Raikkonen: "Tek Sorun Ücretlerin Makul Olmaması"

yazar:

kategori:

Kimi Raikkonen, sezonun açılış yarışı Avustralya GP için pilotların Albert Park’a süper lisansları olmadan gidecekleri yönündeki düşünceleri önemsemedi.

Fin pilotun üye olmadığı Pilotlar Birliği GPDA, FIA tarafından çok yüksek bir değere çıkarılan lisans bedelleri için pilotlardan şimdilik ödeme yapmamasını istemişti.

İsmi verilmeyen üç pilot söylenenlere göre şimdiden bu bedelleri ödemeiş durumda ve 28 yaşındaki Raikkonen de ödeyenler grubuna katılacak gibi.

FIA Başkanı Max Mosley, bu tutarı ödemek istemeyen pilotları daha başka serilerde yarışabilecekleri söyleyerek uyarmıştı.

İtalyan Corriere della Sera’ya konuşan Raikkonen: "Herkes, üç aşağı beş yukarı lisans için ödeme yapmaktan memnun, olay sadece ücretin makul seviyede olması"

"Tek sorun bu. Kimse başkasıyla bozuşmak istemez"


Yorumlar

  1. bu işi yapıyorsan buna katlanacaksın..

  2. Pilot açığı olursa ben ödeyip o parayı yarışırım

  3. Rai`de oyle soylemis zaten, benim icin sorun degil, diger pilotlarin buna karsi cikmasinin nedeni ucretlerin makul olmamasi demis..

  4. fark ettin mi padokman raikkonen bu ücreti ödeyecekler arasında olması bekleniyor.yani arkadaşın yazdığığı 216.200 avroyu ödeyecek olan kendisi de değil çünkü puan olarak hamilton'dan geri kaldı çok daha az bir bedel öder.herkes için adil bir bedel istiyor kendinde söylemissin az maaş alanlar ne olucak o zaman?şuan pilotlar birliğindekiler bu ücrete karşı raikkonen değil.

  5. eeee Peki Raikonenin yılda aldığı ücret ve reklam gelirleri toplamının yanında bu ücret biraz devede kulak kalmıyormu,az alan sporculara lafım yok ama bu kadar kıptilik de bu işi yapıyorsan olmaz…

  6. Taban ücret 10.400 avro. Buna ilave olarak 2008 szonunda aldığın her puan için 2.100 avro ödüyorsun. Önceden 2007'de taban ücret 1.690 avro iken, puan başı bedel 447 avro idi. Bu hesapla şampiyon olan Hamilton (98 puan) bu sene süperlisans almakiçin 216.200 avro ödeyecek. Aradaki farkın görünmesi için önceki katsayılara göre olanı da yazayım: 45.496 avro

  7. bu ücretler ne kadar?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir