Renault da Motorların Gelişimine İzin Verilmesi Fikrini Destekliyor

yazar:

kategori:

Renault, harcamaların çok aşırıya kaçmaması halinde Formula 1’deki motorların dondurulması kuralının kaldırılmasını destekleyeceğini açıkladı.

Bildiğiniz üzere kurallar gereği Formula 1 motorlarının gelişimi sezon içerisinde durduruluyor. Sezon bittikten sonra ise belli alanlarda gelişim izni veriliyor.

Mercedes karşısında zayıf kalan Ferrari, geçtiğimiz günlerde bu yasağın kaldırılması isteğini dile getirmişti. Renault da temkinli bir şekilde bu düşünceye destek veriyor.

Cyril Abiteboul “Bazı takımlar için şimdiden zorlukları gördüm. Belki de takımların çoğu mevcut kurallardaki harcamalar için sorun yaşıyorlar. Bu yüzden bu konuda mantıklı yaklaşmalıyız.”

“Ancak performansların ayrışmasındansa yakınlaşmasını sağlayan bir sistem olmalı. Kimse sporda harcamaların artmasını istemiyor ancak tüm oyuncular için makul bir iş olmalı.”

“Bu yüzden her üretici için doğru yolda ilerlediği sürece motor kuralları konusunda daha açık olabiliriz.  Bana göre motor farkları azalmalı.” dedi.


Yorumlar

“Renault da Motorların Gelişimine İzin Verilmesi Fikrini Destekliyor” için 10 yanıt

  1. Rambo(zafere giden yolda çekilen çile kutsaldır) avatarı
    Rambo(zafere giden yolda çekilen çile kutsaldır)

    seneye en hızlı otomobili sebastian vettelin altına vermezseniz tarih asla sizi affetmeyecektir

    1. Rambo ne kullanıyorsun söyle biz de ondan kullanalım.

    2. Mehmet Günaydın avatarı
      Mehmet Günaydın

      Müdür nerelerdesin sen ya ?

  2. Madem motorun öneminin artmasını istiyorlar o zaman kısıtlamalar kaldırılacak.Bırakın Red Bull dominasyonu olsun.Kısıtlamalardan iyidir.F1de hiç kısıtlama olmamalı.Ben zaten en başından beri bunu destekliyorum.Aeronun da önemi olsun motorunda.

  3. reno fikrini desteklemesi kaldırılması durdurulması benimsetiyor.. ne? 😀 başlığı 2 kez okuduğum nadir anlardan.

    bu sene de dondurulmuştu ama alavere dalavereyle pistte yürümeyen motorlarını en azından toparladılar. rb şasisi sağolsun bir yerlere taşıyor. motorlar geliştirilse güzel olur ama reno olur da mercedes’e yakın bir seviyeye gelebilirse yine redbull dominasyonu olmasından korkuyorum.

    1. Renault ne yapsa size yaranamayacak. Bir sezondaki tüm yarışları da kazansa olamayacak. 2011 ve 2013’teki Belçika ve İtalya yarışlarını da Renault motoruna rağmen(!) Red Bull kazandı. Son dört yılın en kötü motoru Renault zaten (!).2012 ve 2013’te Renault motorları Mercedes’ten daha fazla puan toplamışlardı. Bu sezonda adamlar gelişse dert gelişmese dert. Nasıl alave-dalavereler yapmış Renault ? Aynı alavere dalavereleri(!) Ferrari yapsa hayran olunurdu kendini geliştirdiği için.

      1. Sezon öncesi testlerde renault motorlu araçlar pitten çıkamıyordu

        Sonra avusturalya dan 1 hafta önce kanatları sökülmüş tororosso ile kayan yol testi yaptılar.Gerisini hepimiz biliyoruz

        1. Bilmiyorsam düzeltin bu testi yapmak yasa dışı mı? Yasak olsa FIA yasaklamaz mı? Adamlar, kaderlerine küsüp tüm sezon boş boş beklesinler mi? Belirlenen sınırlar içinde gelşim serbest değil mi? Ayrıca Mercedes’in Renault’a göre motor depertmanında neredeyse 2 kat personele ve dev bir bütçeye sahip. Mercedes’in bu sezon baskın olmaması halinde F1’den çekileceği biliniyor.

        2. Mehmet Günaydın avatarı
          Mehmet Günaydın

          Yavrum sende kayan yol testi yap sende kay. Bak Ferrari ye kayamıyor sürünüyor.

      2. Hep yarım ağız.Hep ağızda bir bakla.Esas istedikleri bunlara gelişimin serbest Mercedes’e yasak olması.Yoksa fark dahada açılır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir