Mattiacci Kimi’ye İnanıyor

yazar:

kategori: ,

Ferrari patronu Marco Mattiacci Kimi Raikkonen’in aldığı sonuçların iyiye gideceğine güçlü bir inancı olduğunu söyledi.

Raikkonen Ferrari’ye döndükten sonraki ilk sezonunun 12 yarışının ardından sadece 39 puan toplayabildi. Mattiacci Belçika’da dördüncü olarak bu sezonki en iyi derecesini alan Fin pilotu bir forvet oyuncusuna benzetti.

“Bunu şöyle görüyorum, futbolda harika bir forvet alırsınız ve ilk altı-yedi maçta bekleneni veremez, beklemeye devam edersiniz ve birden harika bir sezon geçirmeye başlarlar. Bence Kimi’den Macaristan ve Belçika’da gördüğümüz şey inanılmaz yetenekli bir pilot olduğu.”

“Kendisini bulabilmesi için ona en iyi şartları verdiğimizi düşünmüyorum. Eminim ki hala araçta biryerlerde sorun yaşıyor ve sürüş stili de dahil olmak üzere bu faktörlerin kombinasyonu onu üstlere çıkaramıyor. Ancak Kimi’ye güçlü şekilde inanıyorum.”

Fernando Alonso bu yıl Ferrari’nin puanlarının çoğuna imza attı ve McLaren’in hedefi halinde. Mattiacci Alonso’ya mümkün olan en iyi aracı vermekle mükellef olduğunu ve onu mutlu etmek için tek gerekenin bu olduğunu söyledi.

“Fernando Alonso’yu mutlu tutmak zorunda değilim. Burada mutluluk aramıyoruz, burada en hızlı araçların peşindeyiz.”

“O bir çalışan değil, o bir yetenek. Benim takımımda hiçkimse çalışan değildir, tümümüz bir yeteneğiz ve büyük bir tutkuya sahibiz. Fernando’yu, takımdaki herhangi birini çalışan olarak tanımlamaya inanmıyorum.”


Yorumlar

“Mattiacci Kimi’ye İnanıyor” için 139 yanıt

  1. Demiş ki; “Biz 4.’lüklerle 5.liklerle mutlu olma amacında değiliz. Takım içinde x pilotun y pilotu yenmesi de bizim için pek bir şey ifade etmiyor. Hızlı araç yaparsak, kazanırsak, mutlu oluruz.”

    artık.. Neler olacak göreceğiz…

  2. Schumacher123 avatarı
    Schumacher123

    Alonso hakkindaki dusuncem sadece McLarendeyken tek pilot değildi ve caylak takim arkadasina yenildi. Kimi ise bi fenomen modern James Hunt 🙂

  3. Patron Alonso’dan izinsiz olarak böyle bir açıklama yapması hoş değil.

  4. Alonso Ferrariyi takım olmaktan çoktan çıkartmıştı Ferraride takım çalışması diye bişey yok sampiyon olamamanın sebebi bu.Alonsocu arkadaşlarada bir sorum var Alonso singapur 2008’de takım arkadaşı sayesinde şikeyle yarış kazandımı kazanmadımı ? sonrada çıkıp yarışı hakkıyla kazanmıs gibi sevindi.

    Alonso isterse senna,schumi kadar hızlı olsun adam olamadıktan sonra hepsi gelip geçici.

    http://www.youtube.com/watch?v=yyWkjkYfIXQ Massanın üstüne sürüp temastan sonra geçip yarışı kazanıyor yarıştan sonrada yaptıgı hareketlere bakın.Normal mi bu adam ?

    1. Kaptan Mağara Adamı avatarı
      Kaptan Mağara Adamı

      Yorumuna tamamen katılıyorum. Çok doğru bir tespit. Zira video yu izleyen arkadaşlar görecekki; Massanın illegal bir temasla elinden alınan zafer ile beraber çileden çıkmış tavrı karşısında son derece küstahça gülümseyen bir Alo var. Tek yaptığı o koca suratıyla gülümsemek.. Böyle bir karakter adam olmadıktan sonra Pilot olamaz. !

    2. massa’nın üstüne sürmüş ? 😀

      yazık, yarış izliyoruz diye harcadığınız zamana… gerçekten artık laf atmak için nerelere götürüyorsunuz olayı belli değil

      1. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
        Berkhan Oğulcan Akçay

        Massa’nın üstüne sürdüğüne katılmıyorum galibiyet işin ucundayken böyle temaslar olur.

        Fakat şu bir gerçek ki yarış sonu yaptığı hareketler tipik bir egomanyak insan örneğidir.

    3. Alonso kendi çarpmış bu kendi lastiğnin izi dimi komiksin ugc 😀

    4. Alonso.Diaz(Yavuz) avatarı
      Alonso.Diaz(Yavuz)

      lol 😀 .

  5. Yine getirdiler konuyu saf hız meselesine 🙂 saf hız nedir onu bir tarif edin, formula 1 de gerçekten saf hız var mı onu bir tartışalım..

    1. Birisi de demişki herkese eşit araç verseniz raikonen hepsini geçer. Eşit araçla daha Alonso’yu geçebilmiş değil .. 🙂

      1. Kaptan Mağara Adamı avatarı
        Kaptan Mağara Adamı

        Eğer sen 5 yıldır Ferrarinin Alonsoya göre yaptığı araçla, Bu seneki Kimi ‘nin aracını eşit araç diyorsan, başka söz söylemeye gerek yok.. Daha yeni yeni anlamaya başladılar Kimi’yi. ALO 5 yıldır takımı kendi stili ve çıkarları uğruna etrafında çarkıvelek yaptı. Herkes varsa yoksa ALO için çalışır oldu. Ama ele geçen ne ? koca bir hiç.. Ve şimdide ALO bu yeni araca kimiden çok çabuk adapte oldu zira tasarlarınrken 5 yılın vermiş olduğu bir sömürü vardı. Bütün bunlar ortadayken ikiside aynı araç demenin çok doğru bir çıkarım olduğunu düşünmüyorum. Saygılar..

        1. Alonso 2010da geldğinde arac kime göre tasarlanmıstı 2009 da Alonso Renaultaydı ve sezon sonunda takıma dahil oldu!!!Son yarışta Ferrarinin salaklığı olmasaydı daha ilk senesinde Alonso şampiyondu!!!

          1. Dogukan Yildiz avatarı
            Dogukan Yildiz

            Se sa larla olmuyor. Raikkonen Ferrari’de ki ilk senesinde şampiyondu.

            1. o aracla olamyıduda Mclarenin hediyesi oldu işte başka bişey değil se si sa sı bu

              1. Kaptan Mağara Adamı avatarı
                Kaptan Mağara Adamı

                ”olmuyodu da ” de da … Ugurercan bunlarla da olmuyor. Adam 2007 de Ferrariye geldiği ilk senesinde şampiyon oldu. ” Se sa de da ” gibi eklere gerek yok bence. Ayrıca Mclaren’in hediyesi diyosun da Mclaren’in dayanıksızlığı yüzünden Kimi’nin giden şampiyonlukları ne olucak ?

            2. yazmayayım diyorum ama 2008 de massa gibi bir pilot o araçla şampiyonluk kovalarken kimi ne yapıyordu soruyorum size. yoksa bir şampiyonluk yeter fazlası beni bozarmı dedi acaba. yav neyse bende sizi kaale alıp yazıyorum. ölü taklidine devam edeyim ben.

  6. Alonso 5 yılda ne yaptı.Sonuç ne 0.Ferrari Alonso ya bu kadar güvendiği sürece 5 değil 10 sene olsa sonuç 0. En basit sezon başı testlerde bile Raikonen den 2 kat fazla test yaptı.Adalet mi değil.Başarı beraber takımla kazanılır.Alonso Ferrari de tutmamıştır.

  7. rosberg power avatarı

    Takımların elinde yüzlerce telemetre verisi var. Neden yavaş nerede hata var bunu görüyorlar ancak bizim yorumcular tam bir saf hız ve yetenek avcısıymış. PES doğrusu.

  8. Saf hızı ve yeteneği olan bi pilot bunu nerde nasıl gösterir??? Bu sezon ve bu seneki Ferrrarinin aracı vasat bi arac bunu herkes kabul ediyor eee bu muhteşem saf hız ve yetenek süper dominant bi Mercedeste belli olamıyacağına göre yada fazla gerekli olmayacağı için eee biz bu saf hızı ve yeteneği ne zaman göreceğiz???
    Hızlı pilot her şArtta ve aracla istikrarlı olacak ben ozaman onun hızına ve yateneğine inanırım…..

    1. Bu seneye kadr izlemedigini düşünüyorum Raikkoneni

      1. gayet iyi izledim merak etme!!!

        1. O zaman ya bu seneyi baz alarak konusuyorsun yada bu zamana kadar gördüklerini idrak edemiyorsun

          1. Kaptan Mağara Adamı avatarı
            Kaptan Mağara Adamı

            Arkadaş tabikide bu seneyi baz alarak konuşuyor.. Zira yorumunda ”Saf hızı ne zaman göreceğiz ” diyor. Yani anlaşılan daha görmemiş saf hız ve yeteneği. Belki de Formula 1’i izlemeye yeni başlamış olabilir.. Zira biz Raikkonen’in saf hız ve yeteneğini bir çok göre görmüş, yaşamış, hatta TV lerimizin başında daha sevgili Okay Karacan ile bilrlikte,- GO kimi GO – nidalarıyla bağırdığımızı bilirim.. ZAten ” Pilot Fİnalndiya’dan Çıkar ” diyen de Okay Karacan değilmiy di ? Yani sevgili Ugurercan kardeşim biz Raikkonen’in saf hız ve yeteneğini görmüşüz ve hala o anlardan kalan heyecanla konuşuyoruz burda..

            1. valla ben f1 i izlemeye başladığım yıl 1999du Okanıda Serra hanımıda bilirim hepsini bilirim dediğin bi kısmana katılıyorum söyle 2005te zaman zaman 2007nin ikinci yarında benlki hızı görebildik ama istikrar yok Kİmide belkide Alonso ve Kimiye Ferrari iyi gelmiyordur benım tememnim Alonso inşallah Redbula geçer..Bizde daha iyi kıyaslama yaparız ozaman

              1. Kaptan Mağara Adamı avatarı
                Kaptan Mağara Adamı

                Aslında f1 de ”istikrar” kavramı Şumi den sonra bitti. Zira değişen kurallar geliştirilen teknolojiler gibi birçok etmen sayesinde bir sene Renault sezonu olurken diğer sezon BrawnGP, bir diğer sezon Redbul daha sonra Mercedes gibi takımlar ön plana çıkıyor. Tabi arada REdbull ve vettel bu kuralı yıkıyor gibi görünse de genel çerçevede aynı teorem var. Kimide istikrar yok demekden ziyada senden Mclarende istikrar yok demeni beklerdim. Zira sen kendin az önce Mclaren şampiyonluğu hediye etti dedin. Ferrari’nin Kimi’ye değilde ALO’ya iyi gelmediği ortada. 5 yıldır birşeyin olmaması da bunu açıklıyor zaten. Ama Ferrari Alo’ya yaptığı yatırımın yarısnı KİMİ’ye yapsın belki Şampiyon bir şekilde jubile bile yapabilir Kimi ferraride.. Yeter ki Lotus’un kimi ye inandığı gib, Ferrari’nin de ALison ile beraber kimi’ye inanması ve ona özel araba yapılsın. Tabi buda senin de dediğin gibi Alo’nun takımdan gitmesiyle olabilecek bişey, daha iyi kıyaslama örneğine de katılıyorum ayrıca.

  9. Kaptan Mağara Adamı avatarı
    Kaptan Mağara Adamı

    Arkadaşlar uzun zamandır online değildim. Bakıyorumda site iyice karışmış. Kaptan olarak da bir yorum yapmak gerekir. Şimdi RAi-ALo ikilisi hakkında bir türlü uzlaşmaya varılamayan konular var. Arkadaşlar öncelikle şunu bir kabul edin. ” RAIKKONEN , Alonso’dan saf hız ve yetenek anlamında çok daha iyi pilottur. Bunu hiç konuşmayalım bile. Yok efendim Alo kötü araçtan maksimumu çıkartıomuş da komple bir pilotmuş da… Hepsi hikaye yaw. Ya 5 yıldır ferraride olan bir adamı düşünün. Bütün takımı kendi ekseni etrafında topluyor. Herkes yanında el pençe divan. Hatta yetmiyor ona yardım etmek için Massayı da Alo’nun emrine veriyolar. Sponsorlar denen aynı. Eeee ortada ne var ? Bİ başarı nerde ? Tabiki Ferrarinin de suçu war ama Alo da suçlu.. Bakın Mark Webber’in sözü burdaki bütün yorumculardan daha iyi biliyor F1i.. ” Herkese eşit araç verseniz Raikkonen Herkesi geçer ” bunu f1 e yıllarını vermiş adam diyor.. Kimi raikkonen evet belki biraz şansız belki biraz polemiğe ve işin siyasetine girmiyor ki bu kadar ssevilmesinin de sebebi budur. ama o her zaman işini yapar. Gereksiz kouşmaz. Kımseyle polemiğede girmez.. Ama o Alonso daha spa dan sonra dediği demeçte nerdeyse ” Raikkonen’in 4. olmasına izin verdik ” demeye getirecek kadar küstahça olabiliyor.. Herneyse herkese bol selamlar ve daha saygılı yorumlarla beraber her türlü atışmaları izlemeyi özlemişim. Klavyenize kuvvvet..

  10. ikisinden iyi ricciardo var simdi,
    diyeyimde tartisma bitsin 😀

  11. Alonsocu arkadaşlar bence en iyisi ölü taklidi yapmak.

    1. Arkadaşlara her tur fark tabelasını gösterin 🙂

  12. iyiki alo rai şampiyonluk için kapışacak arabaya sahip değiller. vallahi kan çıkıcak şu aşağıda ki tartışmalara bakın 😀

  13. marco sanırım patronun kim olduğu konusunda bilgi sahibi değil.

  14. Raikkonenin f14t ile ilgili sorunlar yaşaması normal eyvallah ama bu sorunlar unutmayalımki alonsonunda suçu değil adam yeni bir açıklama yapmış f14 t ile hala sorunlar yaşıyorum diye . ilk önce ferrari raikkonenin sorunlarını çözsün eminimki raikkonen belçikadaki gibi iyi yarışlar çıkartıp alonsoya yakın olacaktır.Aradaki farkın sebebini ise ben sıralama turlarında görüyürum 1 2 sıra olsa iyi ama bazen 3 bazen alonso ile raikkonen arasında 4 sıra fark oluyor.

  15. Yorumları okumadım ama hem yapılan yorum sayısının fazla oluşu hem de yorumlara cevap üstüne cevap verilmiş olması buranın karıştığını gösteriyor.

    Haberi okuyunca benim kafam buradan daha karışık bir hal aldı.

    Mattiacci Alonso’ya mümkün olan en iyi aracı vermekle mükellef olduğunu ve onu mutlu etmek için tek gerekenin bu olduğunu söyledi.

    “Fernando Alonso’yu mutlu tutmak zorunda değilim. Burada mutluluk aramıyoruz, burada en hızlı araçların peşindeyiz.”

    Yani şu oluyor:
    “Fernando Alonso’ya mümkün olan en iyi aracı vermekle mükellef değilim. Burada Fernando Alonso’ya mümkün olan en iyi aracı vermek derdinde değiliz, burada en hızlı araçların peşindeyiz.”

    ??

    1. bende onu yazıcaktım karışık bir durum oluşmuş orda

  16. namı değer ilahiyatçı bir mesajı üst üste 2 defa yazdığında tutacağı kehanetine inanan bir üye vardı..

    herkül…

    o bile bu kadar polyannacılık oynamıyordu..

    sezon başında mika hemşehrisi gaz vermiyormuydu asar keser ezer ona daha uygun bakın görün açık ara..

    evet açık ara..))) yalnız kimi hanesine.

    bir kere pilotunuza bakın şapkanızı öne koyun bir düşünün adam kaçta kaç yapmış

    ilaveten her yariş mağlubiyetinin sonuna bir bahane üretmekten artık vazgeçin beceremedi deyin bu kadar..

    spa da Alonso ceza aldı da önde bitirdi bu yanıltıcı ama görülüyorki bu bile kitle yi harekete yetmiş.

    kiminin yetenek ve kabiliyeti puanlarla ölçülmez demiş biri
    peki neyle ölçeceğiz

    o kadar yetenekliydi de massa dan yol alıp kupaya uzanmadımı.. bu mudur yetenek.

  17. arkadaşlar zafer bayramınız kutlu olsun

  18. oooohhh burada işler karışmış .
    yavaş yazın ilk okul terkim okumakta zorlanıyorum 🙂

  19. 19-0 olacak dedik fakat 18-1 olsun onu da kabul ederim.Burda Raikkonencilerin ağlamasını görmek beni daha mutlu ediyor.Hep bir bahaneleri var hep.Bu bahaneler sene başından beri bitmedi zaten.Alonso’ya yenilmesini hazmedemiyorlar.Artık soda mı içerler bilemedim.İnsanları bu dilden yazmak zorunda bırakıyorlar.

    1. Bunlar bahane değil arkadaşım gerçekler 18/1 de olsa bana göre Raikkonen daha büyük bir pilot en azından sikeye karismadi çaktın olayı 🙂 Bu seneyede gelecek olursak kiminin araci stiline uymayisi ki bunu takım patronuda söylüyor ama siz alo fanları anlamiyosunuz. Alonsonun suan üstün olmasının tek sebebi bu yoksa Raikkoneni yenemeyecegini sen bizden daha iyi biliyorsun

      1. Tabi tabi kesin öyledir.Sene başında bahane bulacağınızı söyledim ve yine yanılmadım.3 sene de geçse Alonso her zaman Raikkonen’i geçer.Şike olayı derken hangi olaydan bahsediyorsunuz onu anlamadım.Singapur’dan bahsediyorsanız o olayda suçlu olanlar ceza aldı.Alonso’nun ceza aldığını görmedim,duymadım.Kusura bakmayın tekrar ediyim hazımsızsınız.

        1. Spada yarış galibiyeti kaçtı????????????????

        2. Ceza almasını önlemek zor olmamalı. Biz hazim sorunu yasamiyoruz biz diyorum çünkü Raikkonen fanları olarak doğruları söylüyoruz. Aslında bence siz hazim sorunu yasiyosunuz baksanıza bir yaris rai geçti onu yediremiyosunuz daha yok alo ceza aldi bilmem ne yoksa gecemezdi Aynı şeyleri biz söyleyince bahane oluyo ve bizim soylediklerimizin hepsi gerçek bahane değil…

          1. Bizim yedirememe gibi durumumuz yok.Zaten Alonso Raikkonen’i ezmiş ve 100 puana yakın fark atmış.Sene sonuna doğru 150 bile olabilir.Ben bahane uydurmadım Alonsonun cezasıyla.Başka arkadaşlardan duyduğunu bana söyleme.Zaten takım bile açıkladı Alonso ceza almasa önde bitirir diye.Başka bir şey söylemeye gerek yok.

  20. Kimi’nin performansı adına ben de Matti gibi çok mutluyum.En azından sezon başındaki lastik problemi son yarışlarda çözülmüş göründü.Gerçek perfornmansını görmeye başladık.Macaristanda 16-6 spada 8-4.

    Kimi’nin ihtiyacı olan tek şey kendine biraz destek bulmaktı ben Matti takıma ilk geldiğinden beri Kimi’ye farklı yaklaşımını hissettim Dominike göre.Takım içindeki rüzgarı arkasına alabilmesi için 2 yarış daha aynı sonuçlara devam etmesi gerekiyor.Daha sonrasında eminimki uçan finliyi viraj çıkışında göreceğiz.Kimi saf yetenek onun için Alonso’nun normal şartlarda hem setde, hem set arkasında extra extra fazla çalışmadan Kimi’yi yenebilmesi zor.

    Herneyse Kimi kendini yansıtmaya başladı Takım ve fanları için güzel birşey..Alonso’nun saplantılı avukatı Oversteer nam-ı diğer ”Kimi’de fossss çıktı’ arkadaşımızada büyük öngörülerinede selamlar..

    1. Kimsenin avukatı değilim ama bunu daha öncede yaptın. Adamın nickini neden özellikle bu şekilde yazıyorsun anlamıyorum. Pilotlar hakkında tartışmalar olabilir, aynı fikirde olmanızda gerekli değil fakat bu tartıştığın insana saygı göstermeyeceğin anlamına gelmiyor. Oversteer ile benimde bir çok kez tartışmam oldu fakat bu bizim üzerimizden değil pilotlar üzerindendi. Olması gerekende bu.

    2. Alonso.Diaz(Yavuz) avatarı
      Alonso.Diaz(Yavuz)

      Evet Alonso kazmanın teki Kimi ise saf yetenek 😀 . Hiç bir şeyden haberi olmayan biri sizin söylediklerinizle takım içi durumun 11-1 Raikkonen lehine olduğunu sanır. Halbu ki durum tam tersi 😀 . Yav bu arada ki fark sadece yarışla da kalmıyo arkadaş. Geçen sezon Massa arada bir de olsa geçerdi Alonso’yu sıralamalarda. Ama Raikkonen’le bu sezon ki sıramalarına bakıyorsun orda da Alonso 10-2 önde. Genelde de Alonso 1 saniye filan fark atıyor yani tabi Raikkonen q3’e kalabilirse 😀 . Gerçi bunların hepsini de ”Santander” yaptırıyor ya bu 1 saniye farkları hep ”Santander” araya koyduruyor. Yoksa Alonso kazmanın teki Kimi ise saf yetenek 😀 . Kimi hiç o kadar fark yer mi Allah için 😀 . Son olarak aşağıya koyacağım şeye iyi bakta günün güzel geçsin 🙂 .

      4 Fernando Alonso Spanish Ferrari 121
      10 Kimi Räikkönen Finnish Ferrari 39

      1. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
        Berkhan Oğulcan Akçay

        Bol bol smiley koyarak büyük bir iş yaptığını mı zannediyorsun? Şu yoruma bak. Ne bir mantık var, ne bir ağır başlılık, ne bir şekil var. Ama siz bulmuşken dalganızı geçin. Tatmin olun.

        Kimi ile Alonso arasındaki yetenek farkının gerçekten puan durumu ve skorların bu sezon ifade ettiği kadar olduğunu iddia ediyorsan sen bilirsin.

        1. Alonso.Diaz(Yavuz) avatarı
          Alonso.Diaz(Yavuz)

          Bazı suçları başkaları üzerinde değil de biraz kendi üzerinizde arasanız nasıl olur ?

          1. Aras Tekiner avatarı

            Dostum birak su Kimi fanboylara cevap verme bile degmez. Sezon baslamadan önce Kimi asacak kesecek Alonso’yu rezil edecek diye bas bas bagiriyorlardi sezon ortasi geldi Alonso nerdeyse 100 puan fark atti hala saf hizdan bahsediyorlar. Spa da Alonso’nun aldigi ceza sayesinde gelen dördüncülük bunlara iyi gaz vermis anlasilan 😀 Massa’dan beter etti Alonso Kimi’yi ama hala benim pilotum senin pilotunu döver kavgasi yapiyor adamlar 😀 ne diyelim Allah akil fikir versin

      2. olurmu canım kimi saf hız anlamında en hızlısı. onu kimse geçemez.

    3. inşallah Alonso Ferrariden giderde bende gorurum ozaman şu Kimiyi ve Ferrariyi bakalım kaçıncı olabilicekler saffff hızlı pilotlarıyla!!!

      1. Uğursuz alonso gittiğinde kesin şampiyon olurlar merak etme sen

        1. @serkan 54 inşallah 🙂

  21. Kimici arkadasları anlıyorum sen 2007 de sampiyon ol 2008de bi onceki seneyi mumla arattır 2009 ortalıkta yok sonra malum sonuc Alonun takıma katılması Alonsoya kin gütmekte haklısınız cunku Alonsonun adı gecen her haberın altına hemen olumsuz bi yorum yapma gereği duyup olayı şikeye getiriyorsunuz!! Kimi 2007 de olduğu gibi 2008de bileğinin hakkıyla şampiyon olsaydı eminimki bircok Alonso taraftarı Kimiyi içtenlikle tebrik ederdi.Neymiş kardeşim bu Alonso be Allahtan 2 şampiyonluğu var Allah vermeye iki kere daha sampiyon olsaydı ne yorumlar yapılırdı kimbilir!!!

    1. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
      Berkhan Oğulcan Akçay

      Bizim Alonso ile derdimiz yok. Özellikle bu sene kimlerin hangi haberlerin altına saldırdığını herkes görüyor. Ben yarış sonuçlarına ve genelde Kimi haberlerine yorum yazarım. Fakat özellikle bu sene her Kimi haberinin altına birkaç istisna hariç Oversteer var, Royal Hunt var, F_Alonso Diaz var, ve buna benzer Alonso fanları var.

      Beni çok nadir yorumlar hariç (ki onlar da çok eskidir) Alonso haberlerinin altında göremezsiniz. Bir tek geçenki açıklaması (1. pilot olduğunu bir nevi itiraf eden demeci) altına yorum yazdım.

      Ben Kimi’yi savunduğum için zamanında anneme küfür edildi. Royal Hunt nickli şahıs şahsıma hakaret etti. Daha neler neler.

      Ben Alonso’yu savunanlara hakaret etmedim. Onların zeka seviyeleriyle alay etmedim, karşımda çocuk varmış gibi bir üslupla konuşmadım, kendimce sebep ve sonuçları ortaya koyarak yorumlayıp gerçekleri hep göstermeye çalıştım. Gergin ortam için suçlu aranacaksa bu kesinlikle ben değilim. Bir şeyi tartışırken hakaret etmeden, alay etmeden duramayan insanlarla beni kıyaslamayın.

      1. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
        Berkhan Oğulcan Akçay

        He ayrıyeten, Kimi’nin 2009’da ortalıkta olmadığını söylemek şuursuzluktur.

        1. massa kaza yapana kadar yoktu. bunuda inkar edemezsiniz herhalde. o saatten sonra yine yoktu. ama spada fisicellanın bir tane atak dahi denemediği (DENEYEMEDİĞİ demiyorum dikkat ) denemediği ve 1 saniye önünde 1 . sırada bitirmişti hakkını yemeyelim şimdi. ha onuda yazalım o yarıştan günler sonra fisicella ferrariye pilot olmuştu. sanırım fisicellanın neden bir tane bile atak denemediğinin cevabı ayrıntılarda gizli.

          1. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
            Berkhan Oğulcan Akçay

            Massanın kazasından öncesini hadi kabul ederim de (monaco’da kıl payı polü kaçırdı o arabayla,podyuma çıktı hadi onu da saymayalım), sonrasında da yok muydu?

            Fisichella konusunda aydınlatalım: KERS Kinetik Enerji Geri Dönüşüm Sistemi. O sezon ilk kez kullanılıyordu. Ferrari’de vardı, Force India’da yoktu. Force Indıa o haftasonu çok hızlıydı Kimi’nin tek şansı KERS ile güvenlik aracı çıktıktan sonra geçiş yapmaktı. Başka şansı yoktu. Bunu mükemmel şekilde uygulayıp kazanmıştır.

            Ertesi yarış İtalya GP’de Kimi düzlüklerin çok daha önemli olduğu yarışta diğer Force Indıa’yı arkasında yarış boyunca tuttu ve podyuma çıktı.

            Benimle yarışa girme. Dengim değilsin.

            1. güvenlik aracına kadar o sıraya nasıl geldiğinide yazsaydın keşke.hani şu hiç bir şey yokken kaçış alanını kullanarak avantaj elde ederek çıktığı ikinci sırayı.neyse onuda da pek önemi yok . ama şu bir gerçekki o sezon massa kaza yapmamış olsaydı yine kiminin önünde bitirmiş olacaktı sezonu. bu arada denginmiyim değilmiyim bilmiyorum . bunu bu sezon sonuna doğru göreceğiz.

              1. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
                Berkhan Oğulcan Akçay

                O haftasonu Charlie Whiting pilotlar brifinginde startta kaçış alanının kullanılabileceği konusunda tüm pilotlarla anlaşmıştır. Hadi bilmiyorsun bari sallayıp durma. Konuştukça dengim olmadığın daha da ortaya çıkıyor.

                Ayrıca, kaçış alanını tek kullanan kişi Kimi olmadığı gibi, kurallara aykırı bir iş de yapmamıştır.

                Kimi galibiyeti kokladığı zaman Fisichella’nın nasıl başlattığının bir önemi yoktur. Kaldı ki Fisi kariyeri boyunca bu işleri becerememiş bir pilottur. Örnek 2005 Japonya.

                Böyle devam edeceksek sana 2012 Malezya!dan bahsederim. Bence konuşmaman senin adına daha hayırlı. Kendi seviyende biriyle bilgi yarıştır. Benimle yarıştıramazsın.

                Seninle denk olmadığımız belli sezon sonuna gerek yok ayrıca sezon sonu sonucu mu senin bilgisizliğini aklayacak?

            2. Tamam en iyisi sensin.

              1. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
                Berkhan Oğulcan Akçay

                Senden fersah fersah iyi olduğum kesin.

          2. sana katılıyorum vallahi spa 2009 yarışını dün gibi hatırlıyorum Fisi sc den sonra adeta Kimiye geçilmek için yapabileceği en kotu şekilde konvoyu yarışa başlattı ve o rouge da geçildi heralde o yarısı forcee ındia kazansaydı ferrarinin üzerindeki baskı dahada artacağı kesin oradada bi katakulli döndü gibi geliyo bana zaten dediğn gibi Ferarinin 1sn arkasında bitirdi yarışı

        2. bana 2009da akılda kalan bi yarışını sole o zaman!!!

      2. birde berkhan bizimde kimiyle bir derdimiz yok. ama seninde dediğin gibi aynı şey bir kaç kimici içnde geçerli. özellikle biri dersen kaçakkimi namı diğer firarikimi denen şahıs. onun yüzünden geçen gün yorumlar silindi.

      3. Bide sen niye bu kadar kızdın ben onu anlamadım kızma konusuyoruz surda medenice… 😀

  22. F_Alonso Diaz avatarı

    Yahu varya bizden bir cacık olmaz arkadaş, habere bakıyorum, mevzu taaa 2007 lere kadar gitmiş. Ne saçma sapan insanlar var ya.

    Bu adam takımın patronumu evet. Haliyle düşüneceği şey takımdır ilk olarak. Monte gelde Alo veya Kimi mutlu olsun veya onları mutlu et diye çağırmadı ta amerikadan. Adam elma demiş butün armutlar düşmüş resmen.

    Yok Kimi’yi seviyor, yok Alo’ya yol göründü vs.vs.. Ben ikisinide seviyorum, haliylen Alo’yu biraz daha fazla tutuyorum taraftarı olduğum için, ama Kimi’ninde bana bir zararı mı var. ? Bana ne adamın özel hayatından, karakterinden, kız vereceksiniz sanki. Geçen hafta adam yarış kazancak diye sevinmiştim bile, olmadı, araç yetmedi.

    Biri kalkmış çıkmış takımda kayırıldığını ağzından kaçırmış diyor Alo için; Alo’nun Kimi’den 3 sıra önde başladığını ve bir aksilik çıkmamış olsa doğal olarak öndeki pilot üzerine yoğunlaşılması gerektiğini anlayamıyorsanız ben nediyim. Durduk yere adama ceza aldırıp, geriye düşürdükten sonra, yine önde kim varsa bu sefer ona yoğunlaşmış takım. Bundan doğal ne var.
    Sonra “Matti bile böyle demişken” derken de; adam Kimi’ye uygun şart sağlayamadık derken, 1, aracın kimiye uymaması ve genel olarak kötü olması, 2, bu sebeplen kimin sürekli çok gerilerde kalması olabilirmi acaba a akıllı.

    Adam “a” desede bir şey çıkarsak peşindesiniz.

    Habere gelirsek de bence adam gayet mantıklı şeyler söylemiş, bize araç lazım demiş, kaybeden bir araçlan yalandan kimseyi mutlu etme derdinde değilim demiş, Dominik’in en sevdiği şeydi biliyorsunuz woooww. Burda adam eğer bişeye sitem etmişse üstü kapalı olarak mühendisleredir. Araç hızlandımı bu adamlar zaten mutlu olur.
    Önce araç olacak arkadaş. Ondan sonra hızlı olan kazansın bu kadar basit. Rai şu takıma geldiği günden beri bir çok Alo-Rai taraftarı aksine sürekli hızlı olan kazansın dedim. Bu iki pilotun altıında hızlı araba olsun, sene sonu puan farkı 5 i geçmez. Bu durumda ben ikisinide kazanmış sayarım.

    Ha millet 2007 ye gitmişken 109 109 bu eziklik sayıyor o ayrı. Habuki araç konusunda mclarenden bir itiraf gelmesine rağmen. Lewis’in kendisinin ilk defa bu sene bugüne kadarki takım arkadaşlarıylan eşit araçta yarıştığını itiraf etmesine ramen. Neyse mevzu dallanmasın.

    Bence Alo Ferrari’de kalmayacak. 5 sene yeter diyecek. Tamam Matti kimseyi mutlu etmek zorunda değilde. Ferrari de iyi kötü 5 senedir bu adam sebebiylen mutlu. Hiç kimse Alo kendini vermedi diyemez. Canı çıktı adamın. Şampiyonluğu en çok hakeden isimdi. Bir çok ödül aldı, takım patronları Alonso dedi Vet şampiyonken bile. ALo da kalktı dediki, bu övgüler çok güzel ama kazansam daha mutlu olurum. İşte mutluluk bu bu adamlar için. Matti’nin yapması gereken sadece adam gibi bir araç vermek bu adamların altına. Gerisi için kimseye ihtiyaç duymazlar.

    1. Olay budur işte. Bravo çok iyi yorum olmuş

    2. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
      Berkhan Oğulcan Akçay

      Lewis ilk defa bu sene eşit yarışıyormuş bunu itiraf etmişmiş 🙂

      109 – 109 ama 2007’nin ilk yarısında 1. pilot olan Alonso’nun ilk yarış Avustralya’da, daha sonra Monaco’da kayırıldığını, o sezon son olan 3. otomobil kuralıyla berabaer 3. otomobilin bir hata yapması halinde Alonso için ayarlandığı, pit önceliklerinin Alonso’ya verildiğini, Renault’dan sevdiği özel Hitco frenlerin sırf onun için araca eklendiği, ve en önemlisi de Hamilton’ın o sezon bir çaylak olduğu unutuluyor.

      Alonso yalnızca 2007’de eşit yarışmıştır. Ki o da sadece Hamilton çok hızlı çıkınca takımın eşitlik politikasına dönmesiyle oldu. Yani sezonun tamamı değil. Sezon başında çifte şampiyon olduğu için doğal olarak Alonso’ya öncelik verildi. Buna rağmen Alonso daha fazlasını istedi, alamayınca da etrafa saldırdı. Sonunda da kovuldu.

      He size göre 2007’de Hamilton kayırıldı. Alonso’nun motoru bilmem kaç beygir düşüktü. Evet. Alonso’nun 2008’de hiçbir şeyden haberi de yoktu. Buna ancak saflar inanır. Bir arkadaşın da belirttiği üzere, o yarışın sonucuyla oynama cesaretini kimse gösteremediği için o yarış öyle kaldı, pilotunuz da hadi diyelim bilmiyordu, sonrasında galibiyeti kendisine anasının ak sütü gibi helal etme küstahlığını da göstererek herkesi çıldırtmasına ne gerek vardı?

      1. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
        Berkhan Oğulcan Akçay

        Alenen şike yapılan bir yarışın tamamen iptal edilmesi gerekirdi zira kaza ve güvenlik aracının girmesiyle pistteki tüm pilotların yarışı öyle ya da böyle etkilendi. Massa’nın şampiyonluğu gitti.

        1. Massanın yarışı macaristanın son 3tur kala bitti oda Ferrarinin motor patlatmasıyla yada malezyada spin atarak yarış dışı kalmasıyla bunlar olmasaydı zaten şampiyondu!!!!

          1. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
            Berkhan Oğulcan Akçay

            Mümkünse yazdığım şeylere cevap verilsin, yok mümkün değil ise susacaksın, konu dışı şeyleri cevap diye yutturmaya çalışmayacaksın.

          2. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
            Berkhan Oğulcan Akçay

            Adamın argüman olarak sunduğu şeye bak..

            Motor patlaması takımın kendi hatasıdır. Malezya Massa’nın hatasıdır.

            Fakat şike Massa’nın ya da Ferrari’nin hatası değildi sevgili dostum.

            1. Singapur takımın hatası değil miydi? O sene o tarz hataları tekrar tekrar yapmalarına rağmen lolipop adam uygulamasına dönmek istemediler ve Raikkonen’in birkaç defa yarışını mahvettikten sonra Massa’nın da yarışını o şekilde mahvettiler. Massa’nın iki sıra arkasında bulunan Raikkonen kaza yapana kadar 5. sıradaydı ve bu da takım hata yapmasaydı en kötü 5.lik garanti demekti hatta Hamilton’ın önünde dahi bitirebilirdi. O tarz bir sonuç alsaydı zaten şu anda şampiyondu.

            2. Motor patlaması takımın kendi hatası ise Şike yapmakta takımın yani ”Briatorenin” ve bunu bilip susan Piquenin hatasıdır. Alonso bu yarışı kazansa ne olur kazanmasa ne olur 2kere şampiyon olmuş bi pilot ve zaten o sezon 1 yarış kazanmış birisi bunu bilip böyle bir risk alırmı objektif ol biraz!!! 🙂

  23. Alonso.Diaz(Yavuz) avatarı
    Alonso.Diaz(Yavuz)

    Her türlü kötü hakarette bulunacaksınız, adamın alakası olmadığı işleri bile ona bağlayacaksınız, üstüne suçu ispat etmeniz gerekirken ”kendi” mantığınızdan yola çıkarak Alonso’nun suçlu olduğunu iddia edeceksiniz. Bazılarının hayal dünyası gerçekten çok büyük.

    1. Farkında olmadan ESPN’a SkySports’a demeç mi veriyoruz..Ben anlamadım..

      Yazılan herşeyi sallama bence..yorumu istikrarlı birkaç kişi var onlar nedemiş bak cevap falan ver sonra normal yaşantına dön derim..

    2. Adamın alakası olmayan işler derken? Aşağıda arkadaş yazmış Alonso gibi bir adam sorgulamamış mı hiç anormal derece de hafif olan yakıt yükünü? Merak etmemiş mi neden boş depoylagittim ben piste diye? Ne demişler peki?
      Evet katılıyorum bazılarının hayal dünyası gerçekten de büyük iyi Pollyannacılık oynuyorlar…

      1. Alonso.Diaz(Yavuz) avatarı
        Alonso.Diaz(Yavuz)

        Siz varsayımlarınız ve ”mantığınız” üzerinden gitmeye devam edin. Ben şuna bakarım; Fia yapılan sorgulama ve incelemeler sonucun da Alonso’ya yönelik herhangi bir ceza vermiş mi ? Hayır(Galibiyeti bile silinmemiş.) Bu olayla ilgili sorumlu tutulan kişiler herhangi bir ceza yemiş mi ? Yemiş. Bu işi araştıran sorgulayan kişiler bile Alonso üzerinde herhangi bir suçluluk bulmazken siz yarış stratejisi hazırlanırken ordaymışsınız gibi konuşuyorsunuz. Böyle de konuşmaya devam edin. Nasıl olsa şimdi ye kadar hiç bir şey değiştiremedik bundan sonra da değiştirmeyiz.

        1. Peki hiç aklına geliyor mu o galibiyetin silinmesi nelere mal olacak? Aaaa Alonso’nun haberi varmış hadi şu galibiyeti silelim dediklerinde sadece galibiyeti mi silecekler yoksa tüm yarış sonucunu mu?
          1. si olmayan bir Gp sonucu yada Massa komadayken şampiyon olurdu muhtemelen. İngilizlerin yıllar sonra çıkardığı şampiyonun şampiyonluğğu elden gidecek ve buna razı gelecek herkes…. tabi anlıyorum…

          1. Alonso.Diaz(Yavuz) avatarı
            Alonso.Diaz(Yavuz)

            Hiç bir şeye. Alonso suçlu bulunsaydı yarıştan direk diskalifiye edilirdi. Yarış galibiyeti bile silinmediğine göre adamı hala nasıl suçlayabiliyosunuz anlamıyorum. Ama yok siz her şey’in en doğrusunu gerçeğini biliyosunuz ya tıpkı bu banka mevzusun da olduğu gibi…

    3. F_Alonso Diaz avatarı

      Yok arkadaşım Alo okadar üstün bir kişilik ki, adamaların hayatı kaydı, f1 kariyerleri bitti, biri kamyoncu oldu, diğerlerinin ne olduğu da belli değil. Kalkıpta Alo’nun haberi vardı diyemediler. Basiretleri bağlandı.

      Bir insana ne anlatırsan anlat, anlatıkların onun anlayabildiği kadardır..

  24. Ayni haberi diger bir türkçe f1 sitesinde de gördüm oradaki çeviri
    “fernando’yu mutlu tutmak zorunda değiliz. Biz takım olarak mutluluğu yakalamak istiyorsak yapmamız gereken tek şey var o da mümkün olduğunca hızlı bir araba yapmak.”

    “O bir çalışan değil, o bir yetenek gibi bakış açısı doğru değil. Takımda herkes çalışandır ayrıca hepimizin bazı yetenek ve tutkuları vardır. Ben, Fernando gibi insanların sınıflandırılabilir nitelikte olduğuna inanmıyorum. Dediğim gibi takımda herkes çalışandır”

    olarak çevrilmiş. Acaba hangi ceviri doğru çünkü gercekten birbirinin zitti anlamlar ortaya cikiyor.

    1. eğer çeviri gerçekten öyleyse gerçekten durum vahim.

      Orijinal içerik: “”I don’t have to keep Fernando Alonso happy. We are not here to look for happiness; we are here to look for the fastest cars.

      “He’s not an employee, he’s a talent. Nobody in my team is an employee, we are all talent and first of all human beings with a great passion. I don’t believe in classifying people like Fernando, anybody in the team, as an employee.”

      Buraya bakınca Murnout arkadaşımızın çevirisi birebir doğru 🙂 Eline sağlık diyorum

      1. Vallahi bende sasirdim iki farkli sonuc cikiyor. İlk diger sitedeki yaziyi okudum dedim alo ya yol veriyor galiba mattiacci. Sonra buradan okudum dedim alo yu övüyor hayirdir 🙂 orjinal içeriğe göre buradaki paylaşım doğru. Ellerine saglik haberi ceviren arkadasimizin.

        1. Yorumu okumadan bende kontrol ettim, buradaki çeviri doğru birebir..Ordaki arkadaş sıkıntılı heralde.

      2. Bazı kısımları tam ters çevirmişler. Eğer çeviremiyorsan da bir bilene sor yanlış bilgilendirme insanları.

  25. Patron Kimiyi savununca bizim faiz lobisinin pilotu olan şahsın taraftarları çıldırmış lol

    1. Patronun savunduğu kimi tokat manyağı olmuş 🙂

  26. Yahu senelerdir Alonso-Raikkonen tartışması yapıyorsunuz/yaptık.

    Sonuç?

    Aynı…

    Bu tartışmalarla bir yol alınmadığını sitenin eskileri bilir. Gerçi bir-iki eski isim görüyorum hala aynı tas aynı hamam.

    Artık şu işi bırakalım arkadaşlar. F1’in halini görüyorsunuz. Zaten eski tadı alamıyoruz. Bari efsane isimleri aynı takımda yarışırken görmenin keyfine varalım. Umarım 2015’te Ferrari’de biraz daha iyi olur takım içi rekabet.

    Saygılar…

  27. Alo ve Raicileri görünce iyi Ferrari şampiyonluk için yarışan bir araba yapmamış diyorum. Site nüfusunun yarısı birbirini öldürürdü herhalde.

    1. 😀 😀

    2. güldürdün 😀

  28. Ben bir şey anlamadım. hem mutlu etmek için hızlı bir araç vermekten bahsetmiş hemde mutlu etmek zorunda değilim diyor. Yani bizden hızlı bir araç falan beklemeyin diyor herhalde. Kimi konusuna değinmek istemiyorum. Her şey ortada.

    1. Kaptan Mağara Adamı avatarı
      Kaptan Mağara Adamı

      Nebi , kardeş anlamayacak bir şey yok… Mutlu etmek zorunda değilim, Hızlı araç vermek zorundayım diyor. Mattiachi son derece profosyonel bir iş adamı. Olaya da o gözle bakmış. Aradıkları mutluluk değil aradıkları en iyi araç profili. Zaten aradıkları şeyi buldukları zaman Mutluluk kendiliğinden gelicektir.

  29. Muammer UYAR avatarı

    Bu açıklamaya şaşırdım desem yalan olur. Zaten Mattiaci geldiği günden beri Alonso ya karşı bir soğukluğu belkide fazla önde olmasından dolayı bir anti patisi var sanki. Pilot larına çalışan demeyebilir yetenek diyebilir ama şunu bilmeli. Ferrari de takımda en çok “çalışan ” Alonso dur.

    1. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
      Berkhan Oğulcan Akçay

      Bunu nereden biliyorsun? Maranello’yu mu gezdin?

      Diyelim ki öyle. Takımdan en çok parayı da kazanan Alonso zaten. Dolayısıyla hakkaniyetsiz bir durum yok.

      1. siz nasıl onun bunun Alonso’yu koruyup, Kimi’ye haksızlık yaptıklarını, takımın ana sponsorunun kasti olarak yarış sonuçlarına müdahalede bulunduğunu bildiğiniz gibi biliyor olabilir 🙂

        1. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
          Berkhan Oğulcan Akçay

          Matiacci’nin daha çok kazandığını mı ima ediyorsun. Saçma.

        2. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
          Berkhan Oğulcan Akçay

          Aklı başında bir yorumcuydun zamanında. Üzülüyorum.

          1. valla ben yorumumda bir sorun görmüyorum, ironisiz açık açık yazayım, Muammer Uyar isimli arkadaş sadece fikrini söylüyor, alınan maaşları kesin bilme ihtimali yok, Maranelloyu gezse de yok, gezmesede yok, ( gezene zaten öyle bir bilgi vermiyorlar, ben şahidim, ama bunu demek istemediğinide farkındayım zaten neyse), senin ve bir çok diğer arkadaşında yukarıda benim belirttiğim ve sizin düzenli olarak yaptığınız iddialara karşı somut bir kanıtınız yok, sadece öyle düşünüyorsunuz, fikriniz böyle… bu noktada senin arkadaşa nereden biliyorsun orada mıydın diye sorman bana direk asist yapmış olman anlamına geliyor, ee tüm defansı çalıma dizip topu boştaki arkadaşına atmışsın (bana) bende golü atmasam olmazdı yani…

            hea, bana göre de en çok Alonso alıyordur ayrı konu, F1’in mevcut anlamda en tecrübeli, en popüler ve en başarılı olan pilotlarından birinin çok para alıyor olması şaşırtıcı değil 🙂 ve evet Ferrari’de şampiyon olamamış olabilir, ama altında F2004 veya F2007, hatta ve hatta F2003-GA vardı da adam şampiyon mu olamadı ?

            1. 2007 de ki mclarene kotu dersen yazik olur 2010 yine kendi kacirdi 2012 ayni.tek yapmasi gereken son yarislari kazanmakti ama o da olmadi.bur da çok yorumcu massa yi pilottan saymiyor ama o 2008 de sampiyonlugun son yarisa kaldiginda çikti birinci oldu malesef hamilton son saniyelrde kapti sampiyonlugu.

              1. abi sen beni anlamıyosun, boşu boşuna bana yazmakla zaman kaybetme allah aşkına… Ferrari’de şampiyon olamamasından bahsediyorum, sen bana 2007 Mclaren’i hızlıydı diyosun… Ferrari’nin son şampiyonluklarını alan iki pilotun, şampiyonlukları aldıkları son iki araç olan F2004 ve F2007 ile, Alonso’nun sürdüğü Ferrari’lerin rekabetçilik düzeylerini karşılaştırıyorum, sen bana 2010’da 2012’de kendi kaybetti diyorsun… tamam 2010’da hatalar yapmış olabilir, ama zaten şampiyonluk şansının sahip olmasının sebebi Red Bull’un görece dayanıksız olup, Vettel’in sağa sola çarpıyor olmasıydı… hani Alonso zaten o noktaya Ferrari’nin süper hızlı aracıyla gitmemişti… Yani söylemek istediğim Ferrari’nin Alonso’ya, o takımda yarışan son iki şampiyona göre rekabet düzeyi düşük araç vermiş olması, araç performansı yani…

                2012’yi ağzına alıyor olman ise bu sporu gerçekten takip etmediğin izlenimi veriyor bana kusura bakma…

              2. siz f1 izlemiyorsunuz heralde biri sizze anlatıyor ama yalnış anlatıyor!!! Alonso 2007de ron dennis tarafında lewisin performansına bakarak aaa ingiliz şampiyonmu olabilir mantğıyla Alo macarıstandan sonra takımdan dışlandı!!!2010da tamamen ferrarının salaklığı ile arkada tum araclar sert lastıkle baslamısken yeterlı fark acılmadan erkenden pite alındı redbul cok akıllıca Weberi yem olarak kullanmasıyla halbukı ondekıler aynı turda pite girse sampiyonluğa yetecek yerde bitirecekti!!!2012de belçikada ve japonyadaki kazalar olmasa ALO yine şampiyondu siz hala yarısları kazanamadı dıyonuz adam sezon sonunda 5.likten yukarı giridde yer bulamıyordu Ferrari aracı hızlandırdıda Alomu surmedı ama şimdi siz derinizki ALO tek turda zayıf pole alsaydı once baslasaydı!!!

            2. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
              Berkhan Oğulcan Akçay

              Başbakanın (şu anda c.başkanı) rüşvet almadığını veya aldığını kesin olarak biliyor muyuz? Yalnızca tek bir örnek.

              Fakat insan gelişen ve gelişmekte olan olaylardan mantığını kullanarak bazı sonuçlar çıkarabilir ki verdiğim örnek üzerinden söylersem o şahsın yedi sülalesinin çoktan servet sahibi olduğunu da biliyoruz. He kanıtımız var mı? Yok ama biliyoruz.

              Sizler de sürekli bizim söylediklerimizin aksini (hem de yerden yere vurup hakaret edip dalga geçerek) iddia ederken kanıtlayabiliyor musunuz? Hayır.

              Bizler pek çok şeyi zaten bilmiyoruz fakat dediğim gibi insan olaylardan bir sonuca varabilir. Adam daha yeni takımda kayırıldığını ağzından kaçırmışken ve burada tartıştığımız haberde de Matiacci “Kendisini bulabilmesi için ona en iyi şartları verdiğimizi düşünmüyorum. “ diyorsa bence öyle aman aman kanıta da gerek yok.

            3. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
              Berkhan Oğulcan Akçay

              Başbakanın (şu anda c.başkanı) işadamlarından rüşvet almadığını veya aldığını kesin olarak biliyor muyuz? Veya bu rüşvetleri havuz medyasını yaratmak için kullandığını? Yalnızca tek bir örnek.

              Senin mantıkla olan biten her şeyi kanıtlamamız gerekir ki bu imkansız.

              Fakat insan gelişen ve gelişmekte olan olaylardan mantığını kullanarak bazı sonuçlar çıkarabilir ki verdiğim örnek üzerinden söylersem o şahsın yedi sülalesinin çoktan servet sahibi olduğunu da biliyoruz. He kanıtımız var mı? Yok ama biliyoruz.

              Sizler de sürekli bizim söylediklerimizin aksini (hem de yerden yere vurup hakaret edip dalga geçerek) iddia ederken kanıtlayabiliyor musunuz? Hayır.

              Bizler pek çok şeyi zaten bilmiyoruz fakat dediğim gibi insan olaylardan bir sonuca varabilir. Adam daha yeni takımda kayırıldığını ağzından kaçırmışken ve burada tartıştığımız haberde de Matiacci “Kendisini bulabilmesi için ona en iyi şartları verdiğimizi düşünmüyorum. “ diyorsa bence öyle aman aman kanıta da gerek yok.

            4. Bu yoruma katılmak elde değil..Her yoruma dayanak istemek abes sonuçta hepimiz işten ordan burdan bazen atletle otururken okuduğumuzu, duyduğumuzu ya da kendi çıkarımımızı buraya yazıyoruz. Şahsen benim tuvaletten bile yorum yazdığım oluyor 😀 kaynağa ne yazayım istersin yani 😀

              Şaka biyana, Kimsenin Maranello’ya gittiği yok zaten. Bu anlayışın bitmesi lazımki insanlar düşüncesini rahatça söylesin.

      2. Muammer UYAR avatarı

        Sen nasıl Alonso nun en çok kazanan olduğunu biliyorsun? Elinde Alonso nun kontratı mı var? Mattiaci nin maaşını biliyor musun? Sorular sorular…. Lütfen yorumlara değil haberlere yorum yapalım 🙂

        1. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
          Berkhan Oğulcan Akçay

          Matiacci’nin daha çok kazandığını mı ima ediyorsun. Saçma.

          Kimin ne kadar kazandığı genel olarak biliniyor.

          1. Kaptan Mağara Adamı avatarı
            Kaptan Mağara Adamı

            Muammer Uyar kardeşim, hiç mi bir f1 sitesinde pilotların kaç para maaş aldıkalrı hakkında bir haber veya grafik, tablo .. vs gibi şeylerle karşı karşıya gelmedin. Alonso’nun en çok kazanan pilot olduğunu genel oalrak herkes biliyor ayrıca bunu bilmek için de elimizde Alo’nun Ferrari ile yapmış olduğu kontratın bire bir örneğinini olamsı gerekmez. Sen en basiit konularda bile bu kadar şüpheci ve garanti bilgi peşinde olursan, elinde ispat olmadan hiçbir yorum yapamazsın F1 ile alakalı. Senin demeye çalıştığın aynen bu.

  30. alonso değil de, fanları antipatikleştiriyor gözümde adamı be 🙂

    1. Alonso.Diaz(Yavuz) avatarı
      Alonso.Diaz(Yavuz)

      Gerçekten çok üzüldüm. Alonso senin anti patini kazanınca napacak şimdi vah vah 🙁

    2. Schumacher123 avatarı

      Evet evet sonuna kadar katiliyorum Alonso yu izlemek cok keyifli ama buraya gelip Alonso fanlarini okudukca nefret ediyorum 🙂

    3. Aynı şeyi kimi içinde söylemek zor değil. Ama muhtemelen alonsocular kimiciler kadar kompleksli olmadıkları için biraz daha olgun davranabiliyorlar.

      1. kesinlikle. kimi ve fernando’yu pistte izlemek, kimi fanları ve alonso fanlarının burada yaptığı tartışmaları izlemekten kat be kat zevkli.

  31. Alonso çok özel işler yapıyor hakkını vermek gerek. Bu sene raikkonen şanssızlıklar yaşadı ama bu alonsonu dahi iyi olduğu gerçeğini değiştirmez. Burda kimse takımdan üstün değildir mesajı vermek istenmiş ama eğer çeviride bir hata yoksa gerçekten talihsizce bir açıklama olmuş ve bu seneye alonso bu takımda olmayabilir düşüncesi yarattı bende.

    1. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
      Berkhan Oğulcan Akçay

      Aynı röportajda 2015 pilot kadrosunun aynı kalacağını da belirtti Matiacci. Alonso 1 sene daha şansını deneyecek gibi görünüyor.

  32. Alonso.Diaz(Yavuz) avatarı
    Alonso.Diaz(Yavuz)

    Madem futbol dünyasından örnek veriyoruz bende bir örnek vereyim o zaman. Raikkonen’e baktığım zaman Drogba’yı görüyorum. Sahada boş boş dolaşır gol atmaz mücadele etmez. Emeklilik öncesi cebe paraları indirir. Alonso’ya baktığım zaman Ibrahimovic’i görüyorum. Sonuna kadar mücadele eder. Rakip defansların korkulu rüyasıdır. 20-30 metreden rövaşatayla gol atar. Her türlü meziyeti kendinde bulundurur. Mattiacci’e baktığım zaman da David Moyes’u görüyorum. Takım da yanlış bir şeyler vardır bu sürekli dile getirilir ama bir türlü çözüm bulunamaz.

    1. Alonso.Diaz(Yavuz) avatarı
      Alonso.Diaz(Yavuz)

      http://www.youtube.com/watch?v=yzvQCbdAIZQ

      Golü görmek isteyenlere…

    2. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
      Berkhan Oğulcan Akçay

      Ibrahimovic örneği olmamış. Drogba örneği hiç olmamış 🙂

      Yine de örnek kasma çabanı takdir ediyorum.

      1. İbrahimoviç’in ülkesinde araba soygunculuğuna karıştığını biliyor muydunuz?

      2. Alonso.Diaz(Yavuz) avatarı
        Alonso.Diaz(Yavuz)

        Tripçilerin şahı gelmiş 😀 . Bi ara böyle atarlardaydın yorumları mı minimal seviyeye indiricem diyodun. Öyle de yaptın ve site sensiz çok daha güzel bi yer olmuştu 🙂 . Hatta son haftalarda ”Santander” olsun ”Emilio botin” olsun çok az kullanılır hale gelmişti. O yüzden bence böyle devam et yorumlarını ”minimal” seviye de tut. Seni mümkün olduğunca az görelim. Örnek meselesine gelirsek yaşları sebebiyle bu oyuncuları örnek gösterdim. Yoksa Raikkonen için guiza’yı örnek göstermek aklımdan geçmedi değil 🙂 . Ama wikipedia’dan şimdi baktım da guiza’la Rai aynı yaştalarmış. Napsak guiza’yı örnek gösterek mi 😀 ?

        1. Genç göster bakiim benim öyle dediğim yorumları? İşim gereği yorum yapmak için zaman harcamıyorum. Yoksa size her türlü cevabımız var. Sen istediğini söyle ister guiza de ister drogba kimse babasının hatrına Kimi gibi yüksek maliyetli bir pilotu takımda tutmaz. Baktılar birinden hayır yok bir de çift forvet denediler o da olmadı belki de sonradan oyuna girene öncelik verme zamanıdır kim bilir ?

          1. Alonso.Diaz(Yavuz) avatarı
            Alonso.Diaz(Yavuz)

            😀 Crasher ben sana değil berkhan akçay’a yazdım. Yanlış anlaşılma olmuş sanırım ama problem değil.

    3. Ben Alonso’yu daha çok şike yapan takımlara benzetiyorum. Kazanamayınca kazanmak için her yol mübahtır mantığına geçiyor nede olsa…

      1. 🙂 oooooo Alonso’ya giydirme çalışmaları volume 3534523…

        ama başarısız bir deneme, bu site neler gördü, git otur çalış, sonra bir daha dene :)))
        ——————————————————————————————————-

        Bir de şurada kazanmak için her şeyi yapan olayı gerçekten çok komik, Alonso kendisinden önce F1’de görmediğimiz özel bir olaya karışmış değil… kaç kere kasti çarpmaları, yol üstüne araç park etmeleri, F1 politikalarını yaşadı F1 padokları… Alonso o pilotların yanında hiç bir şey kalıyor… herkesin ilah olarak öne çıkarttığı Senna’nın bile rakibini çarparak yarış dışı bıraktığı, 7 kere dünya şampiyonu pilotun takım emri ile zaferler kazandığı, aracını yol üstüne park edip ceza aldığı ve bir tam sezondan diskalifiye edildiği F1 dünyasında, ‘kazanmak için her yol mübahtır’ olayını Alonso’ya yakıştırman, dar görüşünün bir parçası…

        mümkünse banka ile devam edin :))))

        1. Şike ile yarış kazanmış bir pilotu savunurken senna ve schumi’ye kendince laf söylemen tam olmamış. Sen fazla eleştiri yapma over.

          1. Ben yukarıda gerçekleri dile getirdim, Senna’nın yada Schumacher’in yapmadığı bir şeyi uydurmuş değilim. Yani benim söylediğim laf seni ‘olmamış’ gibi bir yoruma itiyor olabilir, ama bunlar bildiğin ‘olan’ şeyler… Aksini mi iddia ediyorsun ? olmadı mı diyorsun ? Ben gerçekleri, hatta üzerine ceza alınmış gerçekleri burada belirtince laf mı söylemiş oluyorum ? Bu adamlar kazanmak için her şeyi yapan insanlar, bir çok yarış sürücüsü böyle, Senna da böyleydi, Schumacher’de böyle, Prostta öyleydi, ve evet bir yere kadar Alonso’da öyle…

            Senin iddiane geri dönelim; ‘Şike ile yarış kazanmış pilot’… Evet Alonso takımının yaptığı oyun sayesinde yarış kazanmıştır, ve bundan haberinin olmadığı ilgili makamlarca, takım yetkilileri, ve olayın baş kahramanı Nelson Piquet Jnr. tarafından da olmak üzere yalanlanmıştır. Galibiyeti bile iptal edilmemiştir hatta, yetkililer olaydan o kadar habersiz olduğunu düşünüyor… Alonso’nun haberi var mıydı ? kendisi mi yaptı, planladı ? ben plan yapılırken odada değildim, sende değildin… kısacası sen sadece kendi görüşlerini belirtiyorsun, bir başka insanı şike ile suçlayıp, beni ise ona buna laf söylemekle eleştiriyorsun 😀 Sen fazla eleştiri yapma demende harbiden pastanın süsü olmuş, oldu paşam, başka bir arzun var mı ?

            1. O kapağı almış overster 🙂

            2. ironi ile karışık yaptığım şakaları açıklama gibi bir huyum yok. söylediğimin asıl anlamını anlamayıp kendince gülerek bişeyler söylemene ise diyecek birşey bulamadım.

              ana konuya dönecek olursam, sen gerçekleri söylemen karşısında ben sana karşı negatif bir şey söyledim mi, hayır.
              ya da yazdığımda, schumi ceza almamış veya senna çarpmamış gibi bişey söyleyerek karşı çıktım mı, hayır. e neden peki benim söylediklerimi hiç alakası olmayan bir yere çekip demagoji yapıyorsun. neyse.

              alonso ve şike ile kazandığı yarışa gelirsem, senin yazdıklarını okuduktan sonra söyleyeceğim tek şey kendinizi iyi kandırdığınızdır. en basitinden o yarışta aykırı bir stratejiden alonso nun haberi olmayacak veya alonso yapılan bu aykırı stratejinin sebebini takımına sormayacak öyle mi. neyse boşver. siz böyle tek bir pilota saplanıp yarış izlemeye devam edin.

              üzüldüğüm nokta, sizin gibi akıllı kişilerin şu sporu bu kadar yakından takip edipte hala çoğunlukla sonuç odaklı yorum yapmanızdır.

        2. Hayırdır başarısız olan kısım neresi yalan mı yazmışız yanlış mı? Kazandı mı kazandı eee problem nedir ? Hem bunu şampiyonluk mücadelesi verirken değil saçma sapan bir sezonda yaptı. Yani o söylediğin pilotlardan farkını belirteyim dedim olayın. Eee politika nereye gitti yada madem öyle değil niçin böyle bir galibiyetle gurur duyuyor. Bir bunda bir de volkan da var sikeyle kazanılan başarıdan gurur duymak.
          Ben kaç kere santanderden dem vurmuşum ki bu konu da bazı durumlarda söylemişsem bile haklıyım bunu biliyoruz. Hangi pilottu adını unuttum Alonso’da paralı pilot diye açıklaması vardı evet kesinlikle öyle. Ama sadece paralı değil diğer paralı pilotlardan farkı bu. Çok üst düzey bir pilot başarılı kariyeri sağlam ama şaibelerle süslenmiş bir kariyer. Ferrari Alonso’nun tabiri caizse hem etinden hem sütünden faydalanıyor. Yanılıyor muyum? Santander Alonso tercih edilirken tek secenek olacak bundan sonra göreceksin en fazla bir kontratı kaldı ve yıllardır 2 şampiyonluk gelişme yok. Yaşı geçiyor artık bizim jenarasyondaki pilotların görüyoruz ki baskın araçla Rosberg bile üst üste kazanabiliyor. O yüzden Alonso şu an başarılı ve paralı bir pilottur.

          1. Maldonado’da paralı pilot. Ama başarılı bir pilot olduğu için değil sadece Venezuela’lı olduğu için petrol firması 45 milyon pound (hatırladığım kadarıyla) gibi bir parayı ödüyor.

            Diğer taraftan Alonso İspanyol olduğu için değil, gridin en iyi pilotlarından biri olduğu için şirket sponsor oluyor. Burada Alonso’nun mu daha fazla çıkarı var yoksa şirketin mi? Alonso zaten tanınan ve Ferrari’de olmasa bile çok iyi para kazanabilecek bir pilot. Diğer taraftan şirket reklam yapmanın küresel anlamda bu kadar maliyetli olduğu bir ortamda bana göre çok daha az maliyetle çok daha fazla reklam yapıyor.

            Kısaca herkese deyinde şu Alonso’ya paralı pilot demeyin. Adam kazandığı her kuruşun hakkını fazlasıyla ödüyor. Herşeyden önce Maldonado gibi bir adamla aynı klasmana sokmanız bile utanç verici.

          2. çok açık bir şekilde şunu sormak istiyorum, hayatında bir kere bile bir konu ile alakalı sponsorluk aradın mı ? kendin veya takımın yada bağlı bulunduğun bir organizasyon için ? Açıkçası benim bir değil birden fazla ve farklı konularda sponsorluk arama durumum oldu, ve belirtmek isterimki, başarı sponsor, sponsor başarı getirir… başarısız olarak sponsor desteği bir yere kadar alırsınız (Jason Tahincioğlu-Petrol Ofisi)… Sponsorlar sizin kaşınız gözünüz için değil, sonunda kendi firmalarına katacakları direk katkı için sizi destekliyor ( eğitim veya sağlık projeleri hariç, onlardaki olayda malum, publicity, yani yine para, dolaylı yoldanda olsa)… Artık Alonso sponsorlarına kazandırıyor… ve bu konuda senin adama paralı pilot gibilerinden dem vurman adamı küçültmüyor aslında, Alonso, Hamilton, Vettel, Raikkonen gibi adamlar dünya şampiyonudur, bir markadır… sadece direksiyon sallayan insanlar değil… Adamların gerekirse telsizden söylediği sözü t shirt yapıp satarlar… Aynısını Maldonado’da dene istiyorsan, bak bakalım sonuç ne oluyor…

            bir şey daha, Alonso’ya paralı pilot diyen pilot Maldonado değil Vitaly Petrov’du… hani Rusya’da bu yıl yarış olmasına rağmen parasıyla koltuk bulamayan ve bu sezon DTM’de son sıralarda sürünen pilot… kötü pilot mu ? hayır GP2’de fena işler çıkartmıyordu… ama adam iki dünya şampiyonuna senin gibi paralı pilot yakıştırması yaparken durumu iyi analiz etmemişti bence, seninde etmediğin gibi 🙂

            1. Evet sponsorluk aradım ama tabi bahsettiğim olay küçük bi organizasyon ( basketbol turnuvası) içindi ve pek kolay oldu bulması çünkü takımımız zaten çok başarılıydı. Demek istediğini anlıyorum. Dediğim gibi Alonso bu sezon da oldukça iyi işler başarır belki kötü araç – iyi sonuç ancak bundan sonra bu sekilde zirve performans beklemek saçmalık olur bence çünkü bence Alonso saf yetenek değil tam bir çalışma adamı çalışarak ekmeğini taştan çıkardı gelişti de gelişti e rabi saf yetenek değil derken neyi kast ettiğimi anlamışsınızdır. Bu spor için yetenekli ama o hırs azim olmasa bu seviyeye yetenekle gelebilecek bir pilot değil BENCE.
              Paralı pilottan kastımı sanırım tam izah edemedim evet şu an performansıyla o koltukta oturabilir ancak sponsoru olmadığında bu kadar rahat olabilir mi ? Hiç sanmıyorum. Haklısın başarısı o sponsoru getirdi ama sadece başarı mı. Milliyetçilik duygusu yok mu arkasında? Santander madem başarıya göre sponsor şu an gridde öyle büyük sponsor.desteğini hakedecek kadar başarılı tek pilot Vettel. Başarı bakımından söylüyorum.
              Yani anlayacağın durumu çok iyi analiz ettim. Ancak bu pilotun Ferrari.de istediği gibi konuşmasını sağlayan arkasındaki sponsor desteğinin verdiği güçle olur. Yoksa hepimiz biliyoruz altında en hızlı araç yokken su an dunya şampiyonu olan 5 pilotta yarış kazanabilir ama şampiyon olamaz. Yani Ferrari farkında durumun araç kötüyse bile Alonso yetenekli ve başarılı azimli çalışkan pilot amaaa sponsoru da bir o kadar kaymaklı pilot araç iyiyse gridde yarışan pilotların %80 i şampiyon olur zaten hele ki bu seneki Mercedes’le RB7 F2002~F2004 gibi araçlarla GP 2 den.gelen pilotlar bile şampiyon. Yani pilotlar artık başarıları kadar sponsorlukları sayesinde koltuklarında rahat oturuyorlar. Bu konu da hakkını yiyemeyeceğimiz tek takım da Redbull bana kalırsa yetenekli olduğuna inandıkları ve kendi komutalarını kabul eden bir çok pilotu sponsoru olmadan yarıştırdılar malum Toro Rosso’ dan ayrılıp başka takımda yarisabilen pilot yok hepsi seriden.kayboldu gitti.
              Neyse Alonso’ya dalaşmak hiç aklımda yoktu ki asıl sorun bu bence size göre hep biz sucluyuz siz mantıklı ama öyle bir dünya yok bizim söylediklerimizin ne gerçek olduğunu sizde biliyorsunuz bizde en az sizinkiler kadar ama kabul etmek işinize gelmiyor.
              Bir maça çıkıyorsun takımın şike yapmış senin haberin olmaması imkansızdır ama hadi olmadı diyelim 2 sene sonra ya ben o maçta çok iyi performans gostermistim haliyle kazanacaktik maçı demen senin o şikeye alet olmadığını gösterir mi ? Yada o maçla gurur duyabilir misin? Sahsen ben duyamam duyanı da mantığım kabul etmez o sporcuyq saygı duyamam. Biliyorum hemen deme senin saygın çok mu önemli Alonso için diye aslında önemli olmalı kişisel olarak değil tüm toplumun sizin hakkinizdaki düşünceleri önemli olmalı insan saygı için yaşamalı bana göre hayatta ilk olarak.

              1. bunlar hep senin kendi düşüncelerin, sen bunlardan mutluysan ne mutlu sana… Alonso’yu F1’e getiren sponsporlar Santander vs. değildi, Santander sadece İspanya’da olan bir bankada değil…

                Alonso’nun şikeyle kazandığı yarışı savunduğumda yok aslında, ben Alonso’nun yaptıklarından sorumlu da değilim, işin iç yüzünü de bilmeme imkan yok, benim derdim pilotların kişiliğinden çok pist üstü performanslarıyla alakalı, spora olan tutkuları ve çalışmalarıyla alakalı… Adam takım arkadaşını yamulturken bunu sponsor bankaya bağlayan insanlarla tartışıyoruz burada işte, buda bizim ayıbımız…

        3. alonso nunda sutten cikmis ak kasik oldugunu soylemeyelim gecmiinde olanlari bile bile. Tamam fanisini ama bilinen seyleri de inkar etmemek lazim.2007 de hamiltonun dereceleri ni yirtip da ceza aldigini felan sadece birtanesi.

    4. “Sezon başında, onun sürüş tarzına göre bir araç yapamamak Kimi’yi zorladı. Aracı kullanırken çok acı çekti. Kendisini pistte en iyi şekilde ifade edebilmesi için ona iyi bir araç vermeliyiz. Ancak sezon başında bunu yapamadık. Kimi en iyi ilk 5 pilottan biridir ama güçlü bir Kimi istiyorsak, takımdaki güçlü faktörlerin kombinasyonunu araca yansıtmalıyız.”

      Ferrari’nin bu sezonki puan yükünü şu ana kadar Fernando Alonso çekmiş durumda. İngiliz ekibi Mclaren’in İspanyol pilotu gözlemlediği düşünülüyor. Mattiacci, Alonso’ya iyi araba vererek takımda mutlu sürücü tutma meraklısı olmadığını söyledi.

      “Fernando’yu mutlu tutmak zorunda değiliz. Biz takım olarak mutluluğu yakalamak istiyorsak yapmamız gereken tek şey var o da mümkün olduğunca hızlı bir araba yapmak.”

      “O bir çalışan değil, o bir yetenek gibi bakış açısı doğru değil. Takımda herkes çalışandır ayrıca hepimizin bazı yetenek ve tutkuları vardır. Ben, Fernando gibi insanların sınıflandırılabilir nitelikte olduğuna inanmıyorum. Dediğim gibi takımda herkes çalışandır.” TAM BIRADER SIZIN ALONSO IYI PILOT SAKIN OL

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir