Williams F1: "Gelecek Yine de Parlak"

yazar:

kategori:

Williams F1 CEOS’su Adam Parr, büyük sponsor İskoçya Kraliyet Bankası’nın çarşamba günü spordan çekileceğini duyurmasına rağmen takımı için olumlu bir gelecek gördüğünü söyledi.

Bağımsız bir takım olarak Williams, büyük bütçeli üreticilerle boy ölçüşmekte son yıllarda güçlükler yaşadı ve RBS’nin ayrılması onlar için pek de iyi olmadı.

Ama Parr, F1’de maliyetlerin düşürülmesi için yapılan hareketler ve sponsor portföyünün güçlü olması ile şu andaki durum hakkında kötümser olmak için hiç bir neden olmadığını düşünüyor.

Maliyetlerin düşürülmesi için yapılan kural değişikliklerinin, RBS’nin ayrılmasına rağmen Williams adına parlak bir gelecek anlamına gelir gelmediği sorulan Parr: " Şu anda olumlu bir manzara çizmenin çok zor olduğunu bilmeme rağmen (Parlak olduğunu) öyle düşünüyorum."

" Üzerine düşünmeniz gereken şey, bu bu spora birkaç sene önce geldiğimde (takım patronları toplantısında) bizim için para önemli değil diyen insanların karşısında oturuyordum. Şimdi, artık buna benzer konuşmalar yapmıyoruz."

" Son birkaç senede Williams’ın rekabetçi ve grubun içinde olmasıamacıyla varlıklarımızın ötesinde harcama yapmak zorunda kalmıştık. Gelecek iki yıl için bunu yapmayacağız ve bir yığın borç ödüyor olacağız. (Şimdi) varlıklarımızın, F1’deki diğerlerinden farklı olmadığı bir senaryo görüyorum."

RBS, çekilme planlarına rağmen 2010’un sonuna kadar takıma sadık kalacaklarını söyledi.

RBS anlaşması, Williams’ın bütçesinin %10’una denk geldiği inanılıyor ve Parr, RBS’nin bu kararının şaşırtıcı olmadığını söyledi.

Parr: " Açıkçası RBS gibi birinin ayrılışı spor için iyi bir haber değil. Bizim açımızdan, 2010 sonunda biten şu an geçerli olan sponsorluk anlaşmalarını uzatmalarının küçük bir ihtimal olduğunu bir süredir biliyorduk."

" Bizim için önemli olan şey, dün bize, bugün de kamuoyuna açıkladığı gibi, 2010’a kadar anlaşmaya sadık kalacaklar."

RBS’nin duyurusu Williams için tek kötü haber değil. Takım son dönemde Baugur Grubu, Lenovo ve Petrobras’ın desteğini de kış sürecinde kaybetti.

Bununla birlikte Parr, bu sezon diğer takım sponsorlarının bütçelerini arttırmasıyla, esas olan Phillips, kısa dönemde takım için herhangi bir endişe olmadığını belirtti.

Parr: " İş ortaklarımızdan 10 tanesi anlaşmalarını yeniledi. Bizimle anlaşma uzatan veya yenileyen bu iş ortaklarımızdan dördü, büyük gelişim. Ve bunlar, 2009 yatırımlarını 2008’e göre en azından ikiye çıkardı."

" Bu yüzden sponsor geliri açısındna yıldan yıla oldukça iyi duruma geldik. FOM gelirleri (TV haklarından gelen para), geçen seneye göre bu sene daha güçlü ve sınırlı testler ile motor maliyetlerindeki düşmenin sonucu olarak önemli tasarrufumuz olacak. Örnek olarak geçen seneki 55 motora kıyasla bu sene 20 tane kullanmayı planlıyoruz."

" Genel olarak bu sene için çok sağlam bir bütçemiz var. Herşeyin istediğimiz gibi olduğunu söyleyemem ama bu sene için takıma yeni iş ortakları getirmeden gelişmiş görüşmeler içindeyiz."

Bununla birlikte Parr, RBS’nin yerine gelip Williams’ın geleceğinde güçlü destekçi olabilecek şirketlerin olduğuna inanıyor.

Parr: " Bu sezon için bir bütçemiz var ve makul bir bütçe bu. 2010 için durum benzer ve bu senenin bütçesinin %90’ı, o sene için de anlaşma altında. Ve daha başka maliyet tasarrufları olacak. 2011’de çok güçlü bir sponsor portföyüne sahip olacağımıza inanıyorum. Çok sayıda iş ortağımız var ve hiç bir iş ortağı tek başına ölüm-kalım etkisinde değil."


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir