Rosberg, Hamilton’dan Özür Diledi!

yazar:

kategori: ,

Mercedes’de yapılan Rosberg, Hamilton, Lowe ve Wolff toplantısının sonucunda Rosberg, Hamilton’la temasında suçu üstlendi ve özür diledi.

Takım yapılan toplantıda pilotları aynı şeyin bir kez daha gerçekleşmesi halinde hiçbir şekilde tolere edilmeyeceği şeklinde uyardı.

Takımdan yapılan açıklamaya göre pilotlar dünya şampiyonluğu yolunda yarışmakta serbest bırakıldı. Ancak takım Rosberg’in hatasının cezasız kalmayacağını da belirtti. Fakat Rosberg’e verilen cezanın detayları bilinmiyor.

İki pilot Belçika’da Les Combes’de temas yaşamış ve Hamilton yarış dışı kalırken, Rosberg ikincilikle yetinmişti.

Toplantının ardından Hamilton kendi sitesinden yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Bugün bir takım olarak bir araya geldik ve bu konuyu konuştuk. İkimizde hatalarımızın olduğunu kabul ettik. Bana göre ikimizden birini suçlu olarak işaret etmek yanlış.”

“Önemli olanın takım olduğunu bir kez daha hatırladık. Takım olarak kaybediyor ve takım olarak kazanıyoruz.”

“Bugün Toto ve Paddy, bizlere adil ve saygılı bir şekilde yarışmamız gerektiğini bir kez daha hatırlattı. Elbette fanlar sene sonuna kadar temiz bir mücadele görmek ister. Biz de bunu yapacağız. Ve söz veriyorum ki, takımım, ailem ve fanlarım için daha fazlasını yapabilmek için her şeyimi vereceğim.”

Rosberg ise toplantı hakkında facebook üzerinden bir açıklama yaptı.

Rosberg, “Spa’dan bu yana bu konu hakkında çok düşündüm. Kazadan dolayı yaşadığım üzüntüyü zaten söylemiştim. Ancak bugün Lewis, Toto ve Paddy ile buluştuktan sonra bir adım daha ileri gitmek istedim ve bunun benim hatam olduğunu söyledim.”

“Bizim için bir numaralı kural çarpışmamak. Ancak Spa’da olan tam olarak buydu. Yaptığımız görüşmede Lewis’ten ve takımdan özür dileme gerekliliği hissettim. Ayrıca fanlara da onlara Belçika’da liderlik mücadelesi izletemediğimiz için üzgün olduğumu söylemek istiyorum.”

“Lewis ve ben konuştuk ve nasıl yarışacağımızı açık bir şekilde kararlaştırdık. Bu konuda Mercedes-Benz’e, bu sporun fanlarına ve takımın taraftarlarına bir sorumluluğumuz olduğunu konuştuk. Sezonun geri kalanında gireceğimiz zorlu ve adil mücadele için sabırsızlanıyorum. Abu Dabi’deki son tura kadar pes etmeyeceğim.” dedi.


Yorumlar

“Rosberg, Hamilton’dan Özür Diledi!” için 22 yanıt

  1. Bu Hamilton saf. Rosberg bunu cumartesi pistte pazartesi masada çiğ çiğ yiyor farkında değil. Tek pazar günü de Hamilton a yetmez. Kendi hızına o kadar çok güveniyor ki pazar gününün kndisine yeteneğini zannediyor ama işler hiç te Lewis’ in zannettiği gibi değil.

  2. Sadece Rosberg mi verilere bakıyormuş, güldürdünüz.

  3. Ancak takım Rosberg’in hatasının cezasız kalmayacağını da belirtti. Fakat Rosberg’e verilen cezanın detayları bilinmiyor.


    hamilton da bu kadar sakinleştiğine göre bu ceza hamilton’ın datalarına erişim cezası sanırım :)


    1. birine verilen ceza diğerinin avantaj kazanması yönünde olamaz sanırım.

      1. veri paylaşımının ekmeğini yiyen zaten rosberg. İkisine de paylaşımı kapatalım mı diye sorulsa evet diyecek olan hamilton, hayır diyecek olan rosbergdir.

        1. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
          Berkhan Oğulcan Akçay

          Arkadaş Mercedes AMG F1’de çalışıyor.

          Ben Hamilton’ın verilerden faydalanmadığını hiç sanmıyorum.

          1. laubali yorumlarınla gelmişsin, sen de santander ve ferrari’de çalışıyorsun o zaman. hatta adamlar sana rapor ediyor her türlü olayı, değil mi 🙂

            dur hatırlatayım: alonso 11-1 önde, eziyor kimi’yi.

            1. rosberg power avatarı

              Eğer veri paylaşımı kapatılırsa ROS sadece 0.2 kaybeder. Rivayetlere göre 0.2 sn yavaş olduğu için ancak araç ayarları konusunda ince ayarları yapmayı pek beceremeyen HAM daha fazla zaman kaybeder. Ondan sonra da çıkıp medya karşısında ağlamaya başlar araç ayarları benden gizleniyor diye.

        2. ya her sektör, her virajda nerde zaman kaybediyorum diye soran ben miyim ? Hamilton aracı sürerken telsizden bile bu kadar bilgi alıyosa takım arkadaşıyla ilgili, seans sonralarını sen hesapla… bu paylaşımın tek yönlü olduğunu düşünmek mantıklı değil

          1. her röportajda bu paylaşımdan şikayet eden kim, hamilton mı rosberg mi? sene başından beri geride kaldığında bu akşam verilere çalışacağım diyen kim?

            telsizden bilmem kaçıncı virajda zaman kaybediyorsun denmesindeki bilgiyle tur datalarını incelemenin farkını açıklamakla uğraşmak istemem doğrusu. hamilton’ın sırf yapmak için yaptığı aslında fayda sağlamadığı birşey bu. bu olay kapandığında rosberg’in dezavantajlı olacağını görmek de gayet açık.

          2. hay ağzına sağlık oversteer.telsiz mesajları ortada ayrıca takım arkadaşına göre sektörlerde zaman kaybettiğini söylemek her takımda var.ve rosbergin zaman kazandığı hamiltonın kaybettiği sektörlerde dahil.hey yavrum royal sen tek taraflı düşünebilirsin nalıncı keserini o tarafa yontabilirsin ama karşında salaklar ordusu yok !

    2. rosberg power avatarı

      İtalya GP hafta sonunu çok çok dikkatli izleyin.

    3. ceza buymuş 😀

  4. yarış sonundan sonraki kararlı tutumundan geri adım atması bence hiç iyi olmamış. istemeden dilediğine adım gibi eminim.

  5. rosberg’in mikrofonu tutuşu..

  6. Adama sırf Lewis’in gönlü olsun diye hiç yere özür dilettirdiler, tersi olsaydı Lewis asla özür dilemezdi

    1. Diletirler.Burada Ferrari-Alonso durumu yok.

      1. Kardeş ne diyorsun sen?

        1. Pilota muhtaç olma durumu yok.Takımı eleştirince Prost tekmeyi yemişti Ferrari’den zamanında.O kadar seçenek var ki.Hulkenberg,Sutil hatta Lotterer illaki alman olması istenirse.Ayni şey Ham içinde geçerli.

    2. Engin Sanane avatarı

      katilmiyorum Nico yuzde yuz kusurlu. Atak yapilacak yer var yapilmayacak yer var. Gecemiyorsan hiz kesersin daha nazikce alirsin o viraji. Frene basmayip jilet gibi kesti lastigini. Ayip birseydi yaptigi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir