Lewis Hamilton'la Soru & Cevap

yazar:

kategori:

Jerez testini özetleyebilir misin?

LH: "Olumlu bir testti. Hava harikaydı ve kuru kaldı bu çok önemliydi çünkü sorunsuz şekilde bir çok sürüş gerçekleştirebildik. Araçla ilgili daha doğru hisler almaya başlıyoruz ve şimdi ilerisi için çok iyi bir başlangıç noktamız var. Kesinlikle, KERS ve slick lastikleri anlama gibi bir çok şey üzerinde çalışıyoruz, Bu testler için planladığımız her şeyi yaptık ve önümüzdeki ayki Jerez testlerinden önce bir çok veriye sahibiz." 

Yeni kurallar, aracı geçen senekine göre çok daha farklı mı hissettiriyor?

LH: "Biraz farklılık var: KERS aracı frenleme anında farklı hissettiriyor, ayrıca hızlı virajlardaki hızımızdada biraz kayıp oluyor. Fakat bunu bekliyorduk. Aracı ilk sürmeye başladığımdan beri, aracın geçen yılki araca çok benzer olduğunu söylüyorum ve hala aynı. Ve biliyorum önümüzdeki haftlarda bir çok yeni parça araca eklenicek ve aracın genel performansında büyük fark yaratıcaktır bu gelişimler."

Vodafone McLaren Mercedes’in Avustralya’da ne kadar rekabetçi olabilceğini tahmin edebiliyor musun?

LH: "Melbourne’de kimin nerede olacağını herhangi bir takımın henüz bildiğini düşünmüyorum. Fakat kesinlikle çok yakın olacağını düşünüyorum! Kış boyunca yeni kuralların takımlar arasındaki farkı daha da açıcağı konuşuluyordu – fakat gördüğüm kadarıyla bu olmayacak. Diğerlerinin ne yaptığını bilmiyoruz, fakat bizim için, Jerez testleri hızlı turlar yapmak amacında değildik – aracı sorunsuz şekilde sürmekti, KERS’i çalıştırmak ve slick lastiklerin uzun sürüşlerdeki durumunu öğrenmekti, bu çok önemli. Ve şimdi nerede olduğumuz konusunda daha açık fikire sahibiz, önümüzdeki haftalarda araca performans eklemeye başlayacağız."

 

 


Yorumlar

  1. performans eklemeye başlayacağız deyimiyle yeni parçalar araca eklenicek demek istiyor Hamilton bu sayede araçta otomatikman hızlanıcak. Son alınan bilgilere göre motorda tam güç çalışmıyormuş testlerde zaten.

  2. faruk sapmaz avatarı

    bence "performan eklemeye başlayacağız" lewis hamiltonun deyimidir…çeviri hatası olacağını sanmıyorum…bakalım nasıl ekleyecekler o performansı…

  3. gökhan yıldırım avatarı
    gökhan yıldırım

    önümüzdeki haftalarda araca performans eklemeye başlayacağız."

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir