Alonso: “Şu An İçin Ferrari’den Ayrılmayı Planlamıyorum”

Fernando Alonso, adının sık sık McLaren ile anılıyor olmasına rağmen Ferrari’den ayrılma planlarının olmadığını söyledi.

Alonso’nun McLaren’e geçebileceği yönündeki iddialar son günlerde daha da artsa da Alonso bu iddiaları pek önemsemedi.

Sky Sports’a konuşan Alonso “Şu an için bir yere gitme planım yok. Ferrari ile kazanmak istiyorum. Burada kazanmak ve  bir kaç sene önce başladığımız işi bitirmek istiyorum. Ardından bakalım gelecekte neler olacak.” dedi.

Alonso’nun mevcut anlaşması 2016 sonuna kadar devam ediyor ancak buna rağmen Alonso’nun anlaşmasında ayrılmasına izin verecek bazı maddeler olduğu söyleniyor.

Alonso, asla Ferrari’den ayrılmak istediğine dair bir şeyler söylemediğini söyledi.

Alonso “Açıkçası geçen yazdan beri çok fazla şey söyleniyor ancak benim ağzımdan asla Ferrari’den ayrılmayla ilgili ya da başka bir takıma katılabileceğim şeklinde bir açıklama çıkmadı.”

“Rahatsız edici olmayan çok fazla söylenti var ancak bu söylentiler biraz tansiyonu yükseltiyor.”

“Ancak aynı zamanda gurur duyuyorsunuz. En iyi takımların sizle ilgilenmesi ve herkese açık bir şekilde söyledikleriyle mutlu oluyorsunuz.” dedi.


Yorumlar

“Alonso: “Şu An İçin Ferrari’den Ayrılmayı Planlamıyorum”” için 85 yanıt

  1. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    Adam ayrılmıyorum en azından 1 sene daha buradayım demiş,gidecek yer yok burda mutluyum demiş 2015te Mc Laren de olacağını söyleyenler var.Hatta büyük ihtimalle falan demişler ilginç bir bakış açısı.Anlaşmaya hazırlanıyorlar ve İtalya da 2019a kadar Ferrari’de diye duyurulacak diye duyum aldım.Öyle olmasa bile 1 sene daha garanti bizde yarışıp duruma bakacak ve kararını verecektir.

  2. masaüstü resmim..

  3. rosberg power avatarı
    rosberg power

    Alonso haberinin yorumları çok eğlenceli olmaya başladı. Biraz yaratıcı olun artık gençler hep aynı şeyleri yazmayın canımız sıkılıyor.

    1. monza bekleyiste orda farkli birsey olursa degisebilir yoka bu boyle devam eder 😀

  4. Osman Yıldız avatarı
    Osman Yıldız

    Şu sitede birkaç tane Kimi Raikkonen fanı var. Bunlar herhalde Belçika’dan sonra Raikkonen’in Alonso’ya tur bindireceğini falan zannettiler.. Kardeş bir yarışlıktı o yalnız, çok kaptırmayın. 2005’te en hızlı araca karşı aldığı şampiyonluğun, üstüne bir tane de eşit şartlarda bir darbe indirip Raikkonen’e güzel bir ayar verdi Alonso. Tabii ki Raikkonen de çok iyi bir pilottur ama Alonso’yu yenebilecek kadar iyi değil. Kendi sınıfında Rosberg,Vettel vs. pilotları çok güzel tokatlayacağını eminim Raikkonen’in. Demem odur ki arkadaşlar çok kaptırmayın kendinizi.

    Alonso 2015’te takımda kalıyor. Vettel eğer 2016’da Mclaren’e giderse Alonso, Red Bull’a oturacak. Ya da Ferrari Raikkoneni gönderip Vetteli alacak Alonso’un yanına. Üzülerek söylüyorum ki, Red Bull’un Vettel ile işi bitti. Vettel’den daha çok sevdikleri bir sürü genç yetenekleri var ve onları kullanmak isteyeceklerdir. Alonso-Vettel hayır demem ama Alonso’nun altındaki araba hızlı olsun yeter. Aman zaten merak etmeyin Santander 0.4 sn koyuyor Alonso’ya takım arkadaşını geçsin diye..

    1. senin alonso anca birilerinin araci yolda kalir ise yada kazaya karisirsa sampiyon olur 2005 te o mclaren in her yaris bir paracasi ruzgar olup gitmese idi zor gorurdu sampiyonlugu. bak 4 yildir rbr yolda klasada sampiyon olsam diye her hafta sonu demclerini unuttunuz herhalde. gecmisi buraya dokersen senin alonso kaybolur gider.bak kimi 11 yaris geride kaldi adam cikipta bir kelime dahi etmedi alonso hakkinda.ama alonso bir defa geride kaldi ooo demec uzerine demec.birkac defa daha geride kalirsa merak ediyorum ne gibi aciklamalarda bulunacak

      1. @firarikimi ”2005 te o mclaren in her yaris bir paracasi ruzgar olup gitmese” bizde Ferrari 2010 da 2012 de Alonsoyu şampiyonluktan etmese öyle se sa ile olmuyo diyodu Kimici arkadaslar gercektende oyle olmuyormuş dimi!!e! Rbr nin yolda kalmasına gerek yoktu Alonsounun 2010da son yarışta taktik hatası yapıldı 2012de de Belçikada Grosjeanın ve Japonya Kiminin suikastleri olmasa Alonsonun 4 şampiyonluğunu konuşur olurduk ama onada siz yok Rbr yolda kaldı yok kaza yaptı yok parcaları ucup gittide sampiyon oldu diye küçümserdiniz!!!

        1. hic biri degilde japonyada ki temsi nasil kimiyi sucluyorun bilemem alonso kimi cimlere kadar yitmisti hatirlarsan eger yarisi izlediysen.hatta alonsonun bir lafi startta yaninizda kimi var ise merak etmenize gerek yok guvende olursunuz. ama soylemeyi unutmus kendisinin yapacaklarini.2010 taktik hatasi bahaneye bak butun yaris petrovun egzoz dumanini soludu ve sampiyonlugu kaybetti gec onlari sen ugurercan kardesim

        2. Ricciardo23 avatarı

          Suikast mi ? Hahahahahaha 😀

    2. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
      Berkhan Oğulcan Akçay

      – Tur bindireceğini filan zannetmedik. İyi bir yarıştı genel olarak yarış temposu da iyiydi ve bu sene ilk kez düzgün bir strateji uygulandı kendisine. Dolayısıyla kokpitte biraz daha rahat hissettiği ve biraz daha istediği şartları bulduğunu düşünüyoruz ve bu bizi mutlu ediyor.

      – Bir yarışlık olup olamayacağını bilemeyiz fakat Alonso’nun önünde finiş görebileceği başka yarışlar da vardı: Bahreyn(SC Alonso’ya yaradı), İspanya (takım Alonso’yu tercih etti), Monaco (çok iyi bir start ve temposu Alonso’dan iyiydi Chilton turunu geri alırken çarptı), Malezya (Alonso’nun önünde bitirir miydi meçhul ama Magnussen yüzünden yarış mahvoldu).

      – 2005’te sezon başı hariç en hızlı otomobilin McLaren olduğu doğru olsa da, aynı zamanda sezonun en dayanıksız otomobili olması hasebiyle şampiyonluk Alonso’ya gitmiştir. Kimi Raikkonen 2005’te 7 yarış kazanmasına karşın şampiyon olamamıştır ki, bu tarih boyunca yalnızca 2 kez yaşanmıştır. Almanya, San Marino, Avrupa GP’lerinde domine ettiği haftasonlarını çeşitli arızalarla 0 puanla kapatmış, bütün bu yarışlarda da galibiyetler Alonso’ya gitmiştir. Sezon bittiğinde yılın pilotu Raikkonen seçilmiştir. Alonso’nun 2005’te kimseye ayar verdiği falan da görülmediği gibi, herkes o sezonun en hızlı pilot-araç kombinasyonunun Raikkonen – McLaren olduğunu da bilmektedir.

      – Raikkonen’in darbe falan yediği yoktur. Uygunsuz koşullar (takım patronunun kendi demecidir), çeşitli şanssızlıklar (Malezya – Monaco), kış testlerinde ve antrenmanlarda sürekli araçta arıza çıkmasından dolayı az sürüş yapması, stratejik hatalar (Kanada, Avusturya, İspanya, Macaristan Q1) sonucunda puantajda büyük bir fark görünmektedir. Bu farkın 2 pilot arasındaki yetenek farkından oluşmadığı aşikarken, bunu iddia etmek saçmalıktır.

      – Santander konusu hikaye değil gerçektir.

    3. Kiminin 2007 şampiyonluğunda da Santander Alonso Bar Honda mı sürüyordu? yada size göre çaylak Hamiltondan ayar mı yiyordu? bilemedim şimdi, Alonsonun pilotajına lafımız yok ancak karakter olarak hala olgun değil bence. Arkasındaki para gücünün etkisiyle sürekli ortalığı karıştırıyor kiminin önde bitirmesini alonso efendi istemiş sonra diğer pilotunda takım için puan toplaması gerekirmiş filan. Hamilton en son böyle bir yola başvurmuştu sürekli medyada görünmek için telemetre filan paylaşırdı eskiden neyse konuyu dağıtmayalım. Geçen 5 yılda Alonsocular hep Ferrariyi kötülüyor tamam adına yakışır araç veremediği doğru ferrarinin de be kardeşim 2 defa son yarışa kalan şampiyonluk için varını yoğunu 2. pilotunuda veren bir ferrari var ortada. Fanboyların sürekli dediği gibi ARACI GELİŞTİREN KOMPLE İNANILMAZ ALONSO isen petrovuda yarışta geçiver sana zahmet, yarış sonunda yaptığın hareket puan olarak yazılmıyor maalesef. Ferrarinin son şampiyonu yanlış hatırlamıyorsak Kimiydi galiba ama o meşhur alonso sözleşmesinde alonsonun aldığı 2.liklerde şampiyonluk yerine geçiyor mu orasını bilmiyoruz tabi.

    4. şu 2005 ile ilgili görüşlerin abartmıyorum midemi bulandırdı… inan bu kadar faşistlik bu kadar holiganizm görmekten sıkıldım artık. demişsin ki ”2005 te hen hızlı araca rağmen alonso şampiyon oldu” …
      bak ben raikkonen i desteklerim severim sırf bu yüzden de alonsoya tü kaka demem veya başarısına mazeret bulmam.. sosyal medyada fb-gs gerginlgii saçmalıklarına eşdeğer yorumlar yapmam. ama şu bir gerçek ki 2005 te mp4-20 biraz dayanıklı olsaydı daha doğrusu mercedes biraz stabil çalışan bir motor üretmiş olsaydı o sene kimi’nin hegemonyasını izleyecektin. bu nefes alıp vermen kadar gerçek…mazaret değil.
      yanlış anlama sakın seni muhattap almıyorum senin yorumunu okuyan küçük yaştaki okurları aydınlatmak amacıyla yazıyorum bu yorumu

    5. Ne içmiş bu yaa 😀 vah garibim acil şifalar bulasın buraya gel Pamukkale Üniversitesi’nde tanıdık doktorlar var yardımcı oluruz illa ki 🙂

  5. McLaren Honda avatarı
    McLaren Honda

    Gelecek seneye ne olacak belirsiz. Umarım McLaren-Ferrari-Mercedes-Red Bull-Williams savaşları izleriz.

    Seneye Button’la olacak gibi değil. Alonso gelirse müthiş olur, aracın gelişimine çok büyük katkı sağlar.

    1. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
      Berkhan Oğulcan Akçay

      Hep böyle deniyordu ama “aracı geliştiren pilot konulu şehir efsaneleri” konusunda kendisinden gerçekçi bir katkı görmedi Ferrari.

  6. 2015 Ferrari’si gerçekten hızlı olabilir. Motor nasıl olur bilemem ama işin içinde Allison varsa işi kotaracaktır. Bu seneki araca yetişemedi. Seneye motor biraz daha olursa Red Bull’a yakın aeroları olur. Haa tabi o zamana Mercedes nerde olur, Red Bull ve Renault nerde olur bilinmez.

    1. Yani özetle bu sene sonunda Ferrari’den ayrılmak aptallık olur.

    2. Mercedes gelişim noktalarını tamamladı bence. Sezon başında bütün herşeyi kullandılar ve gelecek yıl için motorda daha fazla gelişim görmeleri zor bana göre.

  7. Şu an için diyor 2015 de McLaren’de büyük bir ihtimal.

  8. 2015’te de kalsın, 2016’ta hem Red Bull, hem Mercedes, hemde Mclaren’de koltuk şansı bulabilir… Hondalı Mclaren’in performansını da gördükten sonra… haa Hondalı Mclaren seneye muhteşem olur, Magnussen yada Button yada artık kim yarışırsa şampiyon olur, o zamanda Alonso verdiği karara yansın, 2008’de Red Bull yerine Renault’a geçtiği gibi… Bazı şeyler kısmet maalesef, kısmet olsaydı zaten 2012’de şampiyondu o araçla bile…

  9. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Anlaşılan o ki beklenen olacak ve Alonso seneye de Ferrari’de. Yani hem kontratına sadık kalmış olacak, hem McLaren’ın Honda ile ne yapacağını görecek, hem de Ferrari’ye son bir şans vermiş olacak.

    Oldukça makul ve mantıklı olan da bu zaten kendisi adına. He McLaren olur da seneye çok iyi bir araç ortaya çıkarırsa pişman olacaktır ama McLaren Honda ile ilk yılında muhtemelen şampiyonluk kalibresinde bir otomobil üretemeyecektir. Dolayısıyla seneye hemen McLaren’a geçmesi çok riskli olurdu.

    Tartışmalar hakkında da: Bütün problem Alonso fanlarının Kimi’nin kötü bir sürücü olduğunu iddia etmelerinde yatıyor. Biz belki Alonso’yu kişilik olarak sevmeyiz fakat Alonso’nun harika bir pilot olduğunu da sorgulamayız. En azından kendi adıma konuşayım ben sorgulamam.

    Fakat sporu iyi bilmeden oldukça sığ yorumlarla Kimi’nin vasat bir pilot olduğunu iddia ettiğiniz vakit bunun kesinlikle böyle olmadığını bilen bizler de haliyle kızıyoruz. Mesela F1 hakkında her türlü bilgiden yoksun olduğunu geçenki haberin altında kanıtladığım avatarında silah bulunan arkadaş; Kanada’da U virajın çıkışının videosunu vermiş. Bu videoyu koyarak kendince Raikkonen’in F1 otomobili süremediğini iddia etmekte muhtemelen. Evet zaten süremediği için 20 yarış kazandı, 1 dünya şampiyonluğu, 40 en hızlı tur (tarihte 3.), 77 podyum (açık ara Finlandiya rekoru), 16 pole pozisyonu, 205 GP Start’ı elde etti.

    Yav he he.

    Kimi’nin o kadar basit bir virajın çıkışında öyle bir hata yapmayacağını biliyorduk. Zaten takım da sonradan araçtan kaynaklandığını da açıkladı. Ha diyelim ki pilotaj hatası. Ne olmuş? Problem nedir yani? Puan alamayacak yerdeydi. Felaket bir pit stratejisi ile çok gerilere düşmüştü. Hayal kırıklığı ile yapmış olabilir. Alonso kariyerinde hiç hata yapmadı zanneden arkadaşlar için böyle ucuz şeyleri gündeme getirmek zaten beklenen bir davranış.

    Velhasıl, boş yorum yapmamak lazım.

    1. bu avatarımdaki silah niye sizleri bu kadar rahatsız ediyor anlamıyorum. sizlere inat bundan sonra tank koyacağım 🙂

      1. tankdan ziyade elektrikli testere daha çok yakışır 😀 😀 😀 😀

      2. 😀 güldürdün 😀

      3. Kaptan Mağara Adamı avatarı
        Kaptan Mağara Adamı

        Kardeşim Berkhan Oğulcan Akçay nickli arkadaşın dediklerine cevap ver. Öyle tank tı tüfekti hepp boş konuşuyorsun.

  10. Kemale cevabım karışmasın diye buraya yazıyorum:

    “Fernando Alonso bu spor için ne kadar büyük bir pilotsa Raikkonen’de bir o kadar büyük bir pilottur.”

    hayır, alonso daha büyük pilottur. ve yetenek anlamında raikkonen’den üstündür.

    “Raikkonen ile Alonso’nun eskiden tekerlek tekerleğe mücadelelerini, pole savaşlarını eski yarışları izleyenler bilir.”

    farklı araçlarda, monaco’da alonso’ya yarım saniye fark atabilecek bir aracı varken elbette mücadele veriyordu. tarihin en hızlı aracı olarak gösteriliyor 2005 mclaren. önemli olan eşit araçlarda mücadele etmek. massa da hamilton ile tekerlek tekerleğe mücadele etti 2008’de. ikisi eşit pilotlar mı? vettel mücadele bile etmedi, 4 sene şampiyon oldu şimdi görüyoruz. yani farklı araçlardaki adamları dereceleri yakın diye birbirlerine eşitlemek mantıklı değil.

    “Eşit şartlar altında mücadele ettiklerinde Alonso ve Raikkonen her zaman birbirine yakındır. Tutupta Raikkonen Alonso’dan 1 saniye yiyecek bir pilot değil. ”

    şartlar zaten eşit. ancak araçları sürmek bildiğin gibi 2005deki gibi değil. tcli yere yapışan araçları sürmek -fiziksel olarak daha yorucudur kesinlikle- ancak yetenek gerektirmesi bakımından bugünkü araçlar daha fazla yetenek istiyor.

    araçları sürmek ne kadar kolay olursa yeteneğin yarattığı fark da o kadar düşer. bugünkü araçlar yeteneği ön plana çıkarıyor, haliyle fark da artıyor. araca uyamadı meselesi de her zaman bahane olmuştur. mesela; tamam, rosberg tur inceliyor vs ama yine de geçen sene ne diyordu hamilton? bu benim aracım değil gelecek sene kendi aracımı süreceğim. gelecek sene oldu rosberg’e yine aynı üstünlüğü kurdu. fark ne açıldı ne kapandı. (evet bu sezon da rosberg’den üstündü.)

    kısacası alonso raikkonen’den daha iyi bir pilottur. boşuna mclaren onunla ilgilenmiyor, yoksa mclaren’a gidince alonso’nun araca uyum sorunu olmayacak mı? yeni şasi, yepyeni bir motor? nasıl mclaren bu kadar emin? yetenek yüzünden. adamın kariyerinde 1 kez ağzından araç uymuyor lafı çıkmadı. nereye gitse oturduğu anda aracın elverdiği kadar sürdü.

    Tcli dönem, tcsiz dönem, kuru pist, yaş pist, oluklu lastik, oluksuz lastik, V10, V8, V6 turbo tüm bu dönemlerde ve şartlarda yarışıp tık demeyen adamla yağmurda yavaş olan, motivasyon, kombinasyon, santander, direksiyon, araçla sorun yaşıyorum, o sezon veya bu sezon lastikleri ısıtamıyorum diyen, massa’ya 1,5 sezon mağlup olan adamla, daha yarışırken F1’in efsaneleri arasına girmiş bir pilotu aynı keseye koymayın.

    1. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
      Berkhan Oğulcan Akçay

      Tarihin en hızlı aracı 2005 McLaren’dan sonrasını okumadım.

      1. 2005 Mclaren tarihin en hızlı araçlarından birisidir.Belki en hızlısı değildir ama en hızlılarından birisidir.

        1. Hakeza bir o kadar da dayanıksız araç kaldı ki F2002 – F2004 gibi rakipsiz değil Renault takımı da oldukça rekabetçiydi o sezon…

        2. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
          Berkhan Oğulcan Akçay

          1988-89 McLaren, 1993 Williams, 2002 Ferrari, 2004 Ferrari 2014 Mercedes gibi (bunlar yalnızca birkaç örnek) otomobiller varken 2005 McLaren tarihin en hızlısı demek muhteşem bir mantık.

          1. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
            Berkhan Oğulcan Akçay

            Zaten ben de onu diyorum ya 🙂 Sezon içerisindeki güç dengeleri. Heralde Raikkonen 2005 McLaren’la 2004 Ferrari ile mücadele etmedi değil mi 🙂

            Ve McLaren 2005’te bu saydıklarım kadar dominant bir otomobil kesinlikle değildi. Hatta sezon başında Renault daha hızlıydı.

            Ayrıca ne fark eder. Otomobil inanılmaz dayanıksızdı.

            1. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
              Berkhan Oğulcan Akçay

              Ayrıca 2005’teki hiçbir otomobil 2008 otomobillerini geçemez. Gelişimin geldiği noktaya bakacaksak illa.

          2. 2005 yılındaki araç dayanıksız olmasa 4. yarışla beraber nerdeyse tüm yarışları kazanacak kapasitedeydi.o yüzden 2004 ferrari ayarında diyelim.ama tarihin en iyisi senna-prost dönemi mclaren ve 2014 mercedes arasında birşey.

      2. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
        Berkhan Oğulcan Akçay

        Hadi bi şans vereyim kalanını da okuyayım dedim. Aman Tanrım. Daha da büyük saçmalıklar yazmış.

        Bugünkü grid gerçekten ne kadar müthiş yeteneklerle dolu eskiye göre. Maldonado, Grosjean, Gutierrez, Ericsson, Perez, Kobayashi, Magnussen, Vergne, Chilton, Sutil. F1 artık daha çok yetenek istediği için müthiş pilotlar var eskiden çok kötü pilotlar da başarılı oluyordu. Bunlar demek ki 2000’lerde şampiyon olacak kalibrede pilotlarmış da haberimiz yokmuş.

        İstersen benim şu sıralar çok yaptığım gibi 2000’lerden bir sıralama turu veya yarış izle. Bugüne göre o dönemki hız ve motor gücü gerçekten ürkütücü. Şu bir gerçek ki sürücü kalitesi sürekli düşüyor. O yüzden seneye 17 yaşında olacak bir çocuk F1’e girebiliyor. Eskiden böyle bir şey mümkün değildi. Eskiden doğru dürüst kaçış asfaltı bile yoktu. Hata yapmak yarışın sonu demekti.

        Raikkonen saydığın tüm dönemlerde (bu sezonki v6’lar hariç) başarılı olmuş bir pilottur. Hepsinde yarışlar kazanmış, şampiyonanın zirvesine oynamıştır. Alonso F1’in efsanelerinden hangisinin yanına yerleşmiştir şu anda? Yarışırken efsane olmuş pek çok pilot vardır. Tarihe bakıldığında Alonso’dan evvel ismi zikredilecek 20 tane pilot sayılabilir. Aynı şekilde Kimi’nin de. Ayrıca efsane olmak “karakter” gerektirir.

        Kese değil “kefe”

        Hamilton bu sene Rosberg’den üstünmüş. Ne açıdan? Sıralama turlarında Hamilton tek turda efsane ilan edilmişti ama başa baş gidiyorlar? Bu sezon ne açıdan üstün Hamilton? Kazandığı (İngiltere hariç) tüm yarışlarda Rosberg hemen ensesindeydi. He pardon fakir yaşamak konusunda Rosberg’den üstündü.

        Yağmurda yavaş olan adam Alonso’nun kendi halinde turlarken duvara vurduğu yarışta (evet teeeceeeli dönem) 2007 Japonya’da son sıradan gelip şampiyonayı kurtarmıştır. Daha geçen yarış Macaristan’da çok iyi bir iş çıkardı. Bu işleri geçiniz.

        1. rosberg power avatarı
          rosberg power

          Hamilton’un tek tur efsanesi olması Button ve Heikki döneminde ortaya çıktı zaten 🙂

        2. Cevap yazacaktım Royal’e, sonra baktım sen zaten yazılabilecek herşeyi yazmışsın. Zaten Hamilton-Rosberg ile ilgili yazdıklarını okudukça yüzüm ekşidi. Royal’in yazdıklarıyla kendisinin adına ben utandım.

    2. Alonso ve Raikkonen’i F1’deki ilk günlerinden beri izleyen bir taraftar olarak, aynı zamanda Michael Schumacher taraftarı bir insan olarak olaya objektif bakıyorum ve benim görüşüm bu. Bana göre Alonso, Raikkonen’den daha komple bir pilot, ama Raikkonen’in de Alonso’dan aşağı kalır bir yanı yok. Sadece F1’e odaklanmıyor ve kafasını farklı şeylere veriyor. Tabi ki senin görüşünde bu, saygı duyuyorum

      1. OtonomAktor avatarı

        Kemal Bey’e aynen katılıyorum.

    3. Eski kimici royal gelmiş beyler 🙂 Yazdiklarinin hiç birine katılmıyorum sen massayi alonso geldiği andan itibaren kobay olarak kullan sonra massayi ezdi bizde yedik. Raikkonen nin 1,5yil yenildiği dediğin massada sandığın kadar yavaş bir pilot değil. Ayni arac olmasalar bile Eşit sartlarda ne zaman yaristilar biliyormusun hatta daha hızlı bir araç vardi alonsoda 3.olmustu o sezon hatirlayabildinmi. Eski defterleri açıp yaranizi kanatmayalim diyoruz ama sen öyle istiyosun

    4. royal sen fazla yükleme yapmadın olanları yazmışsın .onlarda zaten sınırlarda geziyorlar.senin yaptığın azıcık katkı crasher gibi berkhan gibi firarikimi gibi saikoraiko gibilerin devrelerini yakmasına sebep oldu 🙂

      1. Bilader sen Tavaslı mısın?

        1. 😀

          Royal’in yazdıklarını okurken eğleniyorum ama Nebi’nin yazdıklarını okurken gerçekten devrelerim yanıyor. Ama hatamı buldum, mantık arıyorum. Aramayacağım artık.

    5. ve yorumunun tümüne % 100 katılıyorum.

    6. “hayır, alonso daha büyük pilottur.” dan sonrasini okumadim.

    7. Kusura bakma ama bu araçlar daha mı çok yetenek istiyor ?

      1. evet bu araçları limitte sürmek daha fazla yetenek istiyor. 2005 mclaren’ine sen de ben de binsek pistte rahatça turlarız (makul hızlarda) ancak, şuanki araçlarla örneğin bir viraj çıkışında ne eksik ne fazla tam torku vermek yetenek ister. gaz pedalında dokunduğumuz anda kendimizi maldonado gibi çimlerde, yada spin atmış bir şekilde buluruz. TC’li dönemde gaza sonuna kadar bassan da bilgisayar lastiklere torku tam gerektiği kadar veriyordu. yani patinaja girmiyordu lastikler. lastikler olukluydu ancak büyüktü, araç da yere basıyordu. yani sürmesi kolaydı. sadece yere basma gücü ve motor gücü daha fazla olduğu için fiziksel olarak daha yorucuydu o dönemin araçları.

        1. vayyy, yani sen ben, hepimiz, yarış çizgisi, apeks, rüzgar, fren ustasıyız 😀 bir tek rai torku kontrol edemiyor :D:D

        2. Bu forumdaki herhangi birinin herhangi bir F1 aracıyla bir turu bile tamamlayabileceğini sanmıyorum.Atmak kolay nasıl olsa denetleyen veya şöyle demiştin diyen yok.

        3. Genç sen bi o aracın gaz pedalına bas ondan sonra bu konuyu tekrar konuşalım. Hayatta kaç kere araba kaldırdın merak ettim. Bırak F1 aracını normal araçtan bahsediyorum

    8. Kaptan Mağara Adamı avatarı
      Kaptan Mağara Adamı

      RoyalHunt; Sence TRF1 sitesindeki Anti-Raikkonen’ci olmandan dolayı kazandığın ün ve şöhret seni en basit konularda bile Kimi’ye karşı saldırmaya mı zorluyor.. Bunu ciddi olarak cevaplamanı istiyorum. Saygılar.

      1. hayır. kimi iyi sürer ve bahane üretmezse kimi iyi sürüyor derim hiç de gocunmam. adam ne yaparsa onu söylüyoruz. “pilotum ne olursa olsun en iyisidir” mantığında yazanlar kaldıramıyor. gelecek sene fark azalacak doğal olarak ama alonso yine önde olacak. sebebi de araçların gelişmesinden ve sürüşlerinin daha rahat hale gelmesinden olur.

  11. alonso zeki pilottur ve birşeyleri garantilemeden herhangi bir takıma gideceğini sanmam,mesela mclaren iyi hoş ama gelecek yıl başarılı olurmu honda moturu vs gibi sorular var,neden durduk yere risk alsın ayrıca bu sezon herşey yeni ve mercedes en iyi iş çıkaran takım ama gelecek sezon herşey daha belirgin ve takımlar motorlarını geliştirme imkanına sahip olacaklar,ben ferrarini gelecek yıl oldukça rekabetçi olacağını düşünüyorum bu yıl beklediğimiz rai-alo çekişmesi yeni sozonda göreceğimizi sanıyorum….

  12. Muammer UYAR avatarı

    Alonso “şu an” gitme Plan’ım yok demiş. Geleceğe yine açık kapı bırakmış. 2015 hamle yapmak için çok riskli bir sezon olacak. Bu yüzden hem Ferrari ye son bir şans verecek hemde Honda Mclaren in performansını görme şansı olacak. Ama büyük ihtimalle seneye bu zamanlarda şimdikinden daha ateşli bir şekilde aynı konular konuşulacak kim bilir belkide imzalar bile atılmış olacaktır. Bekleyelim görelim. Allah ın bahşettiği değerli nefesi de boşa harcamayalım 🙂

    1. +1 😀 seneye aynı muhabbete oldugumuz yerden devam ederız yanı 😀

  13. Konuya dahil olmak istemiyorum aslında ama bu tartışmalara anlam veremiyorum.

    Fernando Alonso bu spor için ne kadar büyük bir pilotsa Raikkonen’de bir o kadar büyük bir pilottur. Alonso ne kadar güçlüyse Raikkonen’de bir o kadar güçlü bir pilottur. Raikkonen ile Alonso’nun eskiden tekerlek tekerleğe mücadelelerini, pole savaşlarını eski yarışları izleyenler bilir. Eşit şartlar altında mücadele ettiklerinde Alonso ve Raikkonen her zaman birbirine yakındır. Tutupta Raikkonen Alonso’dan 1 saniye yiyecek bir pilot değil. Sözlerimden Ferrari’nin her iki pilotu eşit şartlarda yarıştırmadığı sonucunu çıkarmayın. Demek istediğim bu Raikkonen’in takımdaki ilk senesi ve araca alışmakta güçlük çekiyor. Lastikleri iyi yönetemiyor veya sorunlar yaşıyor. Geçmişte Raikkonen Lotus’a ilk geldiğinde uzun bir süre direksiyon problemi yaşamıştı. Bu da öyle birşey. Alonso 2010 yılından bu yana takımda ve takımı çok daha yakından tanıyor. Araç Alonso’ya daha çok uyuyor. Tabi bir de Alonso’nun mükemmele yakın performansını unutmayalım. Alonso bana göre günümüzün en iyi sürücüsü. Birçok büyük pilot Alonso’yu en iyiler arasında gösteriyor. Alonso’nun hata yaptığı yarış son yıllarda hatırlamıyorum. Ferrari’nin performansını her yarış 1 tık arttırıyor. İşte bu yüzden Alonso’yu övüyoruz ve tebrik ediyoruz.

    Alonso 2010 yılından bu yana takımda ve takım her geçen sene geriliyor. E Alonso’da haliyle kariyerinin sonuna yaklaşıyor ve harika sürüşlerine rağmen rekorlar elde edemiyor. Düşünsenize sizden sonra gelen bir kişi geliyor ve 4 senede dört şampiyonluk alıyor. Siz 4 yılda koskoca Ferrari ile her sezon geriye gidiyorsunuz. Alonso’da bu durumdan haliyle sıkılıyor. Onun yerine kendinizi koyun . Para anlamında Ferrari çok iyi olabilir, Prestij anlamında çok iyi olabilir. Ama Alonso kariyerinin sonuna yaklaşıyor ve gelecekte hatırlanabilmesi için ona paradan çok rekor ve istatistik lazm. Tarih istatistikleri yazar. Bundan 50 yıl sonra Vettel’in hatırlandığı kadar belki de Alonso’yu hatırlamayacağız. Bu harika sürüşlerine rağmen belkide 2 kez dünya şampiyonu olmuş bir pilot denilecek.. İşte Alonso bütün bunları düşündüğünden takıma hep bir uyarı veriyor. Ama bir yandan da takımın başarı kazabileceğine inanıyor. Ben gittikten sonra ya Ferrari hızlı bir araç üretirse ? diye aklından geçiriyor ve bu yüzden takıman ayrılmıyor. Seneye bana göre son kez bu soruyu soracak kendine. Eğer Ferrari yine yavaşsa takımdan ayrılacak ve Muhtemelen kariyerini McLaren’de sonlandıracak.

    Son olarak taraftarları sakin olmaya davet ediyorum 🙂

    1. FerrariFanTR avatarı

      ne demek eşit şartlarla yarışırken? Şuan eşit yarışmıyorlar mı? Ortamı sakinleştireyim derken daha fazla germeyin lütfen

      1. Yazının tamamını okumadan, cümleleri cımbızla çekerek ortalığı karıştırmaya çalışmayın. Yazımdan alıntı yapıyorum;

        Eşit şartlar altında mücadele ettiklerinde Alonso ve Raikkonen her zaman birbirine yakındır. Tutupta Raikkonen Alonso’dan 1 saniye yiyecek bir pilot değil. Sözlerimden Ferrari’nin her iki pilotu eşit şartlarda yarıştırmadığı sonucunu çıkarmayın. Demek istediğim bu Raikkonen’in takımdaki ilk senesi ve araca alışmakta güçlük çekiyor. Lastikleri iyi yönetemiyor veya sorunlar yaşıyor. Geçmişte Raikkonen Lotus’a ilk geldiğinde uzun bir süre direksiyon problemi yaşamıştı. Bu da öyle birşey. Alonso 2010 yılından bu yana takımda ve takımı çok daha yakından tanıyor.

      2. İstediği tarz arabayı alamayisindan ve araca alisamamasindan bahsetmiş gerçekleri söylemiş gerilecek ne var bunda. Ama tabi alonso fanları için kimi yeteneksiz yavaş pilotun teki.Gayet de güzel yazmış eline sağlık

    2. Kemal Bey burda gayet güzel açıklama yapmış ve doğruları konuşmuş. Formula 1 taraftararı arasında Raikonen’i desteklemeseler bile ona karşı sempati duymayan taraftar yoktur Alonso taraftarları dahil. Alonso Raikonen’e göre daha politik bir pilot bunu herkes kabul ediyor. Ama burda Raikonen taraftarları her türlü, yok santander, yok araç, yok 4 senedir ne yaptı, kişiliğine kadar atıp tutuyorlar. Her tartışmada 2005 lere kadar gidilir. Yıl olmuş 2014 kullanılan araçlar bile evrim geçirmiş, hala 2005 lerden 2007lerden bahseden arkadaşlar var sırf kendi pilotlarını üste çıkarabilmek için. Neyse bir kaç Kimi’ci arkadaşa Alonso pistte biz de burda cevaplarımızı verecez tabi…

  14. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Tek bir sorum var, konunun Rai ile alakası nedir, yorumlara baktımda pek anlayamadım. ????

    Şimdi bu “sözde” Rai taraftarlı “karakterli” kişilerin derdi Alonso’nun bir an önce gitmesi ki tuttukları pilot daha fazla rezil olmasın. Ulan sezon bitecek adam daha araca alışamadım diyor. Siz kalkmışınız Alonso’nun nereye gidip gitmeyeceğinin derdine düşmüşünüz.

    Şunuda bir sorun kendinize bari, boş durmayın. Alonso öyle ya da böyle bir çok takımlan anılıyor. Herkes’in istediği pilot ki kanlı bıçaklı ayrıldığı Mclaren de dahil. Adamı istemeyen yok. Acep Rai’yi neden kimse istemiyor, bir tek haber bile duymuyoruz, falanca takım Rai ile ilgileniyor diye. Siz dua edin Rai Ferrari gibi köklü ve geniş bir takımda olduğundan bu kadar rahat. Yoksa kimse çekmez 1 sene boyunca adamın araca alışmasını. Sen dünya şampiyonu olduysan, Alo gibi, Lewis gibi gidip ilk defa otursan bile bir araca hakkını vereceksin. Araç sana değil sen araca uyacaksın.

    Yeminlen adamı siz düşman ediyorsunuz. Yoksa hiç birimiz tanımayız etmeyiz. Öyle bir geriyorsunuz ki ortalığı ki konu sizlen alaklı değilken bile bunu yapıyorsunuz. Alonso kalkıpta bir defalık bile olsa başka takıma geçecem/düşünüyorum/olabilir vs. tarzı tek bir yorum yapmamışken, adamın ne dansözlüğü kaldı ne adiliği. Nasıl insanlarsınız ya, kendi yalanlarınıza kendiniz inanıyorsunuz.

    1. Ferrari Rai’yi alalı daha 1 sene bile olmadı. Rai’yi kim istemiş yahu diyorsun. Ferrari istediya la… Ana.. Alonso senelerdir bu takımda, ve o seneler boyunca şampiyonluğu da yok. Tabiki Alonso’nun transfer muhabbeti daha yoğun olacaktır… Böyle doğal gelişmeleri idrak etmeniz için de bizim açıklama yapmamız mı gerekiyor? Hadi Alo-Rai kapışmasındaki dengesizliğin gerçeği yansıtmaktan çok uzak olduğuna dair açıklama getirdiğimizde komplo teorileri (canınız öyle istediği için) deyip geçiyorsunuz, eyvallah ama şimdi attığın bu yorum nedir Allah aşkına ya..

    2. Bir de “ile” bağlacının sonuna “n” harfini koymamalısın. İmla kuralıdır. Mesela “takımlan” değil, “takımla”. Telaffuz, şiveye göre değişir ama imlaya dikkat edelim.

    3. her Kii haberinin altında sizin ne işiniz varsa sebebi odur kardeş.

  15. dun matiacci ferraride cok iyi isler basaracagim diye demec vermisti ama burdaki alonsocu arkasalar dalga gecer gibi yorumlar yapmisti bugun alonso sampiyon olmak istiyorum deyince o super basaracak. galiba ikiside farkli takimlarda.

  16. Aynen öyle yorumlar silinir bu uğurda…
    Bu söylentiler bugün mü çıkmış? Bugüne kadar hiç bir muhabir sormamış mı? Neden bugün tam olarak böyle açıklama yapma gereği duymuş? Belki de Mclaren istediği parayı vermemiştir sonuçta seçenek birden fazla olunca…

    1. Nebuchadnezzar avatarı
      Nebuchadnezzar

      Bu söylentiler bugün çıkmadı.Ama Alonso bu söylentileri 15 gün önce de yalanladı.Ferrari ile anlaşma uzatmak istiyorum dedi.Daha ne desin.?. Papağan gibi hergün sürekli Ferraride kalacam mı desin.
      Sonrasında devreye mattiacci girdi ve pilotlarımızla devam edeceğiz dedi.Bu haberleri okuyamadın mı?

      1. Papağan gibi demesin ama bak bu sefer kestirip atmış resmen hani niyetini gerçekten belli etmiş daha önceki yorumlarında görülüyordu ki hep kalcam demekle berebar açık kapı var bundan bahsediyorum…

  17. “Ancak aynı zamanda gurur duyuyorsunuz. En iyi takımların sizle ilgilenmesi ve herkese açık bir şekilde söyledikleriyle mutlu oluyorsunuz.” dedi.

    Burada aslında çok ağır bir laf var Ferrari’de sürüyorsun ve hala diğer takımların seni övmesi veya istemesini de açık bir şekilde belirtiyorsun.Aba altından sopa gösteriyor.Bu tavrı yavaş yavaş Ferrari’yi harekete geçiriyor.Ayrılmıyorum diyebilirsin ancak takım çalışanı olmaadığı her açıklamasında belli.Ferrari umurunda değil ekip umurunda değil tek umurunda olan kendi.

    Diğer takımları niye araya katıyorsun ayrılmıyorum buradayım mutluyum de geç…

    1. Erendost böyle demesinde sence Ferrarinin hiçmi suçu yok Mercedes gibi bi arac yaptılarda adam bişeymi dedi!!! Adam 2010 dan bu yana sezon sonu 2. oluyo Ferrariden bi tık yok az bile konuşuyor..

  18. Adamın rahatı iyi baskı yok bir şey yok..20 m € cepte bütün suç zaten arabada bundan güzel iş mi olur 🙂 5 senedir geçecek olsa zaten başka takıma giderdi..

  19. Alonso Mclarene gidiyorum dedi de bizim haberimiz mi yok arkadaslar!!!

  20. La arkadas her sezon ortası ortalıgı karıstıryosun sımdı de bı yere gıttıgım yok dıyosun…Karar ver ferrarı de eskı dunya sampıyonu ve emeklılıge kadar burada ne olursa olsun kalırım mı dıyosun yoksa bıldıgımız alonso gıbı rıske gırıp mclaren e gecıp hondayla ılerıye donuk olası sampıyonlukları mı kovalamak ıstıyorsun???

    1. ki adam ben ferrariden ayrılıyorum demiyor.aksine burada mutluyum diyor.

      1. neresı mutlu yahu..ya alonso paramı alır para sayma makınamda tıkır tıkır sayarım olursa olur olmazsa olmaz deyıp yatar dıyosun yanı 😀 eger boyle yazık vallah..bır de seneye honda canavar gıbı estırıyormus ve ferrarıde beklenen asamaya gelemıyormus o zaman da kahırdan olmez dıyorsunuz yanı 😀

  21. bu soylentilerin çikmasinin nedeni sen olmayasin…… ferrari ye geldigin yildan buyana her sezon ortasi ortaligi karistir dansoz gibi demecler ver sonra yola devan.Çik deki emekli olana kadar burdayim yada su sezon gidecegim ki soylentiler çikmasin.

    1. Bunca yıl gecmişi olmasına rağmen Mclarenin Kimiyi değilde Alonsoyu istemesi sinirinizi bozuyo galiba!!!

      1. f1 de olsunda hangi takimda olursa olsun beni ilgilendirmez kimi gibi pilotlar bu camiya ya herzaman renk katmistir

      2. Kaptan Mağara Adamı avatarı
        Kaptan Mağara Adamı

        Sevgili Ugurercan ; Kimsenin sinirini bozduğu yok. Ona bakarsan aynı düz mantıkla, Ferrari bunca yıldır kendi gönderdiği pilotu tükürdüğünü yalayarak bir daha takıma alma gayretinde olması siz Alonso fanlarının o kadar zoruna gdiyo ki hala atlatamadınız.. Böyle saçma mantıkla yorum yapmaya gerek yok bence.

        1. Bence Ferrari şu mantıkla Kimiyi aldı olurda Alonso gider biz acıkta kalmayalım Vettel Redbuldan gelmez Hamılton daha yeni Mercedese gectı fiyatıda uygun barı elımızde bı Kimi olsun dediler.(Ferari tükürdüğünü yalıyorsa Kimide kovulduğu takıma niye geri dönüyor o zaman Lotusta niye kalmadı!!!)Ben hala aynı düşüncedeyim ayrıca Alonso Ferrariden ayrılsın görelim takımın durumunu bu Ferariden bi cacık olacağı yok Redbull tur atamadı adamların durumuna bak bence Alonso sene sonu giderse Ferrariyi tarihinin en kötü dönemi bekliyor olacak…

    2. Ne o kalacağını duyunca korktunuz mu 🙂 merak etmeyin seneye de burdayız raikonen’e veda partisi yapacaz.

      1. Hemde çok korktuk
        … seneye rekabetçi bir araç olsa Ferrari alonsoya odaklanacaktir bunu herkes biliyo Siz bunada bahane dersiniz şimdi seneyede yenilecegini anladi diye. Öyle olursa eger inşallah olamaz şampiyon falan senin gibiler yüzünden alonsodan da soguduk.

        1. aman sizin alonso ya sevginiz şöyle dursun. gölge etmeyin yeter.

        2. Valla ben de burDa birkaç kimiciden dolayı raikonenden soğudum. Kendiniz sütden çıkma ak kaşıksınız zaten ya.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir