McLaren 32 Milyon Dolar Teklif İle Alonso’nun Aklını Çelmeye Çalışıyor

Ferrari takım patronu Marco Mattiacci’nin gelecek sene de Fernando Alonso ve Kimi Raikkonen ikilisi ile devam edeceklerini söylemesine rağmen Alonso için McLaren söylentileri bitmek bilmiyor.

Bildiğiniz üzere Alonso’nun adı uzun zamandır McLaren ile anılıyor. McLaren’in Alonso ya da Vettel’den birisini almak istediği biliniyor.

Çıkan haberlere göre Alonso’nun anlaşmasında yer alan performansla ilgili madde, Alonso’nun anlaşmasından erken ayrılmasını sağlayabilir.

Auto Motor und Sport’tan Michael Schmidt, Alonso’nun anlaşmasında, 1 Eylül itibariyle şampiyona liderinin 25 puandan daha gerisinde olması halinde erken ayrılabileceği yönünde madde bulunuyor.

Bu maddeye göre Monza öncesinde şampiyona lideri Nico Rosberg’in 99 puan gerisinde olan Alonso başka bir takıma geçme şansına sahip olabilir.

Telegraph’ın haberine göre 2007’de Alonso ile pek uyuşamayan Ron Dennis, bizzat Alonso ile görüştü ve Honda ile başlayacakları dönemde takıma dönmesi için 32 milyon dolar teklif etti.

Ancak Alonso Japonya’dan gelen haberler karşısında bu teklif için pek sıcak bakmıyor olabilir. İddialara göre 6 sene sonra Formula 1’e motor üreticisi olarak dönmeye hazırlanan Honda’nın turbo motoru şu anda yarışan üreticilerin performansının gerisinde bulunuyor.


Yorumlar

“McLaren 32 Milyon Dolar Teklif İle Alonso’nun Aklını Çelmeye Çalışıyor” için 38 yanıt

  1. Bu haberin saçmalıktan öte olduğu ortada değil mi?

    Ferrari Alonso gibilerini hatta daha büyüklerini gördü, efsaneleri kovdu, efsanelerin iştahını kabarttı.

    Alonso bu denizde küçük bir balıktan başka nedir? Ferrari gibi takım onun sportif başarısının farkında ve hakettiği parayı verip ödüllendiriyor. Gelmiş geçmiş bütün pilotları dahil ediyorum, hiçbir pilot ’25 puan gerisinde kalırsam istediğim takıma giderim’ gibi bir sözleşmeyi yapacak, yapmayı bırak menajerine bunun taslağını yazdıracak kadar ütopik işler yapamaz.

    Hayali çıkarımlarında bir sınırı olur. Destekli atmak diyoruz ya hani.

  2. Martin Withmarsh olsa belki diyebilirim ama Ron Dennis varken Alonso nun adını McLarenle kimse anmasa o kadar net olur.McLaren taraftarı olan izleyicilerin fazla endişe etmelerine gerek yok. Ferrari şampiyon olamasa dahi Alonso nun ayrılacağına kaat getirmem.McLaren haricinde başka takım olabilir ama onların sayısıda çok az ve Mercedes ve RedBull haricinde diğer takımlar tamamen riziko içeriyorlar.Alonso net konuçmasada Ferrari den ayrılacağı felan yok. Bana sorarsanız… ben ayrılmasını isterim fakat McLaren haricinde bir takım seçmesini beklerim.McLaren in yaptıkları yapacaklarının göstergesidir ki üstelik gelecek sene iyi bir pilotu ilk değişim senesinin savunma tahtası olarak değerlendirecekler.Zaren Prodmou ve ekibinin etkiside 2016 aracında gözükecekdir.2015 aracını geliştirme düzeneği olarak kullanılır. Olurda maya tutarsa McLaren başarıyı yakalayabilir ama ileri düzey bir pilotun üzerine bir araç kurmak istemeleri mantıklı duruyorken Dennsi in yaptıklarını Alonso nun unutacağını sanmam. Bu durumu ne Alonso nede Dennis kabüllenemediler ve birleşmeleri imkansız ötesi gibi duruyor.

  3. Kimi’yi yuvaya döndürecek bir babayiğit yokmu bu takımda?

  4. İspanyadaki bi arkadaşımdan aldığım bilgiye göre eğer alonsonun kahvesi şekersiz gelirse sözleşmesini tek taraflı feshedebiliyomuş(!) Bu kaçıncı madde be abi.Alonso ben ferraride yarışmak istemiyorum dediği an zaten ferrari sözleşmeyi fesheder bunu herkes biliyo bu kadar kasmaya gerek yok

  5. Alonso’nun pozitif bakmasına sebep olacak bir diğer etken ise Ron Dennis etkeni.

    Takımın başına geri döndü ve başarısızlıkta payı olan herkesi infaz etmeye başladı, bu demek oluyor ki, efsane patron McLaren’i uçuşa geçirmeye hazırlanıyor.

    Yönetim önemli bir kıstastır bu sporda. Ron’da bu işin tarihteki en büyük duayenlerindendir.

    Son dönemlerde son derece başarısız yönetime sahip olan Ferrari, çaylak patronu ile başarıyı yakalayabilecek mi soru işareti. Alonso bu soru işaretine karşılık Ron ile çalışmanın daha mantıklı olacağının kararına varacaktır ve bu transfer gerçekleşecektir.

  6. Sene alonso rıske gırıc mclaren e kacar..gorursunuz…zaten ferrarıde yeterınce zaman ve sampıyonluk kaybetmıs durumda

  7. Fotodaki ikilinin tekrar bir araya gelmesi, bunun aslında istenmeden, yeni patronların zoruyla olması garip olur. Eğer Honda bir şekilde Alonso’yu alırsa Ron dayı da durmaz, maaşını cebinden öder Hamilton’u getirir diye düşünüyorum. Olur mu?

    1. Oluraa allah derim. Bu iki pilotun kapismasi, artık olgunlasmis olmalarinida katarsak efsane olur 🙂 bir Alonso taraftari olarak cok isterim 🙂

  8. Alonso’yu parayla değil araçla ikna edebilirsiniz. Eğer ki gelecek sene şampiyonluk mücadelesi yapabileceğine ikna edebilirseniz Alonso bu Ferrari’den ayrılır, koşa koşa gelir. Alonso gibi pilotlar paranın derdinde olmaz, şampiyonluk derdinde olur.

    1. Schumacher123 avatarı
      Schumacher123

      O yuzden mi Ferrari de suan

      1. Kendi istediği için değil, daha hızlı bir araç bulamadığı için Ferrari’de. Uzun bir kontrat imzalamıştı başta ve de kimse milyonlar verip bu kontratı bozmak istemiyor. Şimdi sözleşmesinin sonuna yaklaştığımız için ilgilenenler çıkmaya başladı.

        1. Schumacher123 avatarı
          Schumacher123

          Anlasmasinda Ferrari yetersiz arac üretirse ayrilabilcegiyle ilgile maddeler vardir. Avukatlar bu isi hallederdi rahatlikla massanin performansi cok kotu oldugu icin Ferrari nin yetersiz olduğunu kanitlamak cok kolay olurdu. Istesedigi takima gidebilirdi bence ama istemiyor neden bilemiyorum

          1. Haber de o maddelerin varlığını speküle ederek Ferrari’den ayrılabileceğine işaret ediyor zaten. Eğer geçtiğimiz senelerde RedBull’dan herhangi bir teklif gelseydi koşarak gideceğinden şüphem yok. Ancak RedBull hiçbir zaman Alonso ile ilgilenmedi. Eğer ki Mercedes pilotları arasındaki anlaşmazlık kötüye gider ve birisi takımdan ayrılırsa Mercedes’e geçmeyi düşünebilir. Şu an Mercedes motoru kullanıyor olmasına rağmen nal toplayan McLaren hiç de cazip bir seçenek değil.

            1. Schumacher123 avatarı
              Schumacher123

              Lewis McLarenden Mercedes e gittiginde daha gucsuz bi takima gitmisti. Alonso da risk alabilmeli bence almiyorsa tek nedeni ‘ Ferrari şampiyon olabilcek arac üretirse Alonsonun takim arkadasi rakibi olmicak sadece yardimcisi olcak eger sampiyon olcak arac uretilmezse Alonso takim arkadasina fark aticak’ iste bu Ferrari nin son 5 yılının özeti.

              1. Alonso o riski Ferrari’de kalarak aldı. Ferrari’nin şampiyon bir araç üretebileceğini zannediyordu. Böyle olacağını bilse çoktan ayrılmıştı bana kalırsa.

            2. Redbull son birkaç yildir Alonso ile ilgilenmedi evet dogru çunki araç çok iyiydi her pilot o araci sampiyon yapabilirdi ama 2007 ve sonraki birkaç yil anlasmaya çok yaklasmislardi,Alonso belki yeni f1 in kurallarini yani motorlarin kisitlanmasi,aerodinamigin one çikmasi gibi kurallari iyi yorumlayamadigi için Redbulla gitmedi,eminim gitmediginede simdi çok pismandir,en kotu ihtimalle birkaç sampiyonluk fazlasi olurdu,en iyimser ihtimalle ise efsanenin sampiyonluk sayisindan bir eksik yada esit sampiyonluga ulasirdi…

              1. Aynen katılıyorum

  9. Onur Gentas avatarı

    McLaren alabiliyorsa Alonso’yu alacak. Daha iyi bir seçenek olamaz. Ben Vettel’in McLaren’de başarılı olabileceğini düşünmüyorum. Adam yeni araca hala alışamadı. Seneye McLaren’e geçse ilk sene gene alışamayacak ve 1 sene daha heba olacak. Tabi ben hala Vettel’in yetenekli bir pilot olup olmadığı konusunda da şüpheliyim. Bu sene ispat ettiği hiçbir şey yok şuana kadar.

  10. fia nin her hafta sonu kriz var diye aglamsi biraz garip.

  11. honda ilk önce turbo motorunu gelistirsin sonra iyi pilot arasin citroen bu sene ilk defa dunya binek otomobil sampiyonasina katildi 3 yildir honda orda hala citroenden guc olarak cok geride citroenler ilk 3 honda onlari takip ediyor 1.6 turbo motor kullaniliyor orda

  12. clubbed to death ......... (spä2000) avatarı
    clubbed to death ……… (spä2000)

    Şayet Honda istiyor ise bir şansımız var
    ama Ron diazı istiyorsa ve diaz Honda’nın değilde Ron’un kendisini istediğini düşünüyorsa hiç şansımız yok.

      1. clubbed to death ......... (spä2000) avatarı
        clubbed to death ……… (spä2000)

        Bunun garantisine dayanarak bu yorumları yazabiliyorum zaten.

        1. Yaz, yaz da fazla inceltme. Nerdeyse ben bile kaçıracaktım 🙂

  13. Honda’nın şuanki motoru Renault’tan kötü olamaz.Ya da Ferrari’den.Buna kesinlikle inanmam.Bence Alonso Mclaren’e geçsin.Allison’a güveniyorum da tek başına bu adam ne başarabilir bilmiyorum.

    1. Kotu olamaz diye bir sey yok.Adamlar bircok sorunu cozdu.Bir cogu icin planlari var.Mercedes bilgi akisini coktan kesti.Musteri tipi motor bile uretmis olabilirler.Surda bir kac ay kaldi.Arti is Ferrari ve Renoyu gecmekle bitmiyor.

  14. Vettel’in peşine düşün Alonso ile daha önce yarıştınız Daha uzun bir kariyeri var her şey den önce

  15. OtonomAktor avatarı

    mclaren de eski ekonomik güç yok. bu parayı vermeleri kendileri adına yanlış olur. piyasada ki daha uygun iyi pilotlara yönelseler daha mantıklı bence. örneğin hulkenberg iyi bir seçenek ve 3-5 milyon verseler anlaşabilinir sanırım.

    1. McLaren ın eski ekonomik gücü yok.

      Vay be müthiş bir tesbit. Böyle konuşanlarada hastayım. Sanırsın adam McLaren ceo su.

      Hadi onu da geçtik ticaretten anlamadığın da burda ortada. Alonso takıma gelir reklam ve pazarlama alanında devasa bir bütçe ve kar oranı çıkar. Ve onu geçtik adamın maaşını Honda ödeyecekmiş söylentiler böyle. Yani bir taşda iki kuş McLaren için. Yani şöyle düşün Ronaldo misal sence adamın ne gibi bir zararı olabilir Real e. Şuanki maaşının daha fazla sını alsa ne olur. Sadece bir numara değiştirsin (yıllar önce Kobe yapmıştı Lakers da) yeter zaten formadan çıkar adamın maaşı.

      Şİmdi takıma Hulk gelse ne olur. Maaş az ödenir. iyi güzel ama McLaren öder. İki sıfır bir reklam , pazarlama ve marka değeri. Üç , adam Alman. Bir ingiliz takımında sence ne kadar taraftar çeker.

      Yani sözüm ona senin düşüncenle McLaren bu gün kü görkemli yerinde olmazdı. Sen de McLaren da olamazdın yapacak birşey yok.

      Düşüncene bu arada saygısızlık gibi olmasın. Herkes kendince birşeyler diyebilir sonuçta. Ama öyle bir yorum yapıyorsunuz ki sadece sen değil bir çoğu bir şey dememek çok zor oluyor.

      1. OtonomAktor avatarı

        en eski sponsorları mclarenle anlaşma bozmuş bu sene mclaren birkaç yarışta reklamsız şekilde yarışmış mclarenin ekonomisinin kötü olduğunu görmek için ceosu olmaya gerek yok sanıyorum.
        honda ortaklığıyla biraz toparladı gibi durumu fakat bu kazancın büyük bölünü alo ya vereceğine gidip araca yatırım yapsın ki mclaren eski günlerine dönmeye bir adım daha yaklaşsın.
        günümüz f1 inde araçların performansı iyiyse pilotlarda iyi oluyor şampiyonluğa oynayabiliyor. örnek vettel rosberg o yüzden içine kimi koyduğunuzun önemi yok yeterki araç iyi olsun. tabi reklam konusunda haklısınız alo nun ismi takıma reklam konusunda katkı sağlar parasını bile çıkarabilir belki ama illa hulk olarak söylememek lazım ben sadece örnek verdim. dediğiniz gibi bu benim şahsi fikrimdir.

        1. clubbed to death ......... (spä2000) avatarı
          clubbed to death ……… (spä2000)

          Dostum İlyas’ın cevabından sonra birşey yazmak yanlış olacak ama, reklamsız şekilde yarışmayı oldukça yanlış yorumlamışsın.
          Genel itibariyle reklamsız yarışabilmeyi göze almak bir güç gösterisidir.
          Barcelona yıllarca bunu yapmış, Türk liginin mali açıdan kuvvetli bir takımı olan fenerbahçe de bu yıl bunun şovunu yapmıştır.
          McLaren ise Honda’lı yılların beklentilerini 1 yıl önceden yüksek fiyatlardan satışa çıkarmıştır.
          Tarihin en büyük sponsorluk sözleşmelerinden birini gerçekleştirecek olan McLaren de hyecan ve acele edilmemekte herşey prosedüre uygun yapılmaktadır.

          Takım patronu Eric’in demecine göre McLaren tarihinde olmadığı kadar mali açıdan kuvvetli bir durumda.
          Kısaca maddiyat şu an ve gelecek için bir sorun teşkil etmemekte.

          1. OtonomAktor avatarı

            hım eyvallah bilgilendirme için. mclaren ve ferrarinin eski gücüne gelip tekrar rekabetlerini izlemek her seyircinin hayali. umarım güçlü şekilde geri dönebilir her iki takımda.

    2. McLaren F1 (TEE) avatarı
      McLaren F1 (TEE)

      1. Hulkenberg abartılmış bir isim. 50 defa söyledim ve bir 50 defa daha söylerim. Öyle Alonso, Hamilton, Vettel ayarında bir pilot değil.

      2. Boy ve kilo dezavantajı söz konusu. Araca kolay sığan bir isim değil.

      Hulkenberg geleceğine çaylak Vandoorne gelsin daha iyi. Hem daha genç hem de McLaren’in yetiştirdiği bir pilot.

      1. Bende bu düşüncedeyim

      2. OtonomAktor avatarı

        redbull bünyesinde olmasa kvyat ı alsalar benim için çok ilginç olabilirdi. gerçekten yeteneğine inandığım bir pilot kvyat.

        1. McLaren F1 (TEE) avatarı
          McLaren F1 (TEE)

          Red Bull’un, Kvyat’ı McLaren’e yedireceğini hiç sanmıyorum.

  16. Hondanin garantisi yok koskoca Ferrari bile yapamadi adam gibi motor alonso hondaya güvense gider ama büyük bir bilinmezlik var seneye en güçlü Ferrari de olabilir (her sene ayni şeyler ama Avustralya siralamada 1.5 sn geride oluyor ) 🙂

  17. NesetAydın avatarı

    Şu an için Mclaren’e gelmesi zor çünkü Ferrari’den iyi değil(Şu an için)…Ayrıca Alonso para değil de şampiyonluk kazanabilecek bir araç istiyor yani parayla kandırmak da zor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir