McLaren, Magnussen’in Sürüşünü Savundu

yazar:

kategori:

McLaren’in Takım Patronu Eric Boullier, Belçika GP’de ceza alarak puanları kaçıran çaylak sürücüleri Kevin Magnussen’in sürüş stilini savundu.

Yarışı 6. sırada tamamlayan Magnussen, yarışın son bölümünde Ferrari pilotu Fernando Alonso ile mücadelesinde İspanyol sürücüyü pist dışına ittiği için 20 sn cezası aldı ve 12. sıraya geriledi.

Boullier “Ben mücadelesini sevdim. Bu bir yarış. Hep bundan bahsediyoruz ve olaylı bir yarış oldu. Bu yüzden harikaydı.”

“Açıkçası sezon içerisinde kazandığı deneyimlerin bir parçasıydı. Çok motive durumda.”

“Bu kategoriye yeni bir sürücü ve büyük çocukların ona bunları öğretmesi güzel bir şey. Öğrenme süreci devam ediyor bu yüzden iyi.”

“Üst düzey bir takımda Formula 1’e girmek kolay bir şey değil. Testlerin olmadığı dönemde iyi sonuçlar alması için çok fazla baskı var. Kolay bir durum değil.” dedi.

Olayların diğer kahramanı Fernando Alonso ise yaşananların çok önemli olmadığını söyledi.

Alonso “Bir kaç araç vardı. Caterham’lardan birisine tur bindiriyordu ve ikimiz de Caterham’ın hava koridorundaydık.”

“Ardından Magnussen geçiş yapmaya kalktı. Ben ondan daha fazla hıza sahiptim ve geçmeye çalıştım. Belki önümü çok fazla kapatmış olabilir. Bu yüzden aracın yarısı çimenlere çıktı.”

“Ardından sonraki virajlarda ufak bir kaç olay oldu.” dedi.


Yorumlar

“McLaren, Magnussen’in Sürüşünü Savundu” için 16 yanıt

  1. Bu mücadeleler her zaman keyif vermiştir, güzeldi lakin Magnussen limiti aştı, fazlaydı. Alonso’nun tekerlekleri çimlere kadar çıktı.

    Limiti görmek istiyorsanız, iki efsane ustanın bu karesine bakabilirsiniz. Tam limit.

    1. doğru saygı cercevesınde sınırı asmadan yapılması lazımdı

  2. İngiltere’de Alonso’nun yaptığı savunmadan pek bi farkı yoktu aslında . Ama Ferrari lobisi apayrı.

    1. Alonso İngiltere’de ne yapmış? Yaptığı buna benzer mi? Nasıl F1 izliyorsunuz.Birinde çime kadar itme var diğerinde pist sınırları içinde sonuna kadar mücadele.

      1. Benim nasıl F1 izlediğim seni ilgilendirmez güzel kardeşim. Muhtemelen senin yaşının toplamı kadar yıldır bu sporu izliyorum.
        Başkalarının yorumlarına saygı göstermeyi öğreneceksin.

        1. Sende konuşmana dikkat etsen iyi olur. Hakkında atıp tuttuğun zırvaları pilotlar okumuyor hakeza biz taraftarlar okuyorken bize karşı saygılı olman gerektiğini unutma. 20 sn ceza alacak kadar yapılan hatayı dahi önemli görmeyen bir piotu yermeye çalışmanı bir daha gözden geçirmeni isterim.

          1. Alonso taraftarlarındaki bu tahammülsüzlük inanılır gibi değil.
            Kendisini desteklemesem de burada defalarca pistteki en komple pilot olduğunu yazdım. Ancak küçük bir eleştiriye dahi gelemiyorsanız sorunu biraz da kendinizde aramalısınız.
            Benim kişisel görüşüm İngiltere’de Alonso ‘da savunmada limitleri aşmıştır. Katılırsınız katılmazsınız, sizi bağlar. Ama benim f1’i nasıl izleyip izlemediğim sizi zerre ilgilendirmez

            1. Neyle izlediğin yada nasıl izlediğin beni ilgilendirmiyor sadece içinizdekilerle ortalığı kokuşturmayın yeterlidir. Tahammülsüzlük eleştiriye değil… eleştirmedeki zihniyetedir.

              1. Ortalığı kokuşturmak ne demek?
                Nasıl bir saçmalık bu?
                Mental sorunların mı var bilemem ama bir daha yorumlarımın altına pislemeni istemiyorum

  3. Cezayı hak etti ama kesinlikle heyecan kattı.

  4. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    Pist dışına itmesi dışında yaptığı herşey mükemmeldi. Arkasındaki şampiyon bir pilota rağmen aracını çok iyi konumlandırdı ve iyi bir savunma yaptı. Kariyerindeki ilk yılını geçiren bir pilota bazıları çok fazla yükleniyor. Adamın ehliyeti yok çıkmış Magnussen çok kötü pilot yeaa diyor. He he kötü!..

  5. düzlükte yaptığı aşırıydı, ama öteki yaptıkları bence limitteydi heyecan kattı… ceza alacağı neredeyse kesindi bana göre o yüzden ceza almasına pek şaşırmadım…

  6. Aynı savunmaları yapıp ceza almayan deneyimli pilotlara laf yok ama çaylaklar yapınca herkes toplu saldırıya geçiyor.
    Yaptığı savunma aşırıydı,zaten ceza aldı ama Boullier’in dediklerine katılmıyorum F1 bunların öğrenileceği yer değil.

  7. clubbed to death ......... (spä2000) avatarı
    clubbed to death ……… (spä2000)

    diaz fanları da dahil´,
    McNussen. Button, Vettel ve diazın kapıştığı o kısa anlarda nabız atışları azalmayan ( dikkat kesilen) var mı?

    Bir ara ortalık öylesine karıştı ki….
    Harikaydı.

    1. O anlar heyecanlı olmuş olabilir de sen neden Alonso’yu ve fanlarını küçümsüyorsun? Mclaren’in kirli çamaşırlarını ortaya döktü diye mi?

  8. Hadi ceza gelmese de sürüşünü savunsalar anlarız da Boullier yine saçmalamış.Sezon bittiğinde sürüşe değil şampiyonada kaç puan topladığına bakıyorlar.Böyle giderse Magnussen için o koltukta kalma şansı pek olmayacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir