Ricciardo: “Spa Galibiyeti Red Bull’un Umutlarını Arttırdı”

Bu sezon 3. galibiyetini Belçika’da kazanan Daniel Ricciardo, bu sonucun Red Bull’u İtalya GP sonrası için umutlandırdığını söyledi.

Motor pisti olarak adlandırılan pistlerden birisi olan Belçika’da Ricciardo, Mercedes’in sorun yaşamasını en iyi şekilde değerlendirerek bu sezonki 3. zaferini kazandı.

Ricciardo “Buralardan maksimum puanları çıkarırsak gelecekte iyi şeyler görüyorum. Bu sonuçlar, sezonun ilerleyen bölümlerinde gelecek Singapur ve Suzuka gibi pistler için bizi umutlandırıyor.”

“Harika bir sonuç. Şu anda gerçekten motive olduk ve bizim için, maksimum puanları alamayacağımız pistte gerçekten iyi bir gün oldu.”

“Bir süre gülmeyi sürdüreceğim ancak ayaklarım yere basıyor. Monza tekrar sıkıntılı olabilir ancak buraya getirdiğimiz paket oldukça iyi çalıştı bu yüzden buradan sonra Monza’ya da bir şeyler götürmeye çalışacağız. Singapur ve Suzuka bizim için oldukça iyi olacak.” dedi.

Mercedes pilotlarının ardından kazanan tek isim olan Ricciardo, 3. galibiyetiyle birlikte şampiyonluk şansının bitmediğini düşünüyor.

Ricciardo “Abu Dhabi’ye geldiğimizde 50 puan içerisinde yer alırsam o zaman şansımız olur.”

“Daha çok sayıda yarış var. Matematiksel olarak mümkün olduğu sürece savaşmaya devam edeceğiz.”

“Buraya gelip hiç beklemezken bu kadar puan almak güzel bir şey. Önemli olan geleceğe bakıp iyi olacağımız pistleri değerlendirmek. O pistlerde de maksimum puanları alırsak asla şansımız sona ermemiş olur.” dedi.


Yorumlar

“Ricciardo: “Spa Galibiyeti Red Bull’un Umutlarını Arttırdı”” için 14 yanıt

  1. Çok takdir edilecek bir durum. Gerçekten fırsatları hiç kaçırmıyor. Birde aracı iyi anlıyor. hızlı zamanlarda lastik saklıyor . Vettel hızlı bir pilot olabilir fakat çok aceleci bir pilot ve bu nedenle hata yapılmayacak yerde hata yapabiliyor. Ricardo ise çok sakin ve soğukkanlı bir pilot. Şımarmaz ise ve iyi araçlarla yarıştırırlarsa
    adından daha uzun yıllar söz ettirecek bir potansiyeli var.

  2. aslanların antilop için kavga ederken sırtlana kaptırması idi bu günkü olan sittin sene burada o yarışı bu şartlarda meşrubat takımından biri kazanamazdı ama gelin görünki mercedes eline yüzüne bulaştırdı.

    2 sn hızlı araçla 2. olmak alman panzeri rosberg efendiden büyük harkulade başarı işte onun kapasitesi..

  3. yok artık sen sampiyonluga yakın ol rosberg sanada carpar lastıgını patlatır ham bile bırakmıyorda artık sampiyonlugu .. sampiyon olmasını ısterım ama bu sene cok zor

    1. abi merak etme hamiltonun sampıyon olmasından sa rıs e yol verır rosberg…adamların arasında kan davası var 😀 ama bence rıs hakedıyor sampıyonlugu…olsa sevınırım

  4. motor pisti denilen yerde düzlük hızı Redbull’un gayet iyiydi zaten geçen sene de mercedesten zayıf olarak nitelendirilen Renault motoruyla buraları kazanmışlardı.
    Birde monzayı alırlarsa seyreyleyin gümbürtüyü

  5. Yakinda gokten kemik yagacak.

  6. rosberg power avatarı

    Sıralamalarda hata yaptığı için farkın bu kadar büyük olduğunu söylemiştim. Nitekim yanıltmadı. Red Bull burada iyi iş yaptı. Düzlük hızı iyiydi. Williams’a bile epey dayandı Vettel.

    1. Senin dumbelek yuzunden adam gene yaris kazandi.

      1. Sabah sabah iş yerinde bu kadar sıkıntının içinde beni güldürdün ya, Allah’ ta seni güldürsün.

        ++1

      2. +1 😀

  7. Monza’da, Redbull’daki gibi arka kanadı, birçok araçta görür müyüz acaba 🙂 Araca arka kanat koymamışlar, DRS’le bile yetişemiyordu Mercedes. Ona rağmen 2. sektörde de gayet iyiydi. Tek sorun Ricciardo bu duruma alışkın ve iyi kullanırken, Vettel arkadan kayma çok yaşadı. Bunda belki pilotaj, belki tüm haftasonu Vettel’in aracı kullanmamış olması olabilir. Bilemiyorum.

  8. Keşke bu sezon şu adam şampiyon olabilse.Hem Vettel’i iyi kapak olur hem de başarıyı yaptığı sürüşle çoktan hakediyor.

  9. şaka maka adam sorunlu reno motoru taşıyan DF harikası aracıyla tartışmasız en iyi araca sahip olan hamilton ve rosberg’in 35 ve 64 puan gerisinde yalnızca. sezon başında red bull’a transfer olması gerekenin vergne olması gerektiğini düşünmüştüm ama red bull gerçekten ışığı görmüş demek ki. tebrikler ricci’ye.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir