Mercedes Hangi Yoldan Devam Etmesi Gerektiği Konusunda Taraftarlarından Yardım İstiyor

yazar:

kategori:

Mercedes Formula 1 takımı, Belçika GP’de yaşanan tartışmaların ardından sezonun geride kalanında nasıl devam etmesi gerektiği konusunda Facebook sayfasında mini bir anket düzenledi.

Nico Rosberg’in Lewis Hamilton’la temas yaşamasının ardından oldukça kızgın olan takım, bundan sonra sürücülerinin özgür bir şekilde yarışmasına izin vermeyebilir.

Bunun dışında Daimler Başkanı Dieter Zetsche de olaya müdahelede bulunacak.

Bunte’ye konuşan Niki Lauda “Doğal olarak ona bildirimde bulunuyoruz. Açıklama yapmamız lazım. Formula 1 projesi tamamen markanın reklamı için var.” dedi.

Belçika’da yaşananlardan sonra genel olarak ortamı sakinleştirmek için çabalar olsa da genel olarak yaşananlar Nico Rosberg’in üstüne kaldı.

Yarışta Rosberg’in yaptığına anlam veremeyen Lauda, yarıştan sonra Rosberg’in yaptığı savunmaya da anlam veremediğini belirtti.

Bunun dışında bugün Dieter Zetsche, Toto Wolff, PAddy Lowe ve sürücüler bir toplantı yapacaklar.


Yorumlar

“Mercedes Hangi Yoldan Devam Etmesi Gerektiği Konusunda Taraftarlarından Yardım İstiyor” için 15 yanıt

  1. Nebuchadnezzar avatarı
    Nebuchadnezzar

    Sene başından beri yapılan artistlikler ne oldu?.Zetche , Lauda , Toto ardı ardına:
    ikisi arasında serbest mücadele var.
    Takım emri bizim felsefemiz değil.
    Taksi sürüşü istemiyoruz.
    Mercedes’te takım emri yok.
    Onlar kartingden beri tanışırlar, adildirler , takıma zarar vermezler.
    vs vs
    vs vs
    Bu kadar pilotlara yüz verince haliyle işler de çığrından çıkıyor.
    Bu kadar büyük konuşunca da haliyle işler çığrından çıkıyor.
    Bu kadar kafadan ses çıkınca haliyle iş seyircilere kadar gidiyor.

  2. Bu kaza her şeyden önce Mercedes’in imajına zarar verdi Onun için bu kadar büyütüldü Rosberg’den geç gelen ve zorlama gelen bir açıklama olmuş Mercedes’in son isteyeceği şey tulumunu giyen pilotun yuhlanmasıdır Lauda’nın da dediği gibi F1 projesi markanın reklamı için var Rosberg’in kulak çekilmiş bakalım Monza’da ne yapacaklar

    1. Bugün olan şu: Mercedes 2 pilotunada kendi hazırladığı açıklamaları yaptırdı ve sorun çözülmüştür imajı vermeye çalıştı. Rosberg’e zaten şampiyona lideriyken ceza vermesi mümkün değil çünkü Mercedes adına daha kazanılmış ne pilotlar ne de takımlar şampiyonluğu var. Durum böyle devam ederse takım içi kargaşadan faydalanan Ricciardo şampiyon olabilir kaldı ki son yarışın 50 puan değerinde olduğu unutulmamalı. Ayrıca Mercedes’in bu pilotları 2015’de beraber yarıştırması da mümkün gözükmüyor bana.

      1. Bana da öyle geliyor 2015 için ikisi çok zor

  3. benim ustume kalacak degilya siz simdi hamiltonu suclu cukarirsiniz korkarim.

    1. sayin Abdullah bey Mattiaci nin bir demeci var Kimi ve Alonso icin onu bulabilirsen fanlar burayi yikar en az sayfa yorum 😀

  4. Rosberg biraz evvel Mercedes Facebook sayfasından Lewis, takım ve fanlardan özür dilediğini açıkladı. Muhtemelen bu takım tarafından kendisinden istenmiştir veya ceza almamak için böyle bir açıklama yaptı.

    1. Kusura bakmayın yukarı kısmını okumamıştım:) Lewis, Rosberg, Peddy ve Toto bugün biraraya gelmişler. Özür kısmı Rosberg’in ifadesinde geçmektedir.

      1. Hamilton’da ifadesinde ikimizinde hatasıydı, Peddy ve Toto bize nasıl yarışmamız gerektiğini anlattılar demiş. Bunlar kısa alıntılardır.

  5. Rosberg olayda suçlu olsa da daha önce ki mücadelelerde gözü kara davranan hep Hamilton’du. Bu sefer yer değiştirdiler. Farkı Hamilton’un risklere karşı önlem almaması belirledi bana göre. Kaldı ki Bahreyn’de benzer pozisyonlarda çok daha saldırgan olan Hamilton’du ve mücadele biz izleyicilere hoş gelse de Rosberg için hiçte hoş değildi. Kaybetmek değil kastım. Oraad Rosberg yanındayken Hamilton’un sırf Daha iyi ivme yakalayan Rosberg’in önünü kesmek için onu köşeye sıkıştırması. Nico o hafta kaybedince çok eleştirildi e işte lastik avantajı vardı o vardı bu vardı muhabbetleriyle Rosberg’e çok yüklenildi ki kendisi de bu durumun farkında orada ben çekilmesem kaza olacaktı düşüncesi de vardı elbette bu hafta fırsatı bulunca sakınmadı ve iki taraftan birinin sakınmadığında neler olduğunu Hamilton’a hatırlatmış oldu…

    1. Aynen katılıyorum.. Lewis hep kendisi agresif olsun, çekinilen pilot olsun istiyor. Bunu deneyen bir çok pilot oldu ve hala var. Perez, Maldonado hatta Magnussen bu pilotlardan bir kaçı. Ama anlamadıkları şey bunu herzaman yaparsan diğerlerine saygısızlık olacağıdır. Duruma göre bazen agresif olursun bazen uyumlu, o zaman herkes takdir eder..

  6. Amma da büyüttüler altı üstü bir kaza pilotlarda insan hatalarda yapacaklar yanlış islerde yapacaklar hemen hemen hepsinin kariyerlerinde yaptığı işler geçen hafta ki kaza.Bu bir motor sporu geçmişten bugüne neler neler oldu.
    Biz bu sporda yarıstan önce kasıtlı olarak takım arkadasıma çarpıcam diyen onu yarıs dısı bırakıcam diyen ve dediğini marifetmis gibi yapan pilotlarıda gördük onlar efsane oldular bu sporda nico da fazla zorladı hata yaptı sıradan bir kaza sezon uzun daha dünya puan var alırsın iki pilotunu karsına gerekli olanları söylersin kapatırsın bir rahatsızlık varsa.
    Pilotlar o kadar keskinlestilerki o kadar birbirleriyle ağız dalasına girdilerki psikolojileri bozuldu birbirlerine düsman gibi bakmaya basladılar böylesine rekabetin yüksek olduğu bir spor dalında bu kadar gergin iliskiler üzerine kurulu bir yapıda elbette böyle kazalar olur hamilton massa örneklerinde çokça hatta daha fazlasını gördüğümüz gibi.
    Bence ortamı asıl geren ve süreci doğru yönetemeyen Mercedes yönetimi koskoca takımın bu isleri taraftar bazında tartışmaması gerekir.Bu işlerin bu duruma gelmesinde en basta gereksiz yere bir sürü asağılayıcı ifadelerle takım arkadasına saldıran geren Hamilton daha sonrasında da monaco da olduğu gibi bütün bunlara karsılık Rosberg in yaptığı hileli haksız kirli isler ikiliyi bu noktaya getirdi siz bütün bunlara seyirci kalırsanız adım adım gelen bu tehlikeye göz yumarsanız bugünde konusma hakkınız olmaz.
    Ben bu yüzden her iki pilota da zerre kadar laf söylemem.

  7. olanlar nıco nun ustune kalmıs 😀 benım ustume kalacak degıldı ya..sukretsın sümen altı oldu ne de olsa

  8. Iki garaj arasindaki bilgi alis veresini kesmek en bastaki sorun
    Ikincisi kazaya sepebiyet verene takim icinde karar verildikten sora ceza vermek.
    Ole yaristirmamakla buyuk hata yaparsiniz !!
    Onemli olan yaristirmak ama adeletli sekilde sayin Mercedes yoneticileri……

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir