Jordan: Suçlu Zayıf Mercedes Yönetimi

yazar:

kategori:

Eski Formula 1 takım patronu Eddie Jordan Lewis Hamilton ve Nico Rosberg arasındaki sorunlar için zayıf ve deneyimsiz Mercedes yönetimini sorumlu tuttu.

İkilinin ilişkisi Belçika GP’sinin ikinci turundaki kazadan sonra iyice zayıflamıştı ve Hamilton takım arkadaşının birşeyi kanıtlamak için bunu yaptığını iddia etmişti.

Jordan takımın sürücülerini kontrol etmekten aciz kaldığına inanıyor ve Ross Brawn’ın takımda olması halinde bu sorunların olmayacağını söylüyor.

“Suçlu takımdır. Sürücülerine yarışmalarını ösylüyorlar, ancak bu olmuyor, çünkü Macaristan’da Hamilton’dan Rosberg’e yol vermesi istendi.”

“Aslında yapıp dururken takım emri vermediğinizi nasıl söyleyebilirsiniz? Bu tamamen anlamsız.”

“Ross Brawn’ın geçen yıl Malezya’da söylediklerini hatırlıyorum. Ross şimdi burada olsaydı çok farklı bir yarış izlerdik, birinci ve ikinci sırada bitirmiş olurlardı.”

“Bu zayıflık. Oradakiler gerçekten iyi çocuklar, ancak deneyim ve Ross Brawn’a sahip değiller. İstedikleri zaman istediklerini yapan çocuklara benzer iki sürücü tarafından idare ediliyorlar.”


Yorumlar

“Jordan: Suçlu Zayıf Mercedes Yönetimi” için 10 yanıt

  1. yeni v6 motor sesleri sayesinde izlenilrlik azaldı.ayrıca drs ile sahte geçişlerde kült f1 izleyicilerini soğuttu ve muhtelif kurallar izleyici sayısını azalttı. bu sezon izlenilen en büyük mücadele bu:ham-ros şampiyonluk savaşı.oda olmasın takım emirleri olsun bizde tren katarı izleyelim bumu daha doğrusu izlemeyelim kim tren katarı izlemek ister.bu işin çıkar yolu takımların 1 pilotunun diğerinden üstün olması ile genellikle önde bitirmesi belkide mercedes yönetimide ham ın ros dan daha üstün bir sürüşle açık ara şampiyon olacağını düşünerek ve takımdada bir alman pilotun olmasını isteyerek bu ikiliyi kurdu bu bir olasılık.hatta f1 taraftarlarının nerdeyse tamamı ham ın ros a açık ara üstünlük kuracağını düşündü.
    ama esas mesele şu ki ;
    ros çok dişli çıktı ve ham taraftarlarınca afaroz edildi.fakat herkes gördüki ros göründüğündende iyi pilot göremeyenler vede hazmedemeyenler ham cılar ve saz arkadaşları bence.

    1. Mehmet Günaydın avatarı
      Mehmet Günaydın

      Kesinlikle hamcilar hazmedemiyor ezip gececek sandilar ama umduklari olmadi.

  2. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    Kaç gündür söylediğimiz birşey zaten. Mercedes’in özellikle Rosberg’e aşırı iltimas göstermesi, her hatasından sonra destek çıkması Rosberg’in aşırı yüz bulmasına neden oldu.

    Ben Mercedes’in Rosberg’in şampiyonluğunu, Hamilton’a oranla daha çok istediğine %100 eminim.

    Bu iş artık toparlanamayacak da. Zira artık 2 pilotun da birbirine olan güveni tamamen bitmiş durumda ve 2 pilotta şampiyonluğa kitlendiği için üstlerine pislik sıçramasından çekinmeyeceklerdir.

    Gerçek şu ki; Rosberg, şansını aşırı zorladı. Son günlerde pilot demeçlerinden de anlaşılacağı üzere, griddeki pek çok isim Rosberg’e karşı bir tavır sergiliyor.

    Pilotların yarışmasını hepimiz istiyoruz ama şampiyonluğa giden bir pilot, takım arkadaşıyla 2.turda temas yaşamamalı. 44 turluk 1.5 saat sürecek bir yarışta sen 2. turda da böyle bir hata yapmamalısın.

    İşte böyle hatalar takımların pilotlarını yarışmalarını engellettiriyor.

    Sen gidip 2.turda takım arkadaşına vurursan takımda pilotlarını özgürce yarıştırmaz.

  3. brawn ferrari zamanında alışmıştı takım emirlerine. kafasında belirlediği pilotu birinci yapmak için her şeyi yapardı, diğer pilotun mücadele etmesine izin vermezdi. malezyada da yarıştırmadı mercedes pilotlarını

    bu yüzden jordan a katılmıyorum. brawn allahtan gitti f1 den. yoksa sıkıcı yarışlar bizleri bekiyordu.
    simdiki yönetim pilotlarını yarıştırarak hem onların yarışma içgüdülerini öldürmüyor, hemde bizleri ekran başında seyir zevki yüksek yarışlar izlememizi sağlıyorlar bence.
    bravo onlara takım böyle yönetilir aslında.

  4. Tüm bu yorumlara inat Mercedes yönetiminin pilotları yarıştırma kararına devam etmesini diliyorum. Daha düne kadar herkes Mercedes yönetimine övgüler yağdırıyordu, bir kere sorun çıktı tüm leş kargaları üşüştü. Neden? Çünkü bu adamlar zamanında pilotlarını bu şekilde yarıştırma cesareti gösteremedi! Günah çıkarıyorlar anlasanıza..

      1. Mercedes her hafta sonu duble yapma şansına sahipken Jordan’ın o dönemini düşünün bir de. Bir anda hiç beklemezken duble yapma şansı çıkıyor karşılarına. doğal olarak bir sorun olsun istemiyorlar. Makul bir karar

  5. Çok dogru konusmus…tamamen haklı…

  6. Eddie Jordan çok doğru konuşmuş. Sürücülerini idare etmekten aciz bir Mercedes yönetimi var ortada. Ben de günlerdir aynı şeyleri söylüyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir