USF1 "Koşmadan Önce Yürümeyi Öğrenmeliyiz"

yazar:

kategori:

USF1 Takım patronu Ken Anderson, takımının hazırlayacağı ilk aracın önümüzdeki sonbahardan önce hazır olacağını ve aracın gelecek seneki kış testlerinde piste ineceğini söyledi.

Anderson "Eylül-Ekim gibi statik rig testlerine başlayacağımız bir aracımız olacak. Motor tedarikçimizin kim olacağı ve anlaşmanın ne zaman başlayacağı gibi konulardan bazıları hala havada."

"Bazı bulanıklıklar var ve tüm bunlar önümüzdeki 4-6 hafta içerisinde belli olacak. Ancak şu anda kural son yarış ile 1 ocak arasında test olmayacağı yönünde bu yüzden gelecek seneki ocağa kadar aracımızı piste çıkarmayı planlamıyoruz. O zamandan sonra ise ilk yarışa hazırlanmak için sadece 3 ayımız olacak." dedi.

Peter Windsor ise ilk iki sene için hedeflerinin aşırı olmadığını söyledi.

Windsor "Tamamen başarılı bir 2010’da önceliklşe Avrupa dışında Amerika’da Formula 1 aracının tasarlanıp yapılabileceğini göstermek olacak. Bununla, dayanıklı olan 2 araç üreteceğimizi, yarışları tamamlayacağımızı ve belki ilk sene bazı iyi sonuçlar alabileceğimizi belirtmek istiyorum."

"2. sene bazı puanlar kazanabiliriz ve bu ilk 10 ya da 8’de bitirme anlamına geliyor. Ardından limit olmayacak. Ben hedefler konusunda oldukça muhafazakar yaklaşıyorum çünkü yeni bir takımız ve koşmadan önceyürümemiz lazım."  dedi.

Takım ayrıca ilk seneler için deneyimli pilotlar istediğini de belirtti.

Windsor "İlk sene kesinlikle araçta deneyimli bir F1 pilotu olması konusu var. Mümkün olduğu kadar kısa sürede tüm bilgileri alabilmeliyiz özellikle  testlerin kısıtlandığı bir dönemde. Böyle bir düşünce var ve belki bunun yanında diğer araca genç bir Amerikan’ı koyabiliriz."

"Ancak düşünürseniz ilk 2 sene ya da tek sene için doğru deneyimli pilotu bulmak düşünüldüğü kadar kolay değil. Biz yeni bir takım olacağız ve deneyimli ve rekorları olan bir pilotu bizimle çalışması için getirmek zor olabilir çünkü onun beklentileri bizimkinden yüksek olur. Bu yüzden doğru duygularda doğru pilotu bulmamız lazım."

"Rubens Barrichello iyi olabilir çünkü o Honda’da 2 kötü sene geçirdi ve bizim işlerimiz için oldukça faydalı olabilir."

"Jenson Button’un, en iyi 14. ya da iyi bir günde 10. olabileceğini % 100 bile bile bir takımı oluşturduğunu hayal edemezsiniz. Jenson bundan daha fazlasını ister ve böyle birisi ile çalışmak zor olabilir."

"Eğer NASCAR’dan bir Amerikan yıldızını alırsak onun sıralamalarda sonuncu olmaması ve 12. bitirmesi onun için iyi olabilir. Bu ilk yarışında onun için harika bir sonuç olur ve bu bizim için de iyi bir sonuç olur. " dedi.

 


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir