebileceğini sanmıyorum.Alonso’nun daha fazla hakettiği açık keşke nerede o günler.

          1. Lanet kelimesi biraz ağır kaçmış bu konuda haklısınız ama o kelimeyi toto’yu kast ederek yazdım Mercedese karşı bi kinim yok.Toto birazcık olsun her iki pilotuda destekleyecek ifadeler kullansaydı bizde aşırıya kaçmazdık.

          2. Muhabbete ortadan gireceğim ama Hamilton iki kat fazla para alıyor diye Rosberg’i performansda ikiye katlaması gerekir gibi kaide mi var ? Eğer bu kadar parayı Mercedes veriyorsa onların sorunu belki de Mclaren’dan koparmak içindir ?
            Bence sen Rosberg’i fazla küçümsemişsin

            1. Tabi ki öyle bir kaide yok.Aslında demek istediğim gridde en yüksek maaşı alan pilotlara baktıgımızda rakamların başka anlamları olduğunuda biliyoruz.Neyse haklısın belkide ben rosberg’i biraz hafife almış olabilirim ya da geçmiş yıllar da yapılan Schumacher kıyası yaşı itibarıyla insanların biraz kafasını karıştırdı.

        2. Bence Mercedes motorunu çok arayacaksınız.Bunun bir tek istisnası olabilir oda Mercedes motorunu kopyalamış olmaları.

          1. Arayıp aramayacağımızı zaman gösterecek artık.

  13. Eeeee Lewis, her zaman her pilotu savunma yapiyorum bahanesiyle diledigince disari itemezsin, bir gun gelir pahaliya patlar boyle. Nico’nun kusurlu oldugunu hic sanmiyorum..

    1. Dışarda olan Lewis’ken bu yorum tam oturmuş yani:)

      1. Sen pozisyonu izlemedin galiba, duzluk sonunda Hamilton iceriyi kapatti, Rosberg disariya gecip yanina kadar geldi, Hamilton herzaman yaptigi gibi viraji donerken onune dogru yoneldi ve Rosberg’i disariya itmeye momentum kaybetmesini saglamaya calisti. Hamilton her pilota bunu yapiyor, kirli savunma yapiyor, ama diger pilot geri cekilmezse boyle temas yasiyor ve bedelini agir oduyor. Gercekler bunlar kusura bakmayin 🙂

        1. Gayet iyi izledim. Hamilton içten döndü ama temasta dış taraftaydı ondan bahsediyorum. Kusura bakmıyorum sizib sabit bir görüşünüz var, Hamilton kirli savunma yapar ve her durumda suçludur. Bütün dünya Rosberg’i suçlu bulsa siz gene aynı çizgide yazmaya devam edersiniz o yüzden tuhafıma gitmiyor açıkçası.

  14. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Anlam veremezsin tabi geçileceksin diye ödün koptu. Vettel gibi olamadığın için hızlı araçla şampiyon olamadı diyecekler ve gerçekler gün yüzüne çıkacak diye korkuyorsun. Sen bir şarkıcısın dostum pilot olansa Rosberg.

    1. Atma mehmet din kardeşiyiz.

      1. Mehmet Günaydın avatarı
        Mehmet Günaydın

        Sende mi Hristiyansın ?

          1. Mehmet Günaydın avatarı
            Mehmet Günaydın

            Yüce İsa seni kutsasın o zaman .

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir