Massa "Kaybetmek Beni Daha da Güçlendirdi"

yazar:

kategori:

Felipe Massa, geçen sene şampiyonluğu kaybetmesinin ardından çok daha güçlü bir pilot haline geldiğini düşünüyor.

Ferrari pilotu geçen seneki mücadelede sadece 1 puan ile şampiyonluğu Lewis Hamilton’a kaptırmıştı.

Massa "Bunu özür olarak değil, beni daha güçlü kılacak bir örnek olarak görmem lazım."

"Eğer kazanırsak birlikte kazanırız. Kaybedersek birlikte kaybederiz.Hata yaparsak birlikte hata yaparız. Hepsi bu."

"Bu aynı zamanda şampiyonanın harika olduğunun bir kanıt, son viraja kadar mücadele ettil ve neredeyse kazandık. Ancak neredeyse yeterli değil. Yine de sezon içerisinde çok güçlü olduğumuzu gösterdik." dedi.

Massa geçen seneden çok deneyim kazandığını ve Lewis Hamilton’un 2007’den sonra yaptığı gibi 2009’da şampiyon olmak istediğini söyledi.

Massa "Ben yaşadıklarımın bana olumsuzluk katmasına sebep olan türde birisi değilim çünkü böyle olursa sinirli birisi olursunuz."

"Bunu deneyim olarak görüyorum. Hayat bazen size beklemediğiniz şeyleri getirir ancak bunun bir  nedeni vardır."

"Lewis Hamilton’a ilk senesinde olduklarına bakın ve sonra bir anda şampiyon oldu. Belki şampiyonluğu 2007’de daha fazla hak etmişti ancak hayat böyle." dedi.

Güney Afrika’daki Shell organizasyonunda konuşan Massa, geçen sene, sezon içindeo luşacak tüm fırsatları değerlendirmenin önemini bir kere daha anladığını söyledi.

Massa "Bu asla pes etmemen gerektiğini, son turlarda ve hatta şampiyonanın son virajında her şeyin olabileceğini gösterdi. Ne yazıkki bizim için sonuç olumsuz oldu çünkü şampiyonluğu biz yarışın sonunda kazandık."

"Ancak bu aynı zamanda şampiyonluğun son virajda değil, 18 yarış boyunca belirlendiğini de gösterdi. Bu yüzden eğer bir puan kaybederseniz, bu bile şampiyonluğu kaybetmenize neden olabilir."

"Bu yüzden bu sezona hazırlanırken tam hazır olmak için daha fazla zorlayacağım. KEsinlikle daha fazla zorlamak ve rekabetçi olmak istiyorum. Daha fazla yarış kazanıp tekrar şampiyonluk için savaşmak istiyorum."

"Kazanmamızı umuyorum. Son virajda kazanmaktansa biraz daha rahat kazanmak daha iyi olabilir." dedi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir