Vettel McLaren’e mi Gidiyor?

İngiliz basınında çıkan haberlere göre, McLaren 2015 yılı için Sebastian Vettel’i istiyor.

Sebastian Vettel, 2014 sezonunun geride bıraktığımız kısmında özellikle yarışlarda takım arkadaşına göre gözle görülür şekilde geride kaldı ve eleştiri oklarını üstüne çevirdi. Her fırsatta yeni araca alışamadığını söyleyen Vettel’in, Ricciardo’nun üst üste başarılarının ardından takımdan ayrılabileceği konuşuluyor.

İngiliz medyasında yer alan haberlere göre Honda dönemine güçlü pilot kadrosuyla girmek isteyen McLaren, Red Bull’da mutsuz olan Vettel ile ilgileniyor.

Habere göre, Daniel Ricciardo’nun Sebastian Vettel’i şuana kadar açık şekilde mağlup etmesi Vettel’i takımdan ayrılmaya itebilir ve eğer ayrılırsa McLaren Vettel ile ilgilenen ilk ekip olacak.

Bununla birlikte McLaren, Hamilton ile de yakından ilgileniyor olabilir. İddialara göre, Mercedes’te son zamanlarda Rosberg ile yaşadığı sorunlardan dolayı mutsuz olan Hamilton, bu sezonun sonunda takımdan ayrılabilir.

McLaren’in pilot kadrosu için sezon sonunu beklemesi de bu iddiaları doğrular nitelikte görünüyor.

McLaren’den Eric Boullier konu hakkında yaptığı açıklamada “Pilot kadromuzu sezon bitmeden açıklamayı planlıyoruz. Tıpkı Jenson ve Kevin gibi fanlar da bizden açıklama bekliyor” dedi.

Öte yandan İsviçre basını, 2014 sezonunda şuana kadar puan dahi alamayan Sauber’in Sutil’in yerine Giedo Van der Garde’yi getireceğini iddia etti.

Mali sorunlar yaşayan Sauber’in, sponsor ödemelerinde sorunlar yaşadığı Sutil ile yolları ayırıp Van der Garde ile anlaşacağı haberde yer aldı.


Yorumlar

“Vettel McLaren’e mi Gidiyor?” için 29 yanıt

  1. ham mutlu değil,vettel mutlu değil öncelik bunların başka takımlara geçmesi ,bu mutlaka olacaktır.ham büyük ders aldı gerçi bu dünyada ne yaparsan onu bulursun yapacak da birşey yok

  2. mclaren kadrosu raikkonen (olmasını istediğim :)- vandoorne (vandoorne magnussenden çok daha iyi bir pilot bana göre mag ın adı geçtiğinde yanlış karar alındığını vandoorne nun o koltuğu daha çok hak ettiğini hep düşündüm geçen sezon mag yerine onu almalılardı kendilerinin yetiştirdiği iyi pilotlardan değerlendirilmeli ve şans verilmeli) not:bu kadro ütopya gibi görünüyor sanırım 🙂

  3. Çamur at izi kalsın felsefesiyle, Ricciardo üzerinden Vettel’e hakaret etme huyundan vazgeçmeyen arkadaşlar aslında 4 yıllık kabuslarının (aklı sıra) intikamı peşindeler.
    Görünen köy kılavuz istemiyor, Vettel bu yıl gerçekten başarısız. Bu başarısızlığın çeşitli sebepleri var. Tabi ki en başında Vettel’in yeni sistem araca alışamaması geliyor. Bence bu mazeretin artık geçerliliği kalmadı. Adapte olması gereken süre kabul edilebilir zamanı çoktan aştı. Sonrasında araçtaki dayanıklılık sorunları ve bazen ölümcül olan stratejik hatalar temel nedenler olarak görülüyor.
    Artık Ricciardo’yu puan olarak yakalaması çok çok zor. Çünkü muhtemelen Monza ile birlikte 6.güç ünitesini kullanacağından grid cezası almaya başlayacak.
    Bir de Spa ‘da tur başına Ricciardo’nun 1 saniye gerisinde kalmasından dolayı şasisi değiştirilecek. Yani Monzada yeni şasisi olacak. Spa’ da da sorun varmış aracında.
    Bu arada son 6 sıralamanın 4’ünde Ricciardo’dan daha hızlıydı ve önünde başladı ancak yarış içerisinde özellikle Onun gibi lastik koruyamıyor. Genellikle 1 pit stop fazladan yapıyor.
    Bu sezon Sebastian Vettel için bir öğrenim yılı oluyor. Ben önümüzdeki yıl hiç olmadığı kadar güçlü bir Vettel göreceğimize eminim.

  4. Biraz ağır olmuş söyleminiz.

  5. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    Aşağıda bir arkadaşın ”2014 sezonunu,4 yıl üst üste şampiyon olmuş pilotun eşit şartlarda takım arkadaşı tarafından tokatlanması olarak hatırlayacağım 10 yıl sonra da bla bla bla..” gibi şeyler yazdığını gördüm.

    Halâ daha böyle şeyler düşünen mi var yahu cidden kimlerle izliyoruz bu sporu. Bakın benim tuttuğum takım Redbull ama diğerlerinden ayırıp desteklediğim bir pilot yok Vettel falan değil yani onu bilin ilk önce.

    Ricciardo Vettel’i tokatlamışmış. Tokatlamak yok ama mağlup etti puan durumuna bakarak.Mağlup etmesinde pilotajının etkisi de tam anlamıyla yok hatta düşünülecek en son şey.

    1-Ricciardo yıllardır aerodinami seviyesi vasat araçlarda yarıştı.Vettel ise aerodinami seviyesi en iyi olan arabada yarışıyordu 5 yıldır. Şimdi ben sorayım hangisi daha avantajlı ? Bu yılkı arabaların geçen birkaç yılki arabalara göre aşırı derecede downforce kaybettiği ve yetmeyip arka pakette muazzam bir tork artışı yaşadığını biliyosunuz. Vettel’in sürüş stilini değiştirmesi gerekiyordu ama Ricciardo’nun zaten alıştığı bir durumdu.
    2-Vettel’e yapılan stratejik hatalar. Benim hatırladığım 3 ya da 4 yarışta muhteşem hatalar yapıldı Vettel’e pit duvarındakiler tarafından.Ferrari ve Force India takımlarının arka paketini ezbere biliyordur Vettel eminim.
    3-Yaşadığı araç arızaları.Nerdeyse her yarışta arabasında sorun olan bir pilottu Vettel yaz tatiline kadar.Ricciardo’da ben hiç mi hiç böyle bir problem göremedim ayrıca hiç yarış dışı da kalmadı.

    Karşılaştırma şu an yapılamaz bu pek mümkün değil. Eşit şartlarda falan yarıştıklarını söyleyemezsiniz yani. Arabaları aynı tabi ama şartları eşit değil. Nedenleri de yukarda yazılı zaten. Eğer Vettel takımda kalırsa o zaman en sağlam karşılaştırma seneye yapılabilir. Vettel hem araca alışamadı hem de kış testlerinde adam akıllı tur bile atamadı. Genelde turları atan Ricciardo oldu öyle biliyorum. Bu yılki testlerde Vettel sürüş de yapıp arabayı tanırsa ve kendisine göre ayarlattırabilirse seneye daha başa baş yarışabilirler. Kısacası şu an Vettel’in hakkını yemeyin. Benzer durum Raikkonen’de de var ayrıca.

    1. işinize gelince 4 yıl üst üste şampiyon oldu dersiniz eğer gerçekten dediğiniz gibi bir gerçek şampiyon olsaydı rahat bir şekilde geçerdi ricciyi.Bahanelere gerçekten gerek yok vettel çakma olduğunu griddeki birçok pilot zaten biliyordu ortaya çıktı.

  6. +1000 😀

  7. Belçika’da padokta çıkan bir diğer söylenti ise Fernando Alonso’nun Red Bull Motor Home’unda Horner ile yarım saat konuştuğu söyleniyor.

    2009 Sezonunda Red Bull Renault Alonso’yu almak istemişti zaten Renault dan şimdi yine peşinde olabilirler Vettel’in yerine.

  8. Tolga Karanlık avatarı
    Tolga Karanlık

    Kendisini hiç yok yere 4 kez dünya şampiyonu yapmış takımda mutlu olamıyorsa Vettel efendi istediği yere gitsin. Bir daha öyle bir rahatı başka hiçbir yerde bulamayacak. Red Bull her zaman daha genç olanı öne koyuyor, gerisi hikaye. Eğer egosu kabiliyetinden büyük çıkarsa gitsin alsın boyunun ölçüsünü. Hamiltonun da Mercedes’te mutsuz olacağını tüm dünya basını yazdı, bitek kendisiyle bizdeki futbol takımı tutar gibi sürücü tutanlar anlamadı, anlamıyor. Gelecek seneden itibaren Ferrari, Honda ve Renault da mototrlarını iyice geliştirince zaten Mercedes’in bir espirisi kalmayacak, eh, işler iyiyken Alman sürücüyü de Hamilton’a yedirmeyeceklerine göre Mercedes asla Hamilton için mutlu olunacak yer değildir. Zamanında McLaren aynısını Alonso’ya yapmıştı, Hamilton uğruna Alonso’yu harcamışlardı, o zaman mutluydu, şimdi kendisine yapılınca aynısı mutsuz oluyor paşa. Seneye McLaren’a gitsin, Honda motoru iyi çıkarsa ne alâ. Çıkmazsa, yandı gülüm keten helva…

    1. Mclaren in Hamiltonu kayırmasıyla bugunku olay biraz farklı gibi geliyor bana Alonso Mclarene 2kez dünya şampiyonu ve Msc yi yenmiş pilot olarak geldi ama Mclaren ne yaptı daha ilk sezonundaki Çaylağı Alonsonun üstünde bi pilotmus gibi göstermeye çalıştılar sonuc koca bi sıfır her zaman derim 2007 sezonunda Alonun Belçikanın ve Brazilyanın ilk turunda yaptığı savunma Mclarenın yuzun tokat gıbı çarpmıstı kaldıkı son yarısta Hamıltonun serı sacmalaması uzerıne Alonsoya kullanılmıs motor taktıklarına bin pişman olmuşlardır!!!

  9. Ne yaparsanız yapın Alonso Ferrariden ayrılmaz Mclarenin pilot kadrosu büyük ihtimal şöyle olabilir Vettel ile Hamilton ikilisi olabilir yada Vettel ile Button devam edebilir. Alonso bu sene takımda 1 sene daha bekler kendi şahsi fikrim neden serseniz yapılandırma sürecinde olan Ferrariyi bırakmaz yeni takım patronu ile 1 sene daha bekler bence 2015 de motorumuz güçlü olursa daha rekabetci sezonlar görebiliriz birde Honda geliyor bakalım neler olacak..

  10. rosberg power avatarı

    Öyle ya da böyle Hamilton sezon sonuna kadar Mercedes’te.. McLaren’de sürücülerini sezon bitmeden açıklayacağına göre McLaren defteri Hamilton için kapalı. Sezon bitmeden McLaren’e geri dönecek pilotu Mercedes kesinlikle şampiyon yapmamalı. Gerekirse sabote etsinler ciddi ciddi. Ferrari’de Alonso ve Kimi ikilisiyle devam edeceğini açıkladı. Geriye tek opsiyon Red Bull ancak orda da Ricciardo ikinci bir Rosberg vakası gibi patlayabilir suratına. Yani azıcık aklı varsa takımla ve Rosberg’le iyi geçinir ve takımda kalır.

  11. MyN1Fernando avatarı

    Mclaren : Alonso – Vettel veya Alonso – Hamilton ikililerini kurar inşallah.Şu motorları ve çirkin araçları da düzeltirlerse efsane sezonlar izleriz

  12. sanırım bir tek ben Lewis’in Redbull a gideceğini düşünüyorum 🙂

  13. Açıkçası bana heyecan verecek tek ikili Alonso- Hamilton’dır. Bu ikilinin tekrar beraber yarışması F1’in değerini ikiye katlayacaktır. Ne yapın edin birinden biri bırakmadan aynı takımda yarıştırın şu adamları:)

    1. Artık birbirlerine karşı da barışıklar.

      McLaren bir delilik edip bu ikisini bünyesine katsa be güzel olur. 🙂

  14. Hamilton, Vettel ve Alonso’nun takımlarından ayrılacaklarını düşünüyorum ve birçok kombinasyon var.
    Benim kafama en çok yatan Alonso ve Hamilton McLaren’e ve Vettel de Ferrari’ye ya da Hamilton McLaren’e, Alonso Red Bull’a ve Vettel de Ferrari’ye.

    Biz geçen sezona aptal sezon diyorduk ama asıl aptal sezon başladı.

  15. Hamilton bilmiyorum da Red Bull yeni star arayışı içine girmiş gözüküyor bunun sebeplerinden biri Vettel’in önceden kararını verip ayrılma isteği olabilir Özellikle senenin başında üst üste Vettel’e gelen telsiz mesajlarının başka bir anlamı var mı bilmiyorum 4 kez dünya şampiyonu bir pilota neredeyse çaylak takım arkadaşına yol ver gibi mesajlar gelmişti

  16. clubbed to death ......... (spä2000) avatarı
    clubbed to death ……… (spä2000)

    Vettel asla takım arkadaşımı yenmeden takımdan ayrılmamalıyım diye düşünüp vakit kaybetmemeli.
    RB şemsiyesi altın asla büyük bir dünya şampiyonu saygısı kazanamaz ve göremez.
    Onun için bir üst levele geçmeli ve McLaren-Ferrari ikilisinden birinde yarışmalı.

    Bu McLaren olursa künefenin üstüne sufle olur.
    Tarihin en iyi istatistiklerine sahip olacak bir pilota pazarlama açısından ve hegamonik olma arzumuz açısından çok fazla ihtiyacımız var.
    Devamlı aç, doyumsuz tam anlamıyla yeni nesil bir Schumi olan (açlık ve doyumsuzluk olarak tabi yoksa etrafında bir takım kurmak ve onu yönetmek konusunda Schumi yegane) Vettel uzun bir gelecek planı yapan McLaren için şu an Hamilton’ın önünde bizim için ilk seçenek. Hamilton yarışan en iyi pilot evet ama McLaren-Honda gibi yegane bir oluşumun vakit kaybetmeye asla tahammülü yok. Evet adrenalin olarak Hamilton ama ya Nicole ile arası bozulursa, ya menajeri gel Kurupt ile sana düet ayarladım derse…..
    Lakin Vettel tam bir alman iş disiplinine sahip ve kız arkadaşının kim olduğunu zorlanarak öğrenebilirsin. Magazinel olmaması fanları da mutlu ediyor ve ……..vs. vs.

    Sonuna kadar Hamilton fanı olarak kalacağım ama McLaren için Vettel.

    Tabi birde şampiyon olan pilotların şampiyon olduktan sonra McLaren’e geçme + McLaren’de yarışma arzuları hesaba katılınca Vettel’in de yapacağı tek bir hamle kalıyor.

    ve tabii Ron’a kayıtsız teslimiyet.

    1. Baştan aşağı okudum çok beğendim fazla iyi olmuş yorum hatta 🙂

      1. clubbed to death ......... (spä2000) avatarı
        clubbed to death ……… (spä2000)

        Dostum motivasyon için teşekkür ederim.
        Saygılar.

    2. Ayrıca Vettel-Magnussen ikilisi de çok tutar

      1. Ron’un himayesine girmeyi kabullenirse VET McLaren’e gidebilir.

    3. vw-tdi-power avatarı

      Tebrik ederim şimdiye kadar okuduğum en iyi yorumlardan biriydi.

      Vettel dediğin gibi artık “yeni bir macera”ya girişmeli Hamilton’ın yaptığı gibi. McLaren’ın yeri bende ayrıdır, 6-7 yaşındayken Hakkinen’den ötürü olan bir tutku var takıma karşı ve tarihi tabii. Vettel’de beğendiğim bir pilot görmek isterim onu RBR harici bir takımda açıkçası.

  17. pissedasafart avatarı

    mclaren takım arkadasına yenilen bi pilotu nie alsın ya.

  18. vay be mclaren de honda motoru iyi iş cıkarırsa takımda ham ve vet olursa bayagı keyıflı olur…sonucta ıkısıde su anda takımlarında mutlu degıller…ama beklenen basarıyı saglayamazlarsa geleceklerı sıkıntılı olur

  19. Ortada hala büyük bir karmaşa var. Açıklamalardan gördüğüm kadarıyla gelecek sezon McLaren Vettel – Hamilton ikilisiyle yarışabilir. Veya Magnussen – Vettel. Her ikisini de değerlendirelim;

    Vettel’e McLaren’e giderse;

    Ferrari: Alonso – Raikkonen
    Red Bull: Ricciardo – Kvyat
    McLaren: Vettel – Magnussen
    Mercedes: Hamilton – Rosberg
    Williams: Massa – Bottas
    Toro Rosso: Verstappen – Sainz

    Hamilton’da giderse

    Ferrari: Alonso – Raikkonen
    Red Bull: Ricciardo – Kvyat
    McLaren: Hamilton – Vettel
    Mercedes: Rosberg – Bottas
    Williams: Massa – Button (veya Nasr)
    Toro Rosso: Sainz – Verstappen

    gibi bir tablo çıkabilir karşımıza. Ama tabi ki göreceğiz. Klasik İngiliz yalanları da olabilir. Ama Vettel böyle devam ederse ayrılır takımdan

    1. tablo güzel olmuş abi de toro rosso da veya baska bır takımda 16 yaşındakı daha cocuk denebılcek soforlerın yarısması bence sacmalık..tamam genc yarıscılar da gelmesı lazımda bu sekılde degıl…

    2. Hamilton-Vettel takımı imha eder büyük risk Mclaren-Honda ile ilk senesinde bu riski alır mı geçmişte örnekleri var gerçi alabilir ama iyi bir sonuç çıkmaz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir